Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok, utoljára szeretném összegezni a GU50 rendeléseket mielőtt átveszem!
SZÓVAL: JZoli - 4 darab postázva köbzolinak 4 darab (egymás közt lerendezzük) Gory- 4 darab postázva Kocos - 4 darab személyes átvétel-fizetés Lovas Gyula - 4 darab személyes átvétel-fizetés Ricsi1992 - 10 darab postázva Norbertó - 5 darab postázva lapose - 10 darab postázva Nem kaptam még postacímet JZolitól, Ricsi1992től, Norbertótól és laposetól! Esetleg tudja valaki pontosan mennyibe fog kerülni a postaköltség? Köbzoli szerint sima levélként is elmegy 280 forintért. Kérlek benneteket jelezzetek vissza és küldjétek priviben a postacímet! Óvatoságomat remélem megértitek, kapzsi vagyok de azért nem szeretném ha rajtam maradna egy rahedli GU Köszönöm, Barna
Építettem 6P7C-el egy ilyen kis szösszenetet. Egyenlőre 6N6P (vagy 1P vagy 2P, amelyiket beledugom) SRPP az eleje (változni fog). A kimenőtrafó is ideiglenes, a véglegest 3,8-4,2 K Ra-val készítem majd (mostanában). A design-en még sok változás lesz.
...aztamindenit, felsőanódos, végre! Nevezzetek a topic igénytelenjének, de nekem ez így ahogy van tetszik csak kár hogy ebben a csupasz állapotában kb annyira lehet csak megközelíteni mint egy gömbvillámot Sajna bármit változtatsz a design-on rontani fogsz rajta kivéve a falap színét vagy ha kap egy "rendes" kerámiás anódsapeszt ! De ez csak egyéni vélemény.
Egyébként hogy tervezed, mitől lesz majd "símogatható" állapotban? Az egész kap majd egy dobozfedőt?
Én is most vettem 4 db 807-et EcoPityutól Lesz egy kis stereo 40-50 wattos cucc belőle (egyszer ...)
Király, ez nem olyan csövi ami olyan 800V anódfesztől kezdi jól érezni magát?
Én is úgy tudom. Nagyon nehéz lesz a kimenőt jól megcsinálni. Ez egy igazi kihívás!
Bővebben: Link
Bővebben: Link Ezeket is megnézheted, az itt bemutatott erősítők, egyszerűek, és olcsó, bármikor beszerezhető alakatrészekből épülnek fel.
Kocosom!
Kipróbáltad őket??? Remélem nem sérültek, a nagy zötykölődésben, fájna, ha .zart adtam volna el neked...
Van hozzá anódsapkám (807-é alighanem jó rá), de inkább forrasztom az anódkivezetést (sose lesz kontakthibás), jujj.
Az alsó részét akarom rendesen megcsinálni, mert most csak kis lemezkéken vannak a kezelőszervek. Fölülre valamilyen ritkaszövésű, de masszív dróthálószerű valami lesz az egészen (valószínűleg krómozott). Amúgy a pocsék trafó elenére is szép a hangja (1,5 K- osztatlan vadtekercselt, "egyéb kisérletek"-hez csináltam). Most triódás kötésben van a vége, itt valószínűleg UL lehetőséget is csinálok a leendő kimenőn. Maga az elrendezés, szerelés nem változik.
A 80w-os EAG-ban /AET akárhány/ is 900v-ról megy!
Egy ilyen erősítő táptrafója van nekem banánaljzatokra kivezetve, még csőgenerálozáshoz is jó! Az a 2x650v~, 2x350v-os leágazással igazán sokoldalú játékszer... Az a 1300v látványos dolgokat művelhet, ha kell...
Csak annyira, mint a GU 50, szépen muzsikál az kisebb fesszel is.
A magas tápfesz leginkább a kondenzázorok miatt problmás (komoly pénzkérdés lehet), de a kimenőtrafó megalkotása sem drótszőrű tacsi, viszont, ha mindent sikerül jól összehozni, az kimeríti a "nem semmi tipikus esete" tárgykört (persze nem B osztályban).
Véletlenűl leforrasztottam földre az 5U4G anódját, ott nem volt csak kb 400V mégis látványosra sikerűlt hi-hi Tudom hogy már leírtam régeben, de még mindíg viccesnek találom (de csak azért mert túléltük mindketten).
Még nem próbáltam őket, soká érek még el oda ....
A kimenötrafo tekercselest valaki dokumentalta "esetleg" fotokkal leirassal?Annyi elmeleti leiras es "moricka" abra mellett nagy segitseg lenne!
A 807-es cső kimondottan nagyfeszre van szánva,5-600volt,vagy még több anód'kell neki,(ha ki akarjuk használni a képességeit) egyszer építettem PP-t vele,360voltos táppal,semmit se szólt.se minőség,se mennyiség... ez is tanulópénz"volt.vagyis 400volt alatt ezzel a csővel nem érdemes tervezni.mondjuk EcoPityu trafójáról...az már igen!arról már lehetne "durrogtatni".de a k.trafót ilyen fesz-nél komolyan kell szigetelni.
Nálam az EAG-ban 8-900V feszről mennek a 807-ek.
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani,a mellékelt képen milyen csövek vannak.Nagyon megtetszettek,amiket bekarikáztam,esetleg ezekből lehet valami kis SE végfokot csinálni? Ja,és kb milyen árba vannak a csövik?....
Na számolgattam, le kellene ellenőrizni!
2xEL84 PP AB osztály Raa=8kOhm fa=70Hz B=0,7T qvas=6cm2 primer : 2x1400 menet 0,2-es huzalból secunder :2x63 menet párhuzamosan (4ohm) vagy sorosan(16Ohm), 0,4-es huzalból Vas: Vidi képkimenő qvas~6cm2 qablak=2,52cm2 talán beleférek az ablakba. Jó lenne, ha valaki utánam számolna, és leellenőrizne Köszi!
Erről a képről nagyon nehéz kivenni...kicsit jobban rá kellett vna zoomolni.a búrája a 807-esre hasonlít,de sztem nem az,mivel az anódja nagyobbnak tűnik...hát passz.néhány kivétellel majd'mindenféle csőből lehet valami kis SE-végfokot kreálni.a képet gondolom más készíthette.
Hy! ez a trafó gitárhoz kell vagy hifihez? ezt korrektül kiszámolni nagyon nehéz.függ attól is,alkalmazol-e sorszigetelést,vagy csak pr./sec.közé,s a szig,vastagsága sem mindegy.mivel a 2.5cm2 ugyancsak szűknek tűnik,sztem húzós" lesz.
Gitárhoz lesz! sorszigetelést alkalmazok, 0,01-es kondipapírt, tekercsek között 0,05-ös triflexilt, vagy 0,1-es hostafánt. Tényleg szűkös lesz, de egyszer már elfértem ekkora ablakméretben 2100 menet 0,2-es dróttal, és 2x130 menet 0,4-essel és még maradt hely.
Hát próba cseresznye
Szia, egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a 6080 orosz megfelelői a 6N13C-ek. Nagyáramú kettőstriódák. Ha jól tudom Ecopityu ilyenekből hozta össze a "kör-t". Egy éve vettem jópárat a haveromnak ezen a standon ha jól emlékszem 2000-2500 körül van az áruk. (a HAM bazárban 4900!). Nekem jó választásnak tűnik
Megmenekült a világ! A típusa:AOpen AX4B-533
ez fááááj XD
Ráadásul most vettem észre, hogy 2002-es megjelenés! Szóval duplán retro ha azt nézzük milyen ütemben fejlődik a számítástechnika!
Üdvözlök mindenkit
Régebb óta fontolgatom hogy közelebbi ismeretséget kötök a csövek lelki világával. Amit tudtam utána olvastam régi könyvekben és természetesen itt is. Bocs hogy rögtön az elején kérdésekkel fordulok hozzátok. - A csöves kapcsolásokban milyen típusú ellenállásokat használtok (Fémréteg, Huzal, metaloxid) ? Ezen a fórumon olvastam hogy hálózati trafót is használtatok kimenőnek. - Mik a tapasztalatok verseny képes a direkt erre a célra tekert vasakkal? Van néhány halogén lámpához való hálózati trafóm. Mikor leszedtem a burkolatot azt tapasztaltam hogy az M maghoz hozzá hegesztették az I profilt. Így nem kell át lemezelnem a tervezett PCL86 SE kapcsoláshoz csak át kell vágnom a varratot. - Kérdésem hogy mivel az átvágás után is össze lesz hegesztve a vissza maradó M mag egy kis része az oldalán egyáltalán használható marad vagy sem? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia, üdvözlünk a csőegyletben!
A kérdéseid jók, célratörők. A következőt kell megérteni. Itt különböző képzettségi szintű, lehetőségű emberek tevékenykednek, ebből kifolyólag sokféle színvonalú produktum építése valósul itt meg. Az ellenállásoknál is megvannak a minőségi különbségek, éppúgy, mint a többi alkatrésznél. Amennyiben hálózati trafót teszel kimenőnek (főleg nagyobb teljesítményeknél) csak a működés megismerése lehet a cél, minőséget csak bonyolultabb kimenő alkalmazásával lehet elérni. Ha ebben az irányban indulsz el, elérheted azt a szintet is, amikor már az ellenállások minősége is befolyásoló tényező lesz. De ettől még elég messze vagy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |