Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Látom a lábkiosztások egyformák ugyhogy most már csak azon múlik a dolog hogy melyiket tudom beszerezni.
Üdv!
Üdv!
Olyan problémám akadt egy 16F877-tel, hogy evvel az égetővel és a hozzátartozó szoftverrel, helyes beállítások után törlöm a PIC tartalmát, ezután ráklikkelek a Blank check gombra és az 1. képen látható hibaüzenet jelenik meg. Ha a Verify-re klikkelek néha nem ír hibát, de előfordul, hogy a 2. képen levő hibával tér vissza a progi. A 16F84A-nál nem volt semmilyen problémám sem az áramkörrel sem a programmal. Szerintetek lehet valami problémája a PIC-nek? Segítségeteket előre is köszönöm!
Milyen hosszú vezetékeket használsz (LPT, ICSP) ?
Próbálj ki egy másik 16F877-et. Esetleg egy 877A-t...
Jobbat nem tudok mondani. Ez a baj ezekkel az "egzotikus" égetőkkel. Ahogy olvastam: Csináld meg a helyi 2000Ft-os Pickit2-t... Gyári, no problem vele.
Szerintem ha a képen láthatót használja akkor az ICSP kábele rövidebb nem is leheten...
Igen csak abba is kell PIC amit gondolom nem tud beégetni mert nincs égetője.
Én is azért vettem gyárit mert nem volt égetőm...
KB. 5cm, max 8cm! Még szűz IC volt, Read all-al kezdtem, utána Erase all aztán Blank check és Verify....
Programozva még nem volt. Valamit mintha olvastam volna ezekről a nagyobb pic-ekről, hogy gyárilag van bennük valami pár bájtos progi, Bootloader v. mi... De lehet, hogy tévedek..
A PIC egyébként közvetlenül az égetőben van...
Na mindegy! Most toltam bele egy 70k-s progit és vissza is olvassa, elvileg mennie kell neki...
Na majd ha megépül a munkaáramköre...
Két kérdésem is volt, az egyik az LPT vezeték. No az miből van és milyen hosszú?
Gondolom a vonalakat egyenáramúlag lecsekkoltad már és minden rendben?
A vezeték átlagos, többszínű szalagkábel, amely 6cm (+-5mm).. Elvileg az égetővel semmi baj, mert a 16F84A-t hiba nélkül kezeli, de a 16F877-be már beleégettem egy kisebb 0.070K-s programot és vissza is tudom olvasni belőle..
A nyomtató kábel(LPT) 6cm? Hogy férsz így hozzá a gépedhez? Biztosan egy dologról beszélünk?
Bedugom a gép hátulján levő párhuzamos portra a burnert, ami 6cm-s kábelen lóg. Az égetőbe bele van dugva a chip.
Értem, köszönöm!
Akkor egy javaslatom van, cseréld ki a 7406-ot, 7407-re. Ha megnézed az oldalamon is már ezt az IC-t preferálom, mert sokkal kevesebb gond van vele. Az okot nem ismerem, csak a tényt.
Nyilvan lehet 6cm egy szalag kabel (pl. notebook hatuljahoz egy asztalon konnyu hozzaferni) - ebbe most ne kossunk bele
De milyen feszultsegeket mersz a Vpp es Vdd labakon programozaskor? Mekkora a tapod - ugye 15-20V -ot kell neki adni.
Szia watt!
Most olvastam - kisse el voltam havazodva a hetvegen. Nem probaltam meg - gondolom ugy ahogy a help-ben van nem mukodik? Majd kiprobalom, de idebent csak 7.41-es mplab-om van, az is tud dsp-t persze. Na majd kiprobalom akkor.
Köszi! A helpet bevallom nagyon kuszának találtam, így nem sokra mentem vele.
Nekem van egy 16F873-04/SP Pic-em, és az is megy 20MHz-el.
Hogy mindkettő megy 20MHz-el csak a -20/SP olcsóbb
Ja a trabant is megy 120-al, csak kérdés addig-e, mint egy merci?
Egyébként kérdezted a különbséget, arra válaszoltam, a többi magánügyed!
Okés! Végre valaki megoldotta a gordiuszi csomót!
Innentől kezdve hozzád irányítom az összes emberkét aki azt kérdi, hogy miért nem megy a propeller clockban a 4MHz-es PIC...
Segítenétek megtalálni a microchip oldalán, hogy honnan tudom letölteni a "PICkit 2 Programmer Logic Tool Analyzer" programot? Vagy valaki ossza meg velem, ha meg van neki. Köszi!
Francba, szivatott, de azert meg lehet csinalni!
Szoval Debugger / SCL generator / New Workbook. Utana Register Injection ful, ADCBUF0 legyen kivalasztva a regisztereknel, Trigger: Demand... Data filename az ahova az ertekeket teszed, minden sor egy ertek amiket felkap minden konverzio utan, 0x1234 formatumban minden sor. Utana a trukk: Generate SCL From Workbook. Majd Debugger / Stimulus controller / New Scenario, ott Attach file, es a legeneralt SCL file-t hozza rakod. Ablakot nyitva kell hagyni!
Toltsd le innen a legujabb PicKit2 szoftvert... Elinditod es ott van a Tools menuben...
Azt hiszem mar parszor emlegettem Az, hogy a Microchip azt mondja X a max, Y a min, nem azt jelenti nem megy Z parameterrel... Viszont ha nem megy akkor ne csodalkozzunk, vagy ha csak 3 honapig megy akkor se... Egy haz fodemje ha 200 tonnat bir el es bele pakolsz egy 400 tonnas terhelest, akkor lehet nem els heten fog ossze roskadni a szerkezet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |