Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megint itt vagyok, egy újabb kérdéssel... Most egy Lenovo Thinkpad x32-essel van problémám... 7 hónapos a kicsike, és egy 4 napos postázást szenvedett el. Ma vettem át, és valami baj van a screennel. Nem igazán látszik semmi, vagyis ha teljesen 180°kal döntöm, akkor nagyjából lehet látni. Színek megvannak, csak fényerő nincs... Nem igazán tudom elmagyarázni szakszavakkal, de remélem azért értitek. Amúgy semmi sérülés nem érte, legalábbis kívülről semmi nyoma. A doboz ép volt, a bubifólia is. Van valakinek valami ötlete? Előre is megköszönöm Chotu
az inverterben keresd a problémát! (lehet még maga a ccfl cső is hibás, de az a ritkább)
Tessék? Mi az az inverter? El tudnád magyarázni magyarul?
Köszönöm
egy "kicsi" bizgentyű, ami a háttérvilágítást produkáló fénycsőnek adja a tápfeszt.
magyarul egy panel, amibe belemegy típustól függően 5-9 vezeték, és kijön kettő a másik oldalon. ezt a kijelző alatt/mellett fogod megtalálni. ha azonban ennyire nem tudod miről beszélek, akkor jobban jársz, ha nem te magad kezdesz hozzá ja és persze kb. 8-11000forint egy ilyen panel újonnan. mondjuk megpróbálhatod, hogy egy "modding fénycső" inverterét (azt a dobozkát) kötöd rá külön tápról a fénycsőre, és ha így van világítás, akkor tuti a laptop invertere a ludas, és hozzá nem értőként érdemes simán kicserélni (én is ezt a megoldást választanám, ha nem látszik rajta nyílvánvaló sérülés nyoma)
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a 1-3-3-1 hibakód mit jelenthet. Kép nincs, csak a hangszóró fütyül. Ezt hogy kell értelmezni, 1331, vagy az első csak hibát jelöl? A gép Compaq Presario 1600as, szétszedtem még a nyár elején, próbáltam a billentyűzetét megjavítani, nem sikerült. Egyszer szeptember elején csak összedugtam a csatlakozókat, hogy lássam, sikerült--e megjavítani. Majd ma nekiálltam, összerakom. De a kíváncsiságtól hajtva szétszedtem darabokra, majd összeraktam. Bekapcsolom, beindul gond nélkül, kezdi indítani a Windowsot, kérdezi, hogy normál windows, utolsó működött, stb. No itt hagyytam, hogy Normal, (A billentyűzet sérült, másik nem is volt kéznél, mást nem s csinálhattam volna. Sokszor befagyott a gép, mivel nagyon le lett terhelve, nem való rá XP, no meg a Multisim) majd csipog piszokul, leürítette az akut (75%ot mutatott, mikor beletettem, de állt fél évet). Mindegy, rá a töltőt, bekapcsol, kép nincs, csak csipog, majd elnémul. Nem tudom mi lehet a baja. Ha lehúzom a kijelzőt, ha lehúzom a HDDt, akkor is ezt csinálja. Valami kontakthibára gyanakszok, de nem tudom mi, meg hol. A Service Manualja megvan digitálisan, de ezt a hibakódot nem ismeri. Ötlet? Üdv. Tóbi
Eloszor megnezed benne, hogy milyen BIOS van benne (belul az egyik kockachipre van ragasztva egy hologrammos matrica)
pl. Award, AMI, Phoenix, aztan beirod a keresobe, hogy beep error codes AMI ott megnezed es mindjart latod, mi lehet a baja.
Kösz a válaszodat.
Nem sikerült megtudnom, milyen BIOS van rajta, mivel csak egy Atmel chip van, ami kivehető, és azon is csak egy piros pötty van utólag. Csak egy fajta BIOS ismeri ezt a kódot, és Auto size memorie alatt, tehát RAM hiba. Átforrasztottam fele RAM chippet. Így a hiba elmúlt, és újra működik. Segítségedért kérek 50 pontot. Üdv. Tóbi
Sziasztok!
Holnap érkezik a Panasonic CF-L1A laptopomba a memória(1-3-3-1 hibajelzéssel panaszkodik) próba szelepcsere! Reméllem müxik majd vele,nekem azt mondták van bene 64Mb SD ami bele van építve(integrált) és hogy 256-os PC100-as SD-t tettek bele... Hát ez van,szopás ha nem müxik xD
Na sziasztok!
Az utobbi lett a laptoppal(szopás) mert ugyan azt csinálja. Bekapcsol 1-3-3-1 és kép nincs! Mit tegyek???
ha visszaolvasol, ktobi átforrasztotta a ram chipeket, és neki jó lett. ha ez se segít, akkor dobhatod el a gépet.
pff de az nem mind1 hogy hogy forrasztom,nem?
két oladlomn vannak a lábak,+ nincs tűpákám...:S
Nekem az volt a szerencsém, hogy régi gép, minőségi alkatrészekkel. Így a 0,8mmes fejű pákával gond nélkül át tudtam forrasztani, fogtam és lassan végighúztam a lábain, elég távol voltak a lábai ahhoz, hogy ne folyon össze két lába között a cin.
kedves scooby!
ez esetben számodra nincs házibarkács módszer, amivel meg tudnád javítani a géped, marad a kuka, vagy egy szervíz.
Sajnos valószínüséggel,vagy eladom alkatrésznek
Hőlégfúvó?
Vagy vannak azok a gázos, hordozható pákák, van amelyik "hőlégfúvós"
Ááá szerintem csak tűpáka,azzal a legbisztonságosabb,az a tuti!
Helló
Van egy Fujitsu Siemens laptop, ami bekapcsol,de se kép se hang. A gép úgy került hozzám, hogy be se kapcsolt. Most már bekapcsol. Eddig a processzor nem kapott feszültséget, de már ez is megy. Viszont még most se csinál semmit. A processzor melegszik, tehát elvileg megy. MI lehet még a hiba? Már semmi ötletem sincs. :no: Ha a bios ***, akkor csinálhat ilyet? Mert az elem le volt merülve,de azt olvastam hogy ha sokáig a külső tápon hagyjuk, akkor feltölti az elemet. Most az elemben 2,6V van. Lehet az a hiba? Vulgáris szó kicsillagozva, Moderátor
a se képben teljesen biztos vagy? nézd meg közelről a kijelzőt, hátha csak háttérvili nincs benne (ilyenkor nagyon sötét, és alig lehet észrevenni, hogy változik).
ezen kívül próbáld külső monitorra dugni, hátha látszik valami, hogy mi történik. ha se így se úgy nincs kép, akkor próbáld a "megjelenítő változtatása" gombot nyomkodni (fn+valamelyik funkcióbillentyű), mert van olyan laptop, amelyik nem automatikusan adja ki a képet a külsőre. ha már sikerült képet varázsolni, akkor lehet továbblépni ja addig is: a ledek villognak/világítanak, változik valami bekapcsoláskor, vagy csak a proci melegszik?
Helló
Külső kijelzőn sincs kép. Próbáltam váltani a két kijelző között, de semmi. Ledek közül csak a bekapcsolást jelző és egy másik valami turbó led. De azt ki lehet kapcsolni egy gombbal. Ezeken kívül semmi életjel. Még annyi, hogy winyó nincs a gépben, de gondolom anélkül is mennie kellene.
Hello!
Memóriával mi a helyzet? Vinyó az csak adattárolásra szolgál,én nem hinném hogy az a baja! Lehet halott az alaplap! Üdv!
Na gondolkodtam, hogy még mi lehet a hiba. ha a BIOS elszáll, akkor csinálhat ilyet? Mert ha nincs BIOS, akkor nem tud a gép bootolni sem, meg akkor semmit sem csinál. Bár nem vagyok szakértő ezért kérdezem.
Memoria is lehet rossz!Integrált vagy cserélhető a memória?Vedd ki az akkut a gépből hálózatból húzd ki és húzd le az elemet egy éjszakára!Ez reseteli a biost ha nem az a baja!Lehet,hogy befagyott az alaplap ekkor ez segít!Ha lehet bele rakni memóriát akkor tégy bele egyet próba képp (valami kölcsönkértet) mert ha a memória rossz a bios nem indul el!Biost az lehet bele tenni másikat csak ahhoz ki kell szedni az eredetit mi úgy van beforrsztva és megfelelő forrasztószerszám nélkül csak kárt tehetsz bent és akkor biztos,hogy kidobhatod!Biost írnak sokan a vaterán találsz rá embert!Nem akarta valaki a biost frissíteni és félresikerült?
Sziasztok!FUJITSU SIEMENS laptopom tápját szeretném egy másik stabil táppal helyetesíteni kérdésem mekkora a minimális feszültség-áramerősség ami kell hozzá és nem teszi tönkre?Az eredeti táp stabil 20V-os volt és töltéskor közel 3Ampert felvett.
A memória cserélhető. Hát nem tudom honnan tudnék szerezni hozzá másik memóriát, mert a közelemben senkinek sincs laptopja. A bios IC foglalatban van, ki lehet venni könnyen. Azon gondolkodtam, hogy megnézem milyen a bios IC az asztali gépemben és megpróbálom belerakni, ha jó lenne bele. Most olvastam, hogy másik gépből amiben jó a bios, abból lehet updatelni a rossz IC-t. Egy próbát ez is megér, persze, ha kompatibilis a két IC.
Bele ne rakd az asztalit még ha maga a chip olyan is mert a biosa biztos nem az! Meg kell tudni milyen bios volt rajt!Ez a trükk mit mondasz az updateről csak két azonos tipúsu biosnál játszható el!És persze az egyiknek menni is kell egy jó alaplapben!
Letöltöd az alaplapodnak megfelelő BIOS flash utility-t. Elindítod akár XP alól, kitömöríted. A kitömörített fájlokat rámásolod egy olyan floppyra, amelyikről tudsz bootolni (DOS).
A "rossz" alaplap legyen az (1)es, a jó a (2)es alaplap. A floppyt beteszed a 2es gépbe, bebootolsz a floppyról. Ekkor 2es gépből BIOS chip ki, 2es alaplapba 1es BIOS be, így, hogy megy a gép. Elindítod a floppyról a RUNME.BAT-ot. Ekkor elindul egy DOSos BIOS flash prg. Hogy itt mit kell pontosan nyomni, írni már nem emlékszem, de minimális angol tudással nem probléma. Ha jól emlékszem nem kell sok mindent tenni. Ha lefutott a flash, prgból kilépni, gépet leállítani. BIOS chipeket az eredeti alaplapokba visszatenni. Innentől mindkét gépnek indulnia kell rendesen. A BIOS chipek ki-be szerelésénél vigyázz, hogy ne zárj véletlenül se rövidre semmit. A chipek lábait egyenletesen húzd ki a foglalatból. Nekem sikerült elég rendesen meggörbíteni pár lábat, mert az egyik fele előbb engedett. Vissza lehetett hajlítani, de azért nem egy életbiztosítás Vmint ha rendelkezésre áll, akkor egy szünetmentest rákötni a gépre a művelet idejére. (Vagy imádkozni, hogy ne menjen el az áram.) A jó BIOSban sok kárt nem tudsz okozni, a fizikai sérülésen kívül, mert csak arra kell, hogy eljusson a gép a DOSig.
A laptop biosát akartam az asztaliba. Itt láttam egy leírást, hogy hogyan lehet másik gépből updatelni. Ott azt írják, hogy másik biossal is meglehet csinálni. de ha te azt mondod, hogy nem lesz jó, akkor szét se szedem az asztali gépet.
Ha az eprom stimmel akkor meg lehet próbálni az asztalin!Az a bibi,hogy nem biztos,hogy felmegy rá az új bios ha nem olyan mint ami az alaplapi bios Próba cseresznye!Meg kéne tudni milyen biosverzió kell a laposra!
Hát igen. Pont most keresek biost a laptopra, de nem igazán tudom, hogyan is keressem. van egy pár dolog a papíroson. Pontosan így:
686 amibios nbec 2000 ba32 2810 Na most ebből mire keressek rá?
Hát szerintem a gép tipúsverziójához kéne biost keresni inkább!Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |