Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Relé kártya
 
Témaindító: xPee, idő: Szept 19, 2008
Lapozás: OK   1 / 1
(#) xPee hozzászólása Szept 19, 2008 /
 
Udv. mindenkinek!
Lakas automatizalassal kapcsolatosan gondoltam az alabbi megoldasra, melyet egyenlore pc majd pic-el valo vezerlesre szeretnem fejleszteni.Mukodesi elve egyszeru a clock-al vezerelve minden kimenet allapotat sorban valtoztathatom illetve hagyhatom az eredeti allapotaban attol fuggoen hogy a data logikai szintje hogy valtozik.A rajz egyenlore kezdetleges ezert kernem segitsegeteket az optimalizalasaban, illetve minel ar-egyszeruseg-barat alkatreszek kivalasztasaban.

board.gif
    
(#) Feri007 válasza xPee hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
A kérdésed elég általános, elég általános választ adok, kettőt is:
Bővebben: Link

és

Bővebben: Link

Elbinytalanodtam, hogy valójában mit szeretnél...
(#) kobold válasza xPee hozzászólására (») Szept 19, 2008 / 4
 
Ennyi IC helyett inkább olyasmit keresnék, mint mondjuk a 74HC595, egy latch-elt soros be / soros és párhuzamos kimenetű léptetőegiszter. Minden állapotváltás előtt kell neki egy reset (hogy a belső regiszterei biztosan 0-ban legyenek), majd órajellel (SHcp) és adatvonallal feltöltöd a belső regisztereket, amik azonban csak akkor jutnak a kimeneti tárolókba, ha az STcp bemenetre is adsz egy felfutó jelet (ez a latch-elés). Két latch között a kimenetek megtartják az előző állapotot, függetlenül attól, hogy reset van-e, vagy léptettél az SHcp bemenet útján. Egy ilyen léptetőregiszter után kellene még egy meghajtó (tranzisztoros, vagy valami ULN), aminek elég teljesítménye van a relékhez, és kész. Ráadásul sorba is fűzhetők a regiszterek, így ha nem 8, hanem mondjuk 32 relét vezérelnél, akkor négyet összekötsz (az első regiszter Q7' kimenete a második Ds bemenetére, stb.), sorban kiküldöd a megfelelő 32 bitet, majd egyetlen közös STcp órajellel ki / bekapcsolod a Q0 ... Q7 kimeneteket (ez a kaszkádosítás).
Csak egyszerűbb lenne így, mint számlálóval, kapukkal, meg még flip-flopokkal telerakni a fél asztalt
(#) jym válasza xPee hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Szia.

Én CPLD-t javaslok. A 74xxx-eket szerintem el kell felejteni (kivétel a busdrivereket). 236 HUF+áfa a legolcsóbb CPLD, abba bőven belefér. Ha valami nem jó, vagy eszedbe jut valami új, pillanatok alatt átkonfigurálható.

Imi.
(#) xPee válasza kobold hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Sikerult a shift regiszteres megoldas, jool mukszik,teszteltem(szimulatioban).40 fogyasztot kapcsol,egyenlore pcrol, mar egy C-ben irt vezerloprogit kitalaltam hozza, ezt fogom majd egy atmegara cserelni.koszonom a segitseget, hatha valakinek meg segit ez a topik.

shift.jpg
    
(#) lecso10 hozzászólása Dec 17, 2008 /
 
8-Csatornás PC-Vezérelt jelfogó Kártyát szeretnék építeni csak azt szeretném megtudni hogy biztos müködik e valaki le tudná elenőrízni nekem feltöltöm a linket : link

Köszönöm a segítséget
(#) Moderátor hozzászólása lecso10 hozzászólására (») Dec 17, 2008
 
Legközelebb:
- nézz szét a fórumban, hátha van már hasonló téma;
- linket az URL gomb használatával szúrj be;
- ne írd egybe az egész hozzászólást, azt hittem, megint a Csendes Don-t kezdtem el.

Köszönöm.
(#) lecso10 hozzászólása Dec 17, 2008 /
 
oks Ere én nem is gondoltam de azért meg tudja valaki nézni hogy jó e + meg ha valaki tudna egy nyáktervet készíteni hozzá azt megköszöném mert én nem nagyon vágom ezeket a nyáktervező progikat ( eagle stb ...) leirást se nagyon találtam roluk köszi
(#) Action2K válasza lecso10 hozzászólására (») Dec 17, 2008 /
 
Szia! Ha tutira akarsz menni, ezt építsd meg( nem + jelet használunk!)
Bővebben: Link
(#) pongiii hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Hasonló relékártyát szeretnék én is építeni.
Az egész úgy nézne ki, hogy mondjuk egy 4 csatornás relémodult amihez 5V kell hogy kapcsolgatni tudjam irányítom egy 3,3V-os vezérléssel.
Konkrétan a Raspberry PI-hez kötném.
Viszont a Raspberry ha jól tudom nem tud annyi áramot biztosítani hogy mondjuk mind a 4 relé egyszerre aktív legyen, ezért külső áramforrásból kéne előállítani a tápot, majd a Rapsberry 4 kivezetésével(a 4 relé) kapcsolgatnám a relét.
Találtam neten ilyen relékártyát, de 4000 forint és én házilag szeretném megoldani.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem