Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   6 / 43
(#) zoz11 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Annyiért kapom meg újonnan, Győrbe a nyagykerükbe, garanciával, mindennel együtt.
Nekem is az a mágnes tetszik benne meg az alu öntvény kosár!
Meg szerintem kb 200W-al meg is lehetne hajtani.

(#) ngyzoli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Szia gold... meséld már el nekem,milyen előnyeit tapasztaltad a somogyis kevláros hsz-óknak.én háromféle mérettel is próbáltam anno(még mikor megjelentek)dobozt építeni,de nem sikerült.félreértés ne essék;nem ládát nem tudtam tákolni hozzájuk,hanem normális(értsd:élvezhető)hangzást kihozni belőlük.szilárd meggyőződésem szerint ezek a kevláros(??)meghajtók a jóminőségű ipari hulladék szintjén mozognak,s kb.annyi közük van a valódi kevlárhoz,mint hófehérkének az atomfizikához...legnagyobb hibájuk az érzéketlenségen túl a porvédő dóm sapka éles és csúnya rezonanciája,mely semmiféle(passzív)hangváltóval nem irtható ki teljes mértékben.annyit meg nem érnek meg,h aktív váltással használjuk.megnyugtató megoldást csak a mechanikai modifikáció,vagyis a dóm teljes eltávolítása jelenthet,viszont nem tudjuk ellenőrizni a frekimenet változását.mivel az ominózus rezonancia által okozott forszírozott hangot a hsz.már önnönmagában produkálja,én a dóm sapkát eltávolítottam,s helyébe rézből esztergált fáziskúpot ragasztottam.(mármint a mágneshez) a hangja klasszisokkal javult,(azért így sem lehet hanyatt esni tőle,a javulás viszonylagos:a nagyon rosszból sokkal kevésbé lett rossz)viszont a már eleve aggasztóan gyenge érzékenységi adata még jobban leromlott!basszussugárzónak még elmenne,de bele kell pumpálni 60-80W-ot,s ott kezd igazán megszólalni.hmm...ezekután örökre kihajítottam őket.a polipropilén(grafitszürke,homorú membrános)széria még a leghasználhatóbb az összes közt,ezekkel esetleg érdemes foglalkozni.ha kicsit is adni akarunk a minőségre,s ZENÉT is szeretnénk hallani,a kevlár bizony felejtős... hangváltót pedig mindig a már kész láda hangzásához kell hangolni,mivel a dobozrezonanciák nagyon-nagyon jelentősen módosítják a végső összhangzást.azt pedig előre tervezni lehetetlen.bár nem tudom,a sal hangváltók vannak-e EGYÁLTALÁN valamihez tervezve...
(#) zoz11 válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Ehhez a TORNADO300-hoz mit szólsz amit előző oldalon belinkeltem?
(#) ngyzoli válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Hát nem is tudom...elég brutálisnak tűnik.küllemre(sokkal) igényesebb szerelési minőséget sejtet.meg kéne hallgatni,de basszusra valószínűleg beválna.de csakis arra,mert 200mm átmérő felett már csak háromutasan lehet jót építeni,vagyis mindenképp kell hozzá illő középsugárzó.ezt vedd figyelembe.
(#) goldscorpio07 válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 20, 2008 /
 
Akkor szerinted hamár egy 40 centis mélyen gondolkozok a hulladék gyártótól,érdemes srp-vel foglalkoznom mint sbx-el
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
Most még nézegettem itt a dolgokat 40 cm-es mélyekből
SBX:60 OZ,90 dB,25-1800 Hz
SRP:50 OZ,88 dB,35-2000 Hz
SPA:50 OZ,93 dB,30-3000 Hz
Kedves ngyzoli ha vennél te melyiket ?Most tanácstalan vagyok de az srp-re nem nagyon hajlanék,inkább akkor sbx vagy az spa
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
Bocs hogy ennyit írok amúgy egy Marantz 2325 nevezetű erősítőhöz lenne a választás :hamm:
(#) oregtamas0202 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /
 
Üdvözletem. Van egy új / Made in U .S .A 1596X /BUMPER-em ami eladó, de somogyitól drágább. A hirdetés oldalon bővebben van adat rólla,vagy gyári részletes adatlapot tudok hozzá adni.Sőt láda készítési útmutataót is. Tisztelettel Öreg Tom.
(#) zoz11 válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 20, 2008 /
 
Azzal tisztában vagyok hogy 3utas rendszert kell építenem.
Mekkora erősítőt ajánlanál hozzá?
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
quad 405 vagy vmi hasonló?
Sztem hálásan muzsikálna vele
(#) zoz11 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /
 
St151-el meglehetne hajtani?
(#) goldscorpio07 válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /
 
http://sixtek.uw.hu/st151.html

8 ohmon 60 watt,4 ohmon 100 watt rms teljesítmény.
Biztos hogy hajtaná :yes:
(#) zoz11 hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
Megpróbálom st151-el hogy mit szól, kíváncsi vagyok rá. :yes:
Ezeket a hangszórókat(SAL TORNADO 300) be kell járatni első zene hallgatás előtt
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
Kell bizony,sőt muszály.
Annyi a lényeg hogy egyből ne adj neki kakaót,elég fél hangerőn járatni az újdonsültet (Persze ez erősítőtől függ) De egy ilyennél mint ez a tornado kifejezetten elősször bass teszteket hallgatnék,hagyj szokja a jót 30 Hz és 100 Hz között kapjon nyugodtan.De egy jófajta váltót megérdemelne
(#) ngyzoli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Kicsit lemaradtam,bocs... tehát,legelőször is:egy marantz végfok mindenképpen jobb hsz-ót érdemel ettől!vagyis a somogyi-s,mintahogyan az mnc-s meghajtókból épített dobozon az erősítőd minőségének egytizede sem fog átjönni... van egy olyan elmélet,mely szerint adott hangátviteli láncban legalább 80,de akár 90%-ban a hangsugárzó határozza meg a végső összhangzás karakterét.tehát a hifi-d(gyakorlatilag)úgy fog szólni,ahogyan a hangfalad.én már ezen a ponton kizárnám a sal/mnc hangszórókat,de ha már megszállottam ragaszkodsz a hárombetűs márkához,az srp mindenképpen jobb az sbx-nél,melynek egyenetlen és rezonanciákkal tűzdelt frekiátvitele mindenképpen diszkvalifikálja ezt a típust.ha konkrétan hangMINŐSÉGRŐL beszélünk,az srp széria az egyik leghasználhatóbb típus,de ha lehetőséged van,hallgasd össze őket.az srp-vel szinte egyenértékű még az sa széria,mely ugyanazon membrán alumíniumutánzatú festett változata.én sem hallgattam végig a teljes repertoárt,vhogy igen hamar elment a kedvem ezektől a produktumoktól a paraméterek itt nem sokat mondanak,többek közt azért,mert a felük sem igaz,s ezen termékek ugyancsak egy kaptafára készülnek.azt viszont nem értem,miért kell 40cm átmérő..? az spa szériát nem próbáltam,de véleményem szerint pont az a legnyerőbb a három közül,amit kizárnál... speciel én egyiket SEM venném meg,-mostmár!de ha csak ezek jelentenék az alternatívát,akkor...srp.



(#) ngyzoli válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Ha már a tornado vinné a rendszerben a mély szekciót,akkor gondolom 100W alatt nem nagyon lehetne labdába rúgni,de jelzem:nem ismerem ennek a hsz-ónak a képességeit!ez attól is nagyban függ,mekkora helységbe,milyen akusztikához,s milyen célra szánod.otthoni zenéléshez akár a 2X15W is elég lehet,felső határ a mélyhsz terhelhetősége alapján úgy 200W körül adódik.erre konkrét tanácsot nem tudok,azért sem,mert a kész doboz érzékenységét a közép-hsz alapvetően befolyásolhatja.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 21, 2008 /
 
Szia
Köszi a választ,értem én hogy mit mondasz,csak megnéztem az árakat ,eminence stb...és az állam leesett,attól is h milyen jó lenne,meg az árától is...na még meglátom hogy mi lesz...megpróbálok félretenbni egy kis pénzt egy jobb mélysugárzóra
(#) ngyzoli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Annak idején én is-főleg-quaddal használtam őket.a terhelést,hajtást viszonylag jól bírják,nálam nem fordult elő meghibásodás,de azért a ráírt értékeket"óvatosan kell kezelni".s itt is az a fő probléma,hogy nem méltó partnerei az erősítőnek.
(#) ngyzoli válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Mindenképpen minden(új)hangszórót/hangfalat be kell járatni,mielőtt egyáltalán odafigyelsz a hangjára.a bejáródási idő alatt(mely típustól függően néhány órától egy-két száz óráig is tarthat)a lengő részek-pille,membránszél-megpuhulnak,vagyis a rezonanciafreki lejjebb tolódik.csak ezután áll be a végleges hangminőség.
(#) jocko válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
hali.kettö eminence-t láttam nemrég 14 pénzér neten használtan.dj-s oldal annyit segitek.meg börze.ukrán szörnyeteg is van félméteres asszem éppen.amugy igénytelenkedni tökéletes az sbx.az srp sztem unalmas széria.jo mondjuk nekem...dobozoláshoz tipp. most épitenek erre arra közmü csatornákat mondjuk pesten,oda kell menni és "lenyulni" egy pvc darabot,a gyári autos szubok(csö) is abból vannak,nagyon könnyü utángyártani,és a méretezésnél csak a hosszra kell figyelni.
(#) Kovidivi válasza jocko hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Ezek a szubcsövek úgy is szólnak :S
(#) jocko válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 22, 2008 /
 
jo mondjuk ami nekem volt annak levettem a porvédöjét,és kiforrasztottam a bemenö vezetékeket,és tettem rá egy "vonohorgot",és visszaraktam egy uj porvédöt 160 huf-ért,és akkor már valami érezhetö...ez egy sbx 10"-es 4 ohmos volt.és sokkal jobban szolt csövel mint ládával,hozzá kell tenni.(amugy meg pont a szub téma az amiben orákat lehetne vitázgatni,nekem pl volt heco 25 ezres gyári házimoziládám,aktiv,és ugy volt sz.r az egész,ahogyan,aki otthon összevág egy "random" cuccot,az különb lesz,ha másnem hangeröben.na.auto mélyládákból meg alig van értékelhetö mostanában . mondjuk most a jbl csinált egy nagyágyut egy dupla harmincasat,középen egy oriási reflexcsövel,arra mondanám most hogy okés sztem.sat.-mm-ban látható.) persze hogy ugy is szól,mivel ugy mégse szolhat ahogy nem :yes:
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 22, 2008 /
 
Az SBX-ek 8 ohmosak,az AHX-ek a 4 ohmosak
(#) zoz11 válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 23, 2008 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat. Az erősítő ami hajtani fogja az kb. 300W-ot fog tudni.
Egy iskolai tanterembe fog szolgálni,a diákok kívánsága volt hogy legyen kiegészítve a cucc plusz egy méllyel is
(#) mátrix hozzászólása Szept 29, 2008 /
 
Szevasztok!Nekem volt már sal és mnc hangszoróval is dolgom mind a kettőben van szar s van egész jó!Amit viszont kiemelnék személyes tapasztalat alapján aza mnc sub-box banpas láda!Igen olcsó és jól használható s nagy érzékenységű!Nekem a 8ohmos változat volt s elüször 2x50wtról hajtottam s megleoődtem mekkorát szól aztán a gyári hozzávaló suberősítőjével döngettem!Ajánlom mindenkinek jah hangváltó kell hozzá,mert külömben a középhangoktól elszáll ami a hangszoróra megy ha nem szűrítek le!Én aktív hangváltót használtam amit 2eftért vettem autosbolba 12v os táprol kapta az áramot s a frekit lehetett rajta álítani!Arról nem beszélve h az aktív hangváltó nem aszed le a hangszoró teljesítményéből!Volt már mnc bigbul2x és mnc 4ever 2x egyikete sem ajánlom ,mert a gyenge érzékenysége miatt erőmű kell a mehajtásához ami hosszútávon leégeti a tekercset!visont az eclipsek egész jól szólnak s sokkal érzékenyebbak mint a sal sbx,sa,srp,vagy az sbv az spa viszont egész jól szól!ezeket mind hallottam!S a kevláros témához hozzászólva az mnc kevlároshangszorójával m,g érdemes foglalkozni az viszonylag szépen adja a mélyet a saléval szembe!Viszont a Pa hangszorók az mnc-ké kifejezetten jól használhatok mélyládákba hangosításra!Haver azokkal hangosít már 5éve s tökéletsen müködnek a hangfalai semmi gond nincsvelük!Hangváltokról meg anyit h érdemes aktívhangváltót venni,mert sokkal szebben és tisztában szól s még a frekit is lehet álítani rajta n úgy mint a passzív hangváltókon!
Ja s2-3eftért már lehet aktív mélyhanfváltót kapni autóba valót amihez cs 12v kell s máris lehet othonra v pa cuchoz használni!Cs ennyit szerettemvolna egyenlőe!Szevasztok!
(#) levii válasza mátrix hozzászólására (») Szept 29, 2008 /
 
Lehet hogy jó amit írsz de alig lehet megérteni/elolvasni.
Használj szóközt,entert,írásjeleket és nézd át a szöveget mielőtt elküldöd.
További jó fórumozgatást!

Üdv!
(#) mátrix hozzászólása Szept 29, 2008 /
 
ok megprobálom
(#) zoz11 hozzászólása Szept 30, 2008 /
 
Sziasztok
Megkaptam ma ezt a SAL TORNADO 300-as nevezetű hangszórót. Egész jó formája van, egy fa dobozba küldték amibe bele volt csavarozva. A hangszóró kb. 10kg lehet!
Jövő héten meg az is kifog derülni hogy milyen hangja van!
(#) szabi83 válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
tetszik a csomagolás
(#) Lacika001 válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Valahol azt olvastam hogy ez a legjobb SAL hangszóró az összes közt.
Nem rossz ránézésre sem,de a fadoboz azért túlzás.
Mibe kerül egy ilyen mostanság?
Következő: »»   6 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem