Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszönöm! Ezeket nem tudtam! Mint sok mást sem, még
Neked, is köszönöm a választ. Nekem sem tetszik hogy szét kell szednem a bejövő adatokat, ami pont 8 bites, de mivel kiadott projectet csinálok, ezt a PIC-et kell használnom, szóval inkább azokra a lábakra nem teszek semmit, végülis van még helyem.
Ha a bejövő adatok nem szükségesek a debuggoláshoz, vagy csak programozni akarod a PIC-et, akkor használhatod jumperrel átkapcsolhatóan a lábakat mindkét funkcióra, főleg, ha eleve bemenetnek lesznek konfigolva csak.
Idézet: „Mintha a saját első programomat látnám viszont, csak az basicban volt.” De azért azóta leszoktál az ilyen hosszúidejű delay-ekről, igaz?
Nem, elnézést mindenkitől. A (#283620)-as hozzászólásomat m.jocónak szántam (#283611).
Gond egy szál se!
Köszi. Igen c-ben szretném készíteni a progimat. Icd2-vel fogom felprogramozni a chipet Tom
Igen. Hiszen addig megáll az élet. Egyébként a delay utasítást pont erre a programra találták ki. Nem többre és nem is kevesebbre. Persze, ha külső beavatkozás lehetősége is lenne a programban, az már más...
Arra viszont hamar rá kellett jönnöm, hogy ez a Nightbasic 1 zsákutca.
Hi!
Köszi, megnézem az IC-t. A sot23 tokozás kicsit aggasztó ugyan (kell egy kis nyáklap, hogy a vezetékeket jól hozzá tudjam forrasztani), de jónak néz ki.
Köszönöm mindenkinek!
Akkor marad az RS485 kommunikáció... Elkezdem 16F887-tel (vagy van még 1 db. 877 elfekvőben), meglátom, hogy sikerül-e.
Hello
A Mikropascalban a PIC konfigurációját egy külön ablakban kell beállítani - ki kell pipázni, mit akarsz be- vagy kikapcsolni. Azt azért észrevettem, hogy a 0. biten állandóan test van kint. A LED biztos jól volt bekötve, nem ilyen jellegű a hiba. A többi bit rendesen működik. A 0. bit nem a 9., hanem a 6. láb. De azóta már megint valami történt, mert már a 7. bit se működik. Lassan semmi se fog menni. Üdv.
Sziasztok segitsen aki tud nem tudom azonositani a motorjaimat....
m68sp-1 12v elvileg48 omh de mindenhol 33-mat láttam. mekkora a nyomatéka? emp4233,sth-39d165,siemens 1bs2112-7ab semmit sem talállok rolluk találni..
Mekkora értékű ellenállásokat tettél a LED-ek elé?
Ezek milyen PIC típusok? (ez egy PIC topic...)
Motorok amiket pic16f877-tel szeretnék meghajtani.
Ugye nem itt akarod kitárgyalni az egész géped mechanikáját, meg minden ilyen jellegű kérdését?
A motor nem ide vágó kérdés. Szerinted igen?
Hello
640ohm értékűek. De nem értem mi lett a 7. bittel, egyszer felprogramoztam, de azt hiszem a PIC konfigurációjánál talán nem jól állítottam be az oszcillátor típusát - nem az ER_OSC_CLKOUT -ra mentem, persze élesztéskor nem is ment, de nem melegedett, aztán újrafelégettem, és már nem ment a 7. bit. Szóval a B porton már csak 6 bit múkodik Üdv.
[OFF]
Idézet: „elvileg48 omh de mindenhol 33-mat láttam.” Aham, es csillag elrendezesu, ugye? Soros es parhuzamos ellenallas szamitas es csillag elrendezesu motor ... mint tampontok... Amugy ha nem talalsz roluk semmit az nagyjabol azt jelenti foglalkozni nem is erdemes vele. Lehet szorakozni vele, ha mar tudod hajtani akkor mericskelheted, hogy mekkora terhelesekkel mekkora ho keletkezik ill fordulatszam eses stb, de kerdes megeri-e ennyit szorikazni. Ha csak szorakozasra kell akkor nem erdekes a nyomatek es mas parameterek, amugy a motor az egy eleg bonyolult alkatresz es komoly szamitasok kellenenek, amiket csak adott parameterek ismereteben tudnal elkovetni. De azt hiszem valoban erdemesebb lenne ezt masik topicban kitargyalni.
Hali
Itt van egy példaprogi soros kommunikációra ami számitógépre küldi ki a hexa számokat. A kérdésem hogy hogy kössem össze a pic-et a géppel? Kell-e max232 vagy elég ha csak rx-tx esket kötöm be? üdv.:tibiiii00
Sziasztok!
Egy assembly-ben jártas kedves fórumozót szeretném megkérni arra,hogy segítsen nekem. Van egy 7soros és 38oszlopos led mátrix kijelző. Én ezt szeretném megépíteni,csak éppen 40 oszloppal. A kapcsolási rajzon ez annyi változást jelent,hogy a 3. uln2003 11es lábát is bekötve még 2 oszlopot meghajt. A programozós részével lenne gondom,ugyanis ezt ott is át kellene írni,és asm-be sajnos nem vagyok a toppon.Ha valaki megtenné és ránézne a programra egy kicsit,hogy mit kell átírni,azt nagyon megköszönném. Küldöm a rajzot és a programot. Előre is köszi a segítségért. Robbbb
Csak így ránézésre nekem van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül maradt le az a két sor! Meddig tartott volna eredetileg bekötni, ha nem lett volna rá valami nyomós ellenérv?
Ha lesz időm belenézek, de nem ígérek semmit, mert ez nem kétsoros...
A srác akitől van a progi annyit mondott,hogy nem fért ki neki több led,mert valami fix méretű dobozba készült.
Kipróbáltam ezt a BASIC témát, de már az első öt percben lehasaltam tőle és félkopasz lettem. Az assembly-től is ilyen érzéseim voltak, de az már legalább elsőre azt csinálta, amit kértem tőle. BASIC OVER
Aki ezt a forumot olvassa es kezdo asm-es: Ez az a tipikus hogy NE programozzunk asm-ben! Mindegy, ahelyett reszleteznem miert ne,
inkabb leirom mit latok valtoztatni valot: LOCCLEAR MOVLW D'39' ;THIS SUB CLEARS LOCS A0~A38 39-et meg kell novelni 2-vel... BEGIN MOVLW D'19' es SHOWR INCF FSRL,F MOVLW D'19' 19-eket meg kell novelni 20-ra... Lehet mast is kell valtoztatni, majd mas tobbet vesz talan eszre
Nem találom azt a PIC keresőt, amit valaki ajánlott már nekem itt. Be lehet állítani minden tulajdonságot és szépen kiadja, hogy melyik PIC tudja az óhaj-sóhajomat. Segítsetek legyetek szívesek! Köszi!
Nagyon köszönöm! Már el is tettem a jegyzeteim közé.
Le is lehet tölteni a komplett programot, ami aztán gyorsabban is fut, és nem kell hozzá mindig net. Ha netre van kapcsolva mikor elindítod, akkor automatikusan frissül.
Hali!
Elkeseredésemben írok Nektek, hogy hátha tudnátok segíteni egy PIC-es akkutöltő hibáinak kijavításában. Mielőtt félreértene valaki, nem az eredeti kapcsolással van bajom, hanem az általam utánépítettel. Szóval a tegnapi élesztés utáni tünetek: Először nem láttam semmit a kijelzőn, de csak a kontrasztot kellett beállítani (ezzel még lesznek gondok). Rendesen elindul a program, megvan a menüszerkezet. Alapbeállításokkal elindítottam egy kisütést 1db AA cellán. Kiírja, hogy kezdés, kisütés, majd nem sokkal ezután az alsó sorban is megjelenik egy feszültségérték, és az idő. Na most annak a feszültségnek köze nincs az akku kapocsfeszültségéhez, mert valami 2V-ot ír. Nem sokkal (kb 5mp) ezután ki is írja, hogy kész, majd újraindul a program és visszatér a menübe. Ezután megnéztem a beállításokat, kezdve a kisütési végfeszültséggel, ami alapbeállításként 2.4xxV-on állt. Ezt lecsökkentettem 0.8V-ra. Újból kisütés, de a fentiekhez hasonló a jelenség (volt olyan is, hogy 0.000V-ot, vagy 0.3V-ot írt). Mivel a kisütés nem volt valami sikeres, megnéztem, hogy a töltéssel mi a helyzet. Ugyanaz a 2-2.4V körüli érték fogadott, az időt rendben számolta. Ja és igen, a fent említett kontraszt. Töltésnél már csak fekete kockákat láttam, csökkentenem kellett a kontrasztot. Amikor visszaléptem a főmenübe, akkor meg nem volt kijelzés, pontosabban növelni kellett a kontrasztot. Érdekes. Mivel a PIC-ek terén elég gyér a tudásom, így nem sok dologra tudok gondolni, ami a hibát okozhatja. Az mindenesetre bizonyos, és nem rontottam el, hogy a jumperrel 1db cella van kiválasztva. Azt viszont nem tudom, hogy az órajelet biztosító alkatrész kvarc vagy rezonátor. Én 12MHz-es kvarcot, és 22pF-os kondikat használtam. Tegnap be is fejeztem a kísérletezést, és ma folytattam: Először is denaturált szesszel lemostam a gyantát a panelekről. Összerakom a szendvics-szerűen általam áttervezett paneleket, visszakötöm a töltő és kisütő ellenállásokat, csatlakoztatom az akksit, tápot adok a töltőnek (labortápról). Megint rendesen bejön a főmenü, de nem tudom léptetni (a gombok jók, megmértem). Nyomogatom tovább a gombokat, néha nagy nehezen lép egyet vagy többet (de teljesen véletlenszerűen). Ha mozgatom a csatlakozásoknál a paneleket, akkor is lép néha egyet-egyet. Na de tegnap is ugyanígy voltak összeállítva a panelek, mégis rendesen lehetett léptetni. A denaturált szeszes mosás után jött elő ez az újabb hiba. Csináltam képeket is a szerkezetről: képek (jobbra a többi). Tudna-e valaki mondani a fenti hibákra valamit? Túl sok munka volt vele, hogy egyszerűen csak bedobjam a fiókba... Köszi! Üdv Krisz |
Bejelentkezés
Hirdetés |