Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Valami ilyesmirol volt szo de ott a cso is be volt kotve.
Tehat a kesz erositoben mukodes kozben tortent a meres es nem kulon.
A trafó impedanciát transzfornál. Ha helyes az áttétel, és megfelelő a secunder impedancia, akkor a cső biztos, hogy a neki "kellő" impedanciát "látja".
Az máskérdés, hogy a transzformátor reaktív viselkedése miatt ez nem minden frekvencián lesz igaz (primer induktivitás a mélyebb frekvenciákat határozza meg, szórt kapacitások, pedig a magasat. előző esetben minél több, annál jobb, utóbbinál forítva )
Sok keresgeles utan megkaptam az impedancia meres kepet (azt hiszem, hogy a www.hangmester.hu forumrol toltottem le).
Az abran lathato modon merjuk az impedanciat. A bemenetet egy hanggeneratorrol vagy akarmirol vezereljuk addig amig a szkopon megjelenik az elso torzitasi jel. Lemerjuk a feszultsegeket _a valto Uprimert es az Ur-t_es az egyenlettel kiszamoljuk az impedanciat.
Alapvetően szerintem erre van szüksége Ricsinek. A fél ECC82 elég a GU-nak?
Ja ma is fog világítani vagy 11:30-ig
Jól értem, a GU-s erősítőd csak oldalanként egy csőből áll? Király, végülis akkor 2*400 forintos fogyóeszközzel megúszod a csöves zenehallgatást. Mondjuk ha évente ellősz egy garnitúra GU-t (de nem teszed) ez elég jó arány! Ha jól tudom a CD-ből max 2V jön ki. Ez elég neki?
szerintem nem 2V hanem általában 0,775V jön ki a CD-ből, de ezt is cd-je válogatja biztos van olyan amiből kijön a 2V-is, speciel én még nem találkoztam olyannal.
Elvileg az összes gagyi sony ilyen! Tudom mert nekem is az van
Lenne egy kereszt kérdésem.
Találkoztam egy olyan kapcsolási rajzzal ahol két kimenőt párhuzamosan kötöttek egymással. Emlékezetből le rajzoltam. Gondolom két teljesen egyforma kimenővel csinálhatták. Csak sejtésem van róla hogy miért alkalmazták. Gondolom így javulhatott a mély hang átvitele.
Meg duplája lett az anód áram.
Lehet hogy használható lenne PSE kimenőnek?
A katalógus végén a preferenciáknál "Output level" a varázsige
Bocsnat, maskor kissebb meretu kepet szurok be.
Azert szurtam be, hogy lass mas megoldast is. Amit te ugymond terveztel mukodik. Viszont a bemenetre kotott 47nF kondi meg a 250k poti terheli azt. A csoved az Ecc82, az abran lathato alkatreszekkel az erositese kb.14x-es. Alapul veve egy 07 V-os bemeneti szintet az Ecc82 anodjan kb. 9.8 V jelenik meg. Ez tobb mind amennyit az az Em kovetel. Ezert automatikusan a 250 k potit letekered teszem fel felere. Az igy kialakult oszto ( a poti kozepleagazasa es a test pont _125k) es a 47 n-os kondi egy frekvencia fuggo alulatareszto szurot alkot amely a bemenetet terheli. Szamszeruen a szuro vagasi frekvenciaja: fo = 1 / 6.28 x R x C = 160000 / 125 x 47 = ~27 Hz Ez azt jelenti, hogy 27 Hz feletti audio jel vagva lesz. Amennyben kiszamitod az RCR komplexum impedanciajat (bele szamitva a hangero potit is) , es elkezdel szamogatni rea josz, hogy a magasabb frekvenciak fele a jel igen csak csokkeni kezd, es nagyokat csodalkozol, hogy valamiert nem szol ugy ahogyan elvarnad. Kép: Hivatkozás
aha.. azt hittem volt egy 1kHz-es CD-d, azt betetted, és mértél, de hát ez logikus.
Komolyan mondom behalok!Már mindenem megvan egy GU50 SE-hez, SM85b-k kimenőnek, SM102a hálózatinak, 3 ezerért lehet kapni 150 wattos 12 voltos toroidot fűtésnek, van GU50 is, meghajtó cső még kérdés, de az bagatel, de egyszerűen GU50 foglalatot értelmes áron beszerezni NEM LEHET !!!!!! Urbán elektronikában 1400, börzén állítólag egy ezres, még az elektroncso.hu jöhetne szóba a 650 Ft-jával, de ha 400 egy GU 510, akkor elgondolkodik az ember! És ez nem pénzkérdés, nálam ez elvi kérdés! Na mindegy
Off: URAK!!! Nincs valakinek "feleslegben" kisméretű hordozhato szovjet ( vagy nem ) szervízszkópja, akár hibásan (sőtt, inkább hibásan, de nem bontva ) eladó?
edgar, ezer helyen megnéztem és mind az ezren azt írják hogy az EM84-nek -22V kell a végkitéréshez. létezik egy variánsa, valami EM84a aminek csak -10V kell de az egy másik történet és ez is több az általad számolt 9,8V-nál. Egyébként ez a -20V körüli érték tipikusnak mondható varázsszem országban
Hmm,ezt nem tudtam. Kulonben sohasem foglakoztam a varazsszemekkel,de utanna nezek. Koszi, hogy felhitad a figyelmem.
En az altalam regebben beszurt rajzbol indultam ki ahol min 3 V-ot igenyel a bemenet.
kocos, nézd úgy a dolgot, hogy mennyi anyag van benne. Az én GU foglalatom az 5mm-es kerámiával meg a fém "kukával" nyom vagy 150g-ot. Ezt a pénzt ki kell érte adni és kész. Ezt csak egyszer kell megvenni nem fogyóeszköz mint a csövik. Különben sosem fogod azt mondani a csajod kérdésére válaszolva: "ja..., az csak egy csöves erősítő..., nem nagy ügy."
Nem kell utánanézned, biztos lehetsz benne. Kevés dolgot tudok a csövikről ezért keveset is állítok biztosan, de ezt tudom - tapasztaltam.
Egyébként itt utána tudsz nézni ha nagyon éget a vágy: http://www.hupse.eu/radio/tubes/Index_x.php?letter=E http://www.akh.se/tubes/ - ezen belűl pedig a Magic eyes rovat.
Imi! Amiről telefonon beszéltünk tárgytalan. Elnéztem a dolgokat, ez mégis csak egy SE rádió kimenő csak a jobbik fajtából. Osztott a primer tekercs és közé van tekerve a szekunder. Az áttétel 25. Megmértem a ráadott fesszel. 8 ohmos hangszóró volt rajta. Tehát ez akkor 5K primer impedancia lesz. 5,5cm2 a vaskeresztmetszet. Ez már elég jó egy SE-nek. Igaz ez egy külfölrde gyártott R0146 orion emblémás vadásztöltény rádióban volt. Jó lehet majd egyszer egy "mono project"TM by Mrbrown vagy egy otthoni kis gyakorlo gityó motyóba. A hálótrafó is megvan.
Te , ez az utolso kep nem nyomta szet az oldalt.
En szeretem ha latszik a kep.
De pont ez az, hogy a kerámián kívül semmi nincs benne, ami jó. Amiket én láttam, azoknak a lábai szörnyen gagyik, ónpestises volt mind. A spiáter ház meg nem érdekel, az mehet a színesfémfelvásárlóhoz meg 3 cső árt kérik egy foglalatért? na ne már! Ebből "gyártás" lesz, úgy érzem
Elnézést kérek minden foglalatárústól hogy így lenyomtam a GU50-ek árát
Ónpestis - egy újabb dolog amit légyszi magyarázzon el valaki!
Sziasztok csöves erősítő kimenőtrafójáról szeretnék kérdezni.
Az érdekelne, hogy mennyire megfelelő hozzá a hiperszil mag. Elöre is köszönöm a választ ha kapok. Majzi
Én az elekroncsőről vettem 650-ért de a börzén ha csak a porcelán részét kéred az 600Ft. Szerintem olcsóbban nem lehet kapni sehol. A GU50 még olcsó mert nem felkapott cső és sok van belőle meg nem kimondott hangfrekis cső. Lesz ez még egyszer drága
Szerintem tökéletes hozzá! jobban szerelhető mint az EI és a légrés is könnyebben megoldható ha éppen ehyüteműt készítesz.
Engem nem zavarnak Edgar képei, ha mindenki csinálná, valószínűleg zavarna, de így inkább színesíti a topikot.
...mint az a piros felkiáltójeles háromszög amit rossz esetben kaphat érte Egyébként engem sem zavar!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |