Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Mr.Barna, én is hízlalom a májad, most már ki kell venni a fél tüdőd, hogy elférjen !
![]() ![]() ![]() Ezek a csavarok abból a boltból valók? Nekem most stagnál minden projectem ![]() szereztem ( vettem ...) Két SM85/b-t, kompletten, szerelvénnyel, mindennel, GU50 kimenőnek, már csak két foglalat, meg két 6N8Sz kellene! Hálózatinak is van Sm102/a, szóval a GU50 SE az így "áll". Közben vettem jó olcsóér nyákot, amiből majd lehet "reszelni" csévetesteket két Ei82 vashoz ( ![]() ![]() ![]()
Jol van.
O is csovelne de a felesege mindig film utanra halasztja amikorra mar alszik es igy telnek a hetek. Ugy hogy marad neki , a forumcsoveles.
Akkor megfejtettük a nagy titkot
![]()
Ez a 6N6P mini PP ötlet tetszik. Elé teszel egy 6N2P-t és már kész is két csőből az erősítő. Mekkora teljesítményt szolgáltatahat. Annyit talán mint egy pcl86SE? De ez legalább PP. Azt tudom hogy a két anódteljesítmény összesen 8W lehet.
köszi-köszi, igen abból a boltból való, van 8-10-12-14 meg ki tudja milyen hosszúsággal. Nem forrasztó ón-nak hívják a cin-t mostanában (nem cin-kelni akarlak csak kérdezem)? Kócoskám ennyi project sosem lesz kész
![]() ![]()
Van valahol Pestközelben egy kis cég, a Triode. Az Ő készülékükben láttam - csatornánként 9 csővel - a végfokozatban viszont 6db ECC82 munkálkodott (a többi ECC83 volt). 4W-ot tudott. Gondolj bele, oldalanként 6 trióda.
Ha megállíthatnám az idő kerekét egy időre akkor én az ECC82 PP-t próbálnám ki. Amihez már ki is erőszakoltam a rajzot valakitől!
Ha csak a fűtés megy akkor nálam is ez a helyzet. Ha megkapják anódonként azt a +35W-ot akkor megváltozik a helyzet és indül a hősugárzó
![]() ![]()
Szép lehet az a sok kis cső egy helyen
![]()
Én elhatároztam hogy addig nem próbálok ki mást amíg a félbehagyott projectek el nem készülnek.
![]()
Most már én is project felszámolósdit játszom. Két hete bekerült a mozgásérzékelő a dátumos nixie órába, most elkészűlt az EM83 project, néhány napon belűl az utolsó simítások is meglesznek, majd jöhet végre a mono21 project(TM), majd a ZM1000-es nixie óra, majd az IN18-as hatalmas nixie óra, majd a GU50 PSE-t befejezem, majd egy gyors EM84 project, majd a gyönyörű UM11 project és ezen a ponton fogok elgondolkozni hogy milyen órát építsek még abból a rengeteg féle-fajta nixie csőből mert áramköröm még lesz egy pár! Persze minden projecthez megvan minden lényeges alkatrész (csövek-foglalatok-trafók-doboz-kapcsolási rajz). Na ezt még leírni is hosszú volt.
![]()
Na akkor itt jelentkezik a fura kapcsolastechnika hatranya...
![]() Sikerült a vastelepen gubiznom egy mini kimenőt,és egy kis táptrafót(250v kb.50mA, 6,3v kb.1A,es szekunderekkel)Szerintem valami rádióban lehetett...Vasárban odaadták ![]() Lehet csinálok egy mini PCL SE-t egy sz.gép táp dobozába ![]() Már ezerrel ügyködök a GU50 SE(6SN7,EM84,ECC85) rajzán,majd felrakom,hogy hogy gondoltam az egészet,aztán jöhetnek a kritikák ![]()
Hát mit mondjak, nem semmi egy szerkezetet kanyarítottál a tisztelt publikum elé. Ez a zseniális műszaki innováció, melynek hasznossága elvitathatatlan, megdobogtataja az ember csőszívét.
Átadok egy általam is gyakran hallott elismerést: Barna, "nem is tudom mért nem lepődök meg"(Ez dicséret akart lenni). ![]()
Tényleg nagyon egyedi, kitűnő konstrukció. Gratulálok!
Szia Barna testvér!
Én régóta nyomom már a csövezést, de restellnem kell, hogy sztírió, azaz dupla/ráadásul egy irányba felfutó/ varázsszemet még nem is láttam. Nem vagyok az a csőkatalógus bújó fajta, ezért még leírásban sem találkoztam vele... ![]() Bezzeg, ha tudtam volna, minden ..zaromba ilyet raktam volna középre... ![]() Szumma-szummárum: irígy vagyok rád, és nagyon tetszik a kis terméked!!! ![]() ![]() ![]() U.I.: Honnan lehet ilyet keríteni, akár többet is???
Hú , gyerekek!
Voltam az egyik HiFi-ket árusító haveromnál, és volt nála egy kis erősítő szerény százezerért, full fekete, akkora mint egy kis rezsó, lóg belőle három kis cső/köztük egy varázsszem, egy hálótrafó, és egy "ÁLYPOD" (iPod)!!! ![]() Mondja nekem: 2x25w! Erre én: IC-s vagy Tranyós...hehehe... Keserűn bevallotta röntgen szemeimnek, hogy csak az előfok és a látvány csöves... Ekkor én jót röhögtem... Érdekes lánc nem?:iPod-ECC85-.ar félvezetős végfok...SZÁZEZERÉRT" /biztos van benne egy jó kis TDA2040/ Látjátok..,mondom én, hogy így lehet jó LÁMPÁS erősítőt építeni... ![]() ![]() ![]() Fatman Ezt láttam U.I.: A többi vackuk jól néz ki!!!
Nyilván zenei értelemben semmi haszna, meg te fele ennyiből kihoznád mégis csodálkozom hogy egy gyári csilli-villi csöves akármilyen kütyü csak egy százas!
Köszönöm de inkább a felsőanódosodról mesélj nekem, továbbra is nagyon tetszik!
Hát hogy kitűnő-e az majd a tartós teszt után kiderűl, mindenesetre köszi!
De még ha ez az ájpod olyan jól szólna... Ócska egybites d/a konverter, 0 digitális szűrő, ráadásul mp3... Marketing...
Szia,
http://www.akh.se/tubes/ - és ezen belűl a Magic eyes. Itt garantáltan van egy pár amiről nem is hallottál! Én kettőt magyarországon vettem kb 2500 / db áron további kettőt az ebay-en Németországból postával együtt kb 5000 / db áron, és még kettőt szintén az ebay-en Franciaországból kb ugyanennyiért. A német srácnak az ebay szerint még 12 darab van 13,40 eurós áron + postaköltség. A franciát azért vettem meg mert más volt mint a többi, szép barna valamivel van bevonva az alja mint amit a képeimen látsz csak nincs megkopva! Természetesen mind vadi új!
Ne tessék ezen aggódni, hazai forgalomba hozott készülékben én sem találkoztam vele soha. Pedig, tényleg állati praktikus.
![]()
Állítólag valami volt NDK-s szallagos magnetofonban volt kivezmérő, ehhez képest ezek a cégek gyártották: Neuhaus, RFT, RSD, RWN.
Azért lehet hogy nem a leg különlegesebb de számomra a legszebb az EM80 marad, bár ehez a gyermekkori emlékeim is hozzásegítenek talán. |
Bejelentkezés
Hirdetés |