Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   21 / 52
(#) sprofan válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Ráadtad a tápot és a kontrasztot rányomod a tápra vagy a GND-re ha ekor elő jönnek a kockák akor jó -> már megcsináltad.
Ezek után a cikkeknél találsz egyet amit zoknee írt, azon megtaláod az LPT port bekötését, ez meg az adatlap és kész. Persze tedd fel a gépre a PORT95 drivert meg pl. az LCDSmartie-t és már hasít is.
üdv
(#) Kicsa válasza sprofan hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Hát most ez a gondom...sajnos nem jön elő. Ha a 3as lábra GND-t adok...vagy 5 Vot 220 Ohmon keresztül,nem jönnek elő a kockák..lehet hogy meghalt szegényke?
Üdv
(#) Kicsa válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Nah azt hiszem győzelmet hírdetek...
Életre kelt a dolog...még 1 kérdésem lenne az Lcd Smartie nevű progival : A winampes spektrumanalizátort hogyan lehetne előhívni?
Köszi szépen!
Üdv Kicsa
(#) sprofan válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Őszintén? Fogalmam sincs, azt tudom hogy ezt a plugint le kel szedni hozá: WinAmp spectrum analyzer amit itt talász: Bővebben: Link Annak ellenére hogy van leírás és tudok is angolul még soha nem sikerült ezt öszehoznom.
(#) Kicsa válasza sprofan hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Éertem...mondjuk most nagyobb gondom is lett ennél:meghülyült az egész gép.
Winamp nem indul,újratelepítem,akkor sem,ilyen hibaüzit dob ki. lsd kép.
Ha ki akarom kapcsolni a gépet,mindig újraindul...nemtudom mi a baja de elég rossz így...

winamp.JPG

(#) kaszarobert válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Pár oldallal ezelőtt, ugyanebben a topikban, szépen le van írva, én meg is csináltam, és működött is!
Lényeg, hogy a smartie tudja hol a winamp direktori, másrészt fusson a smartie mikor a winampot indítod stb
(#) k.pisti hozzászólása Okt 10, 2008 /

Halihó mindenki! Még nagyon új vagyok itt! Egy műszaki középiskola 10. osztályát szenvedem kérlek így álljatok a képességeimhez! A kérdésem a következő: ha hardveresen megcsináltam, akkor hogyan lehetne szoftveresen megoldani, hogy egy psp színes kijelzőjével lehessen zoknee lcd kijelző pc-re modját megcsinálni? Az igényeim a következők lennének: zenecímek megjelenítése a képernyőn, windows mutatása, vizuális equalizer és knight rider féle egybemosódó futófény. Egyáltalán a hardveres résszel lehet valami baj? Néhány adat az lcdről: felbontás: 480x272 pixel, 2 kábelköteg jön ki belőle: egy 4 eres gondolom ez a táp, és egy széles (nem számoltam hány ér). A válaszokat előre is köszi!
(#) bbalazs_ válasza k.pisti hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Bocsanat, mi az a PSP kijelzo?
A leirasbol ugy tunik, inkabb PSONE kijelzorol van szo, bar nem irtad, hany collos.
Igy lenne? Ha igen, akkor az elektronikaval egyutt akarod hasznalni vagy nelkule?
Ez ugyanis reszben AV bemenetes, reszben RGB/CSync monitor bemenetes...
(#) k.pisti válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Nem írtam el, pspnek hívják. A sony hordozható konzolja. PlayStation Portable. A pspből csak az lcd-t akarom használni. a méret kb. 5 hüvelyk. egy ugyanolyan lcd panelt akarok mint a modban azzal a különbséggel, hogy én szeretném a vindózt is megjeleníteni rajta és hogy ez sokkal nagyobb. a pc dupla floppy helyére szeretném tenni. nos?
(#) bbalazs_ válasza k.pisti hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Jo, valszeg ugyanarrol beszelunk. Ez a kerek, feher keretben?
Melyik modban?
(#) k.pisti válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

nem csak fehérben van de szerintem érted. abban a modban ameiket zoknee csinált. lcd vezérlése pc-n vagy mi. én ezt akarom cs nagyban, színesben!
(#) bbalazs_ válasza k.pisti hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Pisti!

Kerlek, mellozd a roviditeseket es a szlenget. Ez itt nem szokas.

Bar meg mindig nem irtad, hogy elektronika lesz-e vagy nem, de feltetelezem, hogy lesz, kulonben jopar eves tapasztalat es mikrokontroller kellene a felelesztesehez.

Szoval: ket lehetoseged van: a kanocok kozul ketto egy AV bemenet (ez be is kapcsolja a kis kijelzot, ha jelet eszlel!) es az RGB /Csync bemenet.
Az elobbi joval egyszerubb, de a kepminoseg nem a legjobb, siman rakotod egy videokartya TV-kimenetere.
Az egyik vezeteke a fold, a masikkal meg vegigtapogatod azt a par bemenetet.

A masik lehetoseg eseten engedelyezned kell a bekapcsolast, es biztositani a szinjeleket es a szinkronjelet. VGA csatlakozora direkt kotheto a harom szinjel, a szinkronokat viszont elotte ossze kell kapuzni, ket tranyo es kesz.
A szinek es a kep sokkal jobb minosegu lesz, de a PC-rol nem hajtathato meg akarhogyan, hanem szukseged lesz egy Powerstrip-szeru programra, aminel az ARCADE-modra (legalso) kell allitani a felbontast es beallitani a megfelelo ertekeket a szinkronjelekhez. Amig a powerstrip el nem indul, ferde csikok futnak a kepernyon.
En megcsinaltam, de tul korulmenyesnek talaltam a koritest, ami hozza kellett.

A NET-en talalsz leirast, csak igy keresd, hogy "PSONE display to PC" vagy hasonlo. Szamtalan project van, sok megoldassal es trukkel. Olyat is lattam, amit te szeretnel.

(#) k.pisti válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Fiúk ti nem értetek engem! EZ a PSP és itt egy kép a pinekről nekem soknak tűnik:... Bocsi a rossz minőségért!
(#) bbalazs_ válasza k.pisti hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Igen, ezzel igy nehez lesz. A kontroller az alaplapjan van. Maga a kijelzo valoszinuleg egy 3x6 vagy 3x8-as TTL RGB. A ket vastag oldalt LED-es hattervilagitasra utal.
A pinek egy resze gondolom kozos (foleg a tap) es sok a fold is kozottuk (pl. a clk jelet szokas ket fold kozott vinni).
Ki tudod merni pl. a foldeket.
De mindenkeppen legalabb 18szinjel+vsync,hsync,clk,tapok, stb ami kell neki.

Szoval az alaplapja valoszinuleg mindenkeppen kell hozza.
(#) Latya hozzászólása Okt 20, 2008 /

Sziasztok! Hú de rég láttam ezt a topic-ot. Le vagyok maradva. Én "csak" azt szeretném kérdezni, hogy létezik e olyan progi ami meg is hajt ekkora kijelzőket? Tudtommal LCD Smartie-ban nincs ilyen felbontás...
De pl. 320x240-es (QVGA) a mostani Nokia okostelefonok kijelzője, van is egypár, és ez párhuzamos porton kommunikál, csak van egy kis gondom. A vezérlő lábak kicsit többen vannak....

Pl.: TE (ezt a leirásokból Test Enable-re tippelem)
WR (írás)
CS (Chip Select)
D/C (Data/Control-ra tippelem,ez nem tudom u.a. -e: R/W)
RD (olvasás)
GND x4

A háttérvilágítás kétkörös, sorban van és 14V!!! kell neki!

Ez nem tudom baj e hogy igy külön vannak szedve a vezérlőlábak?

Segítsetek légyszíves, vagy egy hasonló felbontású kijelzőhöz mutassatok kapcs. rajzot! Talán ki tudok okoskodni belőle valamit... Megköszönném.
(#) Informata hozzászólása Nov 6, 2008 /

Sziasztok!
Van egy kis problémám:

Grafikus (tetszőleges pl.: Noritake-Itron GU320x32d-3900-0 ) LCD-t (VFD-t) szeretnék rákötni PC-re (WinXP).
Nincs párhuzamos portom és a PCI ill PCIe bővítő kártya, helyhiány miatt nem jöhet szóba.
Tehát marad az USB ill. a soros port.

Usb->LTP átalakító csak virtuális portot hoz létre így driver hiányában erre a céltra nem tudtam használni...
próbáltam

Az LCD - meghajtó programok többsége csak a párhuzámos porton hajlandó a grafikus kijelzőket meghajtani.
A karakteresekhez viszont van minden...

Tudtok segíteni?
(#) kaszarobert válasza Informata hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Szia? Tehát az usb-printer port átalakítód egyébként jó, lenne karaktereshez, csak grafikushoz nem?
Biztos, hogy nincs driver, esetleg az eddig ajánlottak nem jók hozzá?
(#) instantwater válasza Informata hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

FT245
USB - 8 BIT FIFO
Jó kis cucc
(#) Informata válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Szia,

Nem az alap USB>Printerkábel az csak nyomtatóhoz jó, mert virtuális nyomtatóportot hoz létre.
Ennél a portnál nem érhető el a direktben az lpt.

A karakteresekhez több helyen lehet már kapni usb-s vezérlőpanelt... pl.: tavir.hu

Grafikushoz semmi hasonlót nem találtam még.
a kiválasztott kijelző soros porton is kommunikál, de nics hozzá program, ill nics hozzá plugin. Megnéztem a forrást (LCDStudio>Delphi), de még nem tiszta.

Van saját gyári progia, eléri soros porton is, csak maga a progi alap, karakteres tesztekre alkalmas, minimális grafigai tudás mellett.

Úgyhogy két lehetőségem van:
Írok,iratok driver plugint vagy keresek USB> LPT kártyát ami létező címezhető LPT portot telepít be.

Ha van esetleg más 5leted, vagy valami javaslat azt nagyon megköszönném!
(#) Informata válasza instantwater hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Köszönöm!

Ez a csipp lehet, hogy megoldja a problémát, egy misét megér!

Köszi!
(#) Makita hozzászólása Nov 21, 2008 /

Sziasztok!

Ha, lehet lenne pár kérdésem.

Megcsináltam a kijelzőt, működik, de pár információt nem tud lekérni a gépemről pl: Hőmérsékletek, Fanspeedek, és internetes tartalmak. Próbáltam már Jalcd-vel, Lcdcenter2 vel és smartie-vel is, de sajnos egyikkel se megy, pedig mondjuk az everest home le tudja kérdezni ezeket az adatokat.

A másik pedig, az hogy csak nekem elérhetetlen a jalcd.de oldal?

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#) Makita hozzászólása Nov 21, 2008 /

Bocsánat, módosítok!
E-mail fiókot sem ellenőrzik, és a Smartie például a processzor egyik adatát se tudja lekérdezni

Válaszotokat ezúttal is előre köszönöm!
(#) mkovacs válasza Makita hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Próbád meg a SpeedFan progit telepíteni, van hozzá plugin smartie alá, nekem működik!
(#) mkovacs válasza Makita hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Próbád meg a SpeedFan progit telepíteni, van hozzá plugin smartie alá, nekem működik!
(#) Makita hozzászólása Nov 23, 2008 /

Köszönöm szépen a választ!
Tökéletesen működik így már nálam is!

Üdv,
Makita
(#) denes44 hozzászólása Dec 3, 2008 /

Valaki próbált már Windows Server 2003 alól LPT portot használni?
Nekem ugyan az a kapcsolás nem megy ugyan azokkal a driverekkel 2003-on, ami ment XP-n.
(#) Moderátor hozzászólása denes44 hozzászólására (») Dec 4, 2008

Emberek!
Ez itt még mindig nem informatikai fórum, hanem elektronikai!

Szerk.: mivel kezdtünk nagyon jól elbeszélgetni arról, hogy a PC-oldali driver, vagy a gép beállítási gondjai a vezérelt elektronikához tartoznak-e vagy sem, megerősíteném korábbi álláspontomat: nem. Van Google, vannak PC-s, programozós fórumok, az ilyesmikkel tessék ott keresgélni.
Off hozzászólások törölve.
(#) Arnyek19 hozzászólása Dec 16, 2008 /

Sziasztok nekem van egy sony ericsson Z520i s telefon kijelzom es hoza szeretnem kotni a szamitogepemhez valamijen formaban( Bios kijelzes, Winamp, Proci homerseklet kijelzes ), ezekozul barmelyik lehetseges lene valahogy?
Elore is koszonom a tipeket.
(#) Action2K válasza Arnyek19 hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Szia!

LPT porton talán megy ditektbe is, de a legjobb egy PIC-es illesztővel, meghajtóval.
(#) Arnyek19 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Direktbe nagyon lazza lene csak it jol jöne egy láb leosztás..
Következő: »»   21 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem