Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RTÉK Gyorstöltő

Témaindító: bensfregen, idő: Feb 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) bensfregen hozzászólása Márc 27, 2007 /

Öhm.. 1000 bocs de hétvégén sajnos nem jött öszze a töltőkimérés mint hétvégi program. De most hétvégén úgyláccik hogy megyek haza és akkor majd megnézem. De köszönöm mindenkinek a témába fektetett energiáját és nem foglak titeket eredmény nélkül hagyni.
(#) _JANI_ válasza bensfregen hozzászólására (») Márc 27, 2007 /

Memvolt, haszontalan a témához kapcsolódó doksik felkutatása! Sok hasznos ötletet lehet találni! :yes:
(#) bensfregen hozzászólása Márc 27, 2007 /

Ezalatt mit értesz ?
(#) _JANI_ válasza bensfregen hozzászólására (») Márc 28, 2007 /

Többek között, ezekre a doksikra akadtam... :yes:
(#) bensfregen hozzászólása Márc 28, 2007 /

Végignéztem mind. Az angolokkat már én is láttam, a német nyelvezetűt meg most sem értem. Pedig szép kis szomorú meg boldog akukkal van illusztrálva Biztos nagyon érdekes. Majd lefordíttatom ha lessz időm. Átfutottam a Conrados verziót de az még több időt igényel hogy felleljem a akülönbségeket.
(#) bensfregen hozzászólása Márc 28, 2007 /

Átnéztem a Conrad 3 oldalas kapcsolási rajzát. Hát vagy én vagyok buta vagy a arajz de ezt baromira nem értem. Mellékesen csúnya és átláthatatlan. De van valami köze a CCS oldalán lévő meg a RTÉK ben lévő kapcsoláshoz ?
(#) sturbi hozzászólása Ápr 29, 2007 /

Vajon mi lehet ezzel a töltővel....
(#) bartalus hozzászólása Okt 11, 2008 /

Mi lett a töltővel? A kérdés még aktuális, egyre tőbb a NIMH akku. Intelligens töltőt csak a CONRAD árul.
(#) _JANI_ válasza bartalus hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Az Processzort már régen megrendeltem de se időm se kedvem nemvolt megépíteni ezt az áramkört. Talán majd egyszer.... :nemtudom:
(#) bensfregen válasza _JANI_ hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

A projekt új szárnyakra kapott. Mivel sajnos erre nincs időm odaadtam a teljes hibásan működő hardvert bartallus kollégának, - igen, érdekes hogy milyen új ismerettségeket hozott ez a fórum- mert ő most több idővel rendelkezvén visszafejti a hibás működésnek fonalát.
Én is kíváncsian várom majd milyen fejelmények lesznek.
Egyelőre kettőnk és a fórumban reagálók alapján nem tudunk olyan emberről akinek ez a készülék utánépítést követően működött volna. Talán úgy néz ki hogy ha új nyákot kapnak ezek a sepicális harverek (trafó, jacksly...) akkor már nem a Rádiótechnika évkönyve verzió lesz megépítve hanem az eredeti CCS oldalon közölt mintaverzió (ami nem sokban különbözik a Németh Lajos verziójától).
Most vetődött fel bennem még egy gondolat - esetleg a híres Németh Lajos mérnök úr elérhetőségét nem tudja valaki ?
(#) keko válasza bensfregen hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Remélem holnap lessz időm közzétenni az eredeti vágatlan leírást ami alaján megépítettük ezt a kapcsolást, Németth Lajos tanár úrral volt fizika tanárommal. Sajnos 2 éve már hogy nem kapcsolta be a pákát. Ma felhivtam ő is úgy emlékszik hogy minden probléma nélkül indult az áramkör. Az elérhetőségét a korára való tekintettel nem adom meg.De ha bármi érdemlegeset sikerül kiderítenem megígérem hogy közzéteszem. keko.
(#) bensfregen válasza keko hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Hálásan köszönöm a segítséget.
Szóval akkor te megépítetted és működik minden gond nélkül ? Nem torz a visszajelőhang és nem kezd el egy izzót is tölteni (és nem veszi észre hogy levetted róla a terhelést) ?
(#) keko válasza bensfregen hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Ez az eredeti doksi, ez alapján 3 db lett megépítve nem volt probléma az élesztésnél. Van még egy kész nyákom ha ráérek beüzemelem.

nl.rar

Ezt tizen pár éve készítettem még nem nem volt bekapcsolva.Figyeljetek az IC pontos típusára avval volt valami gáz!Ha megnézitek a képet lehet látni hogy gyárilag le van satírozva pár betű.

nl.JPG

(#) bensfregen válasza keko hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Uhh ! Nekem meg megvan minen hozzá spec trafó spec dzsekszli.... Nem akarod esetleg eladni vagy kölcsönadni kipróbálásra ?

Nekem is megva hozzá mindenem csak időm nincs rá tizen pár éve.

Megnézted az IC pontos típusát?
(#) bensfregen válasza keko hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Az IC ok CCS 9310B2 még kb ütéve véve a konrádba. Most egyébként nincs nálam a panel, de nézegettem eleget
(#) bartalus válasza bensfregen hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

IC felirata BTI-CCS 9310B2
ABCDEFG az FG mintha le lenne festve!

Nézegetem, látható hibát nem találtam. Még nem kapcsoltam be, várok hátha előkerül egy müködő példány.
Egy kész panel is jó lenne. Természetesen fizető példány.
Vállalnám egy megépitését! Az extra kapcsolók és trafó elhagyásával.
(#) bartalus válasza _JANI_ hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

ccs9310B2! Van fölös példányod? Vevők vagyunk rá.
bensfregen panelja nálam van. Sajnos halott az IC benne.
Üdv.
(#) bartalus válasza bensfregen hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

A nálam lévő panel több helyen el lett rajzolva. Nem csoda , hogy nem működött. Javitás után sem éledt fel mert a 7805 középső kivezetése eltört, igy megkapta az IC a teljes tápfeszt, rövid nyöszörgés után kimúlt. Nem voltam elég gyors a kikapcsoláshoz. Kellene szerezni egy másik ccs-t. Az értékes trafó és kapcsolók megérdemelnének további élesztést.
(#) _JANI_ válasza bartalus hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Szerencsére mindég hagyok biztonsági tartaléknak egy példányt.
Viszont így én leszek majd gondban ha egyszer folytatom a projektet...

Érdemes lenne telefonon érdeklődni ezen a linken, hogy tudnak-e küldeni.
A termék árukódja: 175358. Amikor én rendeltem akkor 2491.67 volt a nettó DB ára.
Most nem tudom menyi lehet. :nemtudom:

Remélem sikerül beszerezni.
Ha mégsem, akkor priv.ben egyeztetünk...

_jani_
(#) bartalus válasza keko hozzászólására (») Nov 19, 2008 / 4

t. keko
A fotó sokat segitett. A nálam lévő nyák valószinü kézzel lett festve és el lett rajzolva. Ezt kijavitva már müködni kellett volna, csak az ördög közbeszólt és a 7805 középső lába letört, valószinü a nézegetéstől és a rajta lévő hűtőbordától. Nem lehetett észrevenni. Volt mikor fütyörészett, majd nem, aztán megint. A vége az lett, hogy kinyúlt az IC. A teljes tápfeszültség megjelent az 5V helyett. Kellene egy CCS, Conrád katalógusban már nincs, a németben sem.
A fotón lévő nyák profi!!
A szerzőnek Németh Lajosnak gratulálok. A leirás és a rajzok tökéletesek. Öreg harcos elismerését légyszives továbbitsd.
Üdv. Bartalus
(#) keko válasza bartalus hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Nem hiába mondtam első rúgásra indulnia kell!ATanár Úrral hét végén találkozom jókívánságod átadom. Egyébként minden leközölt kapcsolását ismerem sokat közösen dolgoztuk ki.Ha bármi kérdésetek van azRT- s kapcsolásokkal ha tudok szívesen segítek :keko

Elnézését kérem hogy látatlanul letegeztem! Csak később néztem meg az adatlopot .Bocsánat: keko 1970
(#) bartalus válasza keko hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Én is azt tettem.
Legyünk tegező viszonyban.
Üdv. Bartalus

Köszönöm !
(#) bartalus válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Köszönöm a beszerzési tippeket. DIP tokzásban már nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban.
Ha valakinek van (felesleges?) CCS IC-je és fájó szívvel, de megtud tőle válni, jól fizető hálás vevője lennék.
Reményteli üdvözletem minden fórumosnak.
Bartalus
(#) keko válasza bartalus hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Ha annyira kell adj egy postacímet magánba.
(#) bensfregen hozzászólása Jan 10, 2009 /

Tisztelt Béláim az Úrban !

A probléma elég sajátos utat járt be mire megoldása lelt. Bartalus úr vállalta a kihívást hogy ő mint kívülálló szakértő is szemügyre vegye a kész (hibásan működő) készüléket. (Hogy össze nem hozza az embereket ez a fórum ). Az eljárás sikert hozott, ugyanis ő megtalálta a panelon azokat a hibákat amit sem én sem szakértő kollégák nem találtak meg (aljas elrajzolások). A megoldás útjába álló probléma csupán az volt, hogy egy roszz forrasztásnak köszönhetően eltört a 7805 test lába, ezáltal a teljes tápot továbbadva végzetes csapást mért az IC-re. Ekkor realizálódott az a probléma is hogy a Conrad pont az incidens előtt 2 héttel szüntette meg ezen termék forgalmazását európaszerte így már nem is lehet beszerezni azt. Egyelen disztribútor maradt a Distrelec, ami 5000 Ft körüli áron tudott volna küldeni SMD verziót. Szerencsére _JANI_ közreműködésének még sikerült beszerezni egy hazait, és így happy end lett a történet vége.
Köszönöm mindenkinek a közreműködést.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem