Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » METCAL (indukciós) páka
Lapozás: OK   4 / 5
(#) rontgen válasza trilla73 hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Von benne tényleg. A Q4 jelzésű. A hűtőalun középen helyezkedik el. :yes:
(#) trilla73 válasza Csaab hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Üdv Mindenkinek! Akkor ezek szerint az eredeti fet IRF530! Köszönöm az infot!
(#) efes47 hozzászólása Szept 17, 2008 / 1

Üdv mindenkinek!
Metcal MX-500P-21 tápegységből párat már megjavítottam, igaz, kapcsolási rajz nélkül, empírikus módon próbáltam megfejteni a működését. Legtöbb hibát egy 10 nF 60 V-os kondi elpukkanása okozza, amit legtöbbször nem is a helyére, hanem a nyák forr. oldalára szereltek eleve. A másik ok: az LM2576HVT kapcs. üzemű stabilizátor túlmelegszik, illetve az áramköréban levő ZTX 749 tranzisztor. Az egész készülékre jellemző a meleg, az egyetlen hűtőbordát is a fémházhoz nyomják összeszerelésnél szilikonzsírral kitöltve.
Fet-et még egy esetben sem kellett cserélnem. Érdekes módon a két fet azonos N-chan, de az egyik (a belső) nagyobb áramú (IRF640), a másik IRF510.
Ha valakinek van kapcsolási rajza, vagy bármilyen használati utasítása vagy műszaki leírása, kérem jelezze, igényt tartanék rá.
Természetesen, ha valaki fel tudja használni a tapasztalataimat, kérdezzen, hátha tudok segíteni.
(Szégyellem, de pl a kezelőszervek - bekapcsoló, oldalsó microswitch - és a zöld LED funkcióit sem ismerem pontosan. Erről is kérek infót, ha valaki használ ilyen forrasztóállomást.)
(#) rontgen válasza efes47 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Szia!

Itt a teljes dokumentáció. Ezután szeretném megépíteni, úgy hogy tapasztalat egyenlőre zéró.
Remélem tudtam segíteni.
(#) piggy2 válasza efes47 hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Üdv,

Teljesen kezdő vagyok a témában de előttem hever, egy-két Metcal mx 500P, szétborítva. A hibajelenség az volt hogy a készülék bekapcsolt, de nem melegített, egyik csatornán sem. ( 2 db) egy másik leégett. Amelyik nem melegített abban látszólag csak egy 100nF-os kondi pukkant el, de ezt kicserélve sem működött. Amelyik leégett abban az említett ZTX749 tranzisztor égett ki teljes mértékben megsütve a mellette lévő 100ohm-os ellenállást. A tranyó olyan szinten megégett hogy csak darabokban jött ki a panelból.

A kérdésem az lenne hogy nálad is hasonló volt-e a hibajelenség?

Előre is köszi a választ
(#) tdid válasza rontgen hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Helló!
Ezt még elfelejtetted hozzátenni.
(#) Albert-M hozzászólása Okt 13, 2008 /

hello mindenkinek , mrg rggyrnlore nem sikrult senkinek osszehoznia valami hasznalhato dolgot? nekem is van nehany ilyen forraszto hegyem es szeretnem uzembe helyezni , de az eddigi kepek alapjan meg ez messze all . nagyon jo lenne egy teljes kapcsolasi rajz , ha van valakinek , ilyen cucca akkor jo lenne ha kirajzolna ha nekem lenne mar reg megtettem volna , jo lenne osszehizni .
(#) trilla73 válasza Albert-M hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Szia! Eladni nem akarsz a hegyekből? ilyet keresek:STTC-817
(#) Albert-M válasza trilla73 hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

van vagy 3 , 4 darab STTC- 137 bol , az eggyik ismerostol kaptam , hat eladi? nem igazan
(#) trilla73 válasza Albert-M hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Szerintem vegyél egy használt állomást, mert mire megépíted és működik szerintem sokkal többe fog kerülni mint egy gyári. Üdv!
(#) Albert-M válasza trilla73 hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

honnan es mennyiert lehet venni?
(#) musika hozzászólása Nov 1, 2008 /

Valaki tudna segíteni nekem egy SP 440 kapcsolási rajzzal ? Vettem egy itt hirdetett SP 440 kiforrasztóállomást pákaszár nélkül. Az állomás jól működik az SP 200 hoz való beforrasztó pákaszárral is , de így a vákuumszivattyúja állandóan működik az állomásnak. Az eredeti SP 440 hez való kiforrasztó pákaszár csatlakozóján van még + 2 tüske /gondolom
ezek vezérlik a szivattyú működését egy gombon kersztül/. Valaki ismeri esetleg ezt a típust ? vagy javított már ilyet ?

(#) trilla73 válasza Albert-M hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Szia! Hogy hol és mennyiért? Vannak aukciós oldalak mind magyar mind külföldi oldalakon (pl. Ebay). elég gyakran megfordulnak ilyen állomások 30-60000.-Ft közötti áron. Én is így jutottam hozzá egy MX-500-hoz egy rahedli tartozékkal együtt. Biztos vagyok benne, hogy fogsz találni.
(#) kristalycuki válasza Berics hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Üdv!

Nézegettem a képeket, meg a pdf-ben kapott kapcsirajzot, beültetési rajzot, alkatrész listát, és azon tanakodtam, hogy meg tudnád e oldani, hogy a transzformátoroknak, ill tekercseknek megadnád, hogy milyen drótokból vannak tekercselve!?!? (átmérő, ferritgyűrű méretei stb.)
Esetleg ha tudod, akkor hol lehet ilyet beszerezni készen! Már ha kaphatók ilyenek!
Illetve, ha a T5-ös és T3-as transzformátorokról tudnál más képeket csinálni, vagy valami infót írni, annak is örülnék! Az adatlapon ugyanis az van, hogy a primer oldal 1,75 menet, de a képeken én max 0,5 menetnyit látok! Csak én látom így, vagy tényleg ennyi az egész?!?!? alegfontosabb a drótok átmérője lenne!!!

Előre is köszi!

Gábor
(#) Karsen válasza trilla73 hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Szia.Nekem van STTC-817-es hegyem,ha még érdekel.Van még STTC 144-mobilokhoz nagyon jó-,190,198,199.SMTC- 160,1167.A hegyek újak,mélyen bolti ár alatt eladók.Az egységet már eladtam,arra ne érdeklődjetek..
(#) trilla73 válasza Karsen hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Szia Karsen!

Érdekel a hegy, írd meg hány darabod van és mennyiért adod. Jó lenne ha mind új lenne mivel az a tapasztalatom erről a tipusról hogy elég hamar megadja magát. Továbbá keresek hozzá való nyelet kábellel mx-500-hoz.

Üdv. Trilla73
(#) Moderátor hozzászólása trilla73 hozzászólására (») Dec 8, 2008

Uraim! Ez NEM az Apróhirdetési rovat!
Lesztek szívesek privátban bonyolítani az üzleteteket, vagy az Apróhirdetési rovatban!

Köszönöm.
(#) Karsen válasza trilla73 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Ment email.
Elnézést az OFF-ért.
(#) spenyo hozzászólása Nov 6, 2009 /

Ha valakit érdekel - nekem ez a típusom van - akkor megtaláltam az MX-500 service manual-ját. Ebben benne van a teljes kapcsolási és beültetési rajz, valamint az alkatrészlista is. Ha valaki tudja hasznosítani akkor itt megtalálja.
(#) tdid válasza spenyo hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Hello spenyo! Ha megnézted volna, akkor az előző oldalon ott van rontgen hozzászólása ezzel a rajzzal. Plusz még az enyém is. Nem tusz még valamivel több cuccot?
Szevasz-tok!
(#) piggy2 válasza tdid hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Hi!

Milyen infóra lenne még szükség ezen kívül?
(#) röntgen hozzászólása Szept 27, 2010 /

Hali mindenkinek,

Sikerült már valakinek megoldani az MX-500 kérdést?
Megépíteni? Működik? Tapasztalat?
(#) László zs válasza röntgen hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

SP-200 megy: trafó - tápszabályozó - önrezgő MOSFET-es áramkör, MX-500 is elkezdett, de vagy egy fél éve más elfoglaltságok miatt félbeszakadt. Más IC-vel megcsináltam az oszcit + a többi kapuból az erősítőt + rá egy CCCR MOSFET + CCCR MOSFET. A csatoló tr-rel szórakoztam, mert a gyári (Metcal) kapcsolás nem volt szimpi neki. A kimenetén gyönyörű szinusz és teljesítményben is OK. Az IRF-es sorozattal nem működött (vagyis borzalmasan nézett ki a kimenő jel) és a hűtőborda is melegedett, míg az RF MOSFET hűtőbordája alig melegszik. Remélem a hideg téli napokon tudom dobozolni..
(#) rontgen válasza László zs hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Ez gyors volt. Gratula hozzá.
Az sch megoldásod érdekelne. Lehet róla szó?
(#) László zs válasza rontgen hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Az "sch" alatt mit értesz?
(#) Transztyuszeres válasza László zs hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ez engem is érdekelne, a 200-as, 470kHz-es verzió.
Bár nem engem kérdeztél, de "sch"= schematic, azaz kapcsolási rajz-ot kérdezte, hogy meg van-e és publikus-e?
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 3, 2010 /

Belenéztem ebbe az MX-500P doksiba, egyből szemet szúrt ez a VN0109N5, nem piskóta FET 20pF, 5ns :bummafejbe:
(#) László zs válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Néhány helyen írták fórumokon, hogy az IRF-es sorozat jó helyete, de az adatai...... És az eredmény.. Ezért ment bele RF MOSFET.
(#) László zs válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Ha tudsz várni 2 hetet akkor felrakom ide (akkor megyek hazafele).
(#) Transztyuszeres válasza László zs hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Előre is köszönöm - mások nevében is. Nem sürgős, addig megy a Weller.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem