Fórum témák
» Több friss téma |
Von benne tényleg. A Q4 jelzésű. A hűtőalun középen helyezkedik el. :yes:
Üdv Mindenkinek! Akkor ezek szerint az eredeti fet IRF530! Köszönöm az infot!
Üdv mindenkinek!
Metcal MX-500P-21 tápegységből párat már megjavítottam, igaz, kapcsolási rajz nélkül, empírikus módon próbáltam megfejteni a működését. Legtöbb hibát egy 10 nF 60 V-os kondi elpukkanása okozza, amit legtöbbször nem is a helyére, hanem a nyák forr. oldalára szereltek eleve. A másik ok: az LM2576HVT kapcs. üzemű stabilizátor túlmelegszik, illetve az áramköréban levő ZTX 749 tranzisztor. Az egész készülékre jellemző a meleg, az egyetlen hűtőbordát is a fémházhoz nyomják összeszerelésnél szilikonzsírral kitöltve. Fet-et még egy esetben sem kellett cserélnem. Érdekes módon a két fet azonos N-chan, de az egyik (a belső) nagyobb áramú (IRF640), a másik IRF510. Ha valakinek van kapcsolási rajza, vagy bármilyen használati utasítása vagy műszaki leírása, kérem jelezze, igényt tartanék rá. Természetesen, ha valaki fel tudja használni a tapasztalataimat, kérdezzen, hátha tudok segíteni. (Szégyellem, de pl a kezelőszervek - bekapcsoló, oldalsó microswitch - és a zöld LED funkcióit sem ismerem pontosan. Erről is kérek infót, ha valaki használ ilyen forrasztóállomást.)
Szia!
Itt a teljes dokumentáció. Ezután szeretném megépíteni, úgy hogy tapasztalat egyenlőre zéró. Remélem tudtam segíteni.
Üdv,
Teljesen kezdő vagyok a témában de előttem hever, egy-két Metcal mx 500P, szétborítva. A hibajelenség az volt hogy a készülék bekapcsolt, de nem melegített, egyik csatornán sem. ( 2 db) egy másik leégett. Amelyik nem melegített abban látszólag csak egy 100nF-os kondi pukkant el, de ezt kicserélve sem működött. Amelyik leégett abban az említett ZTX749 tranzisztor égett ki teljes mértékben megsütve a mellette lévő 100ohm-os ellenállást. A tranyó olyan szinten megégett hogy csak darabokban jött ki a panelból. A kérdésem az lenne hogy nálad is hasonló volt-e a hibajelenség? Előre is köszi a választ
Helló!
Ezt még elfelejtetted hozzátenni.
hello mindenkinek , mrg rggyrnlore nem sikrult senkinek osszehoznia valami hasznalhato dolgot? nekem is van nehany ilyen forraszto hegyem es szeretnem uzembe helyezni , de az eddigi kepek alapjan meg ez messze all . nagyon jo lenne egy teljes kapcsolasi rajz , ha van valakinek , ilyen cucca akkor jo lenne ha kirajzolna ha nekem lenne mar reg megtettem volna , jo lenne osszehizni .
Szia! Eladni nem akarsz a hegyekből? ilyet keresek:STTC-817
van vagy 3 , 4 darab STTC- 137 bol , az eggyik ismerostol kaptam , hat eladi? nem igazan
Szerintem vegyél egy használt állomást, mert mire megépíted és működik szerintem sokkal többe fog kerülni mint egy gyári. Üdv!
Valaki tudna segíteni nekem egy SP 440 kapcsolási rajzzal ? Vettem egy itt hirdetett SP 440 kiforrasztóállomást pákaszár nélkül. Az állomás jól működik az SP 200 hoz való beforrasztó pákaszárral is , de így a vákuumszivattyúja állandóan működik az állomásnak. Az eredeti SP 440 hez való kiforrasztó pákaszár csatlakozóján van még + 2 tüske /gondolom
ezek vezérlik a szivattyú működését egy gombon kersztül/. Valaki ismeri esetleg ezt a típust ? vagy javított már ilyet ?
Szia! Hogy hol és mennyiért? Vannak aukciós oldalak mind magyar mind külföldi oldalakon (pl. Ebay). elég gyakran megfordulnak ilyen állomások 30-60000.-Ft közötti áron. Én is így jutottam hozzá egy MX-500-hoz egy rahedli tartozékkal együtt. Biztos vagyok benne, hogy fogsz találni.
Üdv!
Nézegettem a képeket, meg a pdf-ben kapott kapcsirajzot, beültetési rajzot, alkatrész listát, és azon tanakodtam, hogy meg tudnád e oldani, hogy a transzformátoroknak, ill tekercseknek megadnád, hogy milyen drótokból vannak tekercselve!?!? (átmérő, ferritgyűrű méretei stb.) Esetleg ha tudod, akkor hol lehet ilyet beszerezni készen! Már ha kaphatók ilyenek! Illetve, ha a T5-ös és T3-as transzformátorokról tudnál más képeket csinálni, vagy valami infót írni, annak is örülnék! Az adatlapon ugyanis az van, hogy a primer oldal 1,75 menet, de a képeken én max 0,5 menetnyit látok! Csak én látom így, vagy tényleg ennyi az egész?!?!? alegfontosabb a drótok átmérője lenne!!! Előre is köszi! Gábor
Szia.Nekem van STTC-817-es hegyem,ha még érdekel.Van még STTC 144-mobilokhoz nagyon jó-,190,198,199.SMTC- 160,1167.A hegyek újak,mélyen bolti ár alatt eladók.Az egységet már eladtam,arra ne érdeklődjetek..
Szia Karsen!
Érdekel a hegy, írd meg hány darabod van és mennyiért adod. Jó lenne ha mind új lenne mivel az a tapasztalatom erről a tipusról hogy elég hamar megadja magát. Továbbá keresek hozzá való nyelet kábellel mx-500-hoz. Üdv. Trilla73
Uraim! Ez NEM az Apróhirdetési rovat!
Lesztek szívesek privátban bonyolítani az üzleteteket, vagy az Apróhirdetési rovatban! Köszönöm.
Ha valakit érdekel - nekem ez a típusom van - akkor megtaláltam az MX-500 service manual-ját. Ebben benne van a teljes kapcsolási és beültetési rajz, valamint az alkatrészlista is. Ha valaki tudja hasznosítani akkor itt megtalálja.
Hello spenyo! Ha megnézted volna, akkor az előző oldalon ott van rontgen hozzászólása ezzel a rajzzal. Plusz még az enyém is. Nem tusz még valamivel több cuccot?
Szevasz-tok!
Hi!
Milyen infóra lenne még szükség ezen kívül?
Hali mindenkinek,
Sikerült már valakinek megoldani az MX-500 kérdést? Megépíteni? Működik? Tapasztalat?
SP-200 megy: trafó - tápszabályozó - önrezgő MOSFET-es áramkör, MX-500 is elkezdett, de vagy egy fél éve más elfoglaltságok miatt félbeszakadt. Más IC-vel megcsináltam az oszcit + a többi kapuból az erősítőt + rá egy CCCR MOSFET + CCCR MOSFET. A csatoló tr-rel szórakoztam, mert a gyári (Metcal) kapcsolás nem volt szimpi neki. A kimenetén gyönyörű szinusz és teljesítményben is OK. Az IRF-es sorozattal nem működött (vagyis borzalmasan nézett ki a kimenő jel) és a hűtőborda is melegedett, míg az RF MOSFET hűtőbordája alig melegszik. Remélem a hideg téli napokon tudom dobozolni..
Ez gyors volt. Gratula hozzá.
Az sch megoldásod érdekelne. Lehet róla szó?
Ez engem is érdekelne, a 200-as, 470kHz-es verzió.
Bár nem engem kérdeztél, de "sch"= schematic, azaz kapcsolási rajz-ot kérdezte, hogy meg van-e és publikus-e?
Belenéztem ebbe az MX-500P doksiba, egyből szemet szúrt ez a VN0109N5, nem piskóta FET 20pF, 5ns :bummafejbe:
Néhány helyen írták fórumokon, hogy az IRF-es sorozat jó helyete, de az adatai...... És az eredmény.. Ezért ment bele RF MOSFET.
Ha tudsz várni 2 hetet akkor felrakom ide (akkor megyek hazafele).
Előre is köszönöm - mások nevében is. Nem sürgős, addig megy a Weller.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |