Fórum témák
» Több friss téma |
Szaisztok!
A témában említett erősitőmmel egy kis gond akadt: a relék kattognak össze vissza. Van benne egy relé a táptranszformátor előtt, az néha bekapcsol, néha nem. Aztán ha véletlenül bekapcsol a főrelé, akkor már csak a végfokrelé állhat a zenehallgatásom útjába, ugyanis az detto ezt csinálja. Azt már észrevettem, hogy ha egy kicsit megkoppintom az erősítőt, akkor egyböl kikapcsol. Nem a hangerő fügvénye, hogy mikor oldanak a relék, esetleg ha melegebb a cucc akkor sűrűbben csinálja. Szerintetek mi okozhatja ezt? Mit lehet vele kezdeni?
Lehet, hogy meg van törve a hálózati vezeték, vagy valami kontakt hiba van.Mozgasd meg benne az alkatrészeket menet közben egy szigetelt csavarhúzóval és amikor ki kapcsol, valahol ott lesz a hiba.
Próbáltam már menet közben megbirizgálni, de nem jártam sikerrel, csak a relére koppintva kapcsol ki. A vezeték nem valószínű, hogy meg van törve, mert folyamatosan stabil helyzetben van.
Én arra gondoltam, hogy ha a relé kis áramot kap, akkor old ki, ebből következhet, hogy talán ennyire érzékeny a hálózati ingadozásra? Vagy egyszerűen valamilyen rossz alkatrész miatt kis áramot kap.
Át kéne nézni a forrasztásokat is szerintem.
alaposabban átnéztem, és egy pnp teljesítménytranzisztor (2SD2021) környékén lesz a hiba, mert nagyon melegszik. A főrelét működteti, valszínű ezért kapcsolgat ki. Már csak azt nem tudom, hogy vajon a relé, vagy a tranzisztor a hibás, vagy esetleg a tranzisztort vezérlő áramkör.
Az nem lehet hogy meghalt a végfok és kicsi egyen van a kimeneten?Mérj rá!!
Nem halhatott meg, mert ha be tudom kapcsolni, akkor szól mind a 2 oldal.
Úgy vélem hogy azzal a résszel van gond, ami a STANDBY funkciót irányítja, mert ha csak simán be van dugva a hálózatba, akkor is melegszik az a bizinyos tranzisztor. Úgy van megoldva a távvezérlés, hogy ugye külön tápról üzemel, így ki és be lehet kapcsolgatni az érdemi erősítő részt. Azt külön egy kisebb trafó hajtja, hogy kisebb legyen a fogyasztása. Amint már írtam az a tranzisztor a meleg, amelyik az erősítő részt kapcsoló relét vezérli, szerintem ő a ludas. |
Bejelentkezés
Hirdetés |