Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem tudnád nagyvonalakban képlettekkel, ahogy szoktad, beszúrni ide Raa meghatározását triodáknál, pentodáknál A, és AB osztályban? nekem van róla 3 szakirodalmam, mindhárom mást ír
Skacok!
Fogyóban van a 6H8C-m, mennyibe van manapság egy ilyen cső????
No!
Ha jól veszem ki, anódonként 2.75w, és a közös katódáram max:20mA, Ra:7.7kohm Az a nem semmi, ha párhuzamba kötök két csőfelet: 20mA, 5,5w anóddissz., 3.85kohm. Ha két ilyen csövet kötök párhuzamba: 40mA, 11w, 1.925kohm./tiszta EL84 nem???/ 4db 6h8c, PP-ben egy 10-15w-os erölködő, és triódás! Nagy ötlet??? Vagy akár 3-3 db???hmmmmm?
Én börzén 400 ft körül vettem darabját.
Jó ötlet, de sztem ennél egyszerűbb, és olcsóbb csatornánként egy darab 6N13Sz (6AS7G) kettőstrioda. ugyanannyi teljesítményed lesz kb, és a trioda "fíling" is megmarad
Nekem tetszik az ötleted.
Ha lenne már megépített kipróbált kapcsolás még meg is építeném. Gondolom az előerősítő is 6H8C lenne.
Én most ecc83-at nem tudok normális áron szerezni. Ecc85-öt rengeteget, főleg h nagyon sok műszerben, rádióban ez volt.
sziasztok!
kérdeésem lenne, hogy a pl500 as helyetesíthető e az 504 essel, avgy kell módosítani pl. az elenállásokkon hozzá? a máski meg van valakinek elfekvőben 6f1p csöve?
Helló minden "csövesnek"
Lenne egy olyan kérdésem hogy a py88-as csövön hány V fesz. esik? És tud e valaki egy simulátor progit amiben csöveket is lehet használni?
Nem egzakt!
Áramfüggő! Haveromnak, egy anódfeszkésleltető kapcsolásban 20v-ról 30-40mA-nél egy 6-7v esett rajta! Pont behúzta a kis 12v-os relét
Ha lenne még 6AS7G-m, vagy egy OTL-t löknék össze, vagy építenék még néhány "KARIKÁT"!
Idézet: „Gondolom az előerősítő is 6H8C lenne.” Hát mi más.....
Az 504, egy az egyben kompatibilis az 500-al!
Csak nagyobb a teljesítménye /terhelhetősége!/
Sziasztok, ha vékony (kb. 2-3 mm) fa lapot szeretnék kifúrni egy lépésben 18-as fúrószárral (természetesen fához való és vadi új, éles) akkor az oszlopos fúrót lassú vagy gyors fordulatúra tegyem hogy minnél kevésbé tépje szét?
Van valakinek tapasztalata ilyen irányban?
PL500 ki,PL504 be ennyi az egész nem kell módosítani semmit.
üdv
A fordulatszámban nem tudok tanácsot adni de azt megpróbálhatod, hogy alá, és fölé is teszel egy egy lécdarabot, és összeszorítózod, így "belépéskor", és "kilépéskor" a fúró azokat fogja "szétszakítani"
Fát eddig max 11-essel fúrtam, de ott bevált ez a módszer
javaslom hogy magas fordulatszámra állítsd a fúrót mert így kisebb az esélye h megfogja az anyag és csúnya lesz tőle!
Ehhez a feladathoz a kőrkivágó az ideális szerszám.
Ekkora mérethez már érdemes használni.
Szóval akkor vegyek valahol olcsón 18-as körkivágót és magas fordulaton adjak neki!
Hol olcsó szerintetek?
Nekem van tapasztalatom ilyen irányba...
Forgácsolási sebesség kemény tömör fához fúrásnál, marásnál acél éllel 35-40m/s, ugyanilyen feltételekkel keményfém lapkával 40-60m/s. n=(v*1000)/r ahol n- szerszám fordulatszám (1/min) v- forgácsolási sebesség (m/s) r- szerszámsugár (cm) Ezt 18 mm élkörátmérőre vetítve mondjuk síma acél szerszámmal forgácsolva 40m/s sebesség mellett megkaphatjuk, hogy n= 4444.4 1/perc Ez a minimum, de a gyakorlat azt mutatja, hogy minél nagyobb fordulat, annál szebb felület lesz. Addig viheted fel a fordulatot, amíg nem éget a szerszám. Gyakorlatilag én 4-5000-es fordulaton fúrnék és kész. Ezek optimális értékek, a gyakorlat ettől nagyon eltérhet. Ja és ha puha fát fúrsz akkor a 35-40m/s 40-50m/s lesz. Keményfém lapkás szerszámnál marad az a 40-60m/s De hogy legyen benne elektronika is, megírom, hogy úgy néz ki, hogy hozá jutok egy elvileg 20W-os csöves régi rádióhoz. Ami ráadásul működőképes esztétikai hibákkal
Ja és mégegy dolog, a fúrószárad kiképzésétől fog függeni leginkább, hogy mennyire tépi ki vagy kitépi-e egyáltalán az anyagot. Ha veszel, akkor oldaléllel ellátott szerszámot érdemes venni, mert az mielőtt elforgácsolja a belül lévő anyagot, közben vágja a kör oldalát egy-egy éllel, és az mindig előrébb jár mint a forgácsoló él, így ott elméletileg nem lehetséges a kiszakítás, de gyakorlatban ott is ha nem figyel az ember.
Írtad, hoyg olcsót szertnél, akkor menj el OBI-ba, és ott kis fadobozban lehet kapni asszem 2500 vagy 3500Ft-ért egy egész készletet ebből. asszem 15mm-35mm-ig. Párszor használhatod, utánna nagyon gyorsan elmegy az éle. Élezhető, de nagy reményeket nem kell bele táplálni.
Köszi, tetszik a maximalitásod!
Gáz van, megnéztem, 2620 a legmagasabb választható fordulat az oszlopos fúrón Ílyen feltételekkel neki se essek? 20W? Azt mivel érték el EL84PPP lájtosan? Akár hogy is irigyellek érte!
Egyébként a 18-as fafúrószáram ilyen oldalél kiképzésű (mint tuttommal az összes fafúró).
Az alacsony fordulat (2620) miatt lehet hogy ezzel kéne próbálkoznom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |