Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   66 / 1275
(#) gyula84 válasza gyula84 hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

olyan hülye adatai vannak a kondinak hogy nem találok egyet se
(#) szergej válasza tacsy69 hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

az Orion T2836 MTX

Ez a készülék pt90 sasszival van szerelve,és innen ingyen letölthető több változata is.

http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
(#) Roberto27 hozzászólása Okt 11, 2008 /

hello!
lehet rosz helyre irok de nem találtam jobb helyet.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a digi tv műhold vevő feje megfelel a UPC hez? mert nem nagyon müxik vele:S mi lehet a baj?
(#) tacsy69 válasza szergej hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Köszi, a választ!
Az eservice-en már én is keresgéltem, de ezt a típust nem találtam, ezek szerint akkor bármelyik pt90-est letöltöm és az jó lesz?
(#) szergej válasza tacsy69 hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Pontosan, Az Orion T2836 MTX - nek pt90 sassija van !
(#) Csabi11 hozzászólása Okt 13, 2008 /

Thomson 21DX 175 S tévém elkezte magától állítani a hangerőt a szint a beállított csatormákat elfelejtette és most már ott tartunk,hogy be sem lehet kapcsolni. Fogalmam sincs hogy mi a probléma.
(#) patexati válasza Csabi11 hozzászólására (») Okt 13, 2008 / 4

Vedd ki az összes nyomigombot a tv-ből és mérd át őket egyesével!Valószínő egy vagy több vezet át KOhmos nagyságrendűleg!A gombok mátrixosan vannak egymással összekötve ellenállásokon keresztül és ha akár egy gomb is koszos és vezet akkor borul az egész rendszer!Ép minap javítottam eh ilyen Thomsont abban különpanelon voltak a gombok és állandóan húzta a hangerőt!Lehúztam a csatit a panelról és ment a távirányítóval tökéletesen!Sajna ki kell szedni az öszzes gombot mert az ellenállások bekavarnak ha áramkörbe méred!Ha nincs olyan gombod akkor áztasd be alkohlba és rázd jól meg többször és álljon bent egy órát!Utánna kiszárítani és megmérni újból!ha vezet nem jó!MOhmos állásban kell vizygálni!Ha kiszeded mindet mod át mert leközelebb másik lesz zárlatos hiába cseréled ki a mellette lévőt!Legjobb persze az összes cseréje ha van!ha nem külön panelon van szedd ki mindet nem bizti,hogy a hangerő gombja a( rossz sőt biztos) és úgy próbáld meg ha nincsenek bent távirányítóval!Valószinű olyan a zárlat már,hogy a bekapcsolás sem megy mert nem tudja eldönteni a készülék mi is van!
(#) Csabi11 válasza patexati hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Köszi a tippet kipróbálom!
(#) Papp Ferike válasza elektroboy hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Nem véletlenül sda 5255-el?
(#) Papp Ferike válasza Csabi11 hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Nem gomb hiba lesz!
(#) Csabi11 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Úgy néz ki hogy tényleg a gombok voltak a hibásak.Azért nem lehetett bekapcsolni,mert a gyerekzár aktiválva volt. Köszi!
(#) zeck hozzászólása Okt 17, 2008 /

Sziasztok! Lenne egy valószínűleg nagyon egyszerű válaszra váró kérdésem. Mégpedig: ha mágnes kerül a tv közelébe és összekuszálódnak a színek milyen módon tudnám "visszarendezni őket? Bocsi a rossz megfogalmazásért de remélem azért érthető. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) romeoaladin hozzászólása Okt 17, 2008 /

Sziasztok!!

Nagyon nagyon új vagyok itt ebben a világban ,és a fórumozók világában.Ezért ha valamit nem jól kezelek szóljatok rám.
Szóval...A problémám:
-adott egy Hyundai 5 éves tv (ötven valahány centis nem tudom)

Ez a Tv az utóbbi napokban olyat csinál hogy megy megy,aztán fogja magát és kikapcsol és a stand by led villog és ciripelő hangot hallat miközben mintha próbálna "beizzitani".

A szörnyű gáz az az, hogy már a 2. szerelőnél van a Tv,(még most is),és náluk nem produkálja a hibát.Az első szerelő azt hittem hogy csak hazudik , mert nem tudja megcsinálni,de a 2. szerelőnél ez a gondolatom tovaszáll,mivel nála is tökéletes a TV.
Itthon két háztartásban is kipróbáltuk(végülis egy tanyán lakunk 3 háztartással), és mindegyik helyen ezt a hibát produkálja.Nagyon nagyon idegesítő hogy nálunk rögtön előjön a hiba a TV szerelő meg nem tudom vele mit kezdeni...Már nagyon sok információt letöltöttem netről ennek a "2. szerelőnek", de mindegyiket kizárja.(végülis ő a mester)

Van rá ötletetek hogy mi lehet a konkrét baja????

Még utószónak anniyt hozzátennék, hogy egyszer a mikronkat vittük el szerelőhöz mert nem melegített.Akkor kiderült hogy nem volt elég a feszültség a hálózatban és ezért nem tette meg a feladatát;azóta ez megszűnt a hálózat problémája ,ráadásul a tv szerelő is kizárta ezt az okot.
Várom a segítségeteket.
Nagyon nagyon köszönöm.
Üdvözlettel:Szabados ZOltán
(#) zeck válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Szia romeoaladin!
A tvnek nincs baja ezek szerint tehát a hibát az elektromos álózatban kell keresni. Szerintem itt is az lesz a gond mint a mikronál. de ha ilyen gondok vannak célszerű lenne felújítani a hálózatot.
(#) lapose válasza zeck hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Szia!
Kihúzod a TV-t a konnektorból 5-10 percre, és ha jó a lemágnesező áramköre a következő bekapcsoláskor magától rendbe rakja!
(#) romeoaladin válasza zeck hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

szia.
Hát igen...akkor tényleg a hálózatban lesz a hiba ,ha már te is ezt mondod... De kihívunk egy villanyszerelőt csak fogja a fejét hogy mi van itt..Sajnos úgy vettük a házat hogy el van kötve az egész hálózat.22 ezer forintos villanyszámlát fizetünk havonta.A háztartásban megy egy villanybojler,egy hűtő,2 tv,2 mosógép,2 mikro,és a számítógépe meg persze a tv-k (3 db).Itt tenném még hozzáma 380 V ról működő körfűrészt ami nagyon megnyomhatja még a villanyt.(Ezzel vágunk fát télen)
Ez a része tudom nem nagyon érint itt senkit ez egyéni szociális probléma hogy az áramra keresek havonta a melóban.Mindegy...

A lényeg...Az utóbbi TV szerelő akinél most van a tv az azt mondta hogy semmi köze az ingadozásnak,hiszen a másik két tv nyugodtan megy.Ez is megy egy ideig utána fogja magát és kikapcsol,és villog a stand by led.Ha távirányítóval rányomok valamire érzékeli is,mivel sűrűbben villog.
Ez is a hálózatot vonja maga után?
(#) hard válasza zeck hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Udv

Ha nincs keznel demagnetizalo tekercs,akkor a PTK csereje lesz a megoldas.
(#) hard válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Udv

Ha a masik kett tv megy ,akkor ennek is mennie kell Szerintem valami sztabilizalas hibaja van a tvnek.Nem artana kicserelni a tapbol az elkokat.Mivel 5 ev mar valamenyi markanal meglatszik. De van egy otletem:Csereld ki a tv-t valamejik mukodovel.Ha ott anal a konektornak mukodik,akkor mar tudod a megoldast Ha bedugod a tvt a konektorba,nem halatszik a konektorbol sistergo hang?
(#) romeoaladin válasza hard hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Szia!

Köszi a lehetséges probléma okát.
A lényeg:Ez a Televízió apukámé, és most ennek a tvnek a hiányából adódóan egy másik tv üzemel nála ami tökéletesen megy,viszont kisebb.Nem ad ki sistergő hangot a konnektor.Sőt,itt akarom mondani hogy a hibás Tv-t nálunk is kipróbáltam itt is ment egy darabig és utána leállt , és a led nálunk is villogott és próbálkozott bekapcsolni.A TV szerelő tegnap hívot (ugye ez már a második a héten) hogy a Tv nála hibátlanul megy de mindenképpen átnézi.

Szerinted ,szerintetek?
(#) Papp Ferike válasza zeck hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Demagnetizáló tekercsel,Vagy sok türelemmel.Ugyanis ha kihúzod a készüléket a hálózatból egy idő múlva (3,4 szeri bekapcsolásra)a kész.ben levő ptk megoldja a gondod.Két bekapcs.között várni kell kb. 20 percet.Amennyiben nem ,szerezz egy dem.tekercset.Általában a készelétben már üzemel a PTK így a készenlétről való ki-be kapcsolgatás hatástalan,tehát mindenkép áramtalanítani kell teljesen.
(#) Papp Ferike válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Nekem egyszer kellet egy átalakítást csinálnom egy ilyen tv-ben.Hasonló hiba miatt.Próbálta a szerelő toroidról indítani,kevesebb hálózati fesz.-ről?
(#) romeoaladin válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

szia.

Huh...hát azt hiszem több tanáccsal inkább nem látnám el,így is információ dömpinget adtam át neki az internetről leolvasottak alapján.Amúgy...Mi az a toroid?:O
És mi volt az az átalakítás amit el kellett végezni rajta??
Még egyet le szeretmék szögezni:A tv már másfél éve tökéletesen működött,nálad is ment huzamosabb ideig ugyanazon a helyen ugyanazon a konnektorban?:O
(#) vologya hozzászólása Okt 19, 2008 /

udvozlok minden kedves forumozot!
Ma hozzam kerult egy blaupunkt fm 100-20 cgs tipusu ősoreg fadobozos tv..Meglepő modon bekapcsol,hangja is van,viszont a tv képcső nem izzik fel..Tud nekem valaki valami segitséget adni?
(#) hard válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Fura

En egyszer egy oreg tvvel jartam igy.A tulaj bevite egy szervizbe,ott normalisan mukodot,haz megint nem megy.Athivot engem,neki a panelnek,nagyitoval atneztem,es talaltam egy pici heget egyik forasztas korul.Azota vigan uzemel a kicsuke.Nem artana azt sem atnezni,a tv szerelok lustak hejenkent jol atvizsgalni,mivel mar unjak a javitast Proba cseresznye
(#) hard válasza vologya hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Udv
Nezd at a video vegfokot,a kepcso nyakan levo panel,nincs kirohadt forasztas,megvam e a kepcso futes?
(#) romeoaladin válasza hard hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Szia!

Hát köszönöm. Azóta a tv-s sem hívott hogy mi van... már 4. napja... lehet eladta a frankó tv-m?
(#) hard válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Szerintem meg sem nezte,adig ment meg probalta,aztam meg ott porosodik a polcan,majd megmondja hogy egesz nap ment nala :yes:
(#) Papp Ferike válasza vologya hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Régi cuccos,piros sorkimenős.Volt már benne cserélve?Nagyfesz. megy?
(#) Papp Ferike válasza romeoaladin hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Távval kikapcsolva bekapcsolni szintén távval nem lehetett.Nagy rakás szemét az egész tv.Alapvető dolgok el vannak benne tolva.Írd meg a pontos tipusát!Megnézem a rajzát!
(#) magery hozzászólása Okt 20, 2008 /

Sziasztok!

Van egy Sunny tv-m orion képcsővel, ha bekapcsolom akkor elkezd sípolni(nem a hangszóró, az sistereg ) és a kép csak a képernyő középső részén látható. Amit lehetett átforrasztottam, lemértem a kondikat is de semmi . Ha valaki tud segíteni annak köszönöm.
Következő: »»   66 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem