Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Olvasom reggel kómásan a chipcad híreket bő másfél hónap kihagyás után, és látom műholdat építenek a BME-sek. Először azt hittem ez is ilyen földi szimuláció, mint a Husar projekt és tsai. de nem. Teljesen komoly....
http://cubesat.bme.hu/ Ezúton is sok sikert kívánok a csapatnak.
Hello.
Ma készítettem néhány fényképet egy 4700µF-os kondiról miközben kisütöm. a 20V_2-es kicsit fura
Én a 16microf os 500V s kondit szoktam töltögetni a sorvégtrafómmal.Az inkább kékeselilán szikrázik.
Az nem veszélyes egy kicsit? 500V jól oda tud vágni.
Helyes, csak így tovább! Egyenes az utad a vakok és gyengén látók szövetségének tagsága felé. Vagy ha kV-os fesz megráz, akkor örök vigyor.
Már 150mA és 5v ról is?????Ha igen akkor dobom ki a fenébe!!!! Nem szoktam az uv fenybe belenézni.
Csak kéteszer töltöttem fel eddig.Amugy nem szivesen sütném ki a testemen keresztül.De ha tényleg halálos a sorvégtrafó szedem szét egyből
Coilgun berhelés közben véletlenül kisütöttem a 200v 940µF-os kondit egy ollóval. Így néztem:
Ha már kondi kisütés, én is beszállok
Bővebben: Link 14kV 20µF 800J Néhány J-nál nem probléma még az UV fény, nem kell tőle félni. Gondolok itt motorindító kondikra vagy kis elkókra.
Inkább robban, úgy kellemesen érzi az ember a mellkasán 10 méteres körzetben.
Kis videó. Régen sokat játszottam vele.
Bővebben: Link
Ha kis hazánkban is árulnák ezt, talán megvenném a havernak karácsonyra. Kár hogy a linux driver nincs hozzá.
Egy ilyet kéne építeni
(Igen, az egy óvszer ) [kattintsatok a stop gomb gombra, majd a mellete lévő vissza gombra és elindul a lejátszás..) Bővebben: Link
Ez nagyon vad....
Vagy inkább nem is tudom hogy mit mondjak
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a csapatnevében is!!! Üdv: Balázs
Érdekes, az első erősítő neve olyan ismerős, de honnan...
A második viszont gyönyörű :eek2: !
Ma találkoztam egy érdekes túlélő TTL IC-vel. Egy 4724 -es, próbapanelen összeraktam, de fordított tápot kapott. (néztem rajzot miközben csináltam, de azt is én rajzoltam, és fordítva jelöltem, én balga, de legalább kiderült. még szerencse, ugyanis multisimbe is beleraktam, ez alapján terveztem nyákot is) Na a lényeg hogy próbapanelen huzalozgatok, egyszer csak furcsa szag kezd lenni, tapogatom is hogy mi meleg. 5V os fesz szab ? Persze nem az volt, de mire rájöttem hogy szegény 4724, addigra már olyan forró lett hogy jól megégettem az ujjam vele. le is jött a bőr az ujjam hegyéről , a próbapanel is megolvadt picit. De miután kihűlt bekötöttem jól, és működik. Hát most nemtudom, lehet hogy jobb lett volna ha füstöl, akkor nem tapogatom.
Én pont így jártam az első pic 16f 628-al!
Az egyik ismerősöm azt mondja nála attól meghalt a pic hogy kézzel hozzáért a lábakhoz !
No, megalomániás autó Hi-Fi-őrület csúcskategóriája.
Ez már igen ! dsPic egyensúlyoz egy csapágygolyót !
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |