Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
Mellesleg az elsőből ez lett (kicsit körülnyírtam), a második már hibás.
Akkor el tudnád küldeni azt amit te hasznalsz?
Hello!
Ha nagyot nem tévedek, akkor a 20-as Dimension réteggel nem rajzoltad körbe a panelt? A második .pov file-on ha jól látom van egy ellenállás és kettő TO-3-as tokkal valami tranyó féleség?
IMi-nek igaza van! Nem rajzoltad körbe a paneledet Dimension vonallal.
Ennek aztán semmi köze a magyarításhoz, igaz?
Ezt írtad:
Sziasztok, nekem a Pov-Ray mindig azt írja a futtatásnál h: Failed to set render options (Failed to parse INI file). See message pane for more details. Erre mi a megoldás? Köszi: Maverick
Ad1) ez egy elektronikai fórum
Ad2) Eagle3d-s topik már van Ad3) megmondja mi a baja
1) ez kapcsolódik hozzá
2) POV-Ray még nincs 3) nem tudok angolul 4) nehezedre esik normálisan válaszolni?
Esetleg ha idézed a message pane tartalmát többre jutunk.
"Preset INI file is 'C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\xy\APPLICATION DATA\POV-RAY\V3.7\INI\PVENGINE.INI', section is '[General]'.
Preset source file is 'C:\Program Files\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray\ppp.pov'. --- Cannot open INI file 'C:\Documents and Settings\xy\Application Data\POV-Ray\v3.7\ini\povray.ini'. Failed to start render: Failed to parse INI file
Tedd olyan helyre ami nem tartalmaz szóközöket ékezetes betűket stb. Legjobb hely erre windowson a gyökérkönyvtár.
ugyan az a hiba
Hello!
Egy kérdés. Az Eagle-ben szeretnék megrajzolni egy kapcsolást, ami részben sikerült is. Olvastam az egyik topikban, hogy lehet csinálni 3d modellt is. El is készítettem,de a kirajzolás nem sikerült túl jól, ahogy a képen is látszik. Ez mitől lehet? Az eagle 4.16-os van fent és nyilván feltettem a pov-ray-t és az eagle3d is. A telepítésnél az eagle3d-t az eagle-4.16r2\ulp könyvtárba tettem, az alkatrészeknek létrehoztam egy "img" nevű könyvtárat. Tud valaki ebben segíteni? Előre is kösz. Ilyen hibát még nem is láttam! Azokaz alkatrészek, amelyek csak "beültetési rajz"-ként jelentek meg, azért ilyenek, mert nem volt hozzájuk párosítva 3D-s kép. De hogy ilyen "lyukak" legynek a panelon?! Valami miatt "átlátszó" színnel vannak rajzolva a vezetősávok, ahogy nézem...
Üdv.!
Érdemben nem nagyon tudok segíteni. De nagyon régen nekem is sikerült egyszer ilyet produkálnom, csak már nem emlékszem mi volt az oka. De ha megmutatod a .brd-t, akkor szerintem beugrana. Nem kell a .brd, elég egy .gif kép is! Üdv.: Attila
szerintem mindent jól csináltál.ha valami hiányozna a kép generálása előtt, úgyis hápogna a progi, vagy egyszerűen csak leáll a rajzolással.én videokártya driver problémára gyanakszom,elsőnek feltennék egy másik verziót...akár régebbi is megteszi, a próba kedvéért, természetesen előtte a könnyebb rendszervisszaállításért egy ghost nem árt.
A videokártyának ehhez semmi köze nincs, ez teljesen biztos.
Akkor lehet, hogy ezzel a rajzzal van a baj. Igazából csak próba szinten összekötöttem a dolgokat, hogy kipróbáljam a 3D-t. A valóságban a pic16f628 és a soros porti kommunikáció más.
Ha az alkatrészek közötti vezetősávokat "dimension" típusú vonalakkal húztad meg, akkor a "lyukakon" sem kell csodálkozni. Helyette használd a "top" vagy a "bottom" layer-t a board-szerkesztőben!
Nem segített a "bottom". Csak egy csatlakozót, egy 1n4148-at, egy 7805-öt és három kondit hagytam meg az előző kapcsolásból, de nem működik. Egyedül a diódát rajzolta ki normálisan.
A kirajzoláskor a képeket a C:\Program Files\EAGLE-4.16r2\ulp\Eagle3D\img könyvtárból kellene vennie?
Szia !
Nem onnan, az img könyvtárnak gyakorlatilag nincs szerepe, azok csak az alkatrészek képei. Ne húzzál vezetősávokat, csak alkatrészeket tegyél le és azt próbáld 3D-ben megjeleníteni. Akkor mit csinál ? Nagyot lendítene ha a POV-RAY fájlt és azt a board fájlt csatolnád amivel szenvedsz. Ha másnál is ez a probléma van vele akkor tud segíteni, ha másnál jó akkor nálad van a hiba máshol. A hiba irányát igy könnyebb lenne meghatározni ! Most nem vagyok otthon, de valaki küldhetne neked egy jó board fájlt és Pov-ray fájlt próbára. Valószínűleg igy percek alatt megoldódna a probléma lényege. Üdv! Üdv!
Sajnos úgy is rossz lett, ha csak az alkatrészek vannak fent. A fájlokat csatolom
Szia !
Hiba nálad lesz de nem az Eagle3D -vel mert jó szerintem a fájl (csatoltam) CSatoltam egy zip fájlt is csomagold ki és a Pov-Ray-ben nyisd meg, azt kell látnod amit a rendele.jpg mutat. Ha nem azt látod akkor a Pov-Ray, vagy video driver ...stb Üdv!
Szia!
Kösz a csatolmányt. Kicsomagoltam és pov-ray-ben megnyitottam, ahogyan írtad és tökéletesen kirajzolta a képet. A topikban lévő brd-ket is kipróbáltam és azokat is jól rajzolja. Nem lehet, hogy magával az eagle4.16-tal van baj? üdv.
Ha használsz valami magyaritást...stb az Eagle-ben
azt kapcsold ki és az eredeti eagle fájlokkal próbáld meg. (Azért nem kerek a dolog, mert ami fájlt küldesz az itt jó, amit én küldtem, az ott jó, csak a saját fájl nem jó nálad ? ) csatoltam a *.brd fájlt csinálj belőle pov fájlt.
Ezt most elrontotta.
Szerintem a telepítés is rossz lehet. Ezek vannak fent: C:\Program Files\EAGLE-4.16r2\bin\eagle.exe C:\Program Files\EAGLE-4.16r2\ulp\Eagle3D és a Pov-Ray fájlokat innen nyitom meg: C:\Program Files\EAGLE-4.16r2\ulp\Eagle3D\povray\ Magyarítás nincs. A povray mappában ezek vannak alapból: alphalcd.ttf cap.inc capwima.inc col.inc connector.inc diode.inc eagle3d.ttf ic.inc qfp.inc resistor.inc socket.inc special.inc switch.inc tex_elko.png tex_elko_axial.png tools.inc trafo.inc transistor.inc user.inc Nincs véletlenül egy 4.13-as verziód? Lehet, hogy azzal működne. (A 4.13-ast, de a cadsoft.de-n már nincs fent az ftp-n).
Szia !
Nincs semmi baj vele, jó minden. Azért nem jelentek meg az alkatrészek mert azok saját alkatrészek nálam, és alapból nincsenek definiálva. Csak ezt elfelejtettem Szóval jó most amit készített a 3D Eagle - Eagle3D és a Pov-Ray jól működik nálad ! Ha azok a board-ok amiket te csinálsz nem jók, akkor a rajzban vétesz valami hibát. Üdv!
"Azért nem jelentek meg az alkatrészek mert azok saját alkatrészek nálam, és alapból nincsenek definiálva."
Ezt kifejtenéd részletesebben,mert nálam pont azok az alkatrészek nem jelennek meg, amelyeket utólag töltöttem le a cadsoft.de-ről: 78xx_with_heatsink.lbr pic16f6xx.lbr Ezeket a könyvtárakat utólag másoltam bele a C:\Program Files\EAGLE-5.2.0\lbr\ könyvtárba. (Most az 5.2-t próbáltam, de sikertelen)
Az is érdekes, hogy amit csatoltál pár hozzászólással előbbre rendele.zip fájlt, kicsomagolva egy 1,4 megás pov fájlt kapunk. Viszont, ha a rendele.brd-ből generálom ugyanezt, akkor csak egy 220 kB-os pov fájl lesz.
üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |