Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, bocs! Időközben már én is néztem a ret.hu-n!
Csak az a baj, hogy helyben ugye nem lehet kapni a szaküzletben Várpalotán, azért az egy darab FET-ért, mert ugye rendelés meg minden, persze muszáj vennem mást is, csak most nemigazán van rá keret! Minimum 3000 Ft lenne, de nekem csak egy olyan kell... Semelyik nem jó ugye? ![]() Tudnál mondani példákat, hogy alaplapokról például milyen lehet például jó? mert azt talán tudok bányászni... Ja és Collector! Köszönöm a villámgyors választ! ![]() ![]()
Szia!
Sajnos azokról a képekről semmi sem kivehető! Írd be ide a tipusszámukat: Bővebben: Link Az a lényeg, hogy ide olyan N-csatornás fet kell, ami logikai szintről vezérelhető(Logic-level gate), ez általában szerepel a katalógusokban!
Ezer kösz!
Elvileg amire az van írva, hogy 603AL, az N-csatornás Logic Level Gate Field Effect Transistor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majd egy pár nap múlva kiderül! Majd írok, hogy mi a fejlemény, persze csak, ha érdekel titeket. Ha nem, akkor nem untatlak benneteket! ![]() ![]() ![]() Köszi!
Ha visszaolvastok valahol írtam hogy nem csak IRL 540 jó hanem p2 p3 alaplapokban van olyan fet aminek a száma hirtelen nem jut eszembe de L -el kezdődik az jó hozzá.
nameg az ATX-es tápokban is van egy olyan L elnevezésű általában az külön van benne egymagában a primer környékén hűtőborda nélkül. De bármilyen L-es végű teljesítmény fet jó hozzá ami kb megegyezik az 540 karakterisztikájával .
Sajnos 39 Ohm-os 2W-os ellenállást sem kaptam
![]() Vettem egy 33 Ohm-os 2W-ost, meg egy 5,1 Ohm-os 2W-ost! Tudom ez így összesen csak 38,1 Ohm. ![]() De ezekből össze lehet rakni? És sorosan kell vagy párhuzamosan? Bocs, ha fárasztó vagyok. ![]() ![]() ![]()
ellenállások sorosan összeadódnak.
párhuzamosan replusz képlettel kapod az eredményt ami így szól. R eredő=(R1*R2)/(R1+R2) Nah nemhiába tanulok 3 éve elektrót ![]()
Így hirtelenjében, hol is található az a 39 ohm? Én 3,9 ohmra emlékszem, 39-el nem tudod működésre bírni a diódát.
Ez nagyon komoly
![]() ![]()
ÉN a helyetekbe nem épitenék dvd olvasóból lézert mert a dvd burkolata is tele van figyelmeztetéssel.Danger!INVISIBLE LASER RADIATION!!!CLASS 1 LASER PRODUCT.
Amugy milyen az az invisible/láthatatlan lézer?
Infradióda... Inkább a cd-írókban, de leginkább olvasókban nem látható a fénye. A DVD-írók lézerdiódái már a látható fénytartományban működnek! Javítsatok ki ha tévedek!
De nem értem a kérdést! Hogy hogy milyen? Mire vagy kíváncsi?
Basszus én olyan hülye vagyok, mint az állat!
Nem jutott eszembe, hogy a kapcsolásoknál ezeket számolgattuk! Ebből írtam 5öst, és ilyet kérdezek! ![]()
Jajj neeee!
![]() De hát miért nem teszi a kapcsolási rajz akkor egyértelműbbé? ![]() Vagy csak én vagyok ilyen szerencsecsomag? ![]() Szóval akkor 3,9 Ohm-os 2W-os kell? És 3,9 vagy 4 az sokat számít ebben az esetben? Merthogy a 39 meg a 3,9 között sok különbség van, azt még megértem! ![]() ![]() ![]()
Egyébként tisztában van szerintem itt mindenki azzal, hogy ez nem a legveszélytelenebb dolog, amivel bíbelődik az ember...
De kollimáló optika nélkül nem annyira veszélyes a fénye, a kollimált fénynyalábba meg épeszű ember nem néz bele. Persze mindennél fontosabb a biztonság, de szerintem aki ilyet épít, annak az is az első szempont. Nekem legalábbis biztos. Meg a dióda élete... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hát akkor véletlen belenézel nem is veszed észre és már nem is látsz.
![]() ![]()
A TV-re is rávan írva hogy Danger High Volt! (meg szinte minden ~220V-os cuccra...) mégis megbontják (megbontom
![]() ![]()
Merthogy a 39 meg a 3,9 között sok különbség van, azt még megértem!
Hát ja..... egy vessző ![]() ![]()
jut eszembe4! ellenállás mértékegysége???? hmmm???
Partizán/négyzetméter ![]()
Lécci ne kínozz engem még ilyen fogalmakkal, hogy ellenállásosztó...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idén kezdtem az elektrót, ott járok kb hogy I=áramerősség, U=feszültség, R=ellenállás ![]() ![]() ![]() Na jó azért nem... De mégis! :yes: ![]()
Egyébként értékelem, hogy vigyázni próbálsz a testi épségünkre, de ha ellenzed a lézeresdit, akkor miért írsz ide?
Kérlek ne vedd sértésnek! Szerintem is veszélyes dolgok ezek, de AKI HÜJE HAJJON MEG! (tudomhogyelipszilonosjé ![]()
Gndolkoztam hogy felhasználom a fiókban lévő lézerdiódát de ahogy most olvasgattam elment a kedvem tőle
![]() ![]()
Hát megmondom őszintén neked, én asztali DVD-ből való lézerdiódát még nem láttam működés közben.
Szerintem tuti látható fénye van, még a CD-íróknak is látható már a fénye, ha nem is olyan intenzív, mint a DVD íróké. De abból szerintem nem tudsz mást kihozni, mint egy lézer pointert, ha csak olvasó... Azt meg kapsz "occsó"-ért a piacon... ![]()
Most szórakoztam a piacossal egy pontba fókuszáltam a fényét és még langyos se lett a kezem ha rávilágitottam.Ennek az olvasó diódának nemtudod miért van 4 lába?
A bőrt a dvd író dióda sem fogja égetni, éppenhogycsak langyos lesz. Pedig az nem 1mW, hanem 100 felett van.
Így van mégpedig azért nem mert a bőröd nem képes annyi hőt elnyelni, mint pl. a fekete szigszalag...
Szerintem tegyél fel róla képet, de én nem tudok abban segíteni, hogy miért van négy lába...
El tud nyelni annyi hőt, még többet is, a hasonló teljesítményű bluray diódám úgy égeti a bőrt, hogy nem merek a nyalábba se nyúlni. Miről is tegyek fel képet?
Kedves Collector!
Az a bizonyos "szerintem tegyél fel róla képet" az moltam-nak szólt a négylábú diódájára vonatkozóan ![]()
honnan lehet olcsóért bluray diódát szerezni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |