Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » iPod táp

Témaindító: NZsolti, idő: Jún 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) NZsolti hozzászólása Jún 25, 2006 /

Van egy hatalmas problémám! Van egy iPod shuffle mp3 lejátszóm, amit tölteni USB-n keresztül kell. Azonban kb 20 mp el azután hogy rádugom a gépre van hogy ! RESET ! eli a gépet. Egyszerűen újraindul shut down nékül! Szeretnék hozzá valami tápot hogy ne gépről kelljen tölteni. Lehet is venni az Apple től de az ára elég borsos kb 10ezer Ft (és csak egy táp). Az a baj hogy nem tom az USBn hol jön ki a fesz + gondolom elég stabil áram kell legyen. Abban kérem a segítségeteket hogyan építhetnék egy tápot ami viszonylag olcsó és hordozható is amivel tom tölteni. Jól jönne az USB lábkiosztása is ha vki tudja.
(#) deguss válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Nem tudom milyen fajta USB csatlakozód van, de íme a legáltalánosabb csatlakozók lábkiosztásai:

[pic]http://techpubs.sgi.com/library/dynaweb_docs/hdwr/SGI_EndUser/books...-A.gif[/pic]
1. - VCC (stabilizált +5V) - piros
2. - Data- (töltéshez nem kell) - fehér
3. - Data+ (töltéshez nem kell) - zöld
4. - Test - fekete

[pic]http://techpubs.sgi.com/library/dynaweb_docs/hdwr/SGI_EndUser/books...-B.gif[/pic]
Lábkiosztást ld. fent.

Ha a gépet reseteli az hibára utal! Vagy a csatlakozó, vagy maga az ipod töltő része zárlatos. Figyelj oda, ha tápot készítesz neki, nézd az áramfelvételt.
Egyébként az eredeti tápok nem csak egy feszültségstabilizátorból állnak, kicsit összetettebek. De mivel gépről is tölthető, feltételezem, hogy egy egyszerű egyenirányított stabilizált feszültségforrásról is fel lehet tölteni.
(#) MaSTeRFoXX válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 / 4

Mivel az USB 5 voltos, ezért elég egy stabilizált 5 voltos tápegység, 7805-tel. A lábkiosztást a mellékelt kép mutatja, igaz ez egy dugó, de ebből logikusan következtetve az aljzat bekötését megkapod.
Hogy reseteli a gépet az most vagy zárlat miatt van, vagy a windows Xp szeret újraindulgatni nem megfelelő (összekavarodott) driverek miatt, szerintem próbáld ki más gépén is.
(#) MaSTeRFoXX válasza deguss hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Megelőztél! Teee...
(#) Sebi válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Veszel mondjuk a LOMEX-nél egy 500mA-es dugasztápot, a kimenetre teszel egy 7805 stab kockát meg egy USB csatit, amit gép hátába építhetően is lehet kapni.

USBpinout.PNG

(#) NZsolti válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Rákerestem erre a 7805 ic re a HE-n de semmi. Dobjatok be lécci egy linket erről!
(#) MaSTeRFoXX válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

[link=http://www.national.com/pf/LM/LM78M05.html]http://www.national.com/pf/LM/LM78M05.html[/link]
(#) deguss válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Nem kerestél alaposan:
Egyenirányítók - tápegységek a vége felé...
(#) NZsolti válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Utolsó hozzászólásom visszaszívva. A pont MaSTeRFoXXé mert írt a tápról is!
(#) MaSTeRFoXX válasza NZsolti hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Köszi!
(#) luxmanpower válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 25, 2006 /

Szeritnem ha zárlat lenne akkor nem újraindulna, hanem leállna. Inkább valami driver probléma, vagy egyéb dolog.
(#) creative válasza luxmanpower hozzászólására (») Jún 28, 2006 /

Hello!

Akkor indul ujra a gép usb terhelése esetén, hogyha 1ampernel nagyobb aramot akar kivenni belőle valami akkor a gép azonnal megszunteti a driver működését ami ha érinti a létfontosságú programokat azonnal ujraindítja a gépet de lehet attol is hogy az aramkorlatot az alaplap figyeli es ad egy reset parancsot szoval nyisd meg az eszkozkezelot es figyeld hogy az az usb port mekkora aramot probal magáévá tenni könnyen lehet hogy az ipod-od tápszűrő része elment a félvezető temetőbe

Itt egy kép egy normális ipod töltésről (500mA!!!)
(#) angelero hozzászólása Ápr 3, 2007 /

Tudom, hogy nem teljesen idevág, de nem volt kedvem egy teljesen új topicit létrehoznom . Valaki lenne olyan szíves és elmagyarázná nekem, mert az angol tudásom elég gyér. http://free-vz.htnet.hr/Ivica-Novakovic/Nokia%20Lcd%20Termometar.htm
ÉS:
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?s=45636ce885aa0a87302b463...&pp=20

Van egy 20gb-os ipod vinyóm és a szintén 20 gigás laptop vinyó mellé kellene.
(Vagy, hogy hol lehet ilyet beszerezni boltban)
Előre is köszönök minden segítséget!!
(#) angelero hozzászólása Ápr 3, 2007 /

Ha valaki bármilyen infot tud, annak örülnék.
(#) lelkes amatőr válasza angelero hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Ha jól értem, akkor a 20 gigás ipod vinyót szeretnéd használni a notebookhoz bővítésként. Nekem erre egy Gembird 2.5" külső USB-s HDD box lett a megoldás. Az ára olyan 3200-4000 között van mostanában.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 4, 2007 /

Közben találtam hozzá linket: http://www.pcwebshop.hu/product_info.php?products_id=7855&osCsid=4c...14b994

ez nem Gembird de majdnem ugyanazt tudja (USB 1.1) és még olcsóbb is.
(#) angelero válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

köszi
(#) angelero válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Most nézem, hogy ez 2,5"-os hoz van ami, ha jól tudom laptopvinyó, de tudomásom szerint az ipodban 1.8"-as van.
(#) angelero hozzászólása Ápr 4, 2007 /

http://www.hardveraruhaz.hu/index.php?kat_azon=32&sub_kat_azon=323&...n=4051
Ilyen kellene csak usb-s meg lehetne olcsóbban is
(#) lelkes amatőr válasza angelero hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Igazad van *angelero*, elfelejtettem írni, hogy kell hozzá az általad említett átalakitó.
(#) angelero hozzászólása Ápr 4, 2007 /

Na én pont azt az átalakítót szeretném megépíteni. :yes:
Ebben nem tudna segíteni valaki?
De azért köszi!!!
(#) Router hozzászólása Jan 5, 2008 /

helló!
ipod táp építéssel bajolunk, szoftvert frissítettem a zenegépen, és ez a csoda azt akarja, hogy a telepítés befelyezéséhez dugjam rá az ipod-ot egy hálózati töltőre. Építettünk egy AC töltőt 7805ös kockával, viszont mintha nem lenne semmi beledugva. Ugyanígy a motorola töltővel is. annó volt egy iPod minim azt sem sikerült stabkockával töltésre kényszeríteni.. körülbelül 1 percre kellene ezért nem akarok ujat töltőt venni.
(#) dpeti hozzászólása Jan 5, 2008 /

építsetek egyet LM2574-5.0 -val:
ez egy 0.5A-es Step-Down konverter 5V-os kimenettel, és max 60V-os szabályozatlan bemeneti DC kell neki, meg két kondi, egy schottky, meg egy 330 uH-s induktivitás...

vagy keress rá a MinthyBoost-ra, az két ceruzaelemmel tölti fel bármilyen usb cuccodat.
(#) kerteszsasa válasza Router hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Ha csak 1 perc töltés kell neki akkor én megpróbálnám gépről tölteni, perzse nem win alatt. Bootoláskor állítsd meg a gépet, akkor is ki fogja adni az usb az 5V-ot, de az itunes nem fog közbeavatkozni.
(#) lewi hozzászólása Jan 6, 2008 /

sziasztok!
esetleg ehhez a képhez (alul) tudna v ki kisegíteni egy rajzzal?
mert hátha tudja v ki, h mi is rejlik ott...
gondoltam mgcsinálnám én is, ennyi még talán megy, és jól is jönne
előre is köszi: lewi
kép
(#) dredd válasza lewi hozzászólására (») Jan 6, 2008 /

üdv.dredd vagyok itt a kapcsrajz
(#) dredd válasza dredd hozzászólására (») Jan 6, 2008 /

itt az egész oldal.

http://electronics-diy.com/schematics/ipod_charger.htm
(#) uli hozzászólása Jan 6, 2008 /

Sziasztok!
nekem van egy régi Ericcson töltőm, és azt szeretném átalakítani MP+ töltővé. Adatai: 5 V, 0,65 A
szerintetek elég lenne, ha egy usb aljzatot beleforrasztanéh? vagy valami kisebb átalakitás nem ártana neki, hogy ne 650 mA-t kapjon, hanem csak 500-at? lehet ilyet csinálni? vagy jó ez így ahogy van és csak dugjam össze?

kössz előre is: Uli
(#) uli hozzászólása Jan 6, 2008 /

az mp+ az mp3 lenne
(#) lewi hozzászólása Jan 6, 2008 /

hali
most utánanéztem kicsit alaposabban a dolgoknak, és bocsánatot kell h kérjek, de megvan a kapcs rajz,
es boccs, rendes h elküldted, de nem az amit szerettem volna :S
de ami itt van az oké,
az a baj, h elég hadilábon állok az angollal, és nem igazán értem, és ráadásul elég kezdő is vaok
de ez nem vethet vissza abban, hogy megépítsem ezt.
arra gondoltam, h készítek én is egy nyáktervet ez alapján, mert sajna eznekem nem igazán felhasználható, csak abban, h mit hogy hova kössek, de nem lehet nyomtatni egből
a kérdésem (az első) az lenne, hogy van benne egy tekercs, esetleg lehet ilyet készen veni boltban?
na, mégis kész egy nyákterv, most csináltam míg megírtam a szöveget
a végén csatolom...
még mielőtt rákérdeznétek azért nincs az usb port középső 2 lába, mert nem nyáktervező progival csináltam, hanem photoshoppal, és elcsúszott :S de majd mikor maratom az előtt rakok oda majd egy pöttyöt a lakkfilcel.
esetleg ha írok egy alkatrészlistát, akkor le tudnátok ellenőrizni az egész munkát?
köszi: lewi

ja és az oldal ahonnan szedtem:

LINK

nyak.jpg

Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem