Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TFT monitor hibák

Témaindító: mrex, idő: Jún 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 9
(#) proksa1 hozzászólása Okt 23, 2008 /

nem adtak hozzá semmit, ez csak ugy idepotyant egy "albacomp 983a" márkáju monitor, a típust mégcsak megsem találtam sehol. A nem szabványos elrejtés nincs bepipálva. a vga egy asus v8170(mx440) de nemtudom hogy tudja e ezt a felbontást.
(#) fgabi hozzászólása Okt 30, 2008 /

Hello. BIT3193-as ic esetén melyik lehet az "SC" láb? Adatlap alapján én nem jöttem rá... Ha valaki tudja, jelezze légyszi. Köszi. Üdv.

datasheet.pdf

(#) proksa1 hozzászólása Okt 30, 2008 /

talán az a CTDSC de a blokksémát nézve lehet meg az INN vagy CMPre tippelnék. de lehet ennek nincs is kifejezetten olyan lába, szerintem nem mindegyikben ugy van megoldva
(#) fgabi válasza proksa1 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Értem. Kipróbálom ezeket, és meglátjuk mi lesz belőle. Köszi.
(#) proksa1 válasza fgabi hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Szerintem azért várd meg balázs hozzászólását, Ő nagyon érti ezt a témát.
(#) fgabi válasza proksa1 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Ok. Sajnos most úgysincs időm foglalkozni vele, majd talán hétvégén.
(#) proba válasza proksa1 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Egy ilyen szintén féloldalas monitor vizsgálatánál arra jutottam hogy a csövek táprészében lévő kondik igencsak le voltak lassulva ,lehet érdemes volna ezeket is megnézni. (kapacitásra alakra hibátlanok csak elfelejtették a szikrázás tudományát) Lehet ez volt a kiindulási hiba.
(#) Hurka hozzászólása Okt 31, 2008 /

Hellosztok! Segítségeteket szeretném kérni! A minap vásároltunk egy TFT monitort és a hibája egy kontakthibás szalagkábel volt. Ám próbálgatás közben letörtem az LCD panelről a szalagkábel foglalatot. ezt szeretném pótolni. A fóliát sajnos nem tudtam ráforrasztani a panelra, így más megoldás után kellene nézni. képeket csatolaok a készülékről. Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
(#) pici válasza Hurka hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Há' hogy a bubánatba lehet letörni egy 32 lábas csatlakozót?
Legközelebb ne dömperrel i(ga)zgasd a kábelt...
Szerintem forraszd vissza, vagy szerezz ilyen csatit és új szalagkábelt.
(#) Hurka válasza pici hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Na ja, elég nehéz, csak ez már eleve ,,lógott'', úgyhogy leszakadt... Visszaforrasztani nem lehet, mert a lábai tőben törtek le. Venni hol lehet ilyen csatlekozót?

Köszönöm a választ!
(#) pici válasza Hurka hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

lábtávolság? 32 vagy 30 lábas?
(#) Hurka válasza pici hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

A drót 30 szálas és 0,9766666 lábtávot számoltam. Köszi!
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

mármint a lábtáv 0,97666666666 mm.
(#) pici válasza Hurka hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Az 1mm lesz... az LCD-n miért van 32 láb?
(#) Hurka válasza pici hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Szerintem rögzítő. De már apukámmal teláltunk talán megoldást... Régi IDE kábelből vágtunk egy darabot, és valszeg az lesz beforrasztva a panelokra. Üdv!
(#) Hurka hozzászólása Nov 1, 2008 /

Hellosztok! Az a probléma hogy az IDE drót és a kemény telefonközpont drót is vastag, úgyhogy nem tudom hogy mitévő legyek... Javaslataitokat várom hogy hogyan tudok az első hszben lévő csatlakozóra valamiféle kábelt csatlakoztatni. Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
(#) kobold válasza Hurka hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Van egy szalagkábelem, talán szerverből lett bontva, én abból szoktam ilyesmit csinálni. Blankolni kicsit macerás, de amúgy nagyon jó (a képen látható egy Nokia LCD-re forrasztva is belőle). Esetleg ha kell, tudok is küldeni belőle egy darabot.
De ha megvan a szalagkábel és a panel is, össze lehet őket kötni hamar: keresel valami vékony rézhuzalt (mondjuk sodrott vezetékből), leónozol belőle pár szálat 10 cm hosszban, majd egyesével ráforrasztod a panelra (azért 10 cm, mert akkor meg is tudod fogni, miközben egy sávra forrasztod, majd levágod úgy, hogy kicsit túlnyúljon a panelon, és mehet a következő). A kiálló szálakat aztán egyformára vágod ollóval vagy szikével, előónozod a szalagkábelt, és odapöttyinted a vezetékeket. Túvel lehet igazgatni, és amikor minden a helyén, műanyaggal, műgyantával, epoxi ragasztóval beöntve megtartja magát.

cable.jpg

Na hali!

A kábelt mindkét felén lebalnkoltam, és így egészen jól fel tudom forrasztani a panelra. Kép mellékelve!

(u.i. azokat a kis ónpacákat hogyan lehet eltűntetni, hogy ne legyen zárlat?)

Üdv.: Hurka

mon.jpg

(#) kobold válasza Hurka hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Vagy ónszívó harisnyával (esetleg koaxkábel árnyékoló fonatával), vagy pákával föl kell kapatni (letakarítod a pákahegyet, függőlegesre állítod a panelt, és megpróbálod a heggyel lekapni a felesleget, ha sok van, újabb hegytisztítás, és megint). Néha ónszippantóval is lehet, csak annak kell a hely.

Üdv néktek!

Sikeresen beforrasztottam a szalagkábelt a helyére, így a monitor tökéletesen üzemel. Ahhoz képest hogy hétszáz forintért vettem, egész jó képe van. A monitor típusa: ACER AL1711.

kép csatolva!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét: Hurka

mon3.jpg

(#) petinegy hozzászólása Nov 1, 2008 /

hali! ha valaki találkozott már olyannal hogy bmw automata váltó visszajelző javitásával kérem segitsen! a problémám az hogy a szalagkábel nem érintkezik a kijelzővel a kijelzőre szerintem ragasztva van es a szalagkábel meg valami szénszálas valami.bár van rajta valami fém szoritó de sajna azzal sem jó már.

köszi ha tudtok segiteni.:péter
(#) liderces válasza mandix hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

hello! mki! mandix-tól kérdezném hasonló táppanelom van a négy fénycső csatlakozó melletti kis kék alkatrészek értékeit leolvasnád e nekem. Még érdekelne a hütőbordán lévő táp ic tipusa is a kimenő tüskesor melletti hütőborda. esetleg ha megoldódott a problémád a nem használt panelt nem küldenéd e el tanulmányozás céljából. hasonló táppanelom van és nem tudom életre kelteni ill hiányos is volt és a kis kék izék értéke kéne. köszönettel!!
(#) Ede1 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Üdv mindenkinek! Kicsit komplikált a történetem de egyszerű kérdésem van. Volt egy rosz 19"-os samsung syncmaster 192V típusú monitorom aminek látványosan elszállt a táppanelja (a puffer kondik kiszáradtak felpüffedtek az egyik fénycső meghajtó smd alkatrész szétégett).Sajnáltam kidobni ezért vettem 4000ft-ért egy samsung syncmaster 931C típusú monitort aminek törött volt az lcd-je. Mindkét monitort teljesen szétszedtem és a régi 192V lcd-ét és vázát használtam viszont a háttér megvilágító panelt és a táp panelt már a 931C-ből áttettem. A rögzítéseket sziloplaszttal oldottam meg mert a patentok és a csavarhelyek nem stimmeltek. A belső fémburkolat és a külső burkolat már normálisan eredeti zögzítéssel vannak. Összerakás után elsőre működik egy apró hibával, max fényerővel is kicsit sötét. Mivel a képvezérlő elektronika a régi 192V típusé ezért valószínüleg alacsonyabb feszültségszinttel vezérli az új inverterpanelt. Ha valakinek bármi ötlete van, hogy hogyan tudnám világosítani a monitorom, nagyon megköszönném!
(#) quite válasza Ede1 hozzászólására (») Jan 18, 2009 / 4

Maga a fénycső szabályzása PWM-el történik. Márha van szabályzás.

Ha tudsz szkóppal mérni, és esetleg még azt is tudod, hogy az eredeti PWM milyen kitöltési tényezőjű volt, akkor ennek beállítása pofonegyszerű.

Csak arra kell figyelni, hogy a PWM frekvenciája szinkronban legyen a sorfrekvenciával, vagy annak valamely hatványával, mert ellenkező esetben vibrálhat a kép.

A fénycső fényerejét szerintem ebben a felállásban ne nagyon próbáld a szekunder (a kapcsolgatott egyenáram) tápfeszültség emelésével növelni, mert azt nembiztos, hogy ki is bírja az a pici trafó.
(#) karpi hozzászólása Jan 18, 2009 /

En is arra gondolok hogy ha majd ha tokremegy a hattervilagitas LED-ekkel elesszem ujra .
Ha meg erdemes lessz anyira valtozik minden rohamossan.De ugy hobby-bol valami kijelzonek is szuper lessz.
A fenyero menyire esik ezeknel a TFT monitoroknal , menyi igaz a kb 50000 ora mukodesbol ?

Lattam valahol hogy vetitoket csinaltak a monitorokbol , elszornyulkodtem azon a "polarizalo" folia leszedesen .
(#) Ede1 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Amiből kivettem a fénycsöveket ott még erősen világítottak mert annak a képvezérlő elektronikája valószínüleg elszállt mert kipróbáltam mielőtt szétszedtem és nem csinált semmit csak fehéren világított a monitor. A másik ok, a fényerőt tudom állítani csak elég hamar teljesen lesötétedik kb50%-on lesz teljesen sötét. Egyébként én is gondoltam a ledes megvilágításra de ezt csak végső esetben és valószínűleg nem lesz elég homogén (egyenletes) a fényeloszlás. Vissza térve a képvezérlő és a táppanel közötti 9 vezeték közül melyik vezérli a fényerőt és hogyan, fekvencia változásával, vagy feszültség változással, vagy fix freki és fesz. és csak a kitöltési tényezővel vagy jelalakkal játszik?(Vagy szerezzek egy szkópot?)
(#) Ede1 hozzászólása Jan 24, 2009 /

Üdv mindenkinek! Olvasva a rengeteg segítséget, hozzáfogtam magam a probléma megoldásához. Méregetés közben sikerült ellőnöm a panelbisztit meg a greacet (nem volt lerögzítve a panel és a méröheggyel letoltam a műanyaglapról és egy hűtőborda leért testre). Majd hozzáfogtam kísérletezni. A táp és a képpanel közötti csatlakozón az ADJ feliratú ér (az on-of mellett a második a stekkeren) vezérli az inverter bemenetét. Sajnos szkópot nem sikerült szerezni így a jelalakot nem tudom leírni de a műszeren szépen látszott a feszültségszint változása. Meglepetésemre a fényerő + állítása fesz. csökkenéssel míg a - állításra a feszültség emelkedett 180mV-3,9V között. A 180mV-ot húztam le ellenállásokkal a testre de egy határon túl nem világosodott és állítani sem lehetett a fényerőt. Ezen elkeseredve elővettem a törött monitor képvezérlő elektronikáját, hogy azon is méricskéljek, csak nem stimmelt az LCD csatlakozója. Viszont azonos számú volt a csatlakozási pont, és egy kis faragással sikerült összejátszani. Így már az LCD fólia kivételével már az összes elektronika mind azonos típusú monitorból származott és ezzel megoldódott a "fényerőszabályozás"! A monitor összeépítése volt a legnagyobb munka, mert először a régi monitor vázába építettem, de így át kellett szerelnem a 931C vázába az egészet. A műtét tökéletesen sikerült jelen pillanatban is ezen a monitoron írom ezt a szöveget. Remélem valakinek segít ez a kis történetem!
(#) majka011 hozzászólása Márc 12, 2009 /

sziasztok!vetem lcd monitrot hibásan az lcd kijelző alján szalag kábelek vanak 8 db az egyik le eset rola de viszont ragasztva volt a panelre nem tudom sehogy visza ragasztani lehet hogy valami specko ragaszto kéne? léci segitsetek
(#) lali válasza Ede1 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

szevasz:ede1ne haragudj hogy zavarlak ,de nekem is van egy samsung 192v monitorom a képpanel nem müködik megszeretném kérdeni hogy tied ami nem kell nem-e adod el ,nekem a táppanel az inverterek jók csak éppen ez nem jó,elnézést hogy ilyennel traktállak,de én se tudom használni a moncsit igy ,szevasztok lali
(#) saba válasza mandix hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Sziasztok!
Nekem Neovo X-17AV monitorom van amit a DVI bemeneten hasznalok. A hiba a kovetkezo:
Mikor bekapcsolom a monitort es a gepet halvanyan megjelenik a kep majd kb. 1s elteltevel kikapcsol. Ez a ki-be kapcsolgatas tobbszor is megtortenik mig a windows feleled. A tap jelzo LED zold szinu marad mikor a monitor kikapcsol. Ekkor kikapcsolom a monitort es ismet bekapcsolva az kikapcsol. Parszor ezt elismetelve a monitor nem kapcsol ki es a halvany kepe lassan normalisra erosodik ("bemelegszik"). Ezutan megy a kovetkezo kikapcsolasig. Van elkepzelesetek a hibat illetoen? Valaszotokat elore is koszonom.
Következő: »»   4 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem