Fórum témák
» Több friss téma |
nem adtak hozzá semmit, ez csak ugy idepotyant egy "albacomp 983a" márkáju monitor, a típust mégcsak megsem találtam sehol. A nem szabványos elrejtés nincs bepipálva. a vga egy asus v8170(mx440) de nemtudom hogy tudja e ezt a felbontást.
Hello. BIT3193-as ic esetén melyik lehet az "SC" láb? Adatlap alapján én nem jöttem rá... Ha valaki tudja, jelezze légyszi. Köszi. Üdv.
talán az a CTDSC de a blokksémát nézve lehet meg az INN vagy CMPre tippelnék. de lehet ennek nincs is kifejezetten olyan lába, szerintem nem mindegyikben ugy van megoldva
Értem. Kipróbálom ezeket, és meglátjuk mi lesz belőle. Köszi.
Szerintem azért várd meg balázs hozzászólását, Ő nagyon érti ezt a témát.
Ok. Sajnos most úgysincs időm foglalkozni vele, majd talán hétvégén.
Egy ilyen szintén féloldalas monitor vizsgálatánál arra jutottam hogy a csövek táprészében lévő kondik igencsak le voltak lassulva ,lehet érdemes volna ezeket is megnézni. (kapacitásra alakra hibátlanok csak elfelejtették a szikrázás tudományát) Lehet ez volt a kiindulási hiba.
Hellosztok! Segítségeteket szeretném kérni! A minap vásároltunk egy TFT monitort és a hibája egy kontakthibás szalagkábel volt. Ám próbálgatás közben letörtem az LCD panelről a szalagkábel foglalatot. ezt szeretném pótolni. A fóliát sajnos nem tudtam ráforrasztani a panelra, így más megoldás után kellene nézni. képeket csatolaok a készülékről. Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
Há' hogy a bubánatba lehet letörni egy 32 lábas csatlakozót?
Legközelebb ne dömperrel i(ga)zgasd a kábelt... Szerintem forraszd vissza, vagy szerezz ilyen csatit és új szalagkábelt.
Na ja, elég nehéz, csak ez már eleve ,,lógott'', úgyhogy leszakadt... Visszaforrasztani nem lehet, mert a lábai tőben törtek le. Venni hol lehet ilyen csatlekozót?
Köszönöm a választ!
A drót 30 szálas és 0,9766666 lábtávot számoltam. Köszi!
Szerintem rögzítő. De már apukámmal teláltunk talán megoldást... Régi IDE kábelből vágtunk egy darabot, és valszeg az lesz beforrasztva a panelokra. Üdv!
Hellosztok! Az a probléma hogy az IDE drót és a kemény telefonközpont drót is vastag, úgyhogy nem tudom hogy mitévő legyek... Javaslataitokat várom hogy hogyan tudok az első hszben lévő csatlakozóra valamiféle kábelt csatlakoztatni. Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
Van egy szalagkábelem, talán szerverből lett bontva, én abból szoktam ilyesmit csinálni. Blankolni kicsit macerás, de amúgy nagyon jó (a képen látható egy Nokia LCD-re forrasztva is belőle). Esetleg ha kell, tudok is küldeni belőle egy darabot.
De ha megvan a szalagkábel és a panel is, össze lehet őket kötni hamar: keresel valami vékony rézhuzalt (mondjuk sodrott vezetékből), leónozol belőle pár szálat 10 cm hosszban, majd egyesével ráforrasztod a panelra (azért 10 cm, mert akkor meg is tudod fogni, miközben egy sávra forrasztod, majd levágod úgy, hogy kicsit túlnyúljon a panelon, és mehet a következő). A kiálló szálakat aztán egyformára vágod ollóval vagy szikével, előónozod a szalagkábelt, és odapöttyinted a vezetékeket. Túvel lehet igazgatni, és amikor minden a helyén, műanyaggal, műgyantával, epoxi ragasztóval beöntve megtartja magát.
Na hali!
A kábelt mindkét felén lebalnkoltam, és így egészen jól fel tudom forrasztani a panelra. Kép mellékelve! (u.i. azokat a kis ónpacákat hogyan lehet eltűntetni, hogy ne legyen zárlat?) Üdv.: Hurka
Vagy ónszívó harisnyával (esetleg koaxkábel árnyékoló fonatával), vagy pákával föl kell kapatni (letakarítod a pákahegyet, függőlegesre állítod a panelt, és megpróbálod a heggyel lekapni a felesleget, ha sok van, újabb hegytisztítás, és megint). Néha ónszippantóval is lehet, csak annak kell a hely.
Üdv néktek!
Sikeresen beforrasztottam a szalagkábelt a helyére, így a monitor tökéletesen üzemel. Ahhoz képest hogy hétszáz forintért vettem, egész jó képe van. A monitor típusa: ACER AL1711. kép csatolva! Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét: Hurka
hali! ha valaki találkozott már olyannal hogy bmw automata váltó visszajelző javitásával kérem segitsen! a problémám az hogy a szalagkábel nem érintkezik a kijelzővel a kijelzőre szerintem ragasztva van es a szalagkábel meg valami szénszálas valami.bár van rajta valami fém szoritó de sajna azzal sem jó már.
köszi ha tudtok segiteni.:péter
hello! mki! mandix-tól kérdezném hasonló táppanelom van a négy fénycső csatlakozó melletti kis kék alkatrészek értékeit leolvasnád e nekem. Még érdekelne a hütőbordán lévő táp ic tipusa is a kimenő tüskesor melletti hütőborda. esetleg ha megoldódott a problémád a nem használt panelt nem küldenéd e el tanulmányozás céljából. hasonló táppanelom van és nem tudom életre kelteni ill hiányos is volt és a kis kék izék értéke kéne. köszönettel!!
Üdv mindenkinek! Kicsit komplikált a történetem de egyszerű kérdésem van. Volt egy rosz 19"-os samsung syncmaster 192V típusú monitorom aminek látványosan elszállt a táppanelja (a puffer kondik kiszáradtak felpüffedtek az egyik fénycső meghajtó smd alkatrész szétégett).Sajnáltam kidobni ezért vettem 4000ft-ért egy samsung syncmaster 931C típusú monitort aminek törött volt az lcd-je. Mindkét monitort teljesen szétszedtem és a régi 192V lcd-ét és vázát használtam viszont a háttér megvilágító panelt és a táp panelt már a 931C-ből áttettem. A rögzítéseket sziloplaszttal oldottam meg mert a patentok és a csavarhelyek nem stimmeltek. A belső fémburkolat és a külső burkolat már normálisan eredeti zögzítéssel vannak. Összerakás után elsőre működik egy apró hibával, max fényerővel is kicsit sötét. Mivel a képvezérlő elektronika a régi 192V típusé ezért valószínüleg alacsonyabb feszültségszinttel vezérli az új inverterpanelt. Ha valakinek bármi ötlete van, hogy hogyan tudnám világosítani a monitorom, nagyon megköszönném!
Maga a fénycső szabályzása PWM-el történik. Márha van szabályzás.
Ha tudsz szkóppal mérni, és esetleg még azt is tudod, hogy az eredeti PWM milyen kitöltési tényezőjű volt, akkor ennek beállítása pofonegyszerű. Csak arra kell figyelni, hogy a PWM frekvenciája szinkronban legyen a sorfrekvenciával, vagy annak valamely hatványával, mert ellenkező esetben vibrálhat a kép. A fénycső fényerejét szerintem ebben a felállásban ne nagyon próbáld a szekunder (a kapcsolgatott egyenáram) tápfeszültség emelésével növelni, mert azt nembiztos, hogy ki is bírja az a pici trafó.
En is arra gondolok hogy ha majd ha tokremegy a hattervilagitas LED-ekkel elesszem ujra .
Ha meg erdemes lessz anyira valtozik minden rohamossan.De ugy hobby-bol valami kijelzonek is szuper lessz. A fenyero menyire esik ezeknel a TFT monitoroknal , menyi igaz a kb 50000 ora mukodesbol ? Lattam valahol hogy vetitoket csinaltak a monitorokbol , elszornyulkodtem azon a "polarizalo" folia leszedesen .
Amiből kivettem a fénycsöveket ott még erősen világítottak mert annak a képvezérlő elektronikája valószínüleg elszállt mert kipróbáltam mielőtt szétszedtem és nem csinált semmit csak fehéren világított a monitor. A másik ok, a fényerőt tudom állítani csak elég hamar teljesen lesötétedik kb50%-on lesz teljesen sötét. Egyébként én is gondoltam a ledes megvilágításra de ezt csak végső esetben és valószínűleg nem lesz elég homogén (egyenletes) a fényeloszlás. Vissza térve a képvezérlő és a táppanel közötti 9 vezeték közül melyik vezérli a fényerőt és hogyan, fekvencia változásával, vagy feszültség változással, vagy fix freki és fesz. és csak a kitöltési tényezővel vagy jelalakkal játszik?(Vagy szerezzek egy szkópot?)
Üdv mindenkinek! Olvasva a rengeteg segítséget, hozzáfogtam magam a probléma megoldásához. Méregetés közben sikerült ellőnöm a panelbisztit meg a greacet (nem volt lerögzítve a panel és a méröheggyel letoltam a műanyaglapról és egy hűtőborda leért testre). Majd hozzáfogtam kísérletezni. A táp és a képpanel közötti csatlakozón az ADJ feliratú ér (az on-of mellett a második a stekkeren) vezérli az inverter bemenetét. Sajnos szkópot nem sikerült szerezni így a jelalakot nem tudom leírni de a műszeren szépen látszott a feszültségszint változása. Meglepetésemre a fényerő + állítása fesz. csökkenéssel míg a - állításra a feszültség emelkedett 180mV-3,9V között. A 180mV-ot húztam le ellenállásokkal a testre de egy határon túl nem világosodott és állítani sem lehetett a fényerőt. Ezen elkeseredve elővettem a törött monitor képvezérlő elektronikáját, hogy azon is méricskéljek, csak nem stimmelt az LCD csatlakozója. Viszont azonos számú volt a csatlakozási pont, és egy kis faragással sikerült összejátszani. Így már az LCD fólia kivételével már az összes elektronika mind azonos típusú monitorból származott és ezzel megoldódott a "fényerőszabályozás"! A monitor összeépítése volt a legnagyobb munka, mert először a régi monitor vázába építettem, de így át kellett szerelnem a 931C vázába az egészet. A műtét tökéletesen sikerült jelen pillanatban is ezen a monitoron írom ezt a szöveget. Remélem valakinek segít ez a kis történetem!
sziasztok!vetem lcd monitrot hibásan az lcd kijelző alján szalag kábelek vanak 8 db az egyik le eset rola de viszont ragasztva volt a panelre nem tudom sehogy visza ragasztani lehet hogy valami specko ragaszto kéne? léci segitsetek
szevasz:ede1ne haragudj hogy zavarlak ,de nekem is van egy samsung 192v monitorom a képpanel nem müködik megszeretném kérdeni hogy tied ami nem kell nem-e adod el ,nekem a táppanel az inverterek jók csak éppen ez nem jó,elnézést hogy ilyennel traktállak,de én se tudom használni a moncsit igy ,szevasztok lali
Sziasztok!
Nekem Neovo X-17AV monitorom van amit a DVI bemeneten hasznalok. A hiba a kovetkezo: Mikor bekapcsolom a monitort es a gepet halvanyan megjelenik a kep majd kb. 1s elteltevel kikapcsol. Ez a ki-be kapcsolgatas tobbszor is megtortenik mig a windows feleled. A tap jelzo LED zold szinu marad mikor a monitor kikapcsol. Ekkor kikapcsolom a monitort es ismet bekapcsolva az kikapcsol. Parszor ezt elismetelve a monitor nem kapcsol ki es a halvany kepe lassan normalisra erosodik ("bemelegszik"). Ezutan megy a kovetkezo kikapcsolasig. Van elkepzelesetek a hibat illetoen? Valaszotokat elore is koszonom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |