Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Az én problémám az hogy, szereztem egy erőlködőt és az eggyik csatornájában elszálltak a végfetek. Illetve csak részben, mert a zárlatos feteket kivéve (szerencsére a meghajtófetek hibátlanok) a végfok működik, persze teljesítményt nem ajánlatos kivenni belőle! Az volna a kérdésem hogy mivel helyettesíthetem a feteket (BUZ900/BUZ905) mert az áruk igencsak borsos (kb.6e Ft/Db) és mivel két pár kellene, hát így már kicsit húzós Ha volna vmi tippetek, segítsetek lszi. Csatoltam képet. A tokozás nem probléma!
Talán BUZ901 és BUZ906 az egyik 2000 a másik pedig 1900Ft megnézem van-e még valami amit kapni is lehet(és talán olcsóbb, bár nem tudom mert ezek kifejezetten audio cuccok)
Az sem baj ha nem audió célra fejlesztett a fet mert hangosításra kell nem pedig HI-END-re. A megbízhatóság és a teljesítmény fontossabb! Mint már írtam a tokozás sem probléma. Ha nem túl drága kicserélném a másik csatornában is a feteket. (a szimetria és az egyforma hangzás végett) Esetleg ha tőbb tranzisztorral is meg lehet oldani (valami kapcsolástechnikai trükkel) arra is vevő vagyok.
Esteleg IRF9640 és IRL640 200 és 300Ft között van az áruk, talán még ez jöhet szóba de egyáltalán nem 100%
üdv
Szia!
Ha kipróbálod helyettük az IRFP240/9240 párost, szépen be lehet rakni a TO-3-as tok helyére, csak a lábait óvatosan hátra kell hajtani! Csere után ne feledd ellenőrizni a nyugalmi áramot!
Üdv!
Kellene a 2n3819 fetnek a helyes lábkiosztása, mert nem egyértelmű számomra. Három adatlap, abból kettő egyforma a Vishay és az Onsemi a Fairchild meg más . Vagy elrajzolták ,vagy a Fairchild lábkiosztása valóban az ami?
Ezekről mi a véleményetek?
IRFP250NPBF 200V 30A 214W IRFP260N 200V 46A 280W IRFP360 400V 23A 280W IRFP460 500V 20A 250W IRFP90N20D 200V 94A 580W Ezek jók lennének BUZ900 hejett? Közöttük a legdágább 1200Ft, a BUZ meg 6000Ft. Na mi a véleményetek? Apropó valaki nem tudja a párjaikat ezeknek a feteknek?
Szia!
Azért javasoltam azIRFP240/IRFP9240 párost, mert annak lehet kapni a párját is! Ha van párjuk akkor ott a szám 9-el kezdődik: 240-9240.
Sziasztok!
Nemtudja valaki hogy hol lehet kapni bc108-as tranyót? Gitártorzítóhoz kellene, de nem lehet sehol kapni, esetleg tudja valaki h miben található meg, mivel lehet helyettesíteni? Segítségeteket előre is köszönöm.
Keresem ezeket a típusokat , még bontottan is : BC118 , 2SC324, 2N5087.
Van ezeknél nagyobb teljesítményü is
Vagy valami megoldás hogy egy hejett kettőt használjak, mert nem lenne túl jó ha egy 400Ft-os Fet végett hallgatna el az erölködő(főleg buli közben) :bummafejbe: A beszerzésben is adhatnátok tanácsot (esetleg csomagküldés vagy ha valakinek van felesleges azt is átvenném :worship: ) mert ahol kérdeztem csak rendelésre hoznak és semmi garancia nincs arra hogy egy gyártótól lessz az összes.
Ezt most nem mondod komolyan? És tényleg más a bekötés, akkor lehet hogy ezért nem tudom elinditani közel 2 hónapja a multitesteremet???? Hogy az a......
Köszi hogy szóltál!!
Neked mi is volt a gondod? Én még csak puhatolódzom ha majd veszek tranzisztort akkor melyiket vegyem. Addig is az adatlapokat bújom, de ott eltérés volt a tranzisztorok tokozásai közt. Te milyen tokozású tranzisztorhoz jutottál hozzá?
lényegében annyi volt hogy minden jó a műszerben mégsem megy a generátora, lehet ez miatt
Szia!
Előfordulhat, hogy más-más gyártók lábkiosztásai nem egyeznek. Sőt én már találkoztam egy gyártó termékei közt is ilyennel!
Sziasztok!
Az alábbi N csatornás JFET-eket szeretném valamivel helyettesíteni, mert nem találtam sehol ilyeneket: 2N3822 2N5640 Keresgéltem neten is, de amit ott találtam az szintén nem kapható sehol... Előre is köszönöm a segítséget!
Nagyon szépen köszönöm! Ezekkel fogok próbálkozni!
Sziasztok!
Esetleg ha tudna valaki helyettesítőt a két tranyóhoz: RN 2206 Ez egy pnp szilikon Toshiba. A datasheeten találtam róla pdf -et. A másik: J2N 5484 J-FET. Előre is köszöntem.
Szia!
2N5484 = BF410 Az RN 2206-ot pedig BC557-el helyettesítheted a megfelelő ellenállások bekötésével!
rn2206 helyett lomexban nézd meg az MMUN... tranyókat, bár ezek smd-k
Mindenkinek köszönöm, bepróbálom.
Üdv!
Szeretnék venni egy pár UT46-os tranzisztort, de sehol nem találok! Ehhez tudnátok valami helyettesítőt mondani? Másik: 7441-es IC-t is keresek, de szintúgy nem találok, ebben is tudnátok segítséget adni?
KF504 típusú tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni, ami manapság is kapható típus?
Ez egyébként jelenleg egy oszcilloszkópban helyezkedik el. KF504 adatai csatolva |
Bejelentkezés
Hirdetés |