Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 143
(#) matheus666 válasza matheus666 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Fúú most egy két ember biztos dob egy két hátast attól amit kérdezni fogok...
Légyszi szóljatok ha már unjátok, de még nagyon kezdő vagyok sajna, és nem nagyon tudom elképzelni a kapcsolás megvalósítását, hogy mit hova, hogyan...

Tudom, hogy a rajzon a nyilak és a GND-k azok egy potenciálúak, de légyszi valaki segítsen, rajzolja le, vagy tervezze meg nekem Tinában, mert nincs senki aki segítene a környéken...
:no:

A rajz, amit kicsit át kéne rajzolni!
(#) Collector válasza matheus666 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Akkor segítek, ha látom, hogy te is foglalkozol vele, és megmutatod, mit nem tudsz megcsinálni a tina-ba. Azért ez nem egy nehéz feladat. VCC-k tápfeszre, GND meg földre. Eagle-be az X1-1 és X1-2 az egy kettős forrasztható sorkapocs, az elsőre úgy emlékszem VCC kell. A puffer meg a szűrőkondi a táppal párhuzamos, de ha stabil DC forrásod van, nem kell őket bekötni.
(#) matheus666 válasza Collector hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Ne haragudj, de hidd el, hogy már egy ideje ezzel foglalkozom... Persze nem tudok vele egyfolytában, csak ahogy az időm engedi...
Két hete már kezdtem vele valamit Tinában, lehet, hogy Neked ez roppant egyszerű egy kapcsolás, nekem viszont még bonyolult...

Tessék, lehet fikázni, meg röhögni, hogy milyen béna vagyok, meg hogy nem foglalkozok vele:

aramgen.TSC

Ezt nem tudom megnyitni, nekem szerintem régebbi a tina. De igazából ez speciel a TINA topikba tartozik, ott biztosan seperc alatt megmondják neked a dolgokat, főleg aki meg is tudja nyitni. Az önkritika a te dolgod, de itt senki nem mondta hogy béna vagy.

Ne haragudj, kicsit felhúztam magam, mert már 3 hete áll a "project", pedig rengeteget foglalkoztam vele, alkatrészeket keresgéltem, vásároltam, próbapanelt szereztem az oktatómtól stb...
Úgyhogy kicsit felbosszantott, amikor azt írtad, hogy nem foglalkozok vele. De már semmi gond...
Ja és igen, a legújabb Tinát használom, a 7-est.
Ha kell akkor szólj! Ja és bocs, ez nem reklám akar lenni!

Ha ez ennyire problémás, akkor ott az LM317-es generátor, az is működik, és elég 2 alkatrész hozzá.

Pont ez az, hogy ha már az alkatrészeket összevadásztam, meg utánaolvastam rengeteget (mármint nem csak az áramgen, hanem a lézerdolog), akkor már ezt fogom megcsinálni...
Különben is kezdő vagyok, legalább tanulok egy kicsit belőle... Mind1 majd lesz valami. Köszi az eddig segítséget
(#) instantwater válasza Collector hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

jobb 3 alkatrészből megépíteni
LM317
ellenállat
poti
mert így lehet szabályozni. de persze megoldható LM317+ellenállattal is....
(#) matheus666 válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Annyit mondjatok meg még lécci, hogy ha berakom az 5,1 es ellenállatot a 3,9 Ohm-os helyére, és egy 16 szoros dvd-író diódának kb 200 mA-t akarok kivenni belőle, akkor mekkora feszültséggel etessem? És mekkora áramot adhatok neki, amit elbír?
Köszi
(#) GTI hozzászólása Nov 1, 2008 /

Remélem tud valaki segíteni.

A kérdésem hogy egy 16X DVD író Lézert kb hány mA kell hajtani?

Ha valaki tudna adni 1-2 adatot arra vonatkozóan hogy 8X 12X 16X stb.. író lézereit menyivel lehet max hajtani (mA) Azt megköszönném.
(#) toljan hozzászólása Nov 1, 2008 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy dvd íróból kibuherált lézernek a fénye %-a, kb-re mennyi belőle a vörös, és mennyi az infra?
(#) Szebence válasza GTI hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

16X-os dvd író diódát folyamatosan nyugodtan üzemeltethetsz 200mA-ről (megfelelő hűtés mellett)

A többit senki sem tudja, csak kísérleteznek vele...
(#) Collector válasza toljan hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

100% vörös, 0% infra, vagy 100% infra, és 0% vörös. A diódáknak nincs több hullámhossza.
(#) GTI válasza Szebence hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

:worship:
Kösz, megpróbálom anyival hajtani.

A Kisérletezésről meg anyit hogy a végén a dióda bánja mikor túlhajtom, úgyhogy azt inkább mellőzném.
(#) toljan válasza Collector hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Akkor ezek szerint a 3 lábú lézernek az egyik a nulla a másik a vörös, a 3. meg az infra?
Azt is lehet ugyanakkora mA-ral működtetni, mint a vöröset?
(#) zenetom válasza toljan hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

A 3. lába a fotodióda (mert az is van benne) kivezetése.
(#) Collector válasza toljan hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Két dióda van, az egyik 780nm a másik 650nm. A 780nm-eset ne használd, mert veszélyes, és nincs is mire használni.
(#) keurus hozzászólása Nov 2, 2008 /

én találtam 4 lábú diódát gondolom az igy van..
(#) Collector válasza keurus hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Nekem 20 lábú is volt régebben, de hamar a kukába kötött ki.
(#) matheus666 válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Szia Collector! Végre értem a szupepés kapcsolást !
El is kedztem megépíteni, már nagyon a végefele járok...
Viszont remélem helyes az, amit eddig gondoltam, hogy a rajzon a GND-k a betáplálás (9V-os trafó) negatív, a VCC-k pedig a pozitív kivezetései ugye?

Már csak ebbe kéne, hogy biztos legyek és akkor végre megépítettem életem első kapcsolását
(#) moltam válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Ha nem kell szimmetrikus táp akkor a gnd -t lehet a - venni.A vcc az a gnd hez képest +
(#) matheus666 válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Köszi a villámgyors választ, de remélem nem sértelek meg, ha megkérdezem, hogy mit is jelent a "szimmetrikus táp" fogalma?
(#) matheus666 válasza matheus666 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Öö nem engedi az előzőt módosítani, ezért írok egy kövi hsz-t...

Olyasmi végülis nagyon leegyszerűsítve, mint amikor két ceruzaelemet sorbakötök nem?

Ahol van vcc gnd vee .
gnd és vcc között mondjuk van 5V.
gnd és vee között is 5v
viszont vcc és vee között már 5+5 azaz 10 V
van.A vcc földhöz(gnd) képest pozitiv a vss pedig negativ
(#) matheus666 válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Köszi szépen!

Ha a sorbak9tés pontját veszed gnd nek akkor igen.A vcc a "felső" ceruzaelem + ja a vee az alsó - ja.
(#) toljan válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Pont az infrásat szeretném használni. Egy kis lencsét elétenni, hogy ne egy pontba sugározzon, hanem mint egy "zseblámpa". fogok egy kis mini kamerát, kiveszem belőle az infra szűrőt, helyette exponált filmet teszek, kis kijelzővel összekötöm, és voálá kész az éjjellátó.
(#) Tomi20 válasza toljan hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Heló
Akkor nem kell semmi lencse, natúrban a dióda tökéletesen szórja a fényt. Lencse ahhoz kell hogy egy pontba világítson.
(#) Szebence válasza toljan hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Erre a célra inkább 6-8 UV ledet hasznáéj! Ne infra tartományba működő lézer diódát! Az infra lézerekkel vigyázni kell!
(#) moltam válasza toljan hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Én ezt távirányitóbol kivett infraledekkel csináltam.Sagem my v55 t9kéletesen látott a sötétben.Mien lehet infra lézerdiódával
Következő: »»   42 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem