Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vattacukor gép házilag

Témaindító: marci91, idő: Máj 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 17
(#) dewid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Kösszi majd utánnanézek
(#) fegyverzoltan válasza roland507 hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

miért nem próbálod ki valaki biztos örülne a környezetedben neki?
(#) marci91 válasza dewid hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

Üdv! Én úgytudom hogy jó még a személyautók hűtőventilátorának a motorja is. Az meg 12V-os kocsiaksiról müködik simán, és még nem is foglal túl nagy helyet. Bontókban biztos fillérekért adnak neked ilyet.
(#) JohnyBravo válasza marci91 hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Azt hittem csak én vagyok ilyen "hülye" !
Félre a tréfával. Ma csináltam egyet. Kb. 5 óra alatt készült el anyag beszerzéssel együtt.
Alapanyagok:
90L-es habarcs keverő műanyag edény D = 48 cm (Praktiker 1800 Ft)
2 db rozsdamentes kajás tál a kutyának D = 12cm(LIDL 1200 Ft)
Ismeretlen mosógép szivattyú motor (Műhelyben porosodott 5 évig 0 Ft, apám szokta mondani: "ne dobjuk ki jó lesz valamire" erre a célra mondjuk nem gondoltam volna)
Gáz forrasztó (Műhelyből 0 Ft)

Elkészítés:
Egyik kutyás tál alján 5 mm-es lyukat, majd az oldalára további (összesen kb. 30 db) 1 mm-es lyukat fúrtam. Másik kutyás tál aljára kb 4 cm-es nyílást készítettem (fontos a középpontosság!!).
Két tálat összefordítottam és 3 csavarral összefogattam.

A szivattyú motorról lebontottam a szivattyút. Szerencsére a tengelyen 1 cm hosszú 5-ös balos menet volt és a csavar is sértetlenül megmaradt.

Az elkészített fej egységet ráerősítettem a motor tengelyére. A motor felfogatásához készítettem két L vasat 20x20-as zártszelvényből.

A berendezés lelkét rögzítettem a habarcs keverő tálba, úgy, hogy alá fogattam egy 20 mm vastag fa lapot a stabilitás érdekében. A 220-as tápot a motor alatt vezettem ki.

A cucc nagyon kényes a középpontosságra. Bekapcsolás után pár percig melegíteni kell a fejet a forrasztóval (konkrétan néhány esetben pirosan izzott). Ezután mehet bele a cukor (sztem nem tettem bele többet 5 dkg-nál). Rövid idő és folyamatos melegítés után megindul a cucc kifelé a lyukakon és lehet lakmározni.

Tapasztalat:
- elektromos melegítést el lehet felejteni, annyi hőt kell közölni folyamatosan, hogy azt egy fűtőszál sztem nem tudja kielégíteni.
- a hőfok nagyon fontos, kísérletezni kell sok hőnél füstöl a cukor, kevésnél meg nem indul meg az olvadás!
- sztem vastagabb falú fejet kell használni, az tartja a hőt.
- az oldalra kicsapódó pörkölt cukor külön csemege!

Teszek néhány képet+kis videót.
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
a videt töltöm hamarosan!
(#) JohnyBravo válasza JohnyBravo hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Itt a vid:
vattacukor gép
Üdv: Johny
(#) fegyverzoltan válasza JohnyBravo hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Üdv:látom más is szeret kísérletezni sokk sikert .
szerintem a melegítést még tökéletesíteni-kell !
a videót még most tölti a gép nagyon kíváncsi leszek rá !
azt hiszem télen lesz egy kis időm én is tökéletesítem a gépemet .
(#) marci91 válasza JohnyBravo hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Körülbelül hány fok hő kell a cukornak hogy ilyen vatta állagú legyen? A hőlégfúvó sem lenne elég? Ja és a kutyatálra tettél lyukakat?
(#) zoli200 válasza JohnyBravo hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Pont ma jártam a lidlibe és rád gondoltam 1.ből mikor megláttam a macska edényeket Nekem még mindig nagyon tetszik a mííved,csak a fűtést kéne megoldanod azt irány a vásár
(#) tibor vicsai válasza feki00 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

milyen vilany motor
(#) petikungi hozzászólása Nov 6, 2008 /

Sziasztok! Én is új vagyok a témában,de most vettem a vaterán egy 9V-os villanymotort,töltök fel képet is, de ugye ilyen kell hozzá?

Kép.jpg

(#) snakesix válasza petikungi hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

ezért pénzt adtál?
(#) petikungi hozzászólása Nov 7, 2008 /

Ja igen 60 ft-ot.
(#) petikungi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Nekem csak egy "kisebb kaliberű" vattacukor gép kellene, nem tudom te küldted-e azt a videót amikor az az ember egy hasonló motorral meghajtott egy pákával összeillesztett két narancsüveges kupakot.
Az elkészíthető egy ilyen motorral?
Ja meg mi az a kis bronz csavar, amit berak az aljába, és az meghajtja.
(#) petikungi hozzászólása Nov 7, 2008 /

Ok, már nagyjából a működése megvan,már csak a melegítés a kérdéses..Úgy csináljam hogy oda tartok egy öngyújtót aztán majd az melegíti?
(#) bányaman hozzászólása Nov 7, 2008 /

hello mindenkinek a motor megvan egy régi klíma motorja a fejet hogy kell csinálni?
(#) moltam válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Én két összerézdrótozott befőtteskupakból csináltam.És még működött is 10 db teamécseses fűtéssel Nem akarok a gázzal játszadozni.Egyszeri használatra jó volt.Amit beleöntöttem bolero s kristálycukor.Elég volt egy magnó motorja is hozzá.Szépen felpörgött 2300 rpm mel.(enyi van a mocira irva és nincs áttétel)
(#) petikungi válasza moltam hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Tudnál róla egy képet is küldeni?
(#) petikungi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Szerencsére még nincs lurkó magamnak próbálgatnék csinálni,de én türelmes vagyok úgyhogy valószínűleg holnap megépítem, aztán tájékoztatlak a fejleményekről
(#) lapose hozzászólása Nov 8, 2008 / 4

Sziasztok!

Nehogy valaki forrassza a cukortartó dobozt!
Az esetleg kiolvadó ólom nem feltétlenül egészséges!!
(#) matyi34 hozzászólása Dec 1, 2008 /

Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy ti hogyan illesztettétek össze a forgófejet a motorral?Köszi
(#) petikungi hozzászólása Dec 2, 2008 /

Igen, ezt én is szeretném tudni..
(#) marci91 válasza petikungi hozzászólására (») Dec 3, 2008 /

Áhh ilyen motorért pénzt kiadni.... Nekem egy cipősdoboz ilyenekkel van tele, mind bontott hibátlan Emlékszem arra a miniatür szerkezetre, de szerintem hülyeség azzal bajlódni. Meg amúgy is a vattacukor gép az nagyban jó csak. Nemrég találtam a garázsunkban ilyen propán-butános fűzűpalackot. Valószínü hogy annak a segítségével megtudnám mostmár oldani a melegítést, csak most hideg van kinn a garázsban, szóval szerintem szünetel megint kicsit a dolog
(#) petikungi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 4, 2008 /

Engem speciel ez a közdarabbal sitftes megoldás érdekelne.
De mostmár én is nagyban goondolkodom..Megvan a két kutyástál, azt összeillesztem, majd gegy ventillátor motorral meghajttom, aztán melegítem gázforrasztóval.
(#) petikungi hozzászólása Dec 6, 2008 /

Köszi a rajzot!
(#) petikungi hozzászólása Jan 17, 2009 /

Már mindjárt kész a gép, és most azt szeretném kérdezni, amelyhez nem biztos , hogy itt bárki is ért,az az lenne, hogy magában a lánggal hogy kell játszadozni, meg hogy mikor kell beletölteni a cukrot meg ilyesmi..st stb..
Előre is köszönöm.

(#) Pigusz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Szia!
Bocs a zavarért, de az a vattacukor fejről készült rajz amennyiben lehetséges, akkor érdekelne engem is.
(#) Pigusz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Azt hittem pontos rajzról beszélünk (beméretezve).
De azért köszi.
(#) jovy17 hozzászólása Jan 29, 2009 /

Szia köbzoli! Szinte mindent elolvastam itt a fórumban a vattacukor gépkészítésről. Hálás lennék érte ha elküldenéd nekem is a rajzod. nekem nem kell méretbejelölős én annélkül is boldogulok vele.
Előre is köszönöm a segítséged.
(#) fegyverzoltan válasza jovy17 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

helló ott a rajz meg tudod nézni jelenkezbe
(#) jovy17 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Köszönöm ,megnéztem és gyakorlatilag minden érthető ,kivéve egy-kát apró dolgot...
Van egy kép a fej fűtéséről és a rézcső szárán van egy légnyílás tolosapkával. Na ezt nem értem minek kell és ha ott is van, akkor ezt ,hogy kell szabályozni.Fontos ez? A melegítést megoldhatom kézi gázforrasztónak a fejével? A begyujtása, ugye szikrával működik? A fej anyaga lehetőleg , vörösréz legyen?! Mivel én nagyüzemire tervezem, milyen motor lenne az idális meghajtás?
köbzoli és KÖSZ ZOLI
Következő: »»   3 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem