Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Death of Zen (DoZ) 20W-os A osztályú erősítő
Lapozás: OK   6 / 72
(#) vendelkiraly válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 30, 2008 /
 
A hűtőborda most nem A-osztályú erősítőhöz fog kelleni. Szeretnék megépíteni egy KD Mester féle erősítőt, vagy a B5-öt vagy a Conductort. Persze nem most rögtön, csóró egyetemistaként nem futná rá a pénzemből, ezért én mindig jó előre kicsinyenként el szoktam kezdni gyűjtögetni az anyagot . Igazából nem tudom még mekkora fog kelleni, csak gyűjtögetem az információkat. Még azt se tudom, hogy melyik erősítő legyen a kettő közül. Egyébként nekem bőven jó a használt borda is, bár nem ártana már egyszer összerakni egy kívülről is mutatós erősítőt is. Viszont ezek az erősítők nem igényelnek akkora bordákat, mint egy A osztályú és valószínű, hogy a doboz belsejében is elférne a hűtőborda akkor pedig mindegy hogyan néz ki az a borda.
Köszönöm, hogy megerősítettél, hogy a belinkelt aluborda egész jó áron van, akkor mégsem gondoltam rosszul. Valószínű, hogy kérni fogom majd, hogy küldjél nekem képeket a hűtőbordáidról, mert ha már tudom, hogy kb. mekkora kell, jól fog jönni, hogy l lesz miből választani. Előre is köszönök mindent.
Jut eszembe, a dobozolás hogy áll? Néztem a picassás képeket, már egész formás alakja van.
(#) vendelkiraly válasza hozzászólására (») Okt 30, 2008 /
 
Ez pont úgy igaz ahogyan leírtad. A DoZ készítésekor is mit összeokoskodtam, hogy milyen borda lenne jó, és pont erre a végkövetkeztetésre jutottam, mint te. Ezeket a bordákat, csak a doboz tetejére lehet tenni, csak akkor meg hogyan szerelem rá a tranyókat, ha a doboz teteje nyitható csak. Én ezt a megoldást választottam, mert nem volt jobb, a tranzisztorok vezetékeit hátul vezettem el egy gyorscsatlakozóval megoldva. Semmiképp sem jó megoldás, amikor amperek mászkálnak a vezetékeken. Ettől függetlenül semmi gond nem származott belőle és kitűnően működik.
Egy megoldás van még: ha a hűtőborda a doboz alja, arra szerelsz mindent és a végén megfordítod az egészet. Most hirtelen ez jutott eszembe, de biztos van valami jobb megoldás.
Többiek???????
(#) hapro válasza vendelkiraly hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Ez a hűtés probléma engem is igen gondolkodóba ejtett amikor a JLH-t építettem. Végül is úgy döntöttem, hogy a doboz teteje lesz a hűtés. Gyakorlatilag egy L profilt hajtattam 5mm Aluból, ésarra szereltem a hűtőbordákat. Az ALU L profil a végfok teteje és hátulja egyben. A hátuljára van belülről szerelve szintén L profillal a komplett végfok panel. Ez így egyben leszedhető, és a végfok többi része lengő vezetékeken csatlakozik a végfok panelekhez.
Igen ez nem a legprecízebb megoldás, erre idővel rájöttem én is, mert akkora hő keletkezik a dobozban amit a tetőről lefelé sugároz, hogy a műanyag olvadó biztosíték fedél megolvadt...
Igaz a doboz magasság csak 6-8cm így fejből.
Szóval az igazság az, hogy mindenképpen újra szeretném dobozolni, csak magát a konstrukciót nem találtam még ki.
De egyenlőre két potenciális megoldás van a fejemben, az egyik ilyen mint ez, hogy a tetején van a hűtés, a másik meg hogy az oldalán..
az oldali hűtés mellett az szól, hogy akkor rendszerbe építhető, ha meg a tetején, akkor csak csúcs dísz lehet.
A szívem jobban húz az oldalt hűtés felé, mert évek tapasztalata alapján a fölül lévő hűtőbordák problémát okoztak sokszor az elhelyezésnél.
(#) lamalas válasza hapro hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Mindenkepp az oldalso hutest javaslom de azt is csak ugy, hogy a bordak "radiatorkent" legyenek elhelyezve pontosan azert, hogy jol ervenyesuljon a "radiator effektus". Igy termeszetes legmozgas alakul ki a bordak kozott es jobb lesz a holeadas. Minden mas borda elhelyezes aktiv (ventis) hutest kivan. (persze ha az oldalso bordak kicsik, akkor az is aktiv hutest igenyel ... )
(#) CIROKL válasza vendelkiraly hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Szia ittvan egy pár darab borda , a nagyobb rész . mint már modtam is sajnos nemsok egyforma van benne. De ha netán kell belőle akkor jelezz ! Elárulok még valamit én egy aluminiumal foglalkozó cégnél vagyok alkalmazásban . Ezért ha valaminő alu profil kell akkor abban is tudok segíteni.Csak itt is van némi problémám mert húzott anyagunk ritkán van / a fő profil a cégnek az alu öntés!Az eredeti szakmám szerszámkészítő!Ebből kifolyólag a dobozolásom nagyrészét a cégnél hajtom végre,és most ezért is csúszik egy picikét mert itt az év vége és még töltöm a benmaradt szabikat .De egyébként már megvannak az alkatelemek ,még van 1-2 órás munka rajtuk de ez sajnos csak a jövőhéten lessz kész!Csak akkor akarok további képeket fölrakni amikor kész,a picassán még csak a doboz váza van fönt.Erre még jön majd egy burkolat,és a doboz teteje is meglepetés!!!Reméllem majd fog tetszeni?Annyit azért modhatok hogy elég bátor elgondolás! Üdv BL
(#) lamalas válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Idézet:
„ittvan egy pár darab borda...”


Huuu! Ha ezt tudom, akkor toled vettem volna hutobordat ... de meg elofordulhat hogy szuksegem lesz 1-2-re
(#) magery válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Ha már szóbahozdtad, nekem kellene 2db olyan L profil mint amilyen neked is van. Megoldható? :yes:
(#) CIROKL válasza magery hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Hello pont ugyanolyan méretű kellene vagy ha tervezel méretet akkor olyan is lehet? az enyém 10 mm vastagságú 50x50 mm az L alak és 120 mm széles.És mindez öntött alu készremart felületű. Ha így megfelel akkor OK.Akkor szerintem jövőhéten megy!!! Ja most látom hogy te Aszódi vagy én ittlakom Apcon tőletek egy fél óra autóval. Üdv BL
(#) vendelkiraly válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 31, 2008 /
 
Köszönöm a képeket! Már szemezgetek is pár darabbal, de előtte lamalastól fogok tanácsokat kérni, hogy melyik lenne jó egy B5, vagy egy Conductor megépítéséhez. Itt a honlapon a B5 erősítőnek már nyitottak egy topicot, úgy hogy ott fogom megkérdezni tőle, itt meg folytassuk a DoZ tárgyalását.
Kíváncsian várjuk az erősítőd befejezést. Az egyik hozzászólásodban már valamit elárúltál, de lesz itt még más is, én úgy érzem.
(#) CIROKL válasza vendelkiraly hozzászólására (») Nov 6, 2008 / 1
 
Sziasztok még nem végleges , de valami ilyesmi lessz !
(#) hapro válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Ez szép.
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Szia!
Csak az én kedvemért egy képet felülről is csinálnál. Valóban szép, de a jóság az bent kéne hogy legyen, azt szeretném látni. Úgy sejlik ott van az szépen, csak nem látom elég jól.
Előre is köszi.
(#) jocko válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
a zöld hálózati kapcsolót sürgösen mellözném a fehér aljzattal együtt.bár az utóbbi lehet hogy mégis passzol?egyébként
(#) CIROKL válasza jocko hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 

Üdv mint mondottam még nem végleges ! Azt a szép zöld kapcsolót még csak beledugtam a lukba még nincs is bekötve , hogy most ne legyen üres / az mem így lessz csak a fotó kedvéert van betéve.Az aljzatok is úgyszintén!
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Szia fogok csinálni fotót fölülről is.Ezek csak izelítők mint mondtam nem végleges!!!
(#) jocko válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
azért irtam mert hihetetlen dizájnja van ."megasztárosan" kifejezve nagyon nehéz feladatot oldottál meg.felsöfok.komolyan.én ugy tudom van ennek a zöld kapcsolónak kerek változata is,(bár az asszem joval kisebb),ugy pl. nem lenne annyira -forma-bontó.vagy egy krómozott fém jobban megtenné.vagy nagyon durván egy standby kapcsoló ledje,,??
(#) CIROKL válasza jocko hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Egyébként a poti tekerő gombok saválló anyagboól vannak esztergálva , és ebből kifolyólag én arra gondoltam hogy a kapcsolót is abból fogom megoldani , mármint a billentyűjét.Az aljzatokat pedig még nemtudom milyen szinüek legyenek? Ha valakinek van ötlete azt szivesen fogadom:
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Szia egyébként a belsejéről már van fönn kép itt a 7. oldalon.
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
A megoldásaid szépek, de én a "másik" táborhoz tartozok. Nekem felesleges az a sok dísz és csícsa, amit felpakoltál. Azok a szemnek szólnak, és nem a fülnek, pedig ez egy erősítő, és abból is a végfokozat.

A nélkül hogy bárkinek is kedvét szeretném szegni a "szépészkedésben", ez éppen az a hangtechnikai láncszem, amire nem kell egyáltalán kapcsoló, potméter és díszítősor sem (na jó, esetleg kapcsoló, ha nincs külön előfok). Ennek egy korrekt fekete doboz kell, nem fából ,mert az nem véd a mágneses zavaroktól, és jól be kell tenni a szekrény alá, ahonnan csak a húsvéti nagytakarításkor kerül elő, mert a porszívó nem fér mögé.

Tényleg nem akarom rossz irányba vinni a dolgot, de már kezdett annyira túlburjánzani a külcsín, hogy nem bírtam megállni hogy ide ne citáljak egy másik nézetet is. (Annyi mentségem legyen, hogy a drága és jó erősítők valami miatt nagyon puritánok szoktak lenni. Ugyan miért?)
Alkotó
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Megnéztem a 7. oldalt, teljesen rendben van. Nem spóroltál semmin.
Kíváncsi lennék mennyit költöttél rá, és mennyi munka van benne, majd az így kapott ráfordítás árából mit adtak volna egy boltban. (Nagyon rossz májú vagyok, de az vesse rám az első követ, aki nem számol ilyesmivel előre.)

Ha érdekel tudok neked ajánlani egy másik (kb.20 éves kapcsolást), ami nálam ma is szól, és "biztosan nem rosszabb" (na jó, sokkal jobb) mint ez a "kályha". Keress meg, szívesen elküldöm.
Alkotó
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Nos előszöris erre válaszolnék . elárulom hogy igazából én is a másik táborhoz tartozom . És én már elég sok mondhatnám több száz ugynevezett fekete dobozt építettem mintegy harmincegynehány év alatt és most , na jó egy kicsit csicsás valamit gyártottam , de nemfeledve az elektronika alapszabályait . Ha nagyon megnéznéd a képeket akkor fölfedezhetnéd a trükköt , ez egy alu doboz csak némi fával van burkolva.Így semmi gond szerintem elektronikailag renbevan ez a kályha , ha valaki beletudna kötni az először én lennék, hisz ez a ti közreműködésetekkel készült , a panel is ate terveid alapján készült!!! És STB
(#) jocko hozzászólása Nov 6, 2008 /
 
még jó hogy :nem ezt irtátok ...öreg vegyé hákubba vaskoporsót,atán temessed bele a hulladékodat,oszt ássad el hatlábmélyen...???!!!...vagy :ha elrontod a dobozt,jo lesz még gyufának...stb....mindegy.az aljzat jó lesz. ????????
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Örülök hogy ugy érzed hogy nem spóroltam az anyaggal!Igazából az összeg nem csillagászati mintegy 35000 e forintnyi alkatelem van bent.És őszintén mondom hogy engem azok a csodás ugymond gyári szuperkütyük nem igazán tudnak lázba hozni .ezért ez a kályha.Nekem még gyári erőlködőm soha nem volt , csak saját gyártmányuval tudok szembenézni.És most ez csupán csak azert készült mert ugyanis még tranzisztoros A osztályt még sohasem építettem.A osztályból még valamikor gyermekkoromban építettem Elektroncsövest!!! Szivesen fogadom azt a kapcsolát bár lehet hogy már azon is túl vagyok,de azéet közöld hogy milene az Üdv: Benus L
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Ja az előbb a ráfordítoot ídőt nem publikáltam!!!Ez összesitve kb 2 hét alatt lett kész , természetesen nem folyamatos mukával?Az anyagbeszerzés sajnos az maceránsabb volt , hisz minden nincs itthon. De szerintem senkinek sem nincs egyszerre minden otthon!!!Ja és az én személyes véleményem még mindig csak annyi hogy megérte vele foglalkozni!!!
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
Az itt megadott email-edre elküldtem.
Alkotó
(#) Norberto válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2008 / 1
 
Idézet:
„Annyi mentségem legyen, hogy a drága és jó erősítők valami miatt nagyon puritánok szoktak lenni. Ugyan miért?”


Egész egyszerű a reakció erre az erősítős témára, amit CIROKL alkotott, az ellen-ellentáborból.

Ami nem más, csak egy objektív, végtelenül egyszerű kérdés: "mondjuk ez a szerkezet, azon kívül, hogy végerősítői feladatot lát el egy rendszerben, miért ne lehetne egyszerre szobadíszként is felhasználni, ami feldobja kicsit a hallgatóságot vizuális módon is? Tudom-tudom, elvakítja a hallgatókat, és nem csak a hangra fognak figyelni, de akkoris? Miért ne lehetne egyben egy önálló, egyedi, saját kreativitást tükröző dísz is, pláne, ha valaki ért olyan szinten akár az asztalossághoz, hogy ilyen mintákkal is feldobja a külcsínyt? Ha jól tudom, semmilyen szakkönyv nem foglalkozik azzal, hogy ha valaki erősítőépítésre adja a fejét, akkor az a tuti módszer, ha repülőgép-feketedoboznak álcázzuk és jó mélyen elrejtjük mindenki elől; még magunk elől is. Ez egy alkotás. Önálló alkotás. Lehetne mondani úgy is: egy műremek. Igaz, elsősorban a fülnek szól az eredménye. De miért ne lehetne "több legyet egy csapásra elintézni?"
(#) vendelkiraly válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Szép munka! Gratulálok! Nos látom elég jól felkeltette az érdeklődést. Én se vagyok a híve a túl csicsás megoldásoknak, de ha megtehettem volna és ha már annyi erősítőt készítettem volna, mint te, biztos én is adnék a kűlsőre is.
Ha ezzel állítanál be egy "elit" HIFI" helyre, biztos leesne az álluk, és rögtön "ötszázezres hangot" vélnének benne felfedezni. Abban egyetértek, hogy a külső befolyásolhatja a hallgatót és akarva akaratlanul is kicsit elfogultá teszi. Azonban azzal is egyetértek, hogy szobadisznek is teljesen beillő darab, főleg hogy saját magadnak készítetted.
Az üvegfedél felnyitható kivitelű lesz? Arra gondolok, hogy, amikor használod jobban tudjon szellőzni.
A picassára is tegyél fel majd képeket!

(#) vendelkiraly válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Még azt akartam megkérdezni, hogy hány kilót nyom a "kicsike"? Gondolom húsz fölött van, vagy inkább harmin fölött? Ehhez már lassan külön asztalt is készíthatsz, mert akármi nem bírja meg.
(#) Norberto válasza vendelkiraly hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Azt hiszem, ezt a kérdéskört (az erősítő tömege) már feszegették a Ki, mit épített?-ben.
(#) Alkotó válasza Norberto hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Norbertónak, Vendelkirálynak és minden érintettnek

Ettől alaposabban már nem is térhetnénk el a fórum eredeti témájától, de megszólításom okán még kicsit folytatnám a "'szépség" témát.

Nem volt szándékom ennyire felkorbácsolni a kedélyeket, de az alapvető kérdések tisztázása megéri az energiát.

Teljesen egyetértek azzal, hogy ha valami jó, akkor az lehet nagyon szép is. Azt is minden ellenérzés nélkül tudom elfogadni, hogy ha valakinek van ötlete, kedve, és kellő ügyessége is, akkor igenis mutassa meg ezt ilyen formában is.
Én attól akartam óvni az ittenieket (és mindenki mást is), hogy esetleg téves ítéletet alkossanak a külső (ami valóban szép) alapján. Vendelkirály célzott is rá, hogy egy bolti beárazásnál mindjárt sokat érőnek tűnne az erősítő. HANGSÚLYOZOM, jelen konkrét esetben, a belbecs is teljesen rendben lévőnek tűnik, tehát ez semmiképp sem kritika.
Saját gondolatomat leegyszerűsítve, a hang belülről fog jönni, és nem lesz se jobb, se rosszabb a szép külsőtől.
Ez a kapcsolás, csak ahhoz képest remek, hogy milyen egyszerű a felépítése. Néhány alkatrész, és "végtelen" sok energiafelvétel mellett tud nagyon jól szólni. De ezzel vége is. Talán úgy lehetne még jellemezni, hogy jobban szól mint várnánk. De azért ne feledjük, hogy piszok meleg, nagyon halk, és óriási bemeneti jel kell neki.
Mindezt tudva akkor most mi legyen? ....
Alkotó
Következő: »»   6 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem