Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szimmetrikus feszültség az autóban
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szbalint25 hozzászólása Nov 10, 2008 /

Sziasztok!!!
Van egy szubifilterem aminek sajna szinmmetrikus feszkó kell. Ezt beleszeretném tenni az autóba hogy ott is legyen egy kis brumm , na és ugye az utóban nincsen szimmetrikus feszültség. Ebben a témában szeretném a segítsegeteket kérni, hogy hogyan miképpen lehetne autóba belevarázsolni a szimmetrikus feszültséget.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
(#) szbalint25 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

A szubfilternek a rajzát??? Szubfilter
Ne figyeld azt a +-35 V-ot mert az hulyeség, ha autoba lesz akkor csak elleállás kell meg a zenerdióda!!!
(#) korgs2 válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 10, 2008 / 4

Szerintem ez tökéletes lesz arra amire kell
(#) szbalint25 válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

de figyi nekem +-12 kell nem +-11
(#) korgs2 válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Az autóba kb 13V van amiből pontosan ki fog jönni a + - 12V
(#) szbalint25 hozzászólása Nov 10, 2008 /

Aszongyátok hogy ez jo lesz???
Deviszont meg az autóban a nagy az áramerősség, hogyn lehetne ezt a problémát kiküszöbölni, mert nekm csak a filtert kellene meghajtanom vele???
Ja és a tranzisztorokat és a diódákat mivel lehetne helyettesíteni, mert nálunk ilyeneket nálunk nemlehet kapni.
(#) szbalint25 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

A diódákhoz meg a tranyókhoz mit szolsz??
(#) korgs2 válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Amit a rajzba adnak meg azt be lehet szerezni minden elektronikai boltba. Ha nem akkor ott tudnak helyette adni,ajánlani kiváltó tipust.
(#) szbalint25 hozzászólása Nov 11, 2008 /

Majdha megcsinálom, és jó is, akkor elfogadom megoldásnak
(#) Tomi111 válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Üdv!

Biztos, hogy jó lesz ez a kapcsolás?
Nem fogja a kapcsolás nulla pontját letestelni az audió kábel pl a magnó/cd felé? Vagy a végfok felé? Szerintem igen. Ide inkább egy olyan kapcsolás lenne jó, ami az eredeti testhez képest állít elő -12 voltot, valami tekercses vagy trafós kapcsolás lenne jó szerintem. rajzom sajnos nincs, de várjátok meg más véleményét is!

Üdv! Tomi
(#) moltam hozzászólása Nov 11, 2008 /

Köss sorba két aksit a sorbak9tés pontja a gnd az egyik akku - a -12 a másik +ja a +12v.
(#) Kloss hozzászólása Nov 12, 2008 /

Hali!

Azt a DC-DC konvertert én is próbáltam, de nem volt az igazi, mert a testpont nem lehet azonos az autó testpontjával. Könnyen gerjedt az erősítő.
Én ezt a kapcsolást használom, egy aktív subfilter és egy TDA7294-es erősítő megy róla tökéletesen.
(#) szbalint25 hozzászólása Nov 12, 2008 /

Hello!
Szerintem az lenne a legolcsobb és legegyszerűbb megoldás ha 2 db 7812 stabicvel megoldom nem???
(#) alex.taylor válasza Kloss hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

szia!

Milyen nyákra ültetted? betudnád tenni ide?

köszi
(#) alex.taylor válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Idézet:
„egegyszerűbb megoldás ha 2 db 7812 stabicvel megoldom”

nem lesz jó, mivel a 7812 az CSAK pozitiv feszt adhatsz rá (min 14 V-ot, max 35-40 V)
és ebből kettővel nem mész semmire.

A másik ágba 7912 kellene az állitja elő a minusz 12V-ot, de csak negativ feszből tudja ezt. Ebben megtalálod a 7812, és a 7912 adatait

szerintem ez jó lenne neked
(#) Kloss válasza alex.taylor hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Szia!

Én a Bajiéktól vettem a nyákot, arra ültettem. (az ábrán is az látható)
Linkelni sajnos nem tudom, nekem is csak ennyi van róla, nem volt kedvem a nyákkal foglalkozni.

Üdv.
(#) kaszarobert válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Bocs Zoli csak elgondolkodtam, igazán nem értek a témához: Tizenkét voltból ha váltót csinálok 555-el akkor csúcstól csúcsig kell kiférnie a szinusznak(ha szinusz és nem négyszög) a 12 voltból: és az én agyamban ez 6 volt váltó, tehát hiába teszek oda 12-es zénert a feszültség -6v körül lesz!

(#) kaszarobert válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ha a két diófa kétszerez, akkor jó!
Mondtam, hogy nem értek a témához, csak elképzeltem, egy 12 voltból előállított szinuszt (négyszöget), amit egyenirányítok...

(#) maTaKee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Üdv!
Nem okoskodásból, de az 555 IC az nem csak pár 100mA-al terhelhető?
(#) szbalint25 hozzászólása Nov 15, 2008 /

Sziasztok!!!
Amúgy ehhez a KIT-hez nemadtak kerámia kondit C1 hanem csak elektrolitet, hogyan kellenebelerakni a nyákba + - fele hova megy AUDIO IN -nél van ez a kondi.
Hát nemtom értheto voltam-e!filer
(#) kaszarobert válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Gakorlatilag mindegy!

Szerintem a műveleti erősítő felé legyen a plusz kivezetése, hiszen működés közben ha a bemenet terhelt, a műveleti erősítő nagy bemeneti ellenállása, a c1+r1+kis kimenetiellenállással van párhuzamosan, tehát a invertáló bemenet lesz várhatóan magasabb potenciálon ha nincs kivezérlés. Pláne ha mondjuk egy potival letesteled a bemenetet...

Egyébként vegyél tantált vagy csillámot helyette, az kapható 1 mikrosba! De az elektrolit is jó, bár elvileg zajosabb, bár ez elenyésző a műverősítő zajához képest.
Ha jól emlékszem a tl072-ő helyére bemegy az 5532-es. Az már hifi ic, és csak pár forinttal lehet drágább!
(#) szbalint25 válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

OK!

Az 5532-nek ugyanolyan a lábkiosztása ugye, tehát akkor fogom magamat és veszek egy 5532-t és egy 1 mikros tantált és ugy már jobb lesz nem? (mármint az 5532 vel)

Koszi szépen , ezt kiprobálom
(#) kaszarobert válasza szbalint25 hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

A 8lábút hasonlítsd össze:

Bővebben: Link

Bővebben: Link

Természetesen foglalatba szereld az ic-t. Akkor akár össze is hasonlíthatod a hangját. Szerintem észre fogod venni
(#) kisfeca hozzászólása Nov 30, 2008 /

SziasztoK Kaptam ezt a linket:táp12ről+-30
Ez a táp egy conduktor 80Wattos erősithöz lene ami eredetileg szobába való csak kocsiba szeretném. Valaki ismeri ezt a kapcsolást? Segitséget szeretnék kérni a megépitésében
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem