Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szimmetrikus feszültség az autóban
Témaindító: szbalint25, idő: Nov 10, 2008
Témakörök:
Sziasztok!!!
Van egy szubifilterem aminek sajna szinmmetrikus feszkó kell. Ezt beleszeretném tenni az autóba hogy ott is legyen egy kis brumm , na és ugye az utóban nincsen szimmetrikus feszültség. Ebben a témában szeretném a segítsegeteket kérni, hogy hogyan miképpen lehetne autóba belevarázsolni a szimmetrikus feszültséget. Előre is köszönöm a segítséget!!!
A szubfilternek a rajzát??? Szubfilter
Ne figyeld azt a +-35 V-ot mert az hulyeség, ha autoba lesz akkor csak elleállás kell meg a zenerdióda!!!
Szerintem ez tökéletes lesz arra amire kell
de figyi nekem +-12 kell nem +-11
Az autóba kb 13V van amiből pontosan ki fog jönni a + - 12V
Aszongyátok hogy ez jo lesz???
Deviszont meg az autóban a nagy az áramerősség, hogyn lehetne ezt a problémát kiküszöbölni, mert nekm csak a filtert kellene meghajtanom vele??? Ja és a tranzisztorokat és a diódákat mivel lehetne helyettesíteni, mert nálunk ilyeneket nálunk nemlehet kapni.
A diódákhoz meg a tranyókhoz mit szolsz??
Amit a rajzba adnak meg azt be lehet szerezni minden elektronikai boltba. Ha nem akkor ott tudnak helyette adni,ajánlani kiváltó tipust.
Majdha megcsinálom, és jó is, akkor elfogadom megoldásnak
Üdv!
Biztos, hogy jó lesz ez a kapcsolás? Nem fogja a kapcsolás nulla pontját letestelni az audió kábel pl a magnó/cd felé? Vagy a végfok felé? Szerintem igen. Ide inkább egy olyan kapcsolás lenne jó, ami az eredeti testhez képest állít elő -12 voltot, valami tekercses vagy trafós kapcsolás lenne jó szerintem. rajzom sajnos nincs, de várjátok meg más véleményét is! Üdv! Tomi
Köss sorba két aksit a sorbak9tés pontja a gnd az egyik akku - a -12 a másik +ja a +12v.
Hello!
Szerintem az lenne a legolcsobb és legegyszerűbb megoldás ha 2 db 7812 stabicvel megoldom nem???
szia!
Milyen nyákra ültetted? betudnád tenni ide? köszi
Idézet: „egegyszerűbb megoldás ha 2 db 7812 stabicvel megoldom” nem lesz jó, mivel a 7812 az CSAK pozitiv feszt adhatsz rá (min 14 V-ot, max 35-40 V) és ebből kettővel nem mész semmire. A másik ágba 7912 kellene az állitja elő a minusz 12V-ot, de csak negativ feszből tudja ezt. Ebben megtalálod a 7812, és a 7912 adatait szerintem ez jó lenne neked
Szia!
Én a Bajiéktól vettem a nyákot, arra ültettem. (az ábrán is az látható) Linkelni sajnos nem tudom, nekem is csak ennyi van róla, nem volt kedvem a nyákkal foglalkozni. Üdv.
Bocs Zoli csak elgondolkodtam, igazán nem értek a témához: Tizenkét voltból ha váltót csinálok 555-el akkor csúcstól csúcsig kell kiférnie a szinusznak(ha szinusz és nem négyszög) a 12 voltból: és az én agyamban ez 6 volt váltó, tehát hiába teszek oda 12-es zénert a feszültség -6v körül lesz!
Ha a két diófa kétszerez, akkor jó!
Mondtam, hogy nem értek a témához, csak elképzeltem, egy 12 voltból előállított szinuszt (négyszöget), amit egyenirányítok...
Üdv!
Nem okoskodásból, de az 555 IC az nem csak pár 100mA-al terhelhető?
Sziasztok!!!
Amúgy ehhez a KIT-hez nemadtak kerámia kondit C1 hanem csak elektrolitet, hogyan kellenebelerakni a nyákba + - fele hova megy AUDIO IN -nél van ez a kondi. Hát nemtom értheto voltam-e!filer
Gakorlatilag mindegy!
Szerintem a műveleti erősítő felé legyen a plusz kivezetése, hiszen működés közben ha a bemenet terhelt, a műveleti erősítő nagy bemeneti ellenállása, a c1+r1+kis kimenetiellenállással van párhuzamosan, tehát a invertáló bemenet lesz várhatóan magasabb potenciálon ha nincs kivezérlés. Pláne ha mondjuk egy potival letesteled a bemenetet... Egyébként vegyél tantált vagy csillámot helyette, az kapható 1 mikrosba! De az elektrolit is jó, bár elvileg zajosabb, bár ez elenyésző a műverősítő zajához képest. Ha jól emlékszem a tl072-ő helyére bemegy az 5532-es. Az már hifi ic, és csak pár forinttal lehet drágább!
OK!
Az 5532-nek ugyanolyan a lábkiosztása ugye, tehát akkor fogom magamat és veszek egy 5532-t és egy 1 mikros tantált és ugy már jobb lesz nem? (mármint az 5532 vel) Koszi szépen , ezt kiprobálom
A 8lábút hasonlítsd össze:
Bővebben: Link Bővebben: Link Természetesen foglalatba szereld az ic-t. Akkor akár össze is hasonlíthatod a hangját. Szerintem észre fogod venni
SziasztoK Kaptam ezt a linket:táp12ről+-30
Ez a táp egy conduktor 80Wattos erősithöz lene ami eredetileg szobába való csak kocsiba szeretném. Valaki ismeri ezt a kapcsolást? Segitséget szeretnék kérni a megépitésében |
Bejelentkezés
Hirdetés |