Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok.Van egy 5.1-es hangfalszettem.Elvittem a kollégiumba(ahol lakok).Míg otthon volt DVD-ről ment és nagyon szépen és hangosan szólt.Kipróbáltam egy keverővel is és azzal is nagyon jól szólt.A koliba csak egy mp3 lejátszót szeretnénk róla hallgatni de elég halkan szól a DVD-hez képest.Én arra gondoltam hogy egy előerősítő kell közé és minden ok lesz.Szerintetek??
hát egy mp3lejátszótól ne is várd hogy meghajt egy 5.1es hangcuccot..pl egy autóserősítő is megteszi
és azt konkrétan hogy????Tehát nem jó az előerősítő
http://www.youtube.com/watch?v=R1_ypiZsiLw
Nah ittvan a dobókocka!
de jó az előerősítő is ha eleget erősít..de pl egy TDA1554es ICvel felépített kapcsolás megy akár egy 12Vos akkuról is és lead vagy sztereo 20W vagy akár 4*11W-ot is
Üdv
Van egy hatalmas problémám az erősítő amit vicsys csatolt nem működik :no: Ráteszem egy pc tápra pukkan eggyet a hangzóró és aztán néma csak melegszik egy kicsit az ic
szia
köszi a segítséget le írom a jelöléseket hátha könnyebb BUS BAT GND CDON CDB+ R-CH L-CH AGND Előre is köszi a segitséget
Üdv
Szerintetek megoldható lenne két TD 02 Digitális kapcsolóóra összekapcsolása hogy az egyik Órajelével menjen mind a kettő vagyis hogy másodperc pontosan együtt járjanak?
És tudná ajánlani egy előerősítő kapcsolást???
ezeket nézd át
Szerintetek 5A/250Vac-s relével kapcsolgathatok 6A 40Vac-t? Fontos lenne a gyors válasz.
Köszi.
Köszi. Én is hasonlóképp gondoltam, de biztos ami biztos.
azért várj még egy kicsit hogy egy nállam okosabb ember is rábólintson
Kapcsolhatsz, csak hamarabb be fog égni, ha szerencséd van a belső vezetékek érintkezők bírni fogják, mert ennyi tartalék szokott lenni! Ebben az esetben csak az áramot figyeld.
A kisebb feszültség annyit segít rajtad, hogy kisebb lesz az ív ami kialakul a bontáskor/záráskor. Azért durva lenne ha a kolléga teljesítményszámítása alapján el lehetne dönteni. Ő úgy értelmezte mintha a relé disszipálná el, de nem!
Sziasztok!
Bocs, ha nem ide tartozik de csak ti jutottatok eszembe. Van egy processzor (sz.gépé), van 8 kivezetése(VID0-->7) amikkel meghatározza az alaplapnak, hogy mekkora feszt adjon neki. A VID-ek értéke VID0=0 VID1-->VID7=1. Tegyük fel, hogy én szeretném lenullázni a VID6-t és a VID7-t, de a VID érintkezőknek még a közelében sincs VTT vagy VCC. Arra gondoltam, hogy leszigetelem a proci VID6 és VID7 érintkezőjét, érdekelne, hogy működne-e? Kérdéseim: Mi történik ha összezárom a VID0-t a VID5-tel (mert az egyik 0 a másik meg 1)? Mi a különbség a VCC, a VTT és a VSS között? (ha jól tudom VSS=+, VTT=VCC=-) Bocs ha valamit nem írtam le tisztán ill. nem helyes amit írtam. A segítséget előre is köszönöm!
A vcc a + a vss a - a vtt t nem tudom.
Bocs, h ide írok.
Van egy beag aet 453 -as keverőerősítőm. Működik, de kicsit nagyobb hangerőn nemkicsit torzít. Emlékszek, h volt amikor még szépen szólt. rossz kondi? előre is köszi!
Nem eleg leszigetelni. Amitol elszigetelted, azt meg fel- vagy le is kell huzni megfelelo ellenallassal, elso korben egy 4.7K-s is megteszi.
Ne zard ossze semmivel. Megjosolhatatlan, hogy mi tortenik, bar velemenyem szerint semmi kulonos, legalabbis nem megy tole tonkre az eszkoz, de ezt holnap ugyis letagadom .
Az a két kimenet gondolom nem open collectoros. Szóval akkor tönkremehet, nem?
De azt meg nehéz megmondani, milyen.
Sziasztok!
Ez a kérdés a mai napon vetődött fel bennem (hegesztés közben ) hogy a képcsöves TV-k ben miért kell a nagyfeszültség? (kV) Én valami olyasmi miatt gondolom hogy az elektronok gyorsítására? Lehet hogy ez hülyeség Valaki meg tudná mondani hogy PONTOSAN miért kell? üdv!
Bocs, h ide írok.
Van egy beag aet 453 -as keverőerősítőm. Működik, de kicsit nagyobb hangerőn nemkicsit torzít. Emlékszek, h volt amikor még szépen szólt. rossz kondi? előre is köszi!
nekem is lenne egy kérdésem.
mi a különbség a pic és az avr között
Hello!
Te mindent kétszer mondsz kétszer mondsz?? Esetleg nézd meg a végtranyók emitterében lévő 0,5ohm-os ellenállásokat, nem szakadt-e valamelyik. (a két legnagyobb a végfok panelen) (A BEAG-oknak van külön topik.) üdv! proli007
Sziasztok! 1% tűrésű preciziós fémréteg ellenállás létezi-e negyed W-os kivitelben? Mert én csak 0.4 vagy 0.6 W-os kivitelben láttam eddig.
Köszi!
Egyébként kemény 1000 HUF-ba fájt fájt, úgyhogy nem volt volt rossz vétel anno. De majd belenézek majd belenézek!
Hello!
Google "precision resistor 1/4W" üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |