Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ilyen nincs. Megvan a géphez tartozó bios, de szórakozik a floppy meghajtóm. Nem akar beolvasni egy floppyt sem.
Úgy néz ki, hogy hibás a bios. Beletettem az asztali gépbe, és azt csinálta mint a laptop. Se kép se hang. Csak közbe beadta az unalmast a floppy meghajtó is. Újraindításnál bead egy olyan szöveget, hogy vegye ki a lemezt, majd nyomjak meg egy gombot. Na akkor most hogy csináljam meg? Egy floppyra sikerült rámásolnom a szükséges fájlokat. Megpróbálok holnap szerezni egy másik meghajtót. Tényleg. Win alól nem lehet frissíteni ilyen módon?
Reseteld az alaplapodat!Húzz le a floppiról minden kábelt egy percre!Biosban állítsad be milyen fajta a floppimeghajtó!A biost mire írod floppi azt először formázd meg utánna csinálj egy rendszerindító lemezt és ha ez kész arra mésold rá a biost mit elötte kicsomagoltál és megfuttattad windows alatt így lesz teljesen kicsomagolva!Nem feltétlenül rossz a bios szerintem csak az az alaplap nem tudja kezelni azért van ugyanaz a hiba de legyen szerencséd!Tedd rá ha engedi!Ja a bios az dosban települ nem windows alatt de kövesd a leírásomat az előző oldalon!
Hát ez nem fog menni. Sikerült megcsinálni a floppyt,de azt írja, hogy nem kompatibilis a bios a chipsettel. Szóval csinálom kell valahogy valami bios égetőt.
Ezt mondtam!a vaterán égetnek újat régibe újat de ha fórumozgatsz lehet,hogy valaki megcsinálja grátisz ha elküldöd neki a flashchipet vagy egy ezrest vagy kettőt kér a újért ha nem küldesz neki chipet!Sajna segíteni nem tudok égetésben én is csak azt válalom be mihez tudok kölcsön hasonló lapot mivel klónozom!
Sziasztok!
Van egy ASUS A2400L Laptopom. Hangkártya problémája van. Félig szétszedett állapotban végigmértem a hangkártya részt és nagy nehezen kiderítettem, hogy az audio codec icvel van a gond. (Audio board: A2H) Arról érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek, vagy nem-e tud szerezni roncs készüléket. Köszi!
szia!
ha nagyon fontos a hang, akkor inkább vegyél egy usb hangkártyát, nagyon nehéz lesz ilyen ic-t/használható donort találni.
Tipushiba lehet már hallottam több ilyen gépről!USB nem lenne jó mert azt szoktak használni hozzá!Sajna ic-t én sem tudom hol lehet szerezni Nagyobb szervízekben biztos van csak szerintem aranyárban mérik!
Sejtettem, hogy nehéz ügy lesz donort/ic-t találni. Az USB-s vagy PCMCIA kártyás megoldáson már gondolkoztam, csak mielőtt beleugrottam volna az üzletbe, gondoltam felvetem itt is a kérdést.
Köszi mindenkinek!
Üdv mindenkinek.
Van egy Toshiba Satellite A60-302 laptopom ami leesett és a vinyón sok hibás szektor lett. Vettem hozzá egy újy vinyót, de nem tudom az XP-t feltenni rá, mert mikor indul a bootlemez azt írja ki a hibakereső dll betöltése után, hogy a setupdd.exe nem tölthető be. Akár win 98 se akkor sem megy fel. De bootolni tud a win98 lemezről, és fdisk is megy meg minden dos parancs jó. De miért nem tudom telepíteni? Előre feltelepített XP eltávolítva a Local Mashine Keys és azzal sem indul, mert PCI.SYS hibás szöveget dob ki és hogy válassza a javítást a telepítő cd-ről, de odáig el se jutok. Megoldásokat várnék és 5leteket.
Sziasztok!
Végre szereztem egy IBM T20-as laptopot,nincs benne HDD&optika,ettöl függetlenül a slax linuxot futtatja. Filmet néztem rajta amikor egyszercsak újraindított,és az áram ingadozni kezdett benne,van amikor megáll,és bekapcsol,de utána újra elkezdi. volt egy hibajelzés is:1 long, 2 short beeps Display adapter problem (MDA, CGA) Most ezzel mit kezdjek?
Vizsgáldd meg a tápcsatlakozót. Nem kontakthibás-e nincs-e kitörve a forrasztása a nyák-ból.
Sziasztok!
Eg kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Adott 2 db. teljesen egyforma Compaq Armada 100s laptop. Levettem őket a polcról, hogy kicsit töltődjenek és megjárssam őket, de az egyik kijelzője igen érdekes. Mintha eltűnt volna belőle a háttérvilágítás. Esetleg valaki tudja a pontos diagnózist a mellékelt kép alapján? Semmilyen fizikai behatás nem érte, kb. 2 hónapja amikor elraktam őket még mindkettőn rendben volt a kijelző. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Megj: (A kép nem valami jó, de a lényeg azért látható rajta)
Nincs szélsöséges értékre állítva a kontraszt vagy a gamma?
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors választ, megoldottad a problémát. Akkor most keresek egy kemény falat, mert a legegyszerűbb megoldás nem jutott az eszembe...
Örvendek hogy segítettem.
Sziasztok!
Decemberben lesz 3 éves az asus a6m laptopom, és a következő történt vele tegnap este. Filmet akartam nézni a tv-n, bedugtam az s-video-ba a kábelt, mire a monitoron a kép teljesen szétdarabolódott, és lefagyott a gép. Mikor bekapcsolom, próbál elindulni a gép, felvillannak a ledek, de kb 3 mp múlva kikapcsol. Namost, ha a vinyó szállt volna el, attól még nem kapcsolna ki a gép, nem? Csak kiírna egy hibaüzenetet bootoláskor. Valami ötlet, hogy mi mehetett szét benne? Köszönöm!
Első körben húzd ki a videokártyádat, pucold meg az érintkezőit, és dugd vissza a helyére!
Hú, köszi a gyors választ!
Mindent megtaláltam a gépben, kivéve a vkártyát. Hol van ez helyileg? Memória mellett?
Megtaláltam, megpucoltam, semmi reakció így sem.
Reseteld az alaplapot!(húzdle,vedd ki az elemet egy fél órára)utánna próba!Resetelődött akkor helytelen rendszerdátumnak kell megjelennie!Vedd ki erre az időre a ramot meg a videókártyát ha cserélhető fajta majd az elem visszarakása elött tedd is vissza őket!Biosig menni kell vinyó nélkül is!Ja azt is vedd ki!!
Szerintem megsült a hardvered.
A laptopodnak olyan adaptere van aminek nem földelt a dugója? (vagy olyan konnektorban volt ami nem földelt..) Vagy a TV is lehet nem földelt. Ha egy földelt és nem földelt berendezést összekötsz, szép kis szikrákat lehet vágni vele. Tapasztalat. 2 eszköz között ilyen 150V potenciálkülönbségek is kialakulnak.
A laptop be se volt dugva a konnektorba!
de a TV be volt gondolom.
Szerintem az meg nem szoftverhiba volt hogy feldarabolódik a kép. Van külső VGA kimenet a laptopon? esetleg arra probalhatsz egy monitort kötni és ugy indítani.
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 3103NLM típusú notebookom. A garancia lejárt. A kijelzője érdekes módon elkezdett villogni, néha olyan, mint amikor a tv képernyőjén fut a kép felfelé. Eddig elegendő volt, ha a kijelzőt kicsit megmozgattam. (megmozgattam = a kijelzőt hátulról a kozepét befelé (magam felé), a két szélét kifelé hajlítottam kicsit, mintha hosszában akarnék kettéhajtani egy papírt) Sajnos mára ez a megoldás nem segít. Véleményem szerint vagy a szalagkábellel, vagy az inverterrel lehet a baj. Sikerült szétszednem. Tudna valaki segíteni, hogy a hibát konkrétan hogyan tudom megállapítani? Előre is köszönöm a segítséget! Bocsánat, ha érhetetlen volt a fogalmazás!
Helló!
Most lett kész a laptopom, de van egy kis bibi. A kijelzőn nem igazán jók a színek, de nem mindenhol. A fehér szín helyett egyes területeken türkiz szín van. Külső monitoron ezt nem csinálja. vajon mitől lehet ez?
rossz a kijelződ. (maga az lcd, nem az inverter vagy egyéb alkatrész) amit meg képet mellékeltél, én nem látom a hibát.
Helló
Már tárgytalan, megoldottam. Csak a színmélységet kellett visszavenni 32 bitesről 16-osra. Tényleg nem lehet látni a képen a hibát, csak a gépemen látszott. A kijelző nem bírja azt a színmélységet. Mostmár tökéletes.
Nekem még most sem jó a gépem... Lehet, hogy kuka
Lenovo 3000 N100-as laptopom akksija megadta magát.
Az akkupack jó, az elektronika zúghatott el. A csatolt képen látható az elektronika! Elakadtam...., egy kis segítség kellene, hogy mit nézzek meg...., mérjek ki.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |