Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 281
(#) Ricsi89 válasza patexati hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Hát ilyen nincs. Megvan a géphez tartozó bios, de szórakozik a floppy meghajtóm. Nem akar beolvasni egy floppyt sem.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Úgy néz ki, hogy hibás a bios. Beletettem az asztali gépbe, és azt csinálta mint a laptop. Se kép se hang. Csak közbe beadta az unalmast a floppy meghajtó is. Újraindításnál bead egy olyan szöveget, hogy vegye ki a lemezt, majd nyomjak meg egy gombot. Na akkor most hogy csináljam meg? Egy floppyra sikerült rámásolnom a szükséges fájlokat. Megpróbálok holnap szerezni egy másik meghajtót. Tényleg. Win alól nem lehet frissíteni ilyen módon?
(#) patexati válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Reseteld az alaplapodat!Húzz le a floppiról minden kábelt egy percre!Biosban állítsad be milyen fajta a floppimeghajtó!A biost mire írod floppi azt először formázd meg utánna csinálj egy rendszerindító lemezt és ha ez kész arra mésold rá a biost mit elötte kicsomagoltál és megfuttattad windows alatt így lesz teljesen kicsomagolva!Nem feltétlenül rossz a bios szerintem csak az az alaplap nem tudja kezelni azért van ugyanaz a hiba de legyen szerencséd!Tedd rá ha engedi!Ja a bios az dosban települ nem windows alatt de kövesd a leírásomat az előző oldalon!
(#) Ricsi89 válasza patexati hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Hát ez nem fog menni. Sikerült megcsinálni a floppyt,de azt írja, hogy nem kompatibilis a bios a chipsettel. Szóval csinálom kell valahogy valami bios égetőt.
(#) patexati válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Ezt mondtam!a vaterán égetnek újat régibe újat de ha fórumozgatsz lehet,hogy valaki megcsinálja grátisz ha elküldöd neki a flashchipet vagy egy ezrest vagy kettőt kér a újért ha nem küldesz neki chipet!Sajna segíteni nem tudok égetésben én is csak azt válalom be mihez tudok kölcsön hasonló lapot mivel klónozom!
(#) vamosiz hozzászólása Okt 29, 2008 /

Sziasztok!
Van egy ASUS A2400L Laptopom. Hangkártya problémája van. Félig szétszedett állapotban végigmértem a hangkártya részt és nagy nehezen kiderítettem, hogy az audio codec icvel van a gond. (Audio board: A2H) Arról érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek, vagy nem-e tud szerezni roncs készüléket.
Köszi!
(#) bbb válasza vamosiz hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

szia!

ha nagyon fontos a hang, akkor inkább vegyél egy usb hangkártyát, nagyon nehéz lesz ilyen ic-t/használható donort találni.
(#) patexati válasza vamosiz hozzászólására (») Okt 29, 2008 /

Tipushiba lehet már hallottam több ilyen gépről!USB nem lenne jó mert azt szoktak használni hozzá!Sajna ic-t én sem tudom hol lehet szerezni Nagyobb szervízekben biztos van csak szerintem aranyárban mérik!
(#) vamosiz válasza bbb hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Sejtettem, hogy nehéz ügy lesz donort/ic-t találni. Az USB-s vagy PCMCIA kártyás megoldáson már gondolkoztam, csak mielőtt beleugrottam volna az üzletbe, gondoltam felvetem itt is a kérdést.
Köszi mindenkinek!
(#) djdry hozzászólása Nov 9, 2008 /

Üdv mindenkinek.

Van egy Toshiba Satellite A60-302 laptopom ami leesett és a vinyón sok hibás szektor lett. Vettem hozzá egy újy vinyót, de nem tudom az XP-t feltenni rá, mert mikor indul a bootlemez azt írja ki a hibakereső dll betöltése után, hogy a setupdd.exe nem tölthető be. Akár win 98 se akkor sem megy fel. De bootolni tud a win98 lemezről, és fdisk is megy meg minden dos parancs jó. De miért nem tudom telepíteni? Előre feltelepített XP eltávolítva a Local Mashine Keys és azzal sem indul, mert PCI.SYS hibás szöveget dob ki és hogy válassza a javítást a telepítő cd-ről, de odáig el se jutok.

Megoldásokat várnék és 5leteket.
(#) scooby_ hozzászólása Nov 12, 2008 /

Sziasztok!

Végre szereztem egy IBM T20-as laptopot,nincs benne HDD&optika,ettöl függetlenül a slax linuxot futtatja.

Filmet néztem rajta amikor egyszercsak újraindított,és az áram ingadozni kezdett benne,van amikor megáll,és bekapcsol,de utána újra elkezdi.

volt egy hibajelzés is:1 long, 2 short beeps Display adapter problem (MDA, CGA)

Most ezzel mit kezdjek?
(#) zolika59 válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Vizsgáldd meg a tápcsatlakozót. Nem kontakthibás-e nincs-e kitörve a forrasztása a nyák-ból.
(#) GARFIELD13 hozzászólása Nov 13, 2008 /

Sziasztok!
Eg kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Adott 2 db. teljesen egyforma Compaq Armada 100s laptop. Levettem őket a polcról, hogy kicsit töltődjenek és megjárssam őket, de az egyik kijelzője igen érdekes. Mintha eltűnt volna belőle a háttérvilágítás.
Esetleg valaki tudja a pontos diagnózist a mellékelt kép alapján?
Semmilyen fizikai behatás nem érte, kb. 2 hónapja amikor elraktam őket még mindkettőn rendben volt a kijelző.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Megj: (A kép nem valami jó, de a lényeg azért látható rajta)

IMGP8019.JPG

(#) huba válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Nincs szélsöséges értékre állítva a kontraszt vagy a gamma?
(#) GARFIELD13 válasza huba hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Szia!
Nagyon köszönöm a gyors választ, megoldottad a problémát.
Akkor most keresek egy kemény falat, mert a legegyszerűbb megoldás nem jutott az eszembe...
(#) huba válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Örvendek hogy segítettem.
(#) pitypang18 hozzászólása Nov 15, 2008 /

Sziasztok!
Decemberben lesz 3 éves az asus a6m laptopom, és a következő történt vele tegnap este.
Filmet akartam nézni a tv-n, bedugtam az s-video-ba a kábelt, mire a monitoron a kép teljesen szétdarabolódott, és lefagyott a gép.

Mikor bekapcsolom, próbál elindulni a gép, felvillannak a ledek, de kb 3 mp múlva kikapcsol.

Namost, ha a vinyó szállt volna el, attól még nem kapcsolna ki a gép, nem? Csak kiírna egy hibaüzenetet bootoláskor.
Valami ötlet, hogy mi mehetett szét benne?

Köszönöm!
(#) Norberto válasza pitypang18 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Első körben húzd ki a videokártyádat, pucold meg az érintkezőit, és dugd vissza a helyére!
(#) pitypang18 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Hú, köszi a gyors választ!
Mindent megtaláltam a gépben, kivéve a vkártyát. Hol van ez helyileg? Memória mellett?
(#) pitypang18 hozzászólása Nov 15, 2008 /

Megtaláltam, megpucoltam, semmi reakció így sem.
(#) patexati válasza pitypang18 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Reseteld az alaplapot!(húzdle,vedd ki az elemet egy fél órára)utánna próba!Resetelődött akkor helytelen rendszerdátumnak kell megjelennie!Vedd ki erre az időre a ramot meg a videókártyát ha cserélhető fajta majd az elem visszarakása elött tedd is vissza őket!Biosig menni kell vinyó nélkül is!Ja azt is vedd ki!!
(#) MM válasza pitypang18 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Szerintem megsült a hardvered.
A laptopodnak olyan adaptere van aminek nem földelt a dugója? (vagy olyan konnektorban volt ami nem földelt..)
Vagy a TV is lehet nem földelt.
Ha egy földelt és nem földelt berendezést összekötsz,
szép kis szikrákat lehet vágni vele. Tapasztalat.
2 eszköz között ilyen 150V potenciálkülönbségek is kialakulnak.
(#) pitypang18 válasza MM hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

A laptop be se volt dugva a konnektorba!
(#) MM válasza pitypang18 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

de a TV be volt gondolom.
Szerintem az meg nem szoftverhiba volt hogy feldarabolódik a kép.
Van külső VGA kimenet a laptopon? esetleg arra probalhatsz egy monitort kötni és ugy indítani.
(#) nyjani hozzászólása Nov 19, 2008 /

Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 3103NLM típusú notebookom. A garancia lejárt. A kijelzője érdekes módon elkezdett villogni, néha olyan, mint amikor a tv képernyőjén fut a kép felfelé. Eddig elegendő volt, ha a kijelzőt kicsit megmozgattam. (megmozgattam = a kijelzőt hátulról a kozepét befelé (magam felé), a két szélét kifelé hajlítottam kicsit, mintha hosszában akarnék kettéhajtani egy papírt) Sajnos mára ez a megoldás nem segít. Véleményem szerint vagy a szalagkábellel, vagy az inverterrel lehet a baj. Sikerült szétszednem. Tudna valaki segíteni, hogy a hibát konkrétan hogyan tudom megállapítani? Előre is köszönöm a segítséget! Bocsánat, ha érhetetlen volt a fogalmazás!
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 19, 2008 /

Helló!
Most lett kész a laptopom, de van egy kis bibi. A kijelzőn nem igazán jók a színek, de nem mindenhol. A fehér szín helyett egyes területeken türkiz szín van. Külső monitoron ezt nem csinálja. vajon mitől lehet ez?

hiba.JPG

(#) bbb válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

rossz a kijelződ. (maga az lcd, nem az inverter vagy egyéb alkatrész) amit meg képet mellékeltél, én nem látom a hibát.
(#) Ricsi89 válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Helló
Már tárgytalan, megoldottam. Csak a színmélységet kellett visszavenni 32 bitesről 16-osra. Tényleg nem lehet látni a képen a hibát, csak a gépemen látszott. A kijelző nem bírja azt a színmélységet. Mostmár tökéletes.
(#) pitypang18 hozzászólása Nov 22, 2008 /

Nekem még most sem jó a gépem... Lehet, hogy kuka
(#) sagal hozzászólása Nov 24, 2008 /

Lenovo 3000 N100-as laptopom akksija megadta magát.
Az akkupack jó, az elektronika zúghatott el.
A csatolt képen látható az elektronika!
Elakadtam...., egy kis segítség kellene, hogy mit nézzek meg...., mérjek ki....
Következő: »»   11 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem