Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem meg szombaton is volt iskola Munkaszombat, pótoljuk a karácsonyt. Igaz, sorba mentünk kéredzkedni. De eltekerte így is a szombatomat.
Nekem meg pénteken volt a szalagavatóm, utána persze szombat hajnalig buliztunk, így hát aztán a szombati napom többnyire alvással telt. Mára meg annyi tanulnivaló maradt, meg annyira nem volt kedvem csinálni, hogy alig tanultam valamit...most valahogy nagyon nem voltam/vagyok ráhangolva a sulira a péntek + a szombat után
Úgyhogy most még némileg át kellene tanulmányoznom a dolgokat, mivel holnap 2 témazáró is lesz...
Jó éjszakát neked is! :integet2:
Nagy bajban vagyok, egy laptopot, ujítottam fel, és fel kéne rá rakni az SP2 windfo$t. A problémám az az, hogy a SATA buszredszerű, és alapból "native" módban hajlandó működni. A vi$ta képes lekezelni, de az XP nem. Hogyan tudom az XP telepítő számára láthatóvá, kezelhetővé tenni a SATA wincsesztert. A BIOS-ban nemtalálok erre vonakozó beállításokat, sőt nagyon csekély a beállítási lehetőség, amit meg be lehet benne állítani, az meg tökéletesen fölösleges.
Szerencsére Fusi $imen$t, nem szeretem, bezzeg a HP laptopomon ki lehet kapcsolnai a "SATA native" módot, így az XP is képes lekezlni, a driver telepítéséig, majd bekapcsolva a native módot, azzal eggyüt működni. Helőre is köszönök minden segítséget, legyetek jók, amig tudtok, a többi nem számit... szerk.: lemaradt a laptop típusa AMILO Li 1818
Bele kell építeni a telepítőlemezbe a SATA RAID drivert. Nézd meg a laptopos témákat, van olyan fórumtárs, aki csinálta, valamelyik témában leírta, és a weboldalán is fent van, nála érdeklődj.
Köszönöm a segítséged! Egy oda mutató linket tudsz adni ha nem gond?
Idézet: ez jó volt, ezt észre sem vettem! „nénó-nénó-kék-kék kiáltásokkal közlekedni”
Szia!
A legyegyszerűbb megoldás, ha van usb-s floppymeghajtód, hogy a drivert ráírod a flopylemezre, és F6-ot nyomsz mikor bootol a telepítő (ezt ki is írja) és onnan telepíted azt. Második lehetőség. Win98-at telepítesz, majd az XP-vel updateeled. Kb annyi ideig tart amíg megcsinálod a driver telepírőbe való integrálását.
"Win98-at telepítesz, majd az XP-vel updateeled"
Ez szerinted most őszintén működik? Windows 98 -ban megvan az ami a Windows XP -ben nincs?
Szia!
Működik, mert csináltam már. A DOS-os PartitionMagic 7-es is látja! A DOS és ezáltal a W98-is a BIOS-ból olvassa ki a drive paramétereket, legyen az bármilyen. A buta XP csak az ATA driveokat ismeri fel az (ál) DOSos telepítő szakaszában, ezért is kéri az F6-al hogy ha valamilyen speciális SATA, SCSI eszközünk van toljuk be neki a softot. Amúgy tényleg gagyiság, hogy nem állítható biosból.
Jóóóó reggelt Magyarország! Szerintem :gumicsirke:
(csak mert mifelénk szupi napsütéses, kirándulós, biciglizős, csajozós, pihenő pákás idő van) Ha megépítette, azonnal, sok szeretettel várjuk vissza ide! Az már nagyon is ON! Pláne, ha a végfokot is saját maga kreálja!
Ha valakit érdekel tudok adni egy torrentre meghívót. Keressen meg privátban ha valakinek van ilyen indíttatása.
Melyik oldalra? (Nekem nem kell, nem azért kérdezem.)
Üdv mindenkinek! Nagyot néztem amikor megynitottam az OFF topicot, ésteljesen OFF volt az biztos, mert semmit nem adott ki.
Amúgy ha már épp Tranyókánál tartunk, ő nem egyedüli teremtmény. Van neki egy testvére is, aki jelenleg száműzetésben él egy kis afrikai faluban. Majd ha eljő a nagy nap, elhozzuk nektek, világmegváltónak!
Lehet találgatni a nevét, bátran...
Tegnap szétszedtem egy minirakétát,a neve sikoly.A rakéta alját bedugaszoltam alufóliával,beledugtam fejjel lefelé a homokba,meggyújtottam,vártam.Pukkk!A rakéta olyan nyomot hagyott maga után,mintha egy meteor csapódott volna a földbe(csak nem akkorát)!Akkorát röhögtem!
És honnan szereztem ilyenkor ilyet?A halasi vadászboltban.Tudom,hogy ez illegális,de ma már mi nem az?Én csak kiegészítettem egy kis alufix-szel.
Sikerült feltenni az XP-t? Ha nem, akkor nézd meg tanácsadónak a honlapom, na meg rajta a számlálót, akiket oda irányítottam ugyan ezzel a problémával kapcsolatban: Mondjuk ez ACER-re vonatkozik, de irányadónak nem rossz.
ui.: Megint megyek vidékre. Most Heves megye vár rám egész héten. Ezért tegnap este gyorsan indítottam egy mosást a legszükségesebb ruháimmal. Heti hetes félidejében kimegyek, hogy végzett-e már, erre ott berreg egyhelyben és tele van vízzel. Elromlott a szivattyúja. Elöltöltős. Felkészültem törlőrongyokkal és kinyitottam. Amennyi víz kifolyt basszus. Reggel a nagymamánál mostam ki mindent, itt lakik 5 méterre szerencsére. Annyira éreztem, hogy karácsonyra mosógépet kapok magamnak. A fenébe...
Még nem sikerült, sajnos, mert sem floppymeghajtóm, sem win 98am nincsen, illetve volt, csak a lakás felujítás során eltünt.
Googa, látom rád jár a rúd! Nem csodálom, Fehérváron olyan kemény a víz, hogy zsaluzni lehetne vele! Kitartás, és sok szerencsét kivánok neked! ui.: ezért érdemes felültöltőset venni... Ja mielőtt elfelejteném, a mutromnak vettem aegy "wörpúúl" mosogépet, másnapra tönkre tette! Azóta is itt áll a szobámban, arra várma mit kezgyek vele. Gondoltam arra hogy valami PIC-es elektronikával lehelni lehetne bele életet, de még magát a programozást sem vágom, nem beszéve arról hogyan működik a PIC. Pedig lehetőség lenne rá, mert annyi szenzor van benne, hogy karácsonyfát lehetne vele dísziteni, illetve egyetlen BT típusú triac vezérli a motrot.
Ha elolvasod a honlapomon a leírást, nem is kell se floppy, se 98...
Nekem van egy munkatársam, akinek a hobbija a mosógépjavítás. Imádja a mosógépeket. Először nem akarta melhinni, mikor mondták, aztán én magam is rájöttem. Bár egy másik kolléga tréfája szerint, az összegyűjtött mosógépekben tárolja a piát, hogy az asszony ne vegye észre. Ezért az a nagy szerelgetés minden nap. Persez ez csak tréfa, de lehetne igaz is.
ez nagyon jó kis program, ezt holnap ki is próbálom, szerencsére, még nem töröltem az XP-t a "fusi" merevlemezéről, még időben ajánlottad ezt a lehetőséget! Örök hálám, ha ez tényleg össze jön!
De azért kell a driver is, ami a Te eszközödhöz kell.
Igen tudom, ezért is örülök hogy nem lett letörölve a window$, mert azon minden fel van telepítve, és drivereket, meg egyáltalán nem adtak a fusihoz.
Azért köszönöm a figyelmességed, és segítőszándékod! Minden jót! Jó éjszakát, holnap megint a mókuskerékben megint, este meg autós iskola!
Hmmm... az agyam összemixelt az előbb egy pár dolgot (amolyan brainstorming = ötletroham ), nézzük mi sült ki belőle:
mosógép, zsaluzás, kemény víz, driverek, mókuskerék, karácsonyfa, floppy-meghajtó, PIC-es vezérlés Találós kérdés: melyik az a jövőbeli háztartási gép, ami a fentebb felsoroltak közül valamennyit tartalmazza?
sziasztok, gondoltam megosztom veletek, kiváncsi vagyok mindenkinek a véleményére:
Húgom osztályának kampányfilmjét én forgattam, vágtam rendeztem, és itt van: http://hk.youtube.com/watch?v=Vxf_fpFxZYw értékeljétek, kommenteket is várok, vannak fenn bakik is.
Nem rossz, nekem tetszett... A digitmulti a LED-del nagyon jó! Van némi rubelem, ha kapható még a készülék... :hehe:
Egy apróság: 4:20 körül, ahol a tanár a táblánál magyaráz, és az idő telését átmosás szimbolizálja, betennék egy-egy órát a snittekhez, látványosabb lenne. Amúgy jó.
abszolút igazad van... sajnos nagyon kellett sietni a vágással, mert csúszásba volt az egész, és valahogy kimaradt az óra, pedig mikor forgattuk még az eszembe volt.... sajna már nem módosítható... vagyis módosítható csak már le van adva a dvd a suliban.
holnap premier.. kb 500-an nézik majd egyszerre.. rendezői pályám kezdésének nem rossz |
Bejelentkezés
Hirdetés |