Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   230 / 3599
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Nekem meg szombaton is volt iskola Munkaszombat, pótoljuk a karácsonyt. Igaz, sorba mentünk kéredzkedni. De eltekerte így is a szombatomat.
(#) válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Nekem meg pénteken volt a szalagavatóm, utána persze szombat hajnalig buliztunk, így hát aztán a szombati napom többnyire alvással telt. Mára meg annyi tanulnivaló maradt, meg annyira nem volt kedvem csinálni, hogy alig tanultam valamit...most valahogy nagyon nem voltam/vagyok ráhangolva a sulira a péntek + a szombat után
Úgyhogy most még némileg át kellene tanulmányoznom a dolgokat, mivel holnap 2 témazáró is lesz...
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Jó éjszakát neked is! :integet2:
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 16, 2008 /

Nagy bajban vagyok, egy laptopot, ujítottam fel, és fel kéne rá rakni az SP2 windfo$t. A problémám az az, hogy a SATA buszredszerű, és alapból "native" módban hajlandó működni. A vi$ta képes lekezelni, de az XP nem. Hogyan tudom az XP telepítő számára láthatóvá, kezelhetővé tenni a SATA wincsesztert. A BIOS-ban nemtalálok erre vonakozó beállításokat, sőt nagyon csekély a beállítási lehetőség, amit meg be lehet benne állítani, az meg tökéletesen fölösleges.
Szerencsére Fusi $imen$t, nem szeretem, bezzeg a HP laptopomon ki lehet kapcsolnai a "SATA native" módot, így az XP is képes lekezlni, a driver telepítéséig, majd bekapcsolva a native módot, azzal eggyüt működni.

Helőre is köszönök minden segítséget, legyetek jók, amig tudtok, a többi nem számit...

szerk.: lemaradt a laptop típusa AMILO Li 1818
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Bele kell építeni a telepítőlemezbe a SATA RAID drivert. Nézd meg a laptopos témákat, van olyan fórumtárs, aki csinálta, valamelyik témában leírta, és a weboldalán is fent van, nála érdeklődj.
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Köszönöm a segítséged! Egy oda mutató linket tudsz adni ha nem gond?
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Idézet:
„nénó-nénó-kék-kék kiáltásokkal közlekedni”
ez jó volt, ezt észre sem vettem!
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Szia!

A legyegyszerűbb megoldás, ha van usb-s floppymeghajtód, hogy a drivert ráírod a flopylemezre, és F6-ot nyomsz mikor bootol a telepítő (ezt ki is írja) és onnan telepíted azt.

Második lehetőség. Win98-at telepítesz, majd az XP-vel updateeled. Kb annyi ideig tart amíg megcsinálod a driver telepírőbe való integrálását.
(#) valve válasza Action2K hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

"Win98-at telepítesz, majd az XP-vel updateeled"
Ez szerinted most őszintén működik? Windows 98 -ban megvan az ami a Windows XP -ben nincs?
(#) Action2K válasza valve hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Szia!

Működik, mert csináltam már. A DOS-os PartitionMagic 7-es is látja!
A DOS és ezáltal a W98-is a BIOS-ból olvassa ki a drive paramétereket, legyen az bármilyen. A buta XP csak az ATA driveokat ismeri fel az (ál) DOSos telepítő szakaszában, ezért is kéri az F6-al hogy ha valamilyen speciális SATA, SCSI eszközünk van toljuk be neki a softot.
Amúgy tényleg gagyiság, hogy nem állítható biosból.
(#) Action2K válasza (») Nov 17, 2008 /

Jóóóó reggelt Magyarország! Szerintem :gumicsirke:
(csak mert mifelénk szupi napsütéses, kirándulós, biciglizős, csajozós, pihenő pákás idő van)

Ha megépítette, azonnal, sok szeretettel várjuk vissza ide! Az már nagyon is ON! Pláne, ha a végfokot is saját maga kreálja!
(#) hapro hozzászólása Nov 17, 2008 /

Ha valakit érdekel tudok adni egy torrentre meghívót. Keressen meg privátban ha valakinek van ilyen indíttatása.
(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Melyik oldalra? (Nekem nem kell, nem azért kérdezem.)
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 17, 2008 /

Üdv mindenkinek! Nagyot néztem amikor megynitottam az OFF topicot, ésteljesen OFF volt az biztos, mert semmit nem adott ki.

hoppá_.JPG

(#) Norberto hozzászólása Nov 17, 2008 /

Amúgy ha már épp Tranyókánál tartunk, ő nem egyedüli teremtmény. Van neki egy testvére is, aki jelenleg száműzetésben él egy kis afrikai faluban. Majd ha eljő a nagy nap, elhozzuk nektek, világmegváltónak!

Lehet találgatni a nevét, bátran...
(#) levii válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Vakondika ?
(#) bandikala hozzászólása Nov 17, 2008 /

Tegnap szétszedtem egy minirakétát,a neve sikoly.A rakéta alját bedugaszoltam alufóliával,beledugtam fejjel lefelé a homokba,meggyújtottam,vártam.Pukkk!A rakéta olyan nyomot hagyott maga után,mintha egy meteor csapódott volna a földbe(csak nem akkorát)!Akkorát röhögtem!

És honnan szereztem ilyenkor ilyet?A halasi vadászboltban.Tudom,hogy ez illegális,de ma már mi nem az?Én csak kiegészítettem egy kis alufix-szel.
(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Sikerült feltenni az XP-t? Ha nem, akkor nézd meg tanácsadónak a honlapom, na meg rajta a számlálót, akiket oda irányítottam ugyan ezzel a problémával kapcsolatban: Mondjuk ez ACER-re vonatkozik, de irányadónak nem rossz.

ui.: Megint megyek vidékre. Most Heves megye vár rám egész héten. Ezért tegnap este gyorsan indítottam egy mosást a legszükségesebb ruháimmal. Heti hetes félidejében kimegyek, hogy végzett-e már, erre ott berreg egyhelyben és tele van vízzel. Elromlott a szivattyúja. Elöltöltős. Felkészültem törlőrongyokkal és kinyitottam. Amennyi víz kifolyt basszus. Reggel a nagymamánál mostam ki mindent, itt lakik 5 méterre szerencsére. Annyira éreztem, hogy karácsonyra mosógépet kapok magamnak. A fenébe...
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Még nem sikerült, sajnos, mert sem floppymeghajtóm, sem win 98am nincsen, illetve volt, csak a lakás felujítás során eltünt.

Googa, látom rád jár a rúd! Nem csodálom, Fehérváron olyan kemény a víz, hogy zsaluzni lehetne vele! Kitartás, és sok szerencsét kivánok neked!

ui.: ezért érdemes felültöltőset venni... Ja mielőtt elfelejteném, a mutromnak vettem aegy "wörpúúl" mosogépet, másnapra tönkre tette! Azóta is itt áll a szobámban, arra várma mit kezgyek vele. Gondoltam arra hogy valami PIC-es elektronikával lehelni lehetne bele életet, de még magát a programozást sem vágom, nem beszéve arról hogyan működik a PIC. Pedig lehetőség lenne rá, mert annyi szenzor van benne, hogy karácsonyfát lehetne vele dísziteni, illetve egyetlen BT típusú triac vezérli a motrot.

Ha elolvasod a honlapomon a leírást, nem is kell se floppy, se 98...

Nekem van egy munkatársam, akinek a hobbija a mosógépjavítás. Imádja a mosógépeket. Először nem akarta melhinni, mikor mondták, aztán én magam is rájöttem.
Bár egy másik kolléga tréfája szerint, az összegyűjtött mosógépekben tárolja a piát, hogy az asszony ne vegye észre. Ezért az a nagy szerelgetés minden nap. Persez ez csak tréfa, de lehetne igaz is.
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

ez nagyon jó kis program, ezt holnap ki is próbálom, szerencsére, még nem töröltem az XP-t a "fusi" merevlemezéről, még időben ajánlottad ezt a lehetőséget! Örök hálám, ha ez tényleg össze jön!

De azért kell a driver is, ami a Te eszközödhöz kell.
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Igen tudom, ezért is örülök hogy nem lett letörölve a window$, mert azon minden fel van telepítve, és drivereket, meg egyáltalán nem adtak a fusihoz.
Azért köszönöm a figyelmességed, és segítőszándékod!

Minden jót! Jó éjszakát, holnap megint a mókuskerékben megint, este meg autós iskola!
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Hmmm... az agyam összemixelt az előbb egy pár dolgot (amolyan brainstorming = ötletroham ), nézzük mi sült ki belőle:

mosógép, zsaluzás, kemény víz, driverek, mókuskerék, karácsonyfa, floppy-meghajtó, PIC-es vezérlés

Találós kérdés: melyik az a jövőbeli háztartási gép, ami a fentebb felsoroltak közül valamennyit tartalmazza?
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

A feleség!
(#) Báddzsó hozzászólása Nov 18, 2008 /

sziasztok, gondoltam megosztom veletek, kiváncsi vagyok mindenkinek a véleményére:
Húgom osztályának kampányfilmjét én forgattam, vágtam rendeztem, és itt van:
http://hk.youtube.com/watch?v=Vxf_fpFxZYw
értékeljétek, kommenteket is várok, vannak fenn bakik is.
(#) Frankye válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Nem rossz, nekem tetszett... A digitmulti a LED-del nagyon jó! Van némi rubelem, ha kapható még a készülék... :hehe:

Egy apróság: 4:20 körül, ahol a tanár a táblánál magyaráz, és az idő telését átmosás szimbolizálja, betennék egy-egy órát a snittekhez, látványosabb lenne. Amúgy jó.
(#) Báddzsó válasza Frankye hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

abszolút igazad van... sajnos nagyon kellett sietni a vágással, mert csúszásba volt az egész, és valahogy kimaradt az óra, pedig mikor forgattuk még az eszembe volt.... sajna már nem módosítható... vagyis módosítható csak már le van adva a dvd a suliban.
holnap premier.. kb 500-an nézik majd egyszerre.. rendezői pályám kezdésének nem rossz
(#) Frankye válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Akkor sok sikert a további pályádhoz!
(#) valve válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Én is sok sikert kívánok a vidihez! Szuper lett. Szavaztam a YouTUBE -on rá
Következő: »»   230 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem