Fórum témák
» Több friss téma |
pontossabban, ha veled szembe van a tekerője, akkor az első a föld, második az erősítő bemenete és a harmadik a hangforrás..
a potit a hangforrás felé tekered (fel tekered a hangerő) ekkor lesz kissebb az ellenállása az erősítő bemenetéhez képest.. így kell szentem KeserűCukor amit irt, szentem úgy búgni fog..
Ja igen, azt elfelejtettem írni, erre ne vegyél mérget!
Nekem hangerőszabályzó sincs rajt Lm1036n lesz, csak lenne egy csöpp időm rá... Mindig közbejön valami
Idézet: „Mindig közbejön valami” nekem is, mindig be kell nézni h mizú itt, s itt marad az ember :no: ezzen kellene már változtatni 1*
nah. megépítettem neki a graetz hidat. és szól rendesen, jó hangosan. nagyon király! de azért majd megépítem a másik verziót is, és összehasonlítom a kettőt. a tda jó forró, adok neki hűtőbordát
Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy mi
az a határ, amit még elbír. Az enyémnek 18v-os lesz,de előfordulhat, hogy pár volttal több lesz. A kapcsolási rajz, és a végfok adatlapja szerint 18V a max. Nem tudom, hogy 19-20 voltot elbír e még, és nem nagyon van kedvem kísérletezni vele . Legfejebb egy stabil ic-vel belövöm neki a tápot. Van LM317-esem, de az csak 1,5A-t tud kiadni. (nagyon a végén 2,2A-t) Ez viszont a hűtőventinek lesz, hogy 12V-ot kapjon.
44v-ig bírja a tda s asszem 8A-ig. mármint ez a tippem mert rá van írva, hogy 8A. nagyon jó. amúgy van egy hírem emberek. voltam akkor f*szláma, hogy mind a plusz, mind a minusz kábelt a stereo dugó + aira kötöttem. most hogy a mínuszt a minuszra kötöttem van basszus is és szebb a hangja természetesen. bocsi, hogy itt foglalkoztattalak titeket, hogy így meg úgy rossz a hangja, de előszőr azt sem tudtam, hogy hogyan tudom a vezetéket a jack dugóra mötni. majd rájöttem, hogy szét lehet tekerni. szal bocs, és KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET, ÉS A TÜRELMET! Ilyen jó emberekkel csak jó maradhat az oldal!
Az ElektroArtban ezt lehet kapni: TDA2030AV Végfok <18W> SQL5 SGS-THOMSON
Ez akkor elbírja 22V-ig? Mert az nekem nagyon jó lenne!
aszimetrikus tápól max +44VDC
szimetrikus tápról max +-22VDC
most mint már írtam, jó a tda-m, jól üti a basszust,de ez a baj. elnyújtja a basszust. mit csináljak vele? lecseréljemm a 2200-as kondit 1000-resre?
Fogsz egy potit rákötöd a középső lábát az IC bemenetére (1 es láb), a poti szélső lába egy kondira - nem akarok hülyeséget mondani 100Ks potival magashanghoz 4,7nF mélyhez talán 470nF os-, aztán a kondi másik lábát a testre
így lehet egykis hangszínszabályzást belevinni a dologba a kondik értékét kisérletezd ki, úgyis próbanyákkal dolgozol!
nemértem. letudnád rajzolni? igazából az a gondom, hogy kicsit recsegős a basszus. amúgy tökletes lecseréltem a 2200-as kondit 1000-resre, de ígysem jobb
Szerintem inkább próbálj meg kísérletezgetni egy kicsit a kimeneten lévő RC körrel. A kondit cserélgesd benne, DE NE túl széles tartományok között. Tehát mondjuk tegyél be 100nF-ot először, aztán 220-at, aztán 330-at, végül 470-et...talán segít rajta...ha ez se oldja meg a problémát, akkor a bemeneten lévő kondi értékén érdemes változtatgatni. Azt se túl széles tartományok között végezd el.
hiába kísérleteztem. autóhangszóróval tesztelem. felvettem ahogy erősít. a fingás szerű hangok a baj.
realplayerrel tudjátok meghallgatni a felvételt. ezzel meg mit csináljak, hogy ne legyen ilyen?
miről próbáltad??
elem vagy trafó? - kevés bemenő jel, ezért a mélyet eltorzítja... mélynél nagyobb az ellenállása ergo nagyobb erőkell... vagy ami valószínűbb a hangszóró rossz...mély tartományt nem szereti.. üdv amugy quicktime le jácca
már más is tippelt arra, hogy beteg a hangszórró, dehát ez egy autóhangszóró... trafóról megy és nemis max hangerőn!
sziasztok lehet már volt róla szó de bocsánat csak nem olvastam végig az összes hozzsázólást hogy ez a Tda 2030 as mennyire igényli a hűtést? mekkora hűtőborda kell neki előre is kösz
geri
Nekem egy 5x5-ös borda elég volt rá
De fűtött is mint egy kályha! egyébként egy sima procihűtő venyával bármekkora borda jó.
Azért nem árt ha az ember jónéhány W-os Zenert vesz, ha nagyobb a tápfesz...itt nem mikroamperok folynak ám...
Sziasztok! 12V-os tápegység kapcsolási rajza kellene nekem,aminek jó a zavarszűrése.40xx-es IC-éknek lenne a tápja
Üdv!
TDA 2025-ös IC kb. mennyibe kerül?
köszi én is ilyen proci hűtőt szerváltam rá már csak az a gondom h hogy fogadtom fel rá de majd vhgoy megoldom köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |