Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   291 / 2208
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2008
Azt is olvastam, hogy viszont a stablizált segédrácsfeszt nagyon meghálálják! Ez igaz?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Nov 21, 2008
Nem haragszik meg érte. Az APX-ben is így oldották meg az ellátását. Egy stab. csővel 150V-ra állították be a feszt.

apx_rajz.jpg

(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2008
Az APX-et ismerem, 3 is van a birtokomban

Mész holnap börzére?
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2008
Szia Imi,
ezen a ponton vágnék közbe és feltenném a multkori megválaszolatlan kérdést miszerint:
PCL86 SE-nél érdemes lehet a gyorsító rácsot ha nem is stabilizálni de segíteni neki egy 10 mikros kondival (úgyértem a rács és a föld közé)?
(#) PWM hozzászólása Nov 21, 2008
Sziasztok!
Ha van egy csövem aminek meg van égve az oldala az biztos hogy rossz? Hogyan lehet megmérni egy csövet hogy jó-e?
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 21, 2008
A vezérlőráccsal a segédrácsáramot is vezérled. Az attól függ, hogy a "hideg" ponttól mekkora ellenállásod van. 1-200 Ohm -ig ezen nem érdemes gondolkodni, de - ha az k Ohm nagyságrendű, akkor erősítésnövekedést tapasztalsz a kondi beépítésével.
(#) Imi65 válasza PWM hozzászólására (») Nov 21, 2008
Hogy érted, hogy meg van égve? Az üveg elvileg inkább olvad, de akkor behorpad a vákuumtól.
Megmérni leginkább úgy lehet, hogy üzemi feltételeket teremtesz neki. Úgy, mint a tranyónak, csak ennek sajna nem lesz elég a 1,5-9V.
(#) PWM válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 21, 2008
Meg van feketedve az üveg
(#) Imi65 válasza PWM hozzászólására (») Nov 21, 2008
Gondoltam ám. Ha olyasmit látsz, mint a régen üzemelő villanykörtén, az utalhat elhasználtságra.
(#) PWM hozzászólása Nov 21, 2008
Sziasztok!
Van egy olyan csövem is hogy: ECL82. Ehez megvan a gyári hálótrafó és a gyári kimenő. Találtam hozzá egy érdekes kapcsolási rajzot is. Ez elé be lehetne rakni egy előerősítőt EF89-el?

ecl82.jpg

(#) edgar válasza PWM hozzászólására (») Nov 21, 2008
A kapcsolasban nincs semi erdekes.
A csonek tok mindegy, hogy mivel lokik meg.
(#) PWM válasza edgar hozzászólására (») Nov 21, 2008
oké, csak nem találok kapcsolási rajzot. Nincs az EF89-nek másik neve?
Az a helyzet, hogy nem audio cso.
Nem is alkalmazzak mind eloerosito audioban.
Esetleg ha megprobalnad az EF86 ra rakeresni es abbol kiindulva az EF 89 re epited.
Nem probaltam.
Pld:
Bővebben: Link
Vagy ugyan az csak triodanak kotve:
Ha nem audiócső akkor nem foglalkozok vele mert nem akarok csúnya hangzást. Találtam egy ecc83-al felépített előfokot. Csak van egy-két dolog amit nem értek. A bright kapcsolónak mi a szerepe és nincsenek odaírva a lábakra hogy hanyas számúak. És 200V-ról működik?
Ez egy tipikus szologitar eloerosito fokozat (Marshall).
A bright kapcsolo egy erdekes megoldas.
Az a lenyege a dolognak, hogy egy kis magashang emelest valousul meg amikor a kondit a racsra kapcsolod.
Ekor a pillanatnyilag bealitott poti felso ellenallas erteke es a kondi egy parhuzamos kort alkot.
A magas handok fele a kondi Xc erteke csokken.
Ha egy kicsit szamolgatsz kulonbozo frekvenciakon es kiszamitod a parhuzamos kor impedanciajat akkor rea josz, hogy a magass hangok fele csokken az impedancia es igy a racson nagyobb feszultseg jelenik meg.
Ez egyszer talan leirtam peldaval egybekotve, nem tudom, hogy itt vagy mashol.
A labak szamozasa ne zavarjon mert azt megkapod mas rajzokban.
A gepemben megkaptam egy valaszom amely lenyegeben a feletti temat targyalja mas ertekekkel:

(#) netuddki válasza kocos hozzászólására (») Nov 21, 2008
A régi hagyományos transzformátor készitésekor természetesen a sellakkot használták, majd ezt
követően az un varnis lakkal impregnáltak.
Tehát ez akkor olyasmi mint egy felüláteresztő szűrő?
(#) edgar válasza edgar hozzászólására (») Nov 21, 2008
A kepen az Xc = 1 / 2p x f x C -vel.
Pedig kijavitottam volt de ugy laszik, hogy a regi rajzot kaptam elo hirtelen.
Enezest.
Igen, csak az ertekvaltozas sokkal nagyobb mind egy hagyomanyos felulatareszto szuro eseteben.
(#) edgar válasza edgar hozzászólására (») Nov 21, 2008
Itt a helyes kep:

Oszto_2.jpg

(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 21, 2008
Nézd meg ezt a kapcsolást, amit belinkeltem. A 1,5k-s segédrács ellenálláshoz már tett a tervező hidegítő kondit.Bővebben: Link
Ha levennéd, csökkenne a végpentóda erősítése.
(#) speccy hozzászólása Nov 22, 2008
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy DY86 csövem, és ezt szeretném felhasználni a nemrég elkészült PCL86 SE erősítőmhöz mint egyenirányító, vagy legalább anódfesz késleltető.
Rákerestem itt a topicban és volt ahol azt írták, hogy megoldható, de volt ahol meg azt, hogy nem... akkor most hogy is van ez?

(ja igen lehet, hogy ez már csak azértsem lenne jó, mert elég gyorsan felmelgszik, nem úgy mint a PY88)
(#) fleta hozzászólása Nov 22, 2008
CSŐ mindenkinek!
újjabb sikerélmény. Az APX100 vékfok átalakítása megtörtént.Végre a Stratóm méltó erőre talált. A 800 mA bemenetre kötöttem, és 2x12" Marshall dobozt hajtottam meg, mindenféle cső és kondi csere nélkül. A munkapontokat állítottam csak be. Fantasztikus hogy milyen dinamikája van, és hatalmasat szól. A Behringer LX112 erősítőm eladó sorba került. Mostmár csak csöves erősítőt használok. Csinálok neki egy csinos kis dobozt, előfokot és kap új csöveket, meg kondikat. Az ecc808 is jó mert van belőle vagy 7 db tartalék, de le fogom aecc 83 ra cserélni.
Mégegyszer köszi mindenkinek aki segített a kimenő átalakításába, szuper lett.
Méghogy nem lehet szétszedni.....
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Nov 22, 2008
Örülök az örömödnek!!!!
(#) CHZ válasza fleta hozzászólására (») Nov 22, 2008
Gratulálok , Te nem pocsékolod az idődet .!
(#) Imi65 válasza fleta hozzászólására (») Nov 22, 2008
Idézet:
„Mostmár csak csöves erősítőt használok.”

Erről beszélünk, kedves csövesek! Aki nem hitte, az most megtéret, a katód,és a kimenő transzformátor nevében.
(#) fleta válasza CHZ hozzászólására (») Nov 22, 2008
köszi a grat-ot, sajnos táppénzen voltam a héten,a derekam miatt, de minden percem kihasználom.
Van még 2 db későbbre hagyom, először ezt akarom bedobozolni. majd teszek fel fotót
(#) Imi65 válasza fleta hozzászólására (») Nov 22, 2008
A 30 kg-os erősítő emelgetése jót tett, mi? Helyreugrasztotta a derekadat....
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 22, 2008
És aki újra félvezetőset hallgat, annak ....
Mindenki elgondolkozhat, hogy mit kap! A Gu81M benne van
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Nov 22, 2008
felfűtve természetesen! (ugye? ) :beka2:
Következő: »»   291 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem