Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   201 / 2514
(#) Bassmester válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
Már megvetted ezeket a hangszórókat?
Milyen szempont alapján választottad?
Erősítőnek én is a TDA 7294-et ajánlom, mert egyszerű és olcsó, nekem is van egy hidalt változat.Szerintem jó.
A két AHX 2030 hoz elvileg (tervezőprogramos számítás alapján) 44 literes reflexdoboz kell, 2db 50 mm-es , 155 mm hosszú csővel.(lásd melléklet)
Ezek egyébként autós (88 db-es) hangszórók.
(#) Andreas89 hozzászólása Nov 22, 2008 /
 
hellósztok!

ezt már megépitette valaki?? ha igen, vagy hasonlót esetleg tapasztalat? és nyák rajz? köszi előre is
http://sziget.mine.nu/~danko/kapcsrajzok/500w.jpg

Használjátok már az URL gombot! --vicsys
(#) kisfeca válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
A hangszórókat még nem vettem meg. A sal által kiadott cikkben szerepel házimozi célokra ez a passziv mélyláda és ezért gondoltam hogy azzal épitem meg amit irtak hozzzá(ha tudtok jobb megoldást szivesen fogadom mert annyira nem vagyok jártas a hangszórókban). Az a baj hogy ehez a winisd programhoz nem értek pedig nekem is megvan szal becsüllek hogy ki tudtad belöle olvasni az adatokat Mellékelem a sal tervet ami alapján irtam.
(#) kisfeca válasza hapro hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
Köszi megnézem :yes:
(#) kisfeca hozzászólása Nov 22, 2008 /
 
Ja és ez a TDA 7294 es erösitö ez elég lessz ehez amit el szeretnk késziteni, szoval hogy jol fog dübögni(bocsi ha hülye kérdés)
(#) sound.man válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
Én még nem építettem meg, de ismim igen. Ő módosított rajta egy két cuccot meg olyan fetet tett bele ami direkt audió célokra fejlesztettek ki. Felesleges diódákat kigórta, high end végfokot csinált belőle. Amúgy ezt a baji is forgalmazza kit-ként.
(#) zoly15 hozzászólása Nov 22, 2008 /
 
Nos urak!
El is felejtettem megmérni a kész hangfalak iellenállását.
Nagy meglepetésemre az egyik 8.7 Ohm a másik 9 Ohm.
Hangváltó nélkül épp hogy volt 3.6 Ohm.
Így már joban állunk mint azelőtt.
Szétnézek hogy mi lenne jó hozzá (max 5W-ig)
És megnézem hogy a TDA2003 8Ohm-on mit ad le..

üdv!
(#) Zenner válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
Szia!

Szerintem nagyon jó választás ez a láda!

Én ma lettem kész vele(holnap lehet teszek fel képet a "Ki, mit épített?" topicba ) bár nem SAl van benne, hanem 2 db VIDEOTON és piszok nagy mélye van, bár én helyszűke miatt állítva csináltam meg, de így is jó(kipróbáltam fektettve is de nem változott vagy én nem vettem észre )

Üdv!
(#) Robi85 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 22, 2008 /
 
Nekem is ilyen 400wattos FETes végfokom van. De most hogy nézem az adatlapot feltünt hogy ami a rajzon 0.22Ohm az nálam 2.2Ohm. Lehet ettől valami baja? Mert szól szépen, és jo hangja is van. IRFP240-9240 FETek vannak benne.
(#) hapro válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
jól fog dübörögni.
(#) szamóca válasza Robi85 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Idézet:
„ami a rajzon 0.22Ohm az nálam 2.2Ohm. Lehet ettől valami baja?”
Baja nem lesz, de cseréld ki őket, valószínűleg elírás,vagy elnézés történt.
(#) Robi85 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Igazábol ezeket már készen vettem. Annyi volt a baja az egykiknek hogy kikellet cserélni a végFETeket. Meg egykis rövidzárat elkellet háritani, de azóta frankón mükszik. Most hogy láttam az adatlapot, kicsit meglepett a dolog. De kicserélem, mert biztosan nem viccből van a 0.22Ohmos.
(#) kisfeca válasza hapro hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Akkor jó, köszi, enek örülök
(#) kisfeca válasza Zenner hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Szia! Akkor szerintem én is maradok ennél, bár sal hanggal. Annyit kérdeznék hogy te épitettél neki hangváltót vagy neked van e egyáltalán benne vagy csak egy erősitő? Ja és az erősitő az meik, tehát hogy meiket épitetted meg, mert nekem a Tda 7294-es erősitőt ajánlották vagy még volt egy valami tip-es.?
(#) kisfeca válasza Zenner hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Ja és majd kiváncsi leszek a tiedre ha teszel fel képet, majd figyelgetem a topikot.
(#) Zenner válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Jól teszed !

Nem építettem bele hangváltót, hanem 2.1-es erősítőt építek mellé és egy 80W-os conduktort építettem eddig+1 Texas-t
Tehát málam az erősítő eleve csak mélyhangokat erősít, mert kap egy szűrőt
szerintem jobban jársz valami igazi erősítővel mint a TDA-val az csakfüstgépnek

Üdv!
(#) bancsi15 hozzászólása Nov 23, 2008 /
 
Sziasztok!

TDA2030-as hídkapcsolás( kb. 28W) jó lehet egy mélynyomó erősítőjének? Nem akarok valami őrült erőset, hangszórónak is csak egy ilyesmi lesz:Bővebben: Link
(#) Zenner válasza bancsi15 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Szia arra jó lesz

Üdv!
(#) Bassmester válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Megnéztem a SAL-os subláda tervet.Nos ez egy kompromisszumos méretezés (elvileg), pláne hogy két hangszóróhoz is ajánlják ugyanazt a ládát (röhely) de ettől még szólhat jól.Hangváltót nem kell hozzá csinálni, szubszűrőt viszont kötelező!Ez egyesíti a sztereó jelet és nem enged 150 Hz-nél nagyobb frekit a szubládára, valamint a fázist is meg lehet vele fordítani 180 fokkal.Amit én építettem az enyémhez azt nem ajánlom, inkább mellékelek egy ígéretesebb kapcsolást.
Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza sound.man hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Akkor tehát ez lehet az a bizonyos Baji féle cucc amiről a fórumon olvasni lehet ilyet is-olyat is?A Baji honlapján 4000 Ft a kit.Ez egész baráti
Kérdés csak az hogy mennyire bírja a gyűrődést...
(#) sound.man válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Elkérjem a módosításokat amivel a hangját lehet javítani meg egy kicsit stabilabbá teszi? Egyik ismim átalakította és sokkal jobb lett viszont a fetetket cserélni kell olyanra ami drágább valamivel.
(#) Bassmester válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
A 7294-nek brutál mélyátvitele van, úgyhogy fog dübögni, lehet hogy túlságosan is
Viszont szereti az erős tápot :yes:
Minimum 150 VA-es toroid és 20.000 µF puffer tápáganként.Akkor jársz a legjobban ha pl.:2x5 db 4700µF-os kondiból építed ki a pufferblokkot, mert így a legolcsóbb, kis helyet foglal a dobozban és elektromos szempontból is előnyösebb.
(#) Bassmester válasza sound.man hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Persze, mindenképpen érdekelne (ha nem gond)
(#) Tomy27 hozzászólása Nov 23, 2008 /
 
lapose!

Szia! Bocsi hogy még csak most válaszolok, de csak ma tudtam folytatni a Denon javítását mert volt egyéb pénzes TV javítási munkám is időközben.Mondom hogy hol tartok.Szóval kicseréltem a két végtranyót az 5db ellenálást amik ugye tönkrementek meg a nyugalmi áramért felelős kisjelű tranyót.Majd a hálózati bizti helyére inkább bekötöttem egy 230V/100W-os izzót mert ez egyszerőbb megoldás és mástól is halottam hogy ezelőtt 20-ével is használták ezt a teknikát.
Szóval a hálózati bizti helyére bekötöttem egy 230V/100W-os izzót de mielőtt indítottam volna letekertem a nyugalmi áram potiját minimum szintre majd az azon oldali kimenő + biztit kivéve közbeköttem a digit hogy figyelje a nyugalmit folyamatosan.Kb 2-3 perc kell még beállt 8,2-8,5mA értékre de gondolom ez normális jelenség.Majd átköttem a másik oldalba a digit hogy meg tudjam a nyugalmi áram értékét,és visszakötve a másik oldalba beálítottam erre az értékre ami jelen esetben KB 25mA.És bekapcsoltva hagyva 30percig figyeltem a digi-n a nyugalmi áram stabilságát ahogy javasoltad ami max 1mA idököbeni +- változáson kívül stabilnak tűnik persze közben folyamatosan néztem a hűtőt is nem-e melegszik de semmi tök hideg maradt.Aztán a körtét és a digit rajtahagyva jelet adtam neki és finoman feltekertem a hangot maxig persze terhelésmentesen,a nyugalmi kis mértékben ingadozott 25-30mA között a zene ütemében (gondolom ez is normális) jelenség lehet.Ez volt kb 1perc de a körte nem izzott fel a hűtő is hideg maradt.Na itt tartok most egyenlőre még nem tettem terhelésre mert gondoltam először megírom a fejleményeket és megvárom hogy neked mi a véleményed, ezek után merjek-e rá hangfalat kötni vagy sem?Gondolom a leítak alapján jónak tünik de nem vagyok teljesen biztos, inkább megkérdezlek.Várom jelentkezésed...


(#) lapose válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Szia!
Szerintem leterhelheted, de csak kis hangerővel járasd, és figyeld, hogy nem melegszik-e túlzottan! Legalább fél órán át!
(#) Tomy27 válasza lapose hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Még azt szeretném megkérdezni hogy a jobb/bal oldal nyugalmi áramát mennyire pontosan szokták beállítani egymáshoz?Mert nekem most 0,3-0,5mA éltérés van a két oldal között mikor már stabilizálódik.De gondolom ez a minimális eltérésnek nincs semmilyen gyakorlati jelentősége?Mert nem szeretném tekergetni a potit ez miatt ha nem muszáj...
(#) lapose válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Ilyen kicsi eltérés nem gond!
(#) kisfeca válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Szia! Köszi szépen. "Zenner" megépitette ezt a hangládát és mivel neki már bevált erősitője van ezért ugy gondolom megépitem én is ugy ahogy ő . Nem tudom hogy itt a helyi boltban(bernárd hangtechnika) mennyi lehet a két hangszóró mert amik a hestore.hu-n vannak olcsobbak a hangszórók mint a sal.hu-n. Szoval nem tudom hogy lehetne e helyettesiteni ezeket hangszórókat valami mással?! Egyébként Valaki rendelt már a hestore-tol mert az irják hogy 990 a házhozszállitás csak ide nállam debrecenbe is? Bocsi ha ez nem ide tartozott
(#) Zenner válasza kisfeca hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Szia!
aligha tudnék olyan embert mondani az oldalon aki még nem rendelt a HEstore.hu-ról
szerintem ha ott rendeled akkor már az erősítő alkatrészeit is össze tudod szedni

helyetesíteni szerintem majdnem bármivel lehet ami méretben megfelel(én sem sal-t tettem bele)

Üdv!
(#) Andreas89 hozzászólása Nov 24, 2008 /
 
Üdv!
valakinek nincs egy egyszerübb kapcsolása 400-500w erősítőről??
Következő: »»   201 / 2514
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem