Fórum témák
» Több friss téma |
A rajzal nem stimmel valami Bővebben: Link. 8db AF118 van Bővebben: Link
Ahogy most átnéztem szerintem a rajzon szereplő AF 124-esek helyett vannak az AF118-ak.
Én továbbra is megpróbálnám helyettesíteni AF200-al.
Lehet AF109-el vagy AF139-el helyettesíteni?
Szia!
Meg lehet próbálni, de én azért nem javasoltam őket, mert sokkal kisebb a megengedett disszipációjuk! Bár az eredeti rajz szerinti AF124-eseknek sem nagyobb! Ha van szerintem próbáld ki őket!
Szia!
Mivel lehet még helyettesíteni? AF239S ?
Szia!
A többit próbáltad? Az AF239S az AF139 továbbfejlesztett változata. UHF erősítőnek készült! Egy próbát megér...
Nem. Nincsennek itthon Ge tranyóim. A beszerzés is problémás, épp ezért keresek olyan tipust amit tudok venni.
Talán itt..
Bővebben: Link
Kösz :worship: Rossz helyen kerestem. :bummafejbe: Vagy én vagyok béna vagy a google.
Szia!
Leforrasztottam erről a vezetéket és megszűnt a ciripelés. Ha jó látom akkor az a vezeték a csőre megy. Nem lehet hogy a cső ment tönkre?
Szia!
Hova megy pontosan az a vezeték? Sajnos most nincs nálam a rajz!
A (kép)cső 13-as lábára (ha jól nézem a számozást), onnan át van kötve a 14-es re majd megy a trafóra amire a 230-is megy. Ha leforrasztom a vezetéket a panelról akkor nem ciripel, ha visszaforrasztom és csak a csőre van rákötve (a trafóról le van szedve) akkor ciripel. Szerintem a cső kínlódik.
Visszaforrasztottam mindent és elvágtam az átkötést. A ciripelés megszűnt, a vízszintes csík megjelenik. Ezek szerint a fűrészjel generátor, az x erősítő jó. De viszont az y erősítő elhalálozott. Hiába adok jelet a bemenetre nem jelenik meg a jelalak, az Y shift-et hiába tekerem meg se mozdul a volnal.
Az nem tiszta hogy eddíg is át volt kötve és jó volt. Lehet hogy valaki szándékosan átkötötte hogy tönkremenjen?
Igen, én is a vízszintes eltérítésre gyanakodnék. A ciripelést a táp periodikus terhelése okozza.
Megmértem a tápfeszültségeket:
+200V: +215V +95V: +94,6V -80V: -102,3V nem sok egy kicsit? -16V: -15,8V
Szia!
Az, hogy a -80V olyan sok azt is jelentheti, hogy nincs rajta terhelés! Az Y erősító vége arról működik! Mivel elég jó rajzod van(fel vannak tüntetve rajta a feszültségek!), szerintem kezd el mérni az Y erősítőt visszafelé, a végétől kezdve! Szerintem valahol ott lesz a hiba!
Szia!
Szerintem csak azért mert a -80v GND-je a -16v ra van kötve. Én a test és a -80v között mértem feszültséget így a -16v hozzáadódik.
Hát nem a legjobb. A B1 elektroncső helyén két tranzisztor van.
Szia!
Megmértem a feszültségeket és csak a TS1, TS2 tranzisztornál volt nagy különbség. Ma kicseréltem a TS12, TS13 kivételével az összes tranzisztort AF127-re. Az Y shift-el már lehet állítani a vonal pozícióját, viszont bekapcsolás után pár másodperc múlva elindul szép lassan a vonal vagy fölfele vagy lefele majd egy pillanat múlva eltűnik. A B1 cső helyén nem tranzisztor hanem két BFW10 Fet van. Kicseréltem BF245C-re de hiába adok brummot a bemenetre nincs eltérítés de ugyan úgy eltűnik a vonal.
Szia!
Miután eltűnik a vonal, kezd el újra a feszültségmérést, valószínűleg valamelyik tranzisztor megszalad!
Szia!
A B1 áramköre át is van alakítva? Mert elvileg 90V-ról üzemel, ami sok a BF245-nek, vagy a BFW10-nek!
Holnap kiveszem a panelt és visszafejtem. Az y kimeneten 64/140v van. Mitől szalad meg? Hibás?
Igen! Előfordul, hogy melegedés hatására pl. a bázis megszakad!
Mivel az Y kimeneten eltérő fesz. van, biztos, hogy az egyensúly felborul!
Szia!
Lehet hogy a 95v tette tönkre a fet-et és ezért van eltérő fesz a kimeneten?
Szia!
Itt valami nagyon nem kerek! Biztos, hogy így van kötve! szerintem a Gate-nek kellene a bemenetnek lennie! Ha jól látom mivel így a Gate pozitív feszültségen van, teljesen nyitásba vezérli a FET-et! Az a kisatírozott dióda nem egy zener? Megj.: Ez az átalakítás gyárinak néz ki?
Amikor elösször kiszedtem a panelt akkor lefényképeztem hogy ugyan úgy legyen visszarakva. A fénykép szerint az S -re megy a bemenet, a SUB-ra megy a +95v (a TS2 bázisára így rákerült a +95v), a D nincs bekötve, a G megy a TS1 bázisára. Ezek szerint amikor lefényképeztem akkor már rosszul volt belerakva. Ha 180 fokkal elforgatom mindkettőt akkor a G megy a bemenetre, a SUB nincs bekötve, a D megy a +95v-ra, az S pedig a TS bázisára. Akkor megvan a hiba forrása. A lesatírozott dióda egy BZY 63. Amelyik diódához zárlatos van írva az zárirányba zárlat, fordított polaritásnál meg szakadás. Az átalakítás gyári.
Idézet: „Ha 180 fokkal elforgatom mindkettőt akkor a G megy a bemenetre, a SUB nincs bekötve, a D megy a +95v-ra, az S pedig a TS bázisára.” Így már jobban hangzik! A zener fogja meg a +95V-ot, így rendben is van!
Most már működik. Ezer köszönet neked és persze Sebinek is. :worship:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |