Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezt írtad:
legyen az áttétel 10 akkor a trafó primer oldala 10^2*4 =400 Ohm 8 ohmnál 10^2*8=800 Ohm javítás : Anódterhelés=anódimpedancia nagyobb anódimpedncia = kisebb teljesítmény, kisebb torzítás, nagyobb Ua(váltó) vagy hülye vagyok, és nem is így van, most márén sem tudom
Hapro Pioneer végfokánál 4-16 Ohm -os átkapcsolót kapcsolgattam, 6 Ohm -os hangsugárzó mellett. Hangerőben szinte semmi, de hangzásban rosszabb volt 16-os állásban.
Volt egy magnókapcsolások könyvem, de szerintem Köbzolinál van. De utánanézek, hátha elektronikus formában is megvan.
A Magnósok Évkönyve1971 szerint 4 Ohm -os a hangszóró.
Köszönöm, csak ismerkednék a kimenők eredeti környezetével, anódfesz-ilyesmi.
Igen a 4 ohm-ot sikerült levadásznom egy a ZK seggéről készült fotóról.
Innen letöltheted: Bővebben: Link
Csak nincs rajz.
Köszönöm.
Azt írja kimenő teljesítmény: 2,5W hangszóró teljesítmény: 2W
Nekem a PCL86 Piccolo egy 170x140x55 méretű dobozban lesz. A deszkán is ilsen közel voltak a cuccok egymáshoz, sőt a kimenők a hálózati toroid mellett voltak. Semmi brumm, a szkópon sincs gerjedés. Nyákos szerelésű. A tápszűrés összesen anód 100u, segédrács 47u, előfok 47u a két csatornára. Lehet hogy mázlim volt? Elvileg a dobozban is csöndbe kell majd lennie jel nélkül. Nincs még trafótakaróm meg a csövek, csatik helyét is ki kéne fúrkálni és reszelni. Ennyi válasz el a késztől.
Csak az a kérdés milyen frekin. 1khz-en biztos tud 2,5 wattot. 30hz-en ekkora kimenőkkel max 1W-ra szavazok.
A hangfalhoz annyit tennék hozzá hogy a régi 20cm-es méllyel szerelt 3 utas vidik nem szóltak rosszul (1980-82 körüliek) Az újabb fekete dobozos, elöl videoton matrica átviteli görbével azok nagyon hitványak. Még a fát is elspórolták, vékonaybb anyagból van mint a korábbiak. A hangváltó is nevetségesen el van spórolva. Szerintem itt már a kinézetre mentek sajnos.
Sajnos nekem bele kell tenni a dobozba a kimenőket meg a toroidt is a gyerek miatt mert letépné a trafótakarót az tuti, ezért a 235*150*60-as méret.
Pontosan azt építem meg amit te felraktál. Greatz-100 mikro/400V -- 470 ohm/5W (lehet hogy egy kicsit több mint 470, majd meglátjuk hol jön ki a 250V) -- 100 mikro/350V -- ezután a te kapcsolásod a 47 mikro/350v-okkal együtt. Teszek a kimenetre 100 ohm-ot is ha kitépődne menetközben a hangfalkábel.
Adok neked orosz olajkondi házat. Az max pajszerral tudja leszedni
Úgy értem a végfokozatot külön dobozba szereled, Pl. a sztereó végfokok mellé és hangfalvezeték köti össze a passzív szubhangszóróval.
Az eredeti kapcsoláson sincs meg az 1/3 szisztéma.
Ott még durvább: 30V körüli a munkaellenállásokon levő fesz. A gond az, hogy ha 250V tápfesznél az 1/3-ot be akarom tartani, vagy nagyok lesznek a munkaellenállások, vagy túllépem a disszipációs teljesítményt. (ECC83) De egy kisérletet még teszek.
Rendes vagy köszi, de a mindennapi használatra az asszonynál csak rejtett trafókkal megy át a dolog!
Tudjátok nálunk én vagyok a főnök
tényleg, a kondikat mikor tudnánk megbizniszelni?
nekem az ecl86 se erősítőhöz mekkora terhelő ellenálások kellenek?(hány ohm,meg hány watt)?csak azért mivel nem akarom azt hogy netán nincs rádugva a hangfal aztán elszáljon a dolog!
100 ohm 2W tökéletesen megfelel erre a célra. Nekem olyan van.
Ahogy én tudom azért ilyen viszonylag kicsi (250V) anódfesz mellett nem túl nagy az esélye hogy átüt a kimenő (nyilván ezt kimenő-kivitele is válogatja) de ha ráakasztasz egy 100 ohm / 1W-ot a kimenetre fixen akkor a kimenő teljesítményed elenyésző része vész el az ellenálláson és nem lesz belőle kimenő csere sem.
Csak azért a 2W-os mert jobban tartja magát jobban légszerelhető mint az az 1W-os pici valami, mert már újabban azok is akkorák lettek, mint a régi negyedwattosak.
Igazad van, egyébként nekem is 2W-os van benne, 1W-osat nem is tudok venni!
No,hát ha egy ötösért adják,annyit tényleg megér(ha hibátlan és eredeti).ennek a doboznak inkább eszmei értéke van ma már.a vidikre Imi megadta a választ,sokat hozzáfűzni már nem lehet... azért ne magasztaljuk túl az 501-est se,a"brutális mélyek,gyönyörű magasak"-kifejezés már eleve gyanús nekem kissé... 10éve hallgatod-->ergo természetes,h"rá van állva"a hallásod.a HS-ekben lévő bolgár mélyhsz-ók egyébként zárt dobozba valók,tehát nem túl szerencsés őket"reflexesíteni".
Azok az Atlantic-ok télleg'eléggé bizalomgerjesztőek.látatlanban is hihető,h realisztikus képet rajzol a zenéről.csak valószínűleg nem a mi (ár)kategóriánk...
még mindig nem tudtam"vallatni"az erősítőt.az egyik csatona kész,de monóban soha nem viszonyítok.sajnos,a szabadidőm erőteljesen konvergál a nullához mostanában.de sorra fog kerülni.
na hát ma megjött a válasz: nincsenek már meg a hangfalak! -_-" szal benéztem rendesen! 15000 ftért is láttam neten,csak hát annyi meg nem akad nálam! jó ha januárban meg tudom venni!(addigra meg úgyis van akkora pechem h elviszik őket) szal jó alaposan benéztem a dolgot asszem!
Srácok!
A GU50, PP-ben mekkora illesztőellenállású trafóprimert igényel????? Egyik ismerősöm szerint, ha adok neki 800v-ot, akkor 8k-ra, kérdés, hogy ez a két anód közt?? Ne nézzetek rám csúnyán, GU50-ben nem vagyok otthon!
P50, a Gu 50 NDK rokonya
Azt mondja az adatlap, hogy 800 voltnál 8kOhm az Raa, ahogy az ismerősöd is mondtam és 120 W-ot tud Egyébként az engem is érdekelne, hogy pl nem hangfrekis csöveknél, ahol a katalógus nem adja meg, hogy tudom kiszámítani PP-ben az Raa-t?Egyik szakirodalomban sem találkoztam még vele értelmesen. SE-ben ki tudom bármire, meg A osztályú PP-re is, de AB osztályban már nem megy
ÉN Orion PD256, PD206, PD301-es hangszórókra vadászok már jó ideje, de sajnos sikertelenül Azok nagyon jó hatásfokú, jól szólós papírmembrános hangszórók, kíváncsi lennék mit muzsikálnak egy Karlson ládában?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |