Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Egy Mazda ECL86 katalógus megadta a választ : 300V-nál Raa 9,1 kOhm! beteszem ide, hátha másnak is jól jön
Mazda ECL86 datasheet
Na mivan, mindenki kidőlt? Én vagyok itt egyedül munkanélküli? ....
Szervusztok! Egy amatőr, ámde lényeges kérdésem van: Van egy rajzom csöves erősítőre GU50-el, ahol a táp anódkésleltetését EY88 végzi. Mivel úgy néz ki, macerás lesz ilyen EY-t beszerezni, érdekelne, hogy lehet-e valami más (beszerezhetőbb) csővel helyettesíteni?
Küldöm a rajzot. Következő kérdés: Érdemes Gu50-el próbálkozni? A hangminőségre gondolok.
off
Naponta csak egyszer legfeljebb kétszer tudok ide benézni. Képtelenség bármihez is hozzá szólni annyira pörög a fórum. Annyi az információ hogy csak végig olvasni is komoly munka.
Háhá! Ez a Müszi cikke!
Én ajánlom Neked az 5C4Sz, vagy 6C5Sz (cirill betűvel) szovjet oktál fejű diodákat!
ECOPITYU!!! Említetted múltkor, hogy vannak vascsöveid, de nem tudod mit csinálj belőlük, rádiót nem akarsz. CSINÁLJ THEREMINT!!!!!!!
Köszönöm! A 6C5SZ-re találtam egy orosz adatlapot. Ha jól vettem ki belőle ennek 6,3V a fűtése.
Igen, az 5C4Sz-nek a "nagytestvére"! Az 5C4Sz viszont 5V/2A fűtész igényel. HAM bazárban mindkettőt lehet kapni irreális áron, de én gyanítom, hogy a puskás börzén "jóárasítva" is vannak
Szia !
Ezt érdemes átolvasnod , talán segít .
Találtam egy érdekes megoldást rácselőfeszültség beállítására.
Korábban már láttam hasonló megoldást éppen itt a fórumon csövekkel. Az érdekelne hogy a félvezetős megoldással kísérletezett már valaki? Valóban észrevehető változást okoz a hangképben?
Elvileg jó a diódás, ledes (nem értem miért rajzolják sok helyen szisztematikusan nyitóirányba kötve a ledet, pl. itt is), zener, hidegkatódos cső is. Ki kellene próbálni.
Ilyenkor alacsony frekvencián az eszköz differenciális ellenállása pótolja a hidegítő kindit. A lednél, zenernél, hidegkatódos csőnél oda kell figyelni arra, hogy ezeknek is munkapontban kell lenniük, különben nem jól működik. Tranzisztoros áramgenerátort használtam már, abban az erősítőben tökéletesen megfelelt (Plachtovics György féle 2*35 W-os PP). Ennek az egyébként jóhangú erősítőnek a hangminősége akkor ugrott igazán nagyot, mikor 6C33C-el stabilizáltam a tápfeszét.
hidegkatódosnak azt nevezik, mikor egy áramgenerátor van a katódkörben? diff.erősítős fázisfordítóknál láttam már, azt írták, hogy nagyon szimmetrikus jel állítható elő vele (azt hiszem az említett Plachtovics félében is valami ilyesmi van )
URAIM!
Tud nekem valaki ajánlani olyan egencsövet, ami "bírja" a 100 mikros kondit, illetve az ismert típusok közül, hogy lehetne "rávenni" valamelyiket, hogy elbírja???
Az nekem kicsi, egy 6l6 PP gitárerősítőhöz kellene
de ha jól tudom, az Ez80 adatlapja 50 mikrot enged meg Még valami: KOLLEGÁK : feleslegessé vált Videoton, és Orion képkimenőjüket szívesen elszállítom, elcserélem, akármi
Van EI vasam csévével két db de nem egyformák mert az egyik 13 a másik 16cm2 keresztmetszetű. De az EI méret sem egyforma. Viszont mind a 2 a vékonyabb fajta minőségi lemezből van 0.2mm-esből. nagyon jó kis cucc de én nem foglalkozom mono erősítővel. Ha kell valamelyik akkor az is megoldható a jövö héten. Illetve ha másnak kell akkor szóljon.
A kisebbet pontosan megmértem EI92 vaskeresztmetszet 2,8x4,3cm 12cm2. Elég nagy az ablakméret tehát ideális kimenőnek mind a 2. A nagyobbikról annyit tudni hogy pontosítok, EI104 és kb 14cm2 pontosan nem tudom mert nem szedtem szét. Nálam csak a port fogják mért hálózatit nem készítek. Kimenőnek meg nem jó nekem mert nem akarok monót. Itt van a kép róluk. Jó lenne ha valaki munkára fogná őket. Elsősorban kocosra gondoltam de ha neki nem kell bárki viheti.
Nem az a hidegkatódos, hanem ha hidegkatódos stabilizátor cső (fűtés nélküli) van használva (pl. CΓ202Б, CΓ5Б, CΓ1П, CΓ3C, VR150 meg ilyesmiik).
Valóban a Plachtovics féle erősítőben tranzisztoros áramgenerátor van a fázisfordító katódjában, ezáltal a kivezérelhetősége jelentősen növekedett (a szimmetriát nem befolyásolja, hiszen közös a diff. erősítő mindkét tagjára), itt szerintem nemigen lehet a félvezető hangját meghallani, de egy lényegesen egyszerűbb felépítésű, kevés alkatrésszel működő SE-nél valószínűleg meghallani bármelyik alkatrész hangját (az össz hangképből nagyobb arány esik egy egy alkatrész sajáthangjára).
Azt mondom,ne sajnáld annyira azokat az orionokat,bár 5ezerért hangszórót se nagyon kapni normálisat,mégis azt gondolom,nem ért pótolhatatlan veszteség ezáltal.a 15ezer már erősen kétes ár a dobozokért,azt le kéne alkudni,mondjuk...a felére.
Annyit hallottam,h a PD 256 legendásan jó hírű,és jó hangú hangszóró valóban.a másik kettőről nincs infóm,de meglehet,igen hasonló konstrukciók.akár gitárhoz is,bár hangszer-témában nagyon nem vagyok kompetens. a karlsson-doboz kiváló konstrukció,de hangszórófüggő,és nagy méretpontossággal kell kivitelezni.
Üdv .mindenkinek.Talán kicsit fura lesz a kérdés.Szabad egy kimenőtrafónak zenélnie??Az én apx-emben max kivezérlésnél kb úgy szól mint egy halk zsebrádió.(Műterheléssel zártam a kimenetet.)
Hogyne szabadna !
Mégha műgyantával beöntenéd akkor is szólna !
Köszi a választ.Hangszóró nélkül most először teszteltem(mértem) a gépet,és meglepődtem.
Köszönöm a válaszod.
Ha jól értelmezem a fentebbi hozzászólásoddal együtt akkor SE erősítőben nem tanácsos alkalmazni mert halható változást okoz a hangképben. PP erősítőben viszont lehet léjogosultsága a fázis fordítóban?
hát ez így szép meg jó,csak a baj velem hogy én nem tudok eléggé ,, pofátlan lenni" az ilyesmihez.szóval most egyenlőre várok,lehet hogy sógorom házilag csinált hangfalait kapom meg egyenlőre,de nem 100 a dolog.majd kiderül.amúgy nekem most még a fele is sok lenne mivel a már elkelt hangszórók árát ki tudtam volna fizetni de a postára kölcsön kellett volna kérnem fatertól egy kics pénzt! szóval majd alakulnak a dolgok! amúgy köszi a ,, vígasztalást" !
Én nagyon nagy köszönettel elfogadnám őket Mit kérsz értük? nekem jó lenne gityó kimenőnek!
nem akarok hüleséget kérdezni(ámbár lehet hogy mégis azt teszem) a nagyobbik az kimenő,vagy hálótrafó?mert lehet h érdekelne ha nem túl drága!
nahát, 6 billentyűs orgona.
Annyit megér. |
Bejelentkezés
Hirdetés |