Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   306 / 2208
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Dec 2, 2008
Lehet hogy az, papírmembrános bene a magas is sé asszem 50W terhelhetőségű. A GU-ról képek csak akkor lesznek ha teljesen elkészűlt ami tuti higy csak jövőre lesz mert vár még rám 2-3 nixie óra prozsé és a PCL jobb oldalát is be kell fejeznem.
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 2, 2008
Akkor nem az. Az enyém ben dóm szövetmembrános magas van ( kásás hanggal ....), és 110/70 Wattos
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Dec 2, 2008
Lehet hogy 2050-es. Terhelhetősége 40/50W. Azért 20 wattnál többet nem merek neki adni Nekem olyan vam abban papír magas van. Tapasztalatom hogy ez a papír magas jobban sikerült a vidinek mint a dóm, ez nem süvít. Persze egy jó dóm (nem vidi) az sokkal jobb minőség lenne.
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Dec 2, 2008
Köszi!
Egy utolsó kérdés:4 vagy 8ohmra illeszt?
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 2, 2008
Barnának!

Az én mono21-em kész doboza, a trafókat a végén le fogom festeni, és úgyis kerül rájuk valami.

Imi: az tényleg Pacsirta hangszóró, nekeem is van egy szinte új darabom belőle.

üdv
(#) Ricsi1992 hozzászólása Dec 2, 2008
Sziasztok!
Kiderült miért csak 0,25W-ot mértünk a GU SE-n.

Sose jöttem volna rá,mivel volt a gubanc,de ma szakkörön kiderült:
Bevittem a DoZ-t,nézzük,mit tud 43V-ról 1,9A-en 8ohmra.Nagy terhelőellenállás(fél méter hosszú kerámia csövön az ell.huzal,200W-ot bír) beállít 8ohmra,szkóp rá,1KHz-n 2V cs-cs :uhuhitt már kezdett torzítani) ez nemigaz,mondom,fel lehetett tekerni 20V cs-cs-ig is,de a szinuszból már háromszögjel lett.Na mondom....Már végképp nem tudtuk,mi van,ezért ráraktuk a 100W 8ohmos hangfalat, hoppá,40V cs-cs 25W-nál semmit se torzít.Így már mindjárt más.
Na,ezért mértünk a GU-nak 0,25W-ot

Mi a...lehetett ezzel az ellenállással?Indukció,vagy mi?Mindenesetre érdekes.
(bocs az kis off-ért)
(#) netuddki hozzászólása Dec 2, 2008
Sziasztok!

Kaptam egy ismeretlen gyártmányú 250 mm-es hangszórót, de a terhelhetőségére, illetve az ohm
számra vonatkozóan semmit sem tudok.
Adjatok ötletet, hogyan lehet az adatait megállapitani?
Főleg az ohm szám érdekelne.
(#) Ricsi1992 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
Gratula,jó lett.A hangjára kiváncsi lennék.Hány watt kb?1-2?
Van egy gyári EBL21 kimenőm a börzéről,egyszer be kéne üzemelni.
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008

Kíváncsian várom a végeredményt!
Látom nem csak nálam törékeny a csévetest sarka
(#) Ricsi1992 hozzászólása Dec 2, 2008
Imi,itt a kapcsrajz a szkópról.(ha valami nem látszik,csak szólj,vagy csinálhatok képet csak a szkóp részéről is)
És köszi,hogy....

kapcsrajz.JPG

(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 2, 2008
Szívesen! 8Ohmra!
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
Alakul! Úgy felcsigáztatok ezzel az EBL-lel, lehet én is készítek egyet, csak én stereot

Egyébként valamelyik rádiotechnikában (55 talán? ) Van egy EBL21 PP kapcsolás, majd egyszer megkeresem.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 2, 2008
Nem a másik rajz a jó? Nekem úgy rémlik, Jani arról számolt be, hogy van benne stab. cső is. Az a másikféle rajzon van. Azt kéne lekapni, ha tényleg az a jó rajz. Mégpedig úgy, hogy a tápegység legyen rajta alulról, ill. a felső rész 2 részletben, akkor már elég jól látszik valószínűleg.
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
Müszi! Ha megnyerted ezzel a különlegességgel azt az elektronikai versenyt, akkor ideje a PP kapcsolástechnikát is alkalmazni.
(#) Müszi válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 2, 2008
Köszi!
Gyári Pacsirta kimenőt használtam (cm2).
Kb 3W-t tdok így kinyerni, szerintem.

üdv
(#) kocos hozzászólása Dec 2, 2008
Van egy L414 típusú direkt fűtésű triodám! Tud róla valaki valamit, én nem találtam semmit Van még AG485, és AG495 színüveg kosaras valamik, ezeket sem tudtam beazonosítani...
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Dec 2, 2008
Sziasztok, végre majdnem teljesen kész a GU 50 projekt

Már csak a trafókat takaró ezüst lemezek hiányoznak, de szerintem így is megnyerő.
közben épül az új projektem. BEAG APX 100 végfokozat utánépítés PL 509 PP táptrafó, pufferelkók, csövek megvannak (börze) Már csak a kimenők vannak hátra.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Dec 2, 2008
*Bocsi ezüst színűre festett lemezek, nem mindegy
(#) nyikolaj válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 2, 2008
Gratulálok!
Az egyen irányító cső milyen típus?
(#) Müszi válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 2, 2008
Én PY88-nak vagy az E-s társának nézem...

üdv
Szerintem PY vagy EY88.

üdv
(#) rockersrac válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
ha jól rémlik akkor py88 az egyenirányító cső!nem 100 a dolog,de holnap kiderül! mivel Gábor úr az most épp munkában lelhető fel!
(#) nyikolaj válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
Azért érdeklődöm mert nekem is készül a GU50 erősítőm.
Nekem PY88 csövem van itthon ha jól számoltam akkor képes lesz kiszolgálni a két csatornát.
Ahogy mondod!
De azt nem feledd hogy 30V a fűtése!

üdv
(#) nyikolaj válasza Müszi hozzászólására (») Dec 2, 2008
Igen tudom.
Még trafót is kell hozzá szereznem mert ha jól tudom akkor illik külön transzformátorról táplálni.
(#) speccy hozzászólása Dec 2, 2008
Egy darab PY88-cal hogyan lehet megoldani az egyenirányítást úgy, hogy ne legyen brummos?
(#) Imi65 válasza speccy hozzászólására (») Dec 2, 2008
Úgy, hogy előtte már ott a félvezetős kétutas kapcsolás, a cső "csak" késleltet.
(#) nyikolaj válasza speccy hozzászólására (») Dec 2, 2008
Imi megelőzött.
Igaz hogy esik rajta némi feszültség de megéri a végcsövek kímélése miatt.
(#) speccy válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 2, 2008
Értem. Már kezdtem épp megörülni, hogy egy darabbl is meg lehet oldani, de már tudom, hogy nem. Én már próbálkoztam vele, de olyan brummos lett hogy csak na. Azt hittem, van valami kapcsolás erre, de így már világos minden.
(#) speccy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2008
Már azóta EZ80 van benn egyenirányítás céljából, és tekertem hozzá szimmetrikus hálótrafót is, de elkövettem egy hatalmas baklövést: a két secunder egyenként csak 120V-os
Következő: »»   306 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem