Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Este fényképezek egyet, egyenlőre azért macerás, mert a sütőhöz a 80 fokot egy ds1820-assal akarom megcsinálni, és egy istennek nem akar sikerülni kommunikálni vele, úgyhogy ott kell állni a sütőnél és kapcsolgatni, ráadásul a festék két komponensű, azt az előbb még nem is írtam, hogy még azt is be kell keverni. Egy nyákom van megcsinálva, de ott csak a nyák nem vezető része zöld, de ha be van égetve már semmivel nem jön le csak csiszolópapírral. Nagyon durva.
Ha már itt tartunk, ilyesmikről tudsz-e valami iránymutató információkat:
- szitaanyagot hol és mennyiért lehet beszerezni? - oyan masszát, amit a szitába be lehet "égetni" (nyomtatáshoz), azt hol lehet szerezni? - a nyomtatás után a szita tisztításhoz szükséges vegyszereket be lehet-e szerezni? Vagy 20 évvel ezelőtt a Schönherz koleszban szitáztunk NYÁK-okat. Akkor volt a nagy Quad405-őrület és kellett mindenkinek panel. Egy haver szerzett egy fóliát a rajzolattal és megszerveztük a helyi nyomdában a szitázást. Egy este alatt kész lett 100db panel, olyan jók lettek, hogy a 10másodperces (!) töménységű hiperolos marató meg se kottyant a festéknek, úgy kellett smirglivel levakarni maratás után. Arra emlékszem, hogy mondta akkor a nyomdász srác, hogy nagyon körülményes ilyesmihez hozzájutni, legalábbis akkoriban az volt. Csak eszembe jutott, hogy vajon ma mennyire az, mert esetleg lehetne nagyobb sorozatokat így is előállítani házilag. Egy-két darabért nyílván nem éri meg, de már 10-20 példánynál meggondolandó lehetne, ha az eszközök, anyagok hozzáférhetők. (Ha lesz egy szusszanásnyi időm, megnézem a Dallas-os kommunikációt a CCS C-ben, engem is érdekel...)
Ha válaszolhatok!
Megkérdeztem a szitásunkat és ő ajánlotta a G.A.C.H. kft-t. Ott elészítik a szitát, ha akarod, mindenféle festék, lakk kapható náluk. Ha új munkát akarsz szitázni akkor elviszed hozzájuk a régit és ők kimossák és ráteszik az új szita formát. Remélem segitettem. Üdv
Keress rá googleban, rengetegen forgalmaznak szitát akár keretre feszítve is. Biztos találsz olyat ami hozzád is közel van. Hozzám pl. ez van közel:
Bővebben: Link Ezeken a helyeken kapható szita maszk anyag. Ezzel bekened a szitát, adsz neki uv/vel, az megkeményiti ott ahol nem kell hogy festékes legyen, a maradékot az ugyan csak ezekben a boltokban kapható kimosóval ki lehet mosni, és mehet a szitázás. A gáz ott van, hogy ezek a szita festékek nedvesen kell hogy UV-t kapjanak, ami ha már egy maszkos szitával csinálták akkor nem gáz, de arra fóliát nem tudsz rátenni mert beleragad, ráadásul a szita festéket olyannak képzeld el mint egy nagyon sűrű mézet, iszonyat nehéz kipucolni a szitából fóleg otthon. Ezeket nagynyomású folyadékkal mossák a szitások, ezt otthon elég nehéz megoldani. Egyébként spec ilyen kétkomponensű lödstopp lakkom van is, több is mint kéne, ha nagyon érdekel elfelezhetjük, de én 12.000Ft-ért vettem egy kilót, és el kénme használni hamar, mert ugyan a hűtőben tárolom, de azért van egy szavatossága a cuccnak, és az lassan lejár. (Bár mondjuk az egyetemi pasi akitől szereztem szerintem túl szabálycentrikus volt, sárga neon, meg plottolt maszk meg ilyenek, szóval lehet hogy a festék még jövő ilyenkor is jó lesz. A dallas kommunikációt megköszönném, mert ez áll a szitázás útjába. Én már találtam olyat ami a b2-es lábon kommunikál, de nekem mégsem megy, ma próbapanelen összerakom csak ezt a részt az lcd-t ki is hagyom belőle, csak hogy lássam, hogy legalább az init menjen! A linkelésre figyelj! Nem kell két http:// tag! Javítva. Frankye
sziasztok!
ti mivel fogjátok be normál fúróba a 0,8as fúrószárakat? mert én eddig a szigszalaggal körbetekerem aztán hadd szóljon megoldás mellett voltam, de ezzel nem lehet elég egyenesen becsavarni, utána meg akkor feszül és hamar törik a szár van valami "tokmányszűkítő szerkezet"? (olyasmi kéne, amibe a 0,8as hegy is befogható és legalább 4mm széles a másik vége, hogy a normál fúrógépembe is beférjen)
Nekem volt annó egy PIKO barkácskészletem a 80-as években kaptam. Mára sajna csak a fúrógép tengelye maradt meg belőle. Ezt a tengelyt 4cm-re levágva állványos fúróba be lehet fogni, úgy ahogy említetted.
A fúrószárat tekerd be dróttal, esetleg ónnal, így nagyobb átmérőt kapsz, egyenletes, és befogható.
Én vettem anno egy olyan gyorstokmányt, aminek a szára egy 6.35-ös hatlapú szár (mint a csavarhúzó bit-ek). Ezt nagy fúróba be lehet fogni, és maga a gyorstokmány 0-6.5 képes megfogni a fúrószárakat.
kivágsz sörösdobozból egy csíkot, és azt tekered rá. én úgy használom az állványos praktikeres fúróban
akkor ezek szerint nem lenne hülyeség bemenni valami szerszámboltba és őket megkérdezni, hogy van-e nekik, mert létezik ilyen
Hali!
Nemrég szereztem be Szegeden egy szerszám boltban ezt a tokmány, még a 0.5-öset is betudom vele fogni. Bár ez mini drillre való, de szerintem rálehet egyszerűen gépészkedni a normál fúróra is. Csatolok pár képet.
Vagy elmész egy közeli esztergályoshoz, és csináltatsz vele egy olyat amit én csináltam magamnak.
Agyaga: barna danamid (a szin itt mindegy) Méretei: hossz - 55mm legnagyobb átmérő - 20mm Befogatás: A szárba fúrt 25mm nély M8-as furat (3-as menetfúro kihagyva) Idézet: „Nyákfúró rögzítés:” M3-as harátirányú hernyúcsavarral Ezt a fúrotokmány utánna rácsavarod egy 60mm hosszú M8-as menetes szárra, és azt jó szorosan be lehet fogni a normál tokmányba. Azért nem ezt direktben, met a tokmányok legtöbbje max 13-as átmérőig bítnák, a danamid, meg tól roncsolódna tőle.
Én is vettem bostanában, de annyira "ütnek" a patronok, hogy csuda!
és hol vetted szegeden? mert én is szegedi vagyok
A patron azért volt éppen a képen mert túl rövid a drill szára és ha 0.8as fúrószárat akarok befogni már szorul az első képen látható tokmány
Pontosításképt Szentesről rendeltettem. (én nem Szegedi vagyok )
Ha jól tudom, innen való: Edison Kft., 6722 Szeged, Török u. 2/A Gondolom Szentesi kereskedés nem érint de azért leírom: 6600 Szentes, Ady E. u. 15. (De jó hogy hoztam tőlük egy katalógust különben bajban lettem volna a címével ) Szerk: Honlapuk is van:Bővebben: Link
köszi
majd lehet, benézek hozzájuk megkérdezni, van-e normál fúróhoz is valami szerkezetük
sziasztok a megszáradt megkeményedet gyantát is fel lehet oldani úgy értem, hogy úgy meg van keményedve, hogy már nem ragad?.
Szia!
Persze! Nekem olyanom is van amelyik már porlik.
oké kb mennyi időbe tellik mert én elkezdtem oldani és nem nagyon akar?
Elég sok, mert csak a felületén oldódik. Előtte jobban "porrá" kellene törni, és ha ráteszed a radiátorra, az is segít gyorsítani, de zárt edényben, ne párologjon el.
Sziasztok!
90 g-os műnyomópapírt sikerült csak beszereznem az elkövetkező időszakra nyákmaráshoz. A kisebb panelek marásánál nincs semmi gond, de, ha nagyobbra vasalom rá a tervet, amint kihűlt a nyák, felpúposodik a papír. Ez azért lehet, mert túl nagy hőmérsékleten vasalom a papírt, vagy esetleg máshol van a hiba? Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv vtnagy
Ez miért probléma ?
Ott lehet púpos gondolom ahol nincs rajzolat. Miért hűl ki a panel szárazon, mikor áztatod le ?
Azért probléma, mert felszedi a legszélét is, ahol viszont van rajzolat.
Vagy ez lehet azért van, mert ott nem vasalom rá eléggé? Leáztatás előtt megvárom, hogy kihűljön a panel
Maximumon, de nem tudom, hány fok a maximumja a vasalónak..
Szóval lehet, inkább meg kellene kérnem valakit, hogy marjon nekem, mert nagyon nem megy
90 g-os papírral nekem is ezt csinálja, hiába tekerem föl a vasalót olyanra, hogy egyből barnára színeződik a papír. Kihűl, púposodik, és már szedi is föl a vonalak szélét. Azóta egy réteg vékony gumilapon van a nyák, míg vasalom, utána az átmelegedett gumit kiveszem alóla, ráfordítom a panelra, leterhelem, és úgy hagyom kihűlni. Ez bevált, a megszokott vasalási hőfok mellett is.
Még van vagy 150 A4-es lap ebből a papírból, addig kibírom a macerát...
Rendben, megpróbálkozok akkor ezzel a módszerrel.
Csak azt nem értem, kis paneloknál miért csinálja ezt. Ott általában csak annyi a baj, hogy egy kis helyen nem szép, de a többi tökéletes. Azért köszönöm! Üdv vtnagy |
Bejelentkezés
Hirdetés |