Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Te pedig olvasd el mégegyszer mit írt, stabil 6V-ra van szüksége, 4-5A terkelhetőséggel, és 5-12V ig menjen a bemenő fesz.
Kitt Azt tudod csinálni, fogsz egy LM7805-öt, a GND láb és a test közé kötsz egy megfelelő éstékű ellenállást, így a kimenetén stabil 6V lesz, az egészet megfejeled 1 esetleg 2 teljesítmény tranyóval és ott is van a 4-5A -es terhelhetőség. Persze a pufferről és az egyéb hidegítő kondikról ne feledkezz meg, a puffer legalább 4700µF-os legyen. Még egy dolgot meg említenék, a stabnak szüksége lesz min 7-8V bemenő feszültségre a normális működéshez (hogy legyen miből szabályozni) ha ettől kissebet adsz neki nem lesz jó. Mert ugye 5V bemenőből nem fog 6V kimenőt csinálni. Egyébként hová kellene pont 6V 5A ? Üdv: Doncso
Köszönöm hogy van aki megértett. Valóban erre gondoltam.Egyébként aksit akarok tölteni.Nemtudom hoy ebben a "felállásban" is igaz az elméleted?
Ha tudod rajzold le légyszi.Előre is köszi.
Nagyon király vagy köszönöm szépen.
Látom elkéstem, de nekem valami nem tetszik, egy BD250-re én nem bíznék rá 5A-t, pláne nem védődióda nélkül, az akksi töltés más , mert ott szerintem visszafelé is folyhat a fesz, és ez kinyirhatja a tranyót, de javítsatok ki ha tévednék. A másik az, hogy nem mindegy mekkora árammal töltjük azt az akkumulátort, úgy tudom hogy az akksi kapacitásának a 10%-ával szokás tölteni, tehát, ha van egy 6V 10A-es akksid, azt 1A-el szokás tölteni, vagy 1A-es trafót használsz, vagy nagyobbat de akkor kell egy áramkorlátozás, mert ha többel töltöd, akkor túltölti az akkut és az a halálához vezethet, azért kell az 1/10-ével tölteni, mert ahogy töltődik az akku, úgy egyre kevesebb áramot vesz fel, a töltés befejeztével pedig látható hogy az áramfelvétel közel lesz a nullához, így nem gyilkolod meg az akkut, az sem mindegy milyen akkut töltesz, mert egy Litiumosat például teljesen máshogy kell.
Üdv: Doncso
Hali! Philips D 8356 típusú magnóhoz keresek kapcsolási rajzot. Tud valaki segíteni?
Doncsónak igaza van ez a másik problémám.
Pontosan egy konkrét akkuhoz kellene vagy egy általános töltőt szeretnél építeni? Milyen trafód van, V és A- re gondolok.
Tulajdon képpen szélgenerátorom van. Ezért a fordulat fügvényében változik a fesz. 0-18 V-ig.
Ezért lenne jó a fesz.szab. és a töltés vezérlő. Azért gondoltam a 6V aksira mert ez közepes fodulaton is tutira megvan.
Nos véleményem szerint, azt lehetne csinálni, hogy kitalálnád a konkrét akku tipust, V és Ah-amit tud az akku, ha több darab akkor az összesnek a kapacitását, és összedobnánk hozzá egy kapcsit ami tudja tölteni.
Ez a 317 plusz teljesítmény tranyó megoldás nem biztos hogy jó ötlet, mert a bemenő fesz változik, nem tudom ez befolyásolja e a kimenő feszültséget, és inkább stab és ellenállás párosra szavaznék, az bizos stabil kimenőt ad mivel erre való, csak nem egy darab BD kellene, hanem több szerintem, illetve kellene egy áram korlátozás, nehogy túl töltsük az akkut, így nyugodtan foroghatna az a propeller ameddig akar. A propeller mekkora áramot tud termelni maximum?
Sziasztok!
Véletlenül valakinek nincs egy USB > Párhuzamos port átalakító kapcsolási rajza? Előre is köszönöm!
akkor felesleges a 4-5A töltőáram, elég 1 A is, hacsak nem több akkud van összekapcsolva.
Sziasztok! Tudna nekem valaki bármilyen 3 fázisu inverter kapcsolási rajzot adni??
Csak tanulmányozni szeretném!
Sziasztok
Van valakinek esetleg metcall forrasztóállomáshoz kapcsolása, és kész panelterve? M500, SP200...stb. típusokhoz. Tudom, hogy már van ilyet témájú rész, de gondoltam itt hamarabb kapok rá választ. SÜRGÖS LENNE! Kérlek segítsetek.
Ha nem laksz messze Komáromtól én egy komplett könyvet is tudok adni, méretezett áramkörökkel. A könyv ára 0 Ft. Örülök, ha tudok segíteni, de gyere el érte. Ha érdekel privát levélben írj.
Ez esetben nem rossz köbzoli rajza, csak akkor is kellene valami áramkorlát rá, ami 1A nél nagyobb áramot nem enged neki
Sajnos nem tudok elmenni hozzád, de ha megadnád a köny címét azzal már sokat segítenél.
Elöre is köszönöm!!
Üdvözlöm a fórum olvasóit! Azon kéréssel fordulok hozzátok, aki tud segítsen Nekem. Vásároltam egy Akai AA-1030-as rádió erősítőt, de sajnos a neten még nem találtam hozzá kapcsolási rajzot. A kérésem az, ha valaki tud valahol ehhez rádióhoz rajzot legyen szíves ossza meg velem.
Üdvözletem
Sziasztok!
Keresném egy SAMSUNG VITALITY mikró kapcsolási rajzát.. A neten sajnos egy árva kukk sincs még egy kép sem a készülékről.. A készüléknek annyi a baja hogy a gombok (2 fólia között vannak az érintkezők) 3 vagy 4 sorban (már nem emlékszem pontosan) nem működnek (egy soron 4 gomb van). Emiatt a fűtési százalékot valamint a "menetidőt" nem lehet állítani. Ha valaki tud ebben segíteni vagy kapcsolási rajzot adni azt megköszönném.. üdv!
Szia!
Lefotóztam a hátulját mert nem tudom hogy melyik a sorozatszáma mert 2 szám és metűsor is van rajta.. üdv!
Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek egy RFT EO 174 A oszcilloszkóphoz. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!
Köszönöm szépen!
Az a "G" betű számíthat valamit a néveben? Azt hiszem erről már el tudok majd indulni... üdv!
Sok cégnél nem, inkább valami kisebb, vagy nagyobb testvért, vagy célországot jelenthet.
Mégis láttam már példát az ellenkezőjére is: egy betű különbséggel totál más kiépítésű cuccot jelöltek... Az adott hibához amúgy sem kellene rajz, sima ohmméréssel eldönthető, hogy taszt, vagy proci hiba.
üdv mindenkinek!
kérdeznék valamit! szeretnék épiteni (csinálni) egy kb. középminöséges elöerösitöt állithatós tárhanggal, vagyis térhang(sztereo effektus) növelés lehetöséggel ! Idézet: „Mégis láttam már példát az ellenkezőjére is: egy betű különbséggel totál más kiépítésű cuccot jelöltek...” Sőt, a szovjet készülékeknél a teljesen azonos típusjelzés mellett is előfordult tök más belső... |
Bejelentkezés
Hirdetés |