Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UAT 8 erősítős antenna probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) levaitamas hozzászólása Dec 9, 2008 /

Először is bocsánat ha van hasonló téma, ha van akkor a moderátorokat kérem hogy ezt töröljék!
A gondom az lenne, hogy vettem egy UAT 8 típusú antennát, ami erősítős, csakhogy a TV képe iszonyúan rossz, pedig az antenna "látja" a Hármashatár-hegyet(nem tudom hogy kell helyesen leírni)
A kérdés pedig, hogy tud-e valaki valami okosat mondani és segíteni.
(#) Sebi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Ez az a 4-es "lepke" antenna, UHF-re nagyon jó, a 40-es csatorna körül van max nyeresége - ha jól emlékszem.

Ha most vetted, akkor feltehetőleg az F-csatlakozós, balun trafós kivitel (közvetlenül koaxxal jöhet le).
Biztos, hogy UHF csatornát fogsz éppen vele?
(mert ha a kábel ép, jó minőségű, 75ohm-os, a kötések jók és még rálátás is van, akkor már csak a TV érzéketlenségre lehet tippelni...)
(#) Action2K válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Szia!

Idézet:
„UAT 8 típusú”

Ezt?
Bővebben: Link
(#) asi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Hát, ha Bp-n vagy, és rálátsz a HHH-re, egy ilyen antennával könnyen túlvezérelsz egy igénytelenebb RF bemenetű TVt.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 9, 2008 /

köszönöm a gyors válaszokat!!
bp-n lakom a hegytől kb 5km-re. a kábel 75ohm-os, a kötéseket (2 darab) sokszor átnéztem a Tv meg egy 10-15 éves Samsung. Soha semmi gond nem volt vele, azért vettem ezt az antennát (amit linkeltetek) mert a TV2-t nem tudom fogni a rég beltéri antennával. Az m1 és az RTL klub egész jól fogható.
Viszont ha az adapter(12V) nincs bedugva még talán jobb is valamivel a kép és azt mondták a boltban hogy ez valami kombinált antenna amivel a 3 földi adót simán tudom majd venni.
(#) Action2K válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

A hiba NEM az Ön készülékében van!

A hiba oka egyszerű. Átálltak a digitális sugárzásra!

Sorry
(#) lapose válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Szia!

Könnyen előfordulhat, ha erősítős az antennád, rossz benne az erősítő! Rengeteget kellet már ilyenekből cserélni, némelyik inkább zajgenerátor mint erősítő!
Próbára én kivenném belőle az erősítő panelt, és egy sima balunnal belekötném a koaxot!
(#) idlob válasza Action2K hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Ezt nem értem. Hülye lesz a TV2 meg az RTL lekapcsolni az analóg sugárzást. Sőt, ők a legnagyobb kerékkötői a digitális szórásnak.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 10, 2008 /

Őszintén megmondom hogy totál hülye vagyok az antennákhoz. Úgy kell átkötni erősítő nélkülire, hogy arra a két pontra kötöm a koaxot ahova az erősítő panel csatlakozik?
(#) asi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Nekem valami még nem világos. A Te antennád milyen kivitelű, nevezetesen az erősítő az antennafejben van, vagy onnan kijön egy koax, és beltéri erősítőt használsz?

Ha az első, akkor megbontva a házat az antenna két eleme bejön a műanyagházba, és egy ún. balun trafóra van kötve, aminek a másik két kivezetése megy az erősítő panelra. Na ide kell kötni (a panel helyett) a levezető koaxot az aktuális (erősítőpanel kimenete) helyett.

Ha a második, azaz beltéri antennaerősítő, akkor simán ki kell iktatni a jelútból, ha bele van gyógyítva a kábel, akkor akár az előbb ismertetett módon, akár új kábellel, ami nem megy be a dobozba, hanem irány a TV.
(#) Action2K válasza idlob hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Idézet:
„2008. december 01. | Forrás: MTI

"Nem vezettek eredményre a TV2 és az Antenna Hungária Zrt. valamint az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. között folytatott tárgyalások", noha a társaság mindent megtett annak érdekében - írta közleményében a cég, jelezve: nem álltak el attól a szándékuktól, hogy felkerüljenek a digitális hálózatra.”

El kellett volna hagyniuk már ezeket a sávokat de nem sikerült... Persze mindenki úgy tervezte, hogy az indulásig nem lesz legalább ilyen okból korlátozás, de ugye nem jött össze.

Tehát a Magyar Állam kiírt úgy egy digitális tendert, hogy egy kormányzati szerv miatt továbbra is jelentős sugárzáskorlátozások vannak, továbbá bizonyos költségvetési intézményeknek (lásd közszolgálati tévé és rádió) nem úgy tűnik, hogy immáron olyan fontos lenne a digitalizáció.
(#) asi hozzászólása Dec 10, 2008 /

Nem állították le a sugárzást, természetesen.
De mivel a tronyok "tetejére" vagy legmagasabb pontjára kell szerelni a digitális sugárzáshoz szükséges adóantennákat, a hagyományos, analóg jelet sugárzó antennákat lejjebb tették (már ahol már).
Ennek lett a minőségromlás a következménye, amit sokan észrevettek, akinek nem volt elfogadható antennája (pl szobaantenna nekem is).

A két kereskedelmi csatorna fontolgatja, hogy emiatt beperlik az Antenna Hungáriát tudtommal.
(#) gubi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

A táp bekötésénél zárlat (elég rossz szerelni az antennában), vagy kipukkantak a fetek (aszthiszem 2db)

Ilyen antennát vettem (amit már nagyon bánok!!), ezen van egy doboz és abban van benne egy elektronika (erősítő gondolom én)

-- A link gomb használata, nem oly nehéz, hogy ne tegyük.
Moderator.
(#) asi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 10, 2008 / 4

Hát, akkor a 8:37-kor adott válaszomat nézd meg, abban is az első verziót próbáld ki.
Egyébként mikor vetted? - nem garanciális még véletlenül; csak ne mondj nekik semmi olyat amire lecsaphatnak, hogy nem rendeltetésszerű, BÁRMILYEN szempontból.
(#) Action2K válasza asi hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Ebben a hozzászólésomban korrigáció, pontosítás olvasható, miszerint:
Idézet:
„Persze mindenki úgy tervezte, hogy az indulásig nem lesz legalább ilyen okból korlátozás, de ugye nem jött össze.”

Van ahol jel csökkenés, van ahol 0% jel. Mi a hegy túloldalán lakunk (Dunakanyar), itt szinte mindenkinek elment.

ok, bocs

Gubi írta 2 db fet van az erősítőben. Valaki véletlenül nem tudja hogy mi ezeknek a típusa?
(#) lapose válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Szia!

Felejtsd el a javítását, nem éti meg!
Cseréd ki inkább balunra, és ha esetleg kell, vegyél hozzá egy külön erősítőt!
(#) asi hozzászólása Dec 10, 2008 /

Állítom nálad egy méteres huzallal is jönne az adás, csak baromi szellemképes lenne a sok visszavert hullám vétele miatt, ezért kell az irányított antenna. Az irányított antennák viszont nyereségesek, neked pedig nincsen szükséged a nyereséges antenna jelét még tovább erősíteni egy vélhetően gagyi, zajos (távol álljon tőlem a termék minősítése, de egyes efféle gyári kapcsolások elképesztően amatőr kivitelűek) előerősítővel.

Mondom, nézd meg ezt.

És örülj ha nem kell csillapító az antenna vezetékbe
(#) idlob válasza Action2K hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Ahha, ezek szerint kicsit lemaradtam :$ Köszönöm mindenkinek a magyarázatot!
(#) levaitamas hozzászólása Jan 7, 2009 /

asi javasolta, hogy kössem ki az erősítő panelt. A balunra pedig úgy kell csatlakozni ahogy a képen van? ide kell kötni a koaxot!?

antenna.JPG

(#) Action2K válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Igen. Szerintem :gumicsirke:
(#) levaitamas hozzászólása Jan 7, 2009 /

ok, majd akkor kipróbálom hátha így jó lesz a vétel
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem