Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   16 / 579
(#) petya54 válasza djhans hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szia és sziasztok! Gratulálok mind a két szerzeményedhez, gyönyörű darabok, és énis mondhassak ilyet irigy vagyok főleg a csodálatos rádióra
Ha már új szerzemények ről van szó és látom Vales felhozta a proxima rádiót véletlen egybe esés de tessék ezek az én új szerzeményeim:
-egy sanyo magnó deck (fontos: "made in japan")
-egy proxima rádió
-és végül de nem utolsó sorban 2db 4óhmos 45 wattos tesla hangfal
véleményeket kérek! Ja és elnézést ezek friss darabok ezért olyan porosak...

üdv:petya
(#) Frankye válasza djhans hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Óóóóó! Ez a Daxli tényleg csodás állapotban van! Gyönyörű jószág, gratulálok hozzá!
(#) Frankye válasza petya54 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szegény PROXIMA szebb napokat is megélt, de szépen kitakarítva jó kis rádió lesz.
A hangfalakat nem ismerem, kíváncsi vagyok, milyne a hangjuk.
A SANYO termékekért én személy szerint nem rajongok, de ez csak az én heppem...
(#) kisgeri válasza Frankye hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Nekem ugyanilyen Proxima hangosítja a számítógépet, 2 Orion HS400-al, és a 2 saját eredeti hangfalával. Gyönyörűen szól.
(#) petya54 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

hát a proximának ahogy elnéztem valóban lehettek szebb napjai is, hiányzik rólla 1-2 poti sapka:S a sanyo-ról nem tudok semmit az a helyzet h amostani sanyo-knak knához szerintebb több közük van mint japán hoz de majd kiderül...
(#) djhans válasza Frankye hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Köszi! És nagyon dinamikusan szól, van mély is, magas is dögivel. Persze csak URH-n. Középhullám a szokásos. 100Mhz van irva de még pont bejön a Danubius. Az alsó széle meg a juventus. Most próbáltam jó antennával a kettő vég között fogja ugyanazt mint egy mai FM rádió. Csak sokkal jobban szól a fadoboz miatt Meg persze csöves
(#) Frankye válasza kisgeri hozzászólására (») Dec 11, 2008 / 1

Azt meghiszem! A Proxima-k jó kis jószágok voltak!
A hangfalakkal kapcsolatban írtam, hogy kíváncsi leszek a tesztjükre, mert nem ismerem őket.
Erről van szó:
Idézet:
„-és végül de nem utolsó sorban 2db 4óhmos 45 wattos tesla hangfal”
(#) djhans válasza petya54 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Köszi! Szétszedtem a minividit és a trimmer potik adták meg magukat. Cserélem az összeset valami jó minőségűre.
(#) Frankye válasza petya54 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Na igen, szegényre nem csak egy alapos fürdés fér rá, hanem egy komoly "kozmetikai beavatkozás" is. Viszont ha szépen rendbe hozod, egy gyönyörű, és nem utolsó sorban remek hangú rádiód lesz, aki hűségesen fog szolgálni!
(#) Frankye válasza djhans hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hmmm... Ezek a régiek még tudtak valamit!
Ha jól láttam, akkor a jobb sarkában, az előlap alatt egy picit sérült a lakk. Ezt mindenképpen mihamarabb javítsd ki, mert a "fanyűvő" élősködők (pl. gombák) hamar megtámadják a fát! (Akkoriban, mikor ezek a remek jószágok épültek, még nem nagyon tudtak megfelelő fakonzerváló anyagokat használni, ezért van olyan sok sérült dobozú készülék. Meg persze a mostoha bánásmód miatt is!)
Az meglepő viszont, hogy milyen széles a befogott tartománya!
(#) lapose válasza petya54 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szia!

Ez a SANYO deck egy legendás darab! 1980 körül gyártották őket, a közép kategória egyszerűbb készülékei köze tartozott, rengeteg volt belőle Magyarországon!
Igazi "diszkós" magnó volt, sok üzemelt belőle szórakozóhelyeken(ezért volt diszkós)!
Irigyellek érte!
(#) petya54 válasza djhans hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Igazán nincs mit. Jó munkát a szerkezethez!
(#) petya54 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hát igen sajnálo maz ilyen készülékeket, de úgy látom a sors valahogy gy akarja h lényegében nekem poti sapka hiányos kütyük jutnak de valami majd csak lesz, egy biztos ki nem dobok ilyet
(#) petya54 válasza lapose hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szia! ezt hallottam rólla én is, és valóban meg nézzük a kialakítását célra tökéletesen meg felel(t), megnéztem picit közelebről, mehanikája működik, bele dobtam egy teszt kazit és azaz érdekes, hogy a "vu műszer" a jobboldali kiakad a bal megse moccan és nem ad jelet, és "rec" módban nem is fogad. Amikor megláttam, hogy a csavarjai nincsennek benne akkor le is tettem (mondjuk időmse nagyon volt, meg hideg is van) félek attól, hogy belevan gányolva...
(#) oregtamas0202 válasza djhans hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Üdvözlet.Ha a Minikéhez kell valami szólni kell,lehet hogy komplettgép is van ha egy volt kolléga nem dobta ki.Remélem hogy a közeljövőben lessz lehetőség feltenni pár dolgot úgy hogy sokan láthassák.Főleg tartozékok és alkatrészek lesznek.Régebbi dolgok, de az új korból is. A lista folyamatosan bővül. Ízelítő:
(#) djhans válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Egyenlőre csak a hangerő tekerője kell mert el van törve a műanyag és csak forog de a potit nem tekeri. Köszi. De ha megoldható a komplett mini jól jönne alkatrésznek. A pincében szeretném a minit nézni mikor épp csövest szerelek (rádió, erősítő)
(#) oregtamas0202 válasza djhans hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Üdv. Jelentkezem ha beszéltem a kollégával.Tudom hogy van Tünde és más apró cucca is . Listázom a csöveket- trafókat- kimenőket -potikat-nagy W-os ellenállásokat és egyebeket. A barátomnak gomb is kerülhet, utánna nézek és jelentkezek. Öreg
(#) djhans válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Köszi szépen előre is! Közben a daxlinak elszakadt az URH állomáskereső húrja. Most néztem ez a daxli más mert volt már nekem egy de az menthetetlen volt, nagyon hiányos ezért szétszedtem. Ebben a hálótrafó pont a másik oldalon, az URH egység mellett van és nagyobb hangszóró van benne mint a másikban pedig ez is és az is gyári volt. Még az URH ferritrudas állomáskeresője is másképp van mechanikailag behúrozva. Vagy lehet hogy a másik egy EC 55-nek készült csak valaki kicserélte a skálaüveget.
(#) oregtamas0202 válasza djhans hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Húrom rövidek vannak, de Köbzoli vagy Imi65 biztos tud beszerzési forrást.Egyedül a hálózati trafó anód tekercs 4.7-10nf kodiait dobd ki ,(ha jók is) mert a trafó szekadások(égések)legnagyobb részét ezek okozták.Sőt nem egy bűn ha nincs biztosítva utólag azt megtenni.Öreg
(#) oregtamas0202 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Szia Köbzoli.Segitséget kérnék.A trafóimat listázom és mindenre már nem emlékszem pl: Unitra TS70/4. Tudomásom szerint erősítő trafó.Az uj katalógus más számozásu.APT30-40 stb . Köszönöm előre is a segitségedet Öreg T.
(#) oregtamas0202 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Üdv Zoli. Megtaláltam: ELIZABET -DSH-102 trafója , meg másé.Ha régebbi trafó listát találnál megköszönném.Öreg T
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Végül megcsináltam egy szimfónia de luxe skálahúrjából. Ez vékonyabb. Hát totál szét kellett szedni az URH egységet. A panelt le kellett szedni, kiforrasztani a két alu vasmagos tekercs hajszál lábait hogy lejöjjön a panel. A húr legbelül van rögzítve és az húzgálja ide-oda a hangolómagokat. Elég primitív, tettek volna csigatengelyt... Végülis jó lett de nem arra tervezték hogy sokat legyen tekergetve. Ráálítottam a slágerre és az szól. Lehet hogy ez lesz a műhelyrádió amíg meg nem csinálom a káváját. Le kell csiszolni meg lakkozni. Aztán mehet majd a szobába ez is. Ja és van egy kis brumm. Még elviselhető. Gondolom a Tápelkó ki van száradva. Nem csoda 1960-as a dátuma.
(#) petya54 hozzászólása Dec 13, 2008 /

Sziasztok! Lehet nem itt kéne megkérdeznem, de nem akarok másik témát nyitni ezért. Van nekem egy (a képen látható) UNITRA deck-em, és van vele egy nagyon nagy problémám, hogy beleteszek egy kazit megnyomom a "play" gombot és nem indul el, de ha az alján a mehanikán segítek kézzel akkor működik és gyönyörűen szól, annyit tudok még, hogy a mehanikát valami elektromos kütyi mágneses elven húzza fel. Holnap gondoltam este felé szétkapom és bele kukkantok, ti mit gondoltok mi lehet a probléma? mit keressek? előre is köszönöm a válaszokat!

Ja és ami volt szó a SANYO deckről ("diszkós magnó") örömmel jelentem, hogy hibátlanul működik, és számomra pozitív csalódást okozott, mint SANYO nem gondoltam volna hogy ilyen szép hangja van.

DSC00177.JPG

(#) Imi65 válasza petya54 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Valahol volt hozzá rajzom, reggel megkeresem, és beszkennelem.
(#) petya54 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

köszönöm a választ! az a helyzet, hogy kaptam már le a fedelét és mégnesnek nagyon picisegítség kellet és jó volt, adtam neki wd-40et hisz az mindenre jó de nem lett jobb
(#) petya54 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

azt nagyon megköszönném mondani is akartam csak kimaradt
(#) Imi65 válasza petya54 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Meglelheted a rajzot a Magnósok Évkönyve 1985-ben. A könyvet meg itt:Bővebben: Link
A 216. oldalon.
(#) petya54 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 14, 2008 /

köszönöm! sokat segítettél ezzel idáig nem is gondoltam hogy azért nincs a metál oda írva egyik gombhozsem, mert "nem ismeri". de ha csak ennyivel leszek okosabb már megérte
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 14, 2008 /

Most már ezt is tudom Eléggé kényes egy szerkezet úgy kell vele bánni mint a hímestojással. Viszont valamit elrontottam akaratlanul mert a varázsszem nem működik rendesen ha másikat teszek bele az sem. Ha ráhangolom az adóra akkor nem a fénycsík szélessége változik hanem a fényereje.
(#) Vales hozzászólása Dec 15, 2008 /

Mivel emlegettük a volt NDK-s cuccokat, íme gyűjteményem egyik szép darabja, egy RFT Saturn 422 rádió!
RFT Saturn 422
Következő: »»   16 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem