Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   326 / 2208
(#) rockersrac hozzászólása Dec 15, 2008
nem lehetne esetleg a csatolmányokat jpg-be feltenni? mert ezeket a WMF fileokat nem tudom megnézni sajnos! azt sem tudom mien program kell hozzá!
(#) Bassmester válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 15, 2008
Tessék, ez itt CHZ féle táp jpg-ben.
(#) rockersrac válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 15, 2008
köszi!
(#) fleta hozzászólása Dec 15, 2008
Segítsetek! Hol kapok 47+47 Mf 450 voltos kondit?
(#) PWM válasza fleta hozzászólására (») Dec 15, 2008
Helló!
Nekem nem tiszta hogy az Mf az minek a rövidítése. Mikrofarád vagy millifarád?
(#) PWM hozzászólása Dec 15, 2008
Sziasztok!
Nem találok a neten PCL86-hoz PP rajzot. Tudnátok küldeni?
(#) fleta válasza PWM hozzászólására (») Dec 15, 2008
47+47 Mikrofarád 450 volt elkó
azt úgy szoktuk jelölni hogy uF. Szerintem mindegyik elektronikai alkatrészekkel foglalkozó boltban van ilyen
Sok lapot megnéztem, de nem találtam. A HAMbazárba lenne de csak 350 voltos. nekem az kevés.
(#) fleta hozzászólása Dec 15, 2008
Kocos- A JCM 800 előfokba tehetek 2 db 47 uf 450 volt kondit a 47+47 uf 450 volt helyére?
nem értem mire gondolsz csatolni tudnád a rajzot?
(#) djhans válasza PWM hozzászólására (») Dec 15, 2008
Tessék itt van. Már korábban fel lett téve.

PCL86PP
(#) djhans válasza fleta hozzászólására (») Dec 15, 2008
Tehetsz a helyére, ugyanaz. Ilyen egybeépítettet nem biztos hogy lehet újat kapni.
PWM- itt a rajz. az előfok szűrése. Teszek bele külön.
(#) besi99 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 15, 2008
Kiszeded a csavarokat ,stb.
NAGY satuval (alu. v. fa betét a pofára) minden lapos oldaláról megnyomod a vasat, többször is, érzéssel
Utána keményfával, kalapáccsal kissé oldal iránybanpróbáld elcsúsztatni a lemezeket egymáson. Kalapács csak fát érhet. Elég, ha csak 1-2 mm-t mozdul. Szükség szerint ismételhető. Ha próbálsz kihúzni 1M-t és az kijön, szét van szedve. Mivel feltételezem, hogy szészedés után úgyis újratekered, a satu művelet mellé,a tekercstest hosszában egy acél vagy vas lemezt 0.5-0.8mm, próbáld meg mind a négy pozicióban finoman benyomni, kalapálni, hogy lazuljon.Előtte egy éjjelt jó, ha -20, és egy éjjelt 0fokon tölt. TÖBB ADUM NINCS :yes: :no:
(#) Ricsi89 válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
Köszi. Ezt ki fogom próbálni. Jó lenne szétszedni. Pont jó lenne az egyszer elkészülő PCL86 SE erősítőmhöz.
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
Besi- azzal egészítenélek ki, / MÁR 3 apx 100 szetszedtem, nem volt semmi. Én úgy csináltam hogy először a lemezeket bekentem kromofággal, és drótkefével fémtisztára dörzsöltem, majd 1 napig műszer olajjal kenegettem. A lemezek közé ahol elkezdtem szétszedni. Az első lemezt beletörtem, majd a közepét egy tapétavágókésn pengéjével kiütöttem.
De ez a lehűtés is jó ötlet ha nincs beeresztve műgyantával.
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 15, 2008
Köszi az újabb verziót, majd csak összejön a kettőből 1.! Kémiai intézetben dolgoztam, de félek picit a kromofágtól, a benzol meg rákveszélyes.
A pofátlan verziót nem írtam le, mert nem sűrűn tudják utánamcsinálni; ,azért is leirom
kapjunk elő egy kb 25literes Dewar edényt, tegyük bele a trafót, és lassan töltsük szinig cseppfolyós nitrogénnel. A munkaidőnk végeztéig piciket öntsünk utána. A trafó -260 fokra lehül
reggel nem gond a szétszedés, de azért a lépéseket betartom.
Ez nekem a munkám törtrésze volt, a higanydiffúziós szivattúkhoz kellett a cseppf nitrogén, azóta megszüntek ezek a szivattúk, nem kell a liquid N2
Azóta...ismét a leírt régi módszer
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
Hűű, ez tényleg pofátlan verzió! Gondolom hatásos lehetett!
(#) Zenegér hozzászólása Dec 15, 2008
Eléggé egyedi megoldás
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 15, 2008
Bontó kontaktusos jack szinte bárhol kapható! A Hi bemenetnél ha nincs bedugva a dugó, akkor testre "húzza" a bemenetet, hogy ne brummogjonm zúgjon, ahogy EcoPityu is írta, a másik bemenet bontója az első fokozat csatolókondiját szakítja meg, így közvetlen a potenciométerre, illetve az osztóra jut a jel, tehát kihagyjuk az első fokozatot, ergo kisebb lesz az erősítés, így a torzítás is
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 15, 2008
vindóz kép- és faxmegjelenító
csőbarlangban JJ-t , de nagyon drágán, vagy www.tubetown.de , ott is drágán, vagy veszel két "mezei" 47µF/450V os Nyák elkót
Persze!
(#) kocos válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
A kromofágban benzol van? sosem tudtam miből van nagyon "titkos" cuc lehet, mert nem írják rá!
a füstölt csülökben is van benzol, de azt szeretem
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 15, 2008
koci: Imádod félreérteni a dolgokat, a kromofág hlyett még a benzol jöhetne számításba, de az rákkeltő. Bár ha valaki megmondja , hogy a kromofágban mi van, és mily százalékban, az érdekelne
(#) kocos válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
Ja, bocsi engem is érdekelne ez a se nem sav, se nem lúg trutyi miből is áll valójában
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 15, 2008
igaziból úgy öntöttük a cseppfolyós nitrogént, egyik termoszból a másikba, mint a síelők a teát! Azért jobban bugyborékolt
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 15, 2008
Fölösleges csülköt ne dobd ki , van rá evő, evő, evő
(#) rockersrac válasza besi99 hozzászólására (») Dec 15, 2008
ámbár nem ide tartozó dolog,mégis bátorkodom kicsit offolni: micsudi az a higanydiffúziós szivattyú?
Következő: »»   326 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem