Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
És most ami renderelés van abban szerepel az 1N4148 ott ?
Úgy látom lekéstem és rendben megoldódott a probléma...
EZT a hűtőzászlót szerintetek hogyan lehetne állítottá alakítani? A makróban lévő számokat próbálgatom átírni hogy mi változik, de csak a három szürke lap nyúlik meg (a hűtőzászló három 'lapja').
Niedziela! Te a TO220-as tokot hogyan állítottad fel? Talán hasonló módon kellene megközelíteni a hűtőzászló kérdést is... Idézet: rotate és translate a makróba, de helyesebb lenne a fekvő alapján egy új makró, hogy az eredeti is megmaradjon. „a hűtőzászlót szerintetek hogyan lehetne állítottá alakítani?” Mi a pontos neve? TO220-ból van álló a tarnsistor.inc-ben,
Oké és a rotate illeteve a translate szavakat hogyan kell használni a makróban?
Idézet: „TO220-ból van álló a tarnsistor.inc-ben” Valóban. Hülyeséget kérdeztem... Szerk.: Lestem más makrókból, és beillesztettem ezt: Idézet: „rotate<0,0,-90>” Ebbe: Idézet: „box{<-8,0,-6><17,02,+6> pigment{Gray20}} // base box{<-8,0,-6><17,11,-8> pigment{Gray20}} // side box{<-8,0,+6><17,11,+8> pigment{Gray20}} // side” Így lett ez: Idézet: „box{<-8,0,-6><17,02,+6> rotate<0,0,-90> pigment{Gray20}} // base box{<-8,0,-6><17,11,-8> rotate<0,0,-90> pigment{Gray20}} // side box{<-8,0,+6><17,11,+8> rotate<0,0,-90> pigment{Gray20}} // side” És láss csodát, álló lett a hűtőzászló! Persze még messze nem tökéletes, mert a csavar maradt ugyan ott és ugyan úgy, illetve maga a hűtőzászló kb 80%-a lelóg a nyák alá, csak a kb 20%-a van a nyák felett. Ezt azt hiszem meg tudom oldani...
Alakulgat ez...
Bővebben: KÉP A hűtőzászló három lapja és a csavar már jó irányba áll, őket már csak tologatni kell majd vízszintesen és függőlegesen is. Az anya és az alátét egyenlőre maradt ott ahol van, de már azok is el lettek forgatva és kicsit felemelve hogy lássam őket (eddig a nyák alatt voltak).
Az egészet kellen egybe forgatni és tologatni, nem laponként...
Nem mondod meg pontosan melyik ez a hűtőborda?
OK! közben már rajta vagyok.
Tehát, ahogy írtam érdemes külön kimásolni user.inc-be és ott módosítgatni. Egyben úgy lehet az egészet elforgatni, hogy a kezdő union záró }-le (ez van az #end előtt) után írod be a forgatást és az eltolást. A hűtőborda hasítéka vagy a csavar van felfelé? Itt van csavar nélkül és csavarral:
Már nagyon jó a kis hűtőzászló, itt van kettő a nyák bal alsó részén:
Bővebben: KÉP Viszont azt áruljátok el nekem, hogy hogyan tudok egy teljesen új makrót (nem biztos hogy ez rá a helyes szó) használni. (?) A special.inc-ben az eredeti fekvő hűtőzászlót úgy hagytam ahogy volt, alá másoltam önmagát és utána átírogattam benne a dolgokat hogy úgy nézzen ki ahogyan én szeretném. Sőt, alámásoltam ugyan ezt még kétszer, és az egyikben 10mm-ről 6mm-re vettem a csavar hosszát, a másikban pedig kitöröltem a csavart. De ezt a három makrót (10mm-es, 6mm-es csavarral és csavar nélkül) hogyan tudom kiválasztani a .pov generálásakor? Mert az Eagle3D mikor kérdezi hogy mit akarok betenni az ismeretlen alkatrésznek, akkor ott a listán ez a három saját alkatrészem nincs rajta. Itt van a fájl: special.inc
3dpack.dat -ban, írd bele a hűtőzászlókat !
Igen, a 3dpack.dat-ba beteheted pl. így:
Hűtőzászlók letudva.
Board (kép) 3D (kép) Keresek még alkatrészeket amiket át lehet rajzolni... nagyon tetszik a dolog.
Hello!
Le a kalappal , ügyes ! Nem lehet ezeket a módosításokat (ezzel úgymond új alkatrészt teremtve) közkincsé tenni?
De...
Majd valami "pack" formájában felteszem az oldalamra, de előbb össze kell szedegetnem/írogatnom a dolgokat hogy miket is módosítottam és hoztam létre a fájlokban... Meg még nincs ám vége, szeretnék még (át)rajzolgatni ezt-azt.
Hát kíváncsian várjuk! Sok sikert hozzá és grat !
Köszi!
De akkor már mások is közzé tehetnék a saját készítésű 3D-s alkatrészeiket, és összelehetne gyúrni őket egy "pack"-ba. Maga a script tudtommal nem jogvédett, szóval szabadon lehetne terjeszteni is.
Uccu neki.......
Csak egyenlőre nekem nincs mit feltenni :no:
Lehet te vagy az első aki elkezdett ezzel foglalkozni
Na jó, másfél óra után feladom. Hogyan lehet a TO220-as toknak kivenni a középső lábát?
Esetleg csípőfogó?...
TR_TO220_S-ről van szó?
A makrójában használd a megjegyzés jeleket ( mint c-ben ' // ' egy sorra, '/* .... */' több sorra, utóbbin belül még egy /*... */ rész nem lehet!) az egyes utasításoknál és nézd meg az eredményt. Számold a nyitó '{' és a záró '}' zárójeleket!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |