Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   334 / 2208
(#) Imi65 válasza fleta hozzászólására (») Dec 20, 2008
Melyik rajzot építetted meg? PL509-essel én is csináltam PP-t. Te éleszted az APX100-t?
(#) fleta válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 20, 2008
Egy apx 100 lett átalakítva.a kimenőt újratekertem
igen én élesztgetem, de a másikkal gondok vannak. Kondik ki vannak száradva, nem tudom mit teszek be helyettük.
(#) fleta hozzászólása Dec 20, 2008
Van-e valakinek eladó kondenzátora?
100+100 uf 350 v 2 db
47+47uf 450 v 1 db
Nem baj ha használt, csak jó legyen
(#) Imi65 válasza fleta hozzászólására (») Dec 20, 2008
A HAM bazárosok PL-jeit nem szeretem, saját bevallásuk szerint Román csövek.....
A kondik ne okozzanak fejtörést, kétszer akkora kapacitást, sorosan. Párhuzamos ellenállásokkal.
A 90mA mindenképpen sok nyugalmi áramnak. Az 450V mellett kb. 40W. Én 40mA körüli értékre emlékszem. Ha a P3-t nagyobbra cseréled, még rosszabb lesz a helyzet. A P4-essel nem tudsz nagyon kis áramokat állítani? Ez esetben előfordulhat, hogy a stabcső kimerült, és nem gyújt be, vagy már nem tudja "megfogni 150V-on a feszt. Érdemes lenne a segédrács feszeket megmérni. Ha magasabbak 150V-nál, akkor szerezni kell újat, vagy más módon csökkenteni 150V környezetébe a segédrács feszt.
A negatív feszültség egy sima feszosztó. A P3 csúszkán a P4-el beállított értéket kell mérni, mely véghelyzetben eljut a két végcsőre is- felváltva. A másik csőre a fesznek a 3/4-de kerül, véghelyzetre vonatkoztatva. Ezt a szimmetriát is ellenőrizd.
(#) sturbi válasza besi99 hozzászólására (») Dec 20, 2008
Vonalra hibátlan így, 6,8 K munkaellenállás, 3,8 mA nyugalmi áram, katódkövető sem jobb, 5 bemenet megy ide, nem árt egy kis tartalék.
A korrektornak viszont biztosan kevés lesz triódásan, szerintem mind a kettőt pentódába kellene kötnöm, ha ugyanolyan érzékenységet akarok, de az egyiket mindenképpen, hát majd meglátjuk mit lehet tenni.
(#) fleta válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 20, 2008
Nem jól írtam, a két 1 ohmos elleálláson a mért feszültség70, és 90 mvolt. . A 150 volt megvan, -52 volt a negatív feszültség.A poti teljesen kint van, így mértem a 70-90 mv-olt- Kondik azért lettek volna jók, ha eredetiek, mert annak van hely.
(#) fleta hozzászólása Dec 20, 2008
Imi65 az 52 voltot vegyem kissebbre?
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 20, 2008
Nekem van MM csavaros 3x100mikro/350 volt, de nem eladó, hanem inkább cserélhető, vagy odaadom ingyé
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 20, 2008
hát ha a torzítás a cél, akkor itt maradéktalanul teljesül
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 20, 2008
ezeket úgy válogatták össze, hogy véletlenül egymás mellett feküdtek
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 20, 2008
Szerintem sem válogatták, lehet hogy reklamálok.
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Dec 20, 2008
Mit kérsz érte? Legalább 2 db kellene. Tudok esetleg kondit 47uf 400 volt,
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 20, 2008
Oké, mennyi kell, nekem van 2 kilo
(#) ngyzoli válasza JZoli hozzászólására (») Dec 20, 2008
Köszi,mostmár igen. Látom,az engem érdeklő alkatrész alig több 300ft-nál,én meg 800ért vettem darabját.Még régen...
(#) Imi65 válasza fleta hozzászólására (») Dec 21, 2008
Ha kevesebb a mínusz 52V, akkor nagyobbak lesznek az áramok, semmiképpen sem.
(#) kocos hozzászólása Dec 21, 2008
Jó reggelt Csövesek! Ki mit készít az egynapos hétvége alkalmából? Én ezt a napot az általam oly nagyon szeretett tekercselésnek szentelem
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Dec 21, 2008
Ma előbányászok 4 db ECL85-öst, és kipróbálom PP-ben, mit tud, meg hogy is kéne "belőni" őket. Nem akarom csinálni a "klasszikus, EAG-os" katodinos megoldást. Bár, akkor a két csővel le van tudva a dolog. No, ezt fogom kipróbálni. Azonfelül végre meg kéne csinálni a 3300 µF -os kondival becsületesen a tápot. Egyenlőre "literben" van az asztalon, így elég veszélyes. Arra gondoltam, hogy a leválasztótrafóval is lehetne egy "másik" tápot összehozni 2200 µF -el(bedugaszolhatóan a konnektorába), ez 300V feletti DC-t produkálna. Ezeket sorbakötve, már 500V fölött is lenne jól terhelhető feszültségem. A bekapcsolási áramlökést relével áthidalt ellenállásokkal korlátozom (nagyok a trafók).
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 21, 2008
Akkor hajrá, dógozzunk !!!!
(#) korgs2 hozzászólása Dec 21, 2008
Az én programom hétvégére hogy elkezdem megépíteni a stereo le84 se-t. VAn hozzá kimenőnek 2 db 230/12V-os tarfóm. Sajnos le van hegesztve a magja. Használhatom kimenőnek légrésesre lemezelés nélkül?
(#) Müszi válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 21, 2008
Sajnos nem, mert így fel fog mágneseződni, és használhatatlan lesz!

üdv
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Dec 21, 2008
Énnálam már tegnap megtörtént a dolog.
Az Ékszerdoboz-21-esen kicseréltem az EZ80 AZ21-re.

üdv
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Dec 21, 2008
Én halászlét készítek, meg töltött káposztát.

A kondik érdekelnek, 2 db kellene,
de ha tényleg van több, ird meg az árát akkor legalább 6 db kellene. Ingyen nem kell. Nem is tudom mit adhatnék cserébe. Írd meg mi kellene, és szétnézek. A címem freboys@t-online.hu
(#) fleta válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 21, 2008
Oké köszi, akkor a csöveket megreklamálom.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 21, 2008
Az is jó! Én most marhapörköltet fogok, de csak kimelegíteni Ment méla!
(#) PWM hozzászólása Dec 21, 2008
Sziasztok!
Bontottam egy kimenőtrafót aminek a papírrjára ez van írva: (lásd fájlmelléklet). Azt tudom hogy a 90/062 megy a hangszóróra, de azt nem h melyiket kössem a csőre.

kimeno.JPG

(#) Ricsi89 válasza PWM hozzászólására (») Dec 21, 2008
Ilyenem van nekem is. A két szélsőt kellene rákötni, így 3200 menet lenne, ami jó is. Képet csatolom, hogy szerintem hogy lenne jó.

kimenő.jpg

(#) besi99 válasza PWM hozzászólására (») Dec 21, 2008
kicsit az április elsejét idézi a trafó; nem igazán működik jól az "univerzális" kimenő. Én sorbakötném a 0.13-as drótból készülteket, olyan borzasztó illasztetlenség nem lesz, de mérd ki, hogy tényleg sorba legyen. Ultralineárba sem érdemes belemenni
(#) besi99 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2008
szegény 400 menetet magárahagynád?
(#) PWM válasza besi99 hozzászólására (») Dec 21, 2008
csak ha még bekötöm a 400-at is akkor már az áttétel 40 lesz. Nekem pedig 35 körüli kéne
(#) djhans válasza PWM hozzászólására (») Dec 21, 2008
Ha magasabb feszről járatod a csövet akkor növekszik az Ra és nem lesz gond a 40-es áttétel sem. És szerintem jobb is lenne magasabb feszről mert akkor kevesebb áram kell. Az a 0,13-as drót elég vékonyka.
Következő: »»   334 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem