Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor mostmár értem hogy hova tűnik a kb. ~10Kbps.
Az "új" admin oldalukról van-e valaki más is aki hozzám hasonló véleménnyel van?
Pl én azért namhasználom az alaplapi hálózati kártyát.
Adatsebessége nagyon jó, de ha torrentezni kellene vele, akkor bizony három perceket is kell vele várni, mire az a pár százezer hostot becsalakoztatja (pedig gigabites!), és azzal lépést akar tartani. Amúgy egy 100MBiteset használok, de ez kb a felére röviditi magát a becsatlakozást, és észrevehetöbben jobb az adatforgalom is, ergo kevesebb megszakítás,a hálózat miatt. ( nem is volt olcsó a kártya. )
Óóó, én kényszerből használok PCI hálókártyát.
Ha az alaplapi LAN-ra van kötve a modem, nincs net... azt hogy routerrel megy-e azt nem tudom. De egyébként ez a modem már pár hálókártyát kilőtt magának. A hálókártya működik, de ha a modemet kötöm rá akkor azt írja hogy nincs bedugva a hálókábel. Most evvel a kártyával megy már vagy egy éve...
Idézet: „Ha az alaplapi LAN-ra van kötve a modem, nincs net...” Mivel nagy valószínűséggel az általuk adott/általad választott PCI csatolófelületű hálókártyának a MAC-címe alapján azonosít téged a netre való csatlakozáskor. Ez a cím nyilván nem egyezik meg a 2 eszköznél, mivel ez teljesen egyedi kódok. Idézet: „azt írja hogy nincs bedugva a hálókábel” Néha (néhány évente) nem árt, akár dugót, akár aljzatot cserélni a hálózati csatolópontoknál.
De a kábelmodemnek is van MAC-címe. Az szerint van a modem azonosítva az ISP-nél... nem?
A modemet igen. A számítógépet a hálózati kártya, MAC ID -je alapján, illetve a routert is.
Na én ezt most nem értem akkor...
Mikor meglett a net, akkor még az alaplapra volt csatlakoztatva a modem. Ment így kb. 2 hétig aztán egyszer csak azt írta hogy nincs a hálókábel bedugva. Akkor átírta volna valami/valahogy a MAC-címet?
Nem, ebben az esetben akkor az előbbi hozzászólásom második része érvényesül:
Idézet: „Néha (néhány évente) nem árt, akár dugót, akár aljzatot cserélni a hálózati csatolópontoknál.” Ha ez megtörténne, akkor biztosan lehetne ismét akár az alaplapról is használni a netet.
a MAC cím az nemátírható, jó is lenne!
A modem után kipróbáltad, másik géppel? Mármint két gépet összekötsz. A jelenlegit, aminek az alaplapiát, nem használod, persze az alaplapi csatlakozóval, és egy másikat, ha arra is azt irja hogy nincsen semmi bedugva, akkor a kártyádnak kampó. Esetleg egy másik kábelell ki kéne próbálni, de "keresztkábel" (crosslink) legyen, ne "egyenes" (Patch).
Modem után volt kötve másik gép is.
Hálózatot sikerült alaplapi csatival a "kisgépemmel". Mindenféle kábellel próbáltam már... ugyanaz az eredmény. Idézet: Ezt a mondatod nem értem :pirul: „...A jelenlegit, aminek az alaplapiát, nem használod, persze az alaplapi csatlakozóval, és egy másikat, ha arra is azt irja hogy nincsen semmi bedugva...” Bár ma már elég, megyek is szunyálni, majd holnap "folytatjuk"... jóccakát' mindenkinek. :wave: Egyébként van egy progi, most nem tudom hirtelen amivel át lehet írni a MAC címet... nem tudok róla sokat, de erre való.
Idézet: „Bár ma már elég, megyek is szunyálni, majd holnap "folytatjuk"... jóccakát' mindenkinek.” :eek2: Nehülyéskeggyé Én csak 3 órája vagyok fent, nekem még hosszú lesz a nap
Dede, nemsoká - kb. 10 perc - és ágybadobom magam.
Ilyentályt fekszek, max. 8-kor reggel kb. 5-6-6:30 közt kelek... még a tyúkokkal... Én is voltam úgy mint te, estefentlevő módban. Nappal szunya. de olyan szépen sikerült átállnom, jaaj, nagyonjó... végigélni egy napot De szerintem Te a munkád miatt vagy így... vagy tévednék?
Lehet válogatni
Bővebben: Link
Ugyeugye, mondtam én hogy a MAC cím nem állandó...
De. Fizikailag állandó marad a hálókártya MAC-címe.
Az, hogy ügyeskedéssel felül lehet bírálni az értékét "szoftveresen", az egészen más tészta . Tulajdonképpen ezek a programok, lehetőségek azt csinálják, hogy szimulálják az elküldött csomagokban a MAC-címet. Tehát fizikailag ezen programok, cselek használatakor a kiküldött csomagokkal nem a valós, fizikai MAC-cím utazik, hanem a szoftveresen "szimulált", amit hasraütésre beír az ember.
Leginkább manapság azért van ez a rendszer, mert éjjel tudok a legjobban tanulni a vizsgákra, mivel akkor teljes nyugalom van az egész környéken, nem zavar senki az égvilágon semmivel.
Jaaa, értelek.
Nah, én most léptem, sziasztok, jóccakát.
Jóéjazskát neked is! Ha majd nem leszel fenn a HE-n akkor már feltételezni tudjuk miért!
Jóestét mindenkinek! Egészségére aki megvacsizott!
De ezekszerint túl hamar, mert senki nincsen itt!
Én itt vagyok!
Tévedsz Kedves fórumtárs, én is itt vagyok, egy kicsit, mert még mindig lebegek(elméletileg). A telefontársaságtól is szoktam kapni jókivánságokat, születésnapomra és névnapomra, De a Hobbielektronika jókivánsága fényévekkel lekörözte.
E-mailen kaptad?Én még nem kaptam.Vagy nekem nem is jár?
Sziasztok!
Idézet: Láss csodát : melléklet.„a MAC cím az nemátírható, jó is lenne!” A hálókártyáé fixen beégetve, de a routeremé cserélhető, flash-ben.
Neked is szépjó holdas jóreggelt kívánok!
Idézet: ...ezt jó tudni! „A hálókártyáé fixen beégetve, de a routeremé cserélhető, flash-ben”
Akkor bandikala -val és sorstárs vagyok, mert hozzám sem csöppent be. Lehet "visszapattant" a Freemail szerveréről. ( mivel freemailes vagyok, ezért ez az elképzelésem, előszokott fordulni)
Tényleg nem kaptatok semmit?!
Kukkantsd meg kérlek akkor a levélszemetet is vagy ilyesmit (nem tudom hogy néz ki a freemail) ha tényleg nem érkezett levél, nagyon utánnanézek, mert 30 és fél ezer levél archive-ba most nem olyan könnyű beletúrni
Jó estét neked is!
Hogy is mondjam én is "lebegek" a képzeletemben, arra várva mikor kajakozhassak. Éppen olvasom, az egyik emberke VIZI KRESZ bejegyzését, ami a kvetkező: Idézet: „VÍZI KRESZ Tudod, mennyire sérül meg egy uszály, ha összeütköztök? Abszolúte semennyire. Ez a legfontosabb része a vízi közlekedésnek. A lényeg: felfelé a szélén, lefelé a közepén, a nagyobbaktól és a hullámoktól jó előre félj. Mindegy, kinek van elsőbbsége, ha a szárnyas-hajó kapitányával kell kitölteni a biztosító űrlapjait, abból jó nem” Arra lennék kiváncsi hogy egy szárnyas hajó alól, hogyen lehet kikeveredni, egydarabban, nem hogy élve...
A Franc enné, a spamba obta mailt!
Köszi a képeslapot, és kellemes ünnepeke kivánom mindennyiótoknak! Topi megnyugodhatsz!
Hullámoknál meg az a szabály, hogy nem a hullámzással párhuzamosan kell állnia a kajaknak! Erre célszerű odafigyelni nagyon. Legjobb, ha úgy tudja az ember irányítani a hajóját, hogy a hullámokkal minél jobban merőleges szöget zárjon be. Persze nagyobb hullámoknál ez nem mindig lehetséges, de igyekezni kell...
Valamint azt kell megtanulni, hogy a lapát egyik tolla minden esetben a vízben legyen!!! Mondjuk lefelé csorgásnál, teljesen nyugodt környezetben nem feltétlenül kellemes és használható, ha épp "pihenni akar az ember egy-egy percet", ezzel ellentétben ez feltétlenül igaz hullámzás esetén, akkor mindenképp bent kell lennie egy tollnak, így tartani fent az egyensúlyt, meghát így jobban "érzi" az ember a mozgást, a vizet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |