Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   291 / 3603
(#) vtsoftware válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Akkor mostmár értem hogy hova tűnik a kb. ~10Kbps.
Az "új" admin oldalukról van-e valaki más is aki hozzám hasonló véleménnyel van?
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Pl én azért namhasználom az alaplapi hálózati kártyát.

Adatsebessége nagyon jó, de ha torrentezni kellene vele, akkor bizony három perceket is kell vele várni, mire az a pár százezer hostot becsalakoztatja (pedig gigabites!), és azzal lépést akar tartani. Amúgy egy 100MBiteset használok, de ez kb a felére röviditi magát a becsatlakozást, és észrevehetöbben jobb az adatforgalom is, ergo kevesebb megszakítás,a hálózat miatt. ( nem is volt olcsó a kártya. )

Óóó, én kényszerből használok PCI hálókártyát.
Ha az alaplapi LAN-ra van kötve a modem, nincs net... azt hogy routerrel megy-e azt nem tudom. De egyébként ez a modem már pár hálókártyát kilőtt magának. A hálókártya működik, de ha a modemet kötöm rá akkor azt írja hogy nincs bedugva a hálókábel. Most evvel a kártyával megy már vagy egy éve...
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Idézet:
„Ha az alaplapi LAN-ra van kötve a modem, nincs net...”

Mivel nagy valószínűséggel az általuk adott/általad választott PCI csatolófelületű hálókártyának a MAC-címe alapján azonosít téged a netre való csatlakozáskor. Ez a cím nyilván nem egyezik meg a 2 eszköznél, mivel ez teljesen egyedi kódok.

Idézet:
„azt írja hogy nincs bedugva a hálókábel”

Néha (néhány évente) nem árt, akár dugót, akár aljzatot cserélni a hálózati csatolópontoknál.
(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

De a kábelmodemnek is van MAC-címe. Az szerint van a modem azonosítva az ISP-nél... nem?

A modemet igen. A számítógépet a hálózati kártya, MAC ID -je alapján, illetve a routert is.

Na én ezt most nem értem akkor...
Mikor meglett a net, akkor még az alaplapra volt csatlakoztatva a modem. Ment így kb. 2 hétig aztán egyszer csak azt írta hogy nincs a hálókábel bedugva.
Akkor átírta volna valami/valahogy a MAC-címet?

Nem, ebben az esetben akkor az előbbi hozzászólásom második része érvényesül:

Idézet:
„Néha (néhány évente) nem árt, akár dugót, akár aljzatot cserélni a hálózati csatolópontoknál.”

Ha ez megtörténne, akkor biztosan lehetne ismét akár az alaplapról is használni a netet.

a MAC cím az nemátírható, jó is lenne!

A modem után kipróbáltad, másik géppel? Mármint két gépet összekötsz. A jelenlegit, aminek az alaplapiát, nem használod, persze az alaplapi csatlakozóval, és egy másikat, ha arra is azt irja hogy nincsen semmi bedugva, akkor a kártyádnak kampó. Esetleg egy másik kábelell ki kéne próbálni, de "keresztkábel" (crosslink) legyen, ne "egyenes" (Patch).

Modem után volt kötve másik gép is.
Hálózatot sikerült alaplapi csatival a "kisgépemmel".
Mindenféle kábellel próbáltam már... ugyanaz az eredmény.
Idézet:
„...A jelenlegit, aminek az alaplapiát, nem használod, persze az alaplapi csatlakozóval, és egy másikat, ha arra is azt irja hogy nincsen semmi bedugva...”
Ezt a mondatod nem értem :pirul:

Bár ma már elég, megyek is szunyálni, majd holnap "folytatjuk"... jóccakát' mindenkinek. :wave:

Egyébként van egy progi, most nem tudom hirtelen amivel át lehet írni a MAC címet... nem tudok róla sokat, de erre való.

Idézet:
„Bár ma már elég, megyek is szunyálni, majd holnap "folytatjuk"... jóccakát' mindenkinek.”

:eek2:

Nehülyéskeggyé

Én csak 3 órája vagyok fent, nekem még hosszú lesz a nap

Dede, nemsoká - kb. 10 perc - és ágybadobom magam.
Ilyentályt fekszek, max. 8-kor reggel kb. 5-6-6:30 közt kelek... még a tyúkokkal...

Én is voltam úgy mint te, estefentlevő módban. Nappal szunya. de olyan szépen sikerült átállnom, jaaj, nagyonjó... végigélni egy napot

De szerintem Te a munkád miatt vagy így... vagy tévednék?
(#) kobold válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Lehet válogatni
Bővebben: Link
(#) vtsoftware válasza kobold hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Ugyeugye, mondtam én hogy a MAC cím nem állandó...

De. Fizikailag állandó marad a hálókártya MAC-címe.

Az, hogy ügyeskedéssel felül lehet bírálni az értékét "szoftveresen", az egészen más tészta . Tulajdonképpen ezek a programok, lehetőségek azt csinálják, hogy szimulálják az elküldött csomagokban a MAC-címet. Tehát fizikailag ezen programok, cselek használatakor a kiküldött csomagokkal nem a valós, fizikai MAC-cím utazik, hanem a szoftveresen "szimulált", amit hasraütésre beír az ember.

Leginkább manapság azért van ez a rendszer, mert éjjel tudok a legjobban tanulni a vizsgákra, mivel akkor teljes nyugalom van az egész környéken, nem zavar senki az égvilágon semmivel.

Jaaa, értelek.
Nah, én most léptem, sziasztok, jóccakát.

Jóéjazskát neked is! Ha majd nem leszel fenn a HE-n akkor már feltételezni tudjuk miért!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 21, 2008 /

Jóestét mindenkinek! Egészségére aki megvacsizott!

De ezekszerint túl hamar, mert senki nincsen itt!
(#) bandikala válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Én itt vagyok!
(#) Iszkakof István válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Tévedsz Kedves fórumtárs, én is itt vagyok, egy kicsit, mert még mindig lebegek(elméletileg). A telefontársaságtól is szoktam kapni jókivánságokat, születésnapomra és névnapomra, De a Hobbielektronika jókivánsága fényévekkel lekörözte.
(#) bandikala válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

E-mailen kaptad?Én még nem kaptam.Vagy nekem nem is jár?
(#) levii válasza bandikala hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Mindenkinek jár E-mailben.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Sziasztok!

Idézet:
„a MAC cím az nemátírható, jó is lenne!”
Láss csodát : melléklet.

A hálókártyáé fixen beégetve, de a routeremé cserélhető, flash-ben.

MAC.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Neked is szépjó holdas jóreggelt kívánok!

Idézet:
„A hálókártyáé fixen beégetve, de a routeremé cserélhető, flash-ben”
...ezt jó tudni!
(#) _ampervadasz_ válasza levii hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Akkor bandikala -val és sorstárs vagyok, mert hozzám sem csöppent be. Lehet "visszapattant" a Freemail szerveréről. ( mivel freemailes vagyok, ezért ez az elképzelésem, előszokott fordulni)
(#) Topi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Tényleg nem kaptatok semmit?!

Kukkantsd meg kérlek akkor a levélszemetet is vagy ilyesmit (nem tudom hogy néz ki a freemail) ha tényleg nem érkezett levél, nagyon utánnanézek, mert 30 és fél ezer levél archive-ba most nem olyan könnyű beletúrni
(#) _ampervadasz_ válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Jó estét neked is!

Hogy is mondjam én is "lebegek" a képzeletemben, arra várva mikor kajakozhassak. Éppen olvasom, az egyik emberke VIZI KRESZ bejegyzését, ami a kvetkező:

Idézet:
„VÍZI KRESZ
Tudod, mennyire sérül meg egy uszály, ha összeütköztök? Abszolúte semennyire. Ez a legfontosabb része a vízi közlekedésnek. A lényeg: felfelé a szélén, lefelé a közepén, a nagyobbaktól és a hullámoktól jó előre félj. Mindegy, kinek van elsőbbsége, ha a szárnyas-hajó kapitányával kell kitölteni a biztosító űrlapjait, abból jó nem”

Arra lennék kiváncsi hogy egy szárnyas hajó alól, hogyen lehet kikeveredni, egydarabban, nem hogy élve...
(#) _ampervadasz_ válasza Topi hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

A Franc enné, a spamba obta mailt!
Köszi a képeslapot, és kellemes ünnepeke kivánom mindennyiótoknak!

Topi megnyugodhatsz!
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Hullámoknál meg az a szabály, hogy nem a hullámzással párhuzamosan kell állnia a kajaknak! Erre célszerű odafigyelni nagyon. Legjobb, ha úgy tudja az ember irányítani a hajóját, hogy a hullámokkal minél jobban merőleges szöget zárjon be. Persze nagyobb hullámoknál ez nem mindig lehetséges, de igyekezni kell...

Valamint azt kell megtanulni, hogy a lapát egyik tolla minden esetben a vízben legyen!!! Mondjuk lefelé csorgásnál, teljesen nyugodt környezetben nem feltétlenül kellemes és használható, ha épp "pihenni akar az ember egy-egy percet", ezzel ellentétben ez feltétlenül igaz hullámzás esetén, akkor mindenképp bent kell lennie egy tollnak, így tartani fent az egyensúlyt, meghát így jobban "érzi" az ember a mozgást, a vizet!
Következő: »»   291 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem