Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Találtam egy oldalt, HD 15-öt mérték be különféle mélyekkel, van közte Beyma is. Lapozz tovább az oldalakon.. Bővebben: Itt
Szép igényes munka!
Lehet ha én csinálnám , akkor kivágnék ,egy akkora lapot amekkora az ívhez kell, és hosszában kb az anyag vastagság feléig egy vékony maróval , 2- 3 centinként bemarnám , úgy már meghajlana ezen az íven . Érdekes dizájn-t adna neki. Persze így írás közben , gondolom át , lehet ,hogy belül kellene 2-3 heveder is.
Köszi, megnéztem.
Egyikkel sem megy túl mélyre. Ez a tölcsér, többutas hangrendszerbe való "kickbass" sugárzónak, (szubláda mindenképpen kell alá), a görbék szerint 80 és 200 Hz között jó hangos :yes: Az viszont pozitív, hogy a különféle hangszórókkal hasonló eredményt produkál, tehát nem tűnik válogatósnak.
Nem is rossz elképzelés
Szerinted nem törne el a másik oldalán? Maró helyett körfűrésszel is bele lehetne vágni? Ha ez így működne mondjuk egy 18mm-es forgácslap esetén, az királyos volna. Kipróbálod?
Nekem lenne egy hülye ötletem erre.
Keresnék egy megfelelő ívű lapot meg fognék egy rahedli ujságpapírt meg tepétaragacsot és az ívre elkezdeném felkasírozni úgy hogy az ujjságpapírok jól átfedjék egymást a tapétaragacs meg "természetesen teljes felületben kenve" összefogná mint az őrült. Majd ha elértem a kellő vastagságot akkor hagyni megszáradni és le lehet a kész ívet venni a mintáról majd esetleg korrigálni a széleket majd festeni és lehet beépíteni. Ez így olyan masszív lenne mintha forgácslap lenne "vagy talán erősebb is egy kicsit" . Ezzel csak egy baj van hogy időigényes és babramunka.
Szépen jönnek az ötletek
Ebben van valami. Régebben láttam néhányszor ahogyan a hírdetőoszlopokról levágják a néha 8-10 cm-t is meghaladó vastagságú papírrétegeket. Az is tartotta az ívet, elég masszívan. Ha tapétaragasztó helyett faipari ragasztót vagy akrilt használnánk, nagyon szilárd lemezt tudnánk csinálni, a két fedőlap pedig minőségi kartonból is lehetne.
De ha nitrófestékkel festi le a gyerek akkor még az sem kell mert az úgyis beszívódik és kikeményíti.
Én ragasztóra azért mondtam a tapétát mert az nagy tételben is olcsó ide meg sok kellene. De még szerintem mindíg ez a legjobb és a leg költségkimélőbb megoldás hozzáteszem "szerintem".
Üdv!
Az ujságpapirost nem tudom milyen lenne, lehetséges hogy jó, de akkor már egyszerűbb, és jobb epoxival, vagy műgyantával, és nem is drága, elég merevséget el lehet érni vele, ha bevágod a forgácslapot eltörik az nem hajlik, de a rétegelten meg lehet csinálni.. ezt lapozd át, valahol láttam olyant hogy mutatták hogyan kell bevágni, de ahogyan ők csinálták az sem rossz...
Ha nem megy olyan mélyre akkor tudnál valamit sub-ot ajánlani?? ami mélyre megy, és 15" vagy 18" mély megy bele.. sima subláda?? szerintem azért nem tud mélyre menni, mert kicsi a belső térfogata ládának
Üdv!
Szerintetek ez a mélynyomó jó a HD-15-ös ládába?eminence .
Igen jó, már utána kérdeztem én is, és azt mondták hogy jó bele picit visszalapozol ottlesz..
Vagy jobban járnák ezzel a ládával? Dom's 18" Super Scoopers De ehhez megint milyen hangszoró ami jó és talán nem olyan drága....
Természetessen kipróbálom ,a körfűrészes változatot ,de csak jövőre. Mondjuk nem akarok HD-15 öt építeni.
Úgy tudom gőzölni szokták a fákat ,ha meg akarják hajlítani. (pl szánkó ,hintaszék, stb). Itt most igazi tömör fárol lenne szó , az hogy milyen fajtát lehet hajlítani arról foggalmam sincs.
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan oldjátok meg a hangszóró ki-be szerelését? (hd15)nektek is alulról van lyuk?? Köszönöm előre!
Szia !
Hogyan oldjuk meg a hangszóró ki-be szerelését ? Hat eddig csak beszerelni kellett... Ha megnézed az eredeti rajzot, a hangszóró mögött van egy kivehető ('removable") panel. Egyébként a rajzzal lévő "felállással" ellentétben mi a dobozt 90 fokkal oldalra fordítva használjuk, vagyis a tölcser nem fentről lefelé, hanem oldat néz (ja, és a párok tükörszimetriásak). Nagy helyen egymás mellé kerül kettő-kettő... (mellékelek egy gyors skiccet). Boldog Karácsonyt mindenkinek !
Szia!
Köszi, én is így néztem az elhelyezést, csak nem akarom kivágni a doboz alját (oldalát), majd meglátom, amugy ezt a ládát ti építettétek?? Kellemes Ünnepeket!!
Hello!
Szerintetek HD-15-nél hogy oldom meg a hajlított rétegelt lemezt ami 2.5cm vastag legalább? Ennél a ládánál ha jól látom vékonyabb lapokból van összeragasztva Dom's 18" Super Scoopers.Ez állat lehet csak nem tudom hogy milyen hangszóró illik bele. Ugyanígy vagyok ezzel a ládával is Claus's 186 Horns. Szerintetek melyik a legjobb megoldás és milyen hangszóróval?
Attól függ mire akarod használni, mindegyiknek fellelhető az adatlapján a görbéje, abból el tudod dönteni, és utána keresel bele hangszórót.... 2.5 centis rétegeltet simán le tudod hajtani, de ne egy réteget tegyél, mert az gyönge, hanem többet!
Diszkóra szeretném és Eminence vagy Rh sound handgszórókkal amelyik jobb lenne bele csak nem tudom eldönteni melyik jobb.... Itt van pár eminence Eminence hangszórók ezek jónak igérkeznek
Szia !
Gyere be a boltba, megmutatom neked a régi dj-sub dobozaimat (1979-ből), hátha kedvet kapsz a lemásolásra és közzétételre. Jó hatásfokúak, és nagyon szub. Szombaton (27-én) 10-12 között leszek, hétfőn rendes munkanap. P.
Nem, én ládát nem építek, legfeljebb tervezek (de az is ritkán). Van hozzávaló partner, megfelelő műhellyel (amúgy németországba nagyban exportál).
Szia!
Hétfőn bemegyek, volt ott régen nálad egy láda, tervet berakom ide, az is tetszik, csak 2db mély van benn, annyi mélynyomót nem akarok venni, de hátha érdekel valakit!
Sziasztok ven egy ilyen hangszóróm SAL SRP 3040 Bővebben: Link. És ehez szeretnék egy kemény kis szubládékót amit házimozira és zenére akarok használni. Szeretnék tőletek méreteket. Kössz! Üdv: Gyuri!
Igen, ez az a doboz. Az enyém kicsinyitve van 30 cm-s hangszórókra, és a hajlítások valahogy ki vannak egyenesítve, tehát egy fajta módosításnak számít. Úgy diszkoztam velük, hogy 2 bolgár volt egy dobozban, és a Sportházban aljnak elegendőek voltak...
Hali! Szerintetek ha találok olyan hangszórót aminek nagyjábol megegyeznek az adatai akkor jó lehet ezekben a ládákban pl Beyma <---->Eminence. Mert pl ebben a ládában Bővebben: Link is Beyma hangszóró van és én arra lennék kiváncsi hogy szólna Eminence hangszóróval mert olcsób....
Szia!
A Dynacord, vajon milyen hangszórókat használ?
Úgy tudom hogy régebben, a mélyládákhoz álltalában, MCcauley, Fostex és Beyma hsz-kat használtak.
Szia!
Nagyobbacska méretű zárt dobozban jó lehet, reflexbe nem jó. 70 literben a JBL progi szerint 30 Hz ig is lemegy -6 dB-en. Ekkora ládában kb. 60W-os végfokkal hajthatnád biztonságosan. A 87 dB-es érzékenység miatt nem lenne nagyon hangos, szerintem max. 25nm-es szobában tudnád használni.
Szia , biztos, hogy zárt az igazi? Ez azt jelenti, hogy nincs benne semmi szubcső hanem annyira el kell tömíteni, hogy még víz se folyhatna ki belölle? Azértkérdezgetek ilyeneket mert én úgy hallottam, hogy még néha több szubcső is visszafogja a hangszórót és nem tud kilengeni?
Igen, zárt dobotban lenne a legjobb, bár ha csak 20-80 Hz közti sávot engednél rá akkor a reflex is jó lehetne, de ez terhelhetőség szempontjából rizikós.
A mellékelt képen a kék a 100 literes reflex, a piros pedig a 70 literes zárt doboz várható frekigörbéje. |
Bejelentkezés
Hirdetés |