Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egéroptika felhasználása

Témaindító: Satterhand, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Satterhand hozzászólása Dec 26, 2008 /

Sziasztok!

Érdekelne egy olyan dolog hogy lehetne 2 egérnek a 4 otikájának az adatát (lényegébe szögelfordulási adatot) értelmeztetni a számítógéppel külön-külön.
(#) kaszarobert válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Nem kaptam infra ledet, illetve vevőt. Azt mondták, hogy az ünnepek után próbáljam

Viszont most adtál egy ötletet, csak találjak régi egeret, kiszedem abból a két optikai adót illetve vevőt, hátha az jó nekem. Köszi
(#) Action2K válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Szia!
Erre sajna egy illesztő áramkörre és a hozzá való progira van szükség. Ugyanis, akárhány egeret köthetsz a gépre, azt mind egynek érzékeli.
(#) Satterhand válasza Action2K hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Igen ezt tudom...Ezért írtam ide, mert én ehhez túlságosan is hobbista vagyok...

(#) Satterhand válasza kaszarobert hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Vedd úgy hogy ez az ötlet a karácsonyi ajándékom!
Egyébként Mindenkinek nagyon sok Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben és Eredmányekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Jó, és mire akarod használni, merthogy a programozás az egy dolog, de mire, mihez?

Tudtam hogy nem tudom kikerülni ezt a kérdést, ha már így rákérdeztél ám legyen...
Digitalizáló kar ami lényegében a 4 egéroptikával adott szögekből képes a "ceruza végén"lévő pontnak megadja az X, Y, Z koordinátáit, magyarán mondta 3d-s objekteket lehet vele digitalizálni.

Én tudom, Te tom, Mi tem, Ti temtom. További chat-mentes napot, illetve lapot kívánok.
Jav: -szamóca

Ez erre pontatlan, elállítódhat, és
Idézet:
„megcsúszik”
az egész kép.
Használj erre potmétert. Akármikor megszakítható a digitalizálás, majd folytatható. Mindig ugyan az az érték nyerődik vissza a kar ugyan azon állásánál. Az egész lelke egy jó A/D átalakító, és interpolációs szoftveres elemzés.
(#) Satterhand hozzászólása Dec 26, 2008 /

Nagyon jó az 5let! Erre van valami kész kapcsolásod is?

Igen! Úgy hívják,
Idézet:
„JOYSTICK”
.
(#) Abukodonozo hozzászólása Dec 26, 2008 /

Heló...én a napokban jutottam hozzá egy régi optikai egérhez és az lenne a kérdésem, hogy a LED benne infraled vagy csak sima piros színű? Tudom most elég bénát kérdeztem, de na...

Üdv: Abu.
(#) djhans válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Piros magasfényű. Az infrát szabad szemmel nem látjuk.
(#) Abukodonozo válasza djhans hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Ja, értem, kösz!
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Szép volt!

én ha jól tom akkor a Joystick az nem potis hanem kapcsolós....Vagy nem jól tom?
(#) Macsek71 válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

voltak kapcsolós joyok is(digitális), (meg a kontrollerek is kapcsolósak), de az IGAZI JOYSTICK (analóg)az potméterekkel műxött.
Egy régi hangkértya joy-portján mindjárt le tudnád kezelni 4 potméter és 4 kapcsoló állását.
Bár a bevezetőben említett alkalmazáshoz kicsit kevés lenne a felbontás : 0-max (100Mohm ?) 0-255 érték tartozik...
(#) Action2K válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

100Kohm-os. A felbontásról nem írt a topik nyitó, de pásztázz csak le 256*256-os területet manuálisan. 65536 érintési pont. Másodpercenként érints egyet. Akkor ez 65536mp, azaz 1092perc, azaz 18óra. Még mindig akarsz nagyobb felbontást?
(#) zolauto hozzászólása Dec 26, 2008 /

Sziasztok!
Az egéroptika fehasználásával kapcsolatban jutott eszembe:
mivel kicsi meg az adó és vevő között elég kicsi a távolság
meg lehet-e oldani egy nyitásérzékelőt.
Némelyik boltban van egy szerintem induktív nyitásérzékelő (bemegy a vásárló és kb két mp-et sípol, kimegy szintén).
Ugyanígy nyitást érzékeljen.
Arra gondoltam, hogy az ajtó nyitásakor a fénycsóva elmozdul és erre lép" működésbe egy elektronika, hogy utána mi lesz az részlet kérdés (sípol vagy villog sestleg mindkettő) először odáig szeretnék eljutni, hogy nyitásra-zárásra múködjön.
A válaszokat köszönöm.
(#) Szergej86 válasza zolauto hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

nemtom hány volt kell az egéroptikának de szerintem gyujtásjeladót is lehetne belőle csinálni.
(#) Satterhand válasza Action2K hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Természetesen én se fogok 18 órát mellete ülni és regelni a pontokat!
Ez a digitalizáló könnyebbítést hozna pl egy autó vagy bármilyen formának a 3dmax-ba való modellezéséhez. Ami természetesen nem azt jelenti hogy most a egészet be kell digizni csak bizonyos bázispontokat ami egy kis utómunkát igényel...
(#) Moderátor hozzászólása Dec 27, 2008

Felkérek minden hozzászólót tisztelje meg a fórumot azzal , hogy a "tom-ozást, és műxik-kezést, stb, itt ne használja! Helyette inkább a nagybetűs mondatkezdésre koncentráljon.
Köszönöm.
(#) googa válasza zolauto hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Hát én nem bonyolítanám túl, mikor erre találták ki a reed-relét. Ha az ellendarab (mágnes) a közelében van, akkor nyitott a kontaktus, ha messze van, akkor zárt. Vagy lehet éppen fordítva van. Sőt van olyan, ami szabotázsvédett, vagyis polarizált a reed-relé, tehát ha egy idegen mágnessel közelítesz felé, akkor állapotot vált, magyarul riaszt. Keress rá pl az SD-70 típusjelűre, pár száz forint.
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Egyébként ez a 3D digitalizálás téma engem is érdekelne, csak éppen úgy, hogy ez már egy robotkaron van. Tehát kettő az egyben... Kósza álmok...
(#) Satterhand hozzászólása Dec 27, 2008 /

Úgy néz ki hogy találtam eddig egy megfelelőnek tűnő programot ami képes rendszerezni a digitalizált pontokat:Bővebben: Link Most már csak az van hátra,hogy valahogy összehozzam ezt az egészet....

Használd az URL gombot!
jav.-szamóca
(#) Satterhand hozzászólása Dec 27, 2008 /

Ezen az oldalon érdemes szétnézni nem is olyan rossz:
Bővebben: Link
U.I:
Szeretném megköszönni az Admin-nak hogy már harmadjára kell 2 percet dekkolnom a fórum szabályzat oldalon. Sok fórumon megfordultam már de ez egyedülálló bünetetési rendszer........
HAJRÁ! Csak így tovább!
(#) Action2K válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 27, 2008 / 4

Nos, akkor erre a bázispontokra teljesen tökéletes ez a potméteres megoldás. A gameportos bekötés: Link

Ez a fórum, komoly szakmai fórum, még ha hobbi szintű is. Persze nem csak fapofák vagyunk (pl: OFF topik), de ha szakmai dologról megy a dumálás, akkor az legyen odafigyelt, szleng és "trendi"-mentes.
(#) Satterhand válasza Action2K hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Action2K nagyon jó a potméteres ötleted, köszönöm segítségedet!
Szerinted hol érdeklődjek utánna egy olyan programnak ami a 4 100K potinak az "állását" figyeli?
(#) Beradan válasza Satterhand hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Szia!
Egy másik Topikban már volt hasonlóról szó.
Bővebben: egér
Beradan
(#) GFI hozzászólása Dec 28, 2008 /

Helló mindenki!

Én is 3ds maxozok bár inkább csak lelkes vagyok mint ügyes.

Ha csupán referencia pontokat szeretnél bevinni, akkor jó megoldás lehet a potis módszer. De akkor még kell építeni karokat is, és kell egy program ami a koordinátákat átszámolja derékszögű koordinátákká.

Nézz szét itt

Van néhány profi és drága megoldás, de vannak otthon néhány forintból kivitelezhető megoldás is pl: webkamera+lézeres megvilágítás. Én ha készítenék erre a célra digitalizálót akkor valami ilyesmiben gondolkodnék. Nem kell hozzá sok cucc kicsi és gyors.

Vagy esetleg képekből is tudsz csinálni 3d modellt.

Esetleg létezik olyan program ami 1képből 3d felűletet állít elő mint pl: az Image to G code
(#) Satterhand válasza GFI hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

direkt nem lézeres megoldásba gondolkodom és ennek az a oka hogy nagyon nem pontos!
A mechanikához mindenem meg van.
Az egyik haverommal egy alapprogit már megcsináltunk ami lényegében a 4 szögből és 3 hosszból kiszámolja az X,Y,Z kórdinátákat egy adott ponthoz képest.
Egyenlőre az a kérdéses, amihez sajna nem értek eléggé de megpróbálok fejlődni hogy a 4 potinak hogy tudom az állását bevinni a gépbe....
Mindenesetre köszi a tippet!
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem