Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Szerintem van már hasonló téma, amiben tárgyltak erről a dologról. Bővebben: Link Előbb keresni kellett volna. :yes:
Sziasztok! Van nekem egy Pannon-os Modemem{ Korlátlan} És elég lassacskán szedi le a cuccost
![]() olyan 10KB/s al. De van mikor ingadozik olyan 20-25KB/s re felmegy! Az lenne a kérdésem hogy mennyi esélyem lenne megnövelni a sebességet.? hogyha internet parabolára kötném a modemet? Nemtenne kárt a Modembe??, vagy ne parázzak és vágjam le az internet Kábelnek a végét, és kössem rá a modemre? Ez jó ötlet lenne? MárQsz
Hello!
Egyik rokonomnak ugyanilyen internete van csak a piros szolgáltatónál... Elvileg azt mondta, hogy fogott egy darab vezetéket a modem köré tekerte, a vezetéket kivitte kintre és 20-30kb/s-mal gyorsabban tud letölteni és stabilabb az internete. Ezt én nem láttam, nem tudom alátámasztani, csak ő mondta, mindenesetre egy próbát megér. ui.: Most jutott eszembe, hogy náluk úgy van, hogy kezdik kiépíteni a 3G-t és ahol lakik még épp nincs kiépítve, viszont légvonalba körülbelül 10km-re már van 3G Tekert egy vezetéket a modemre és kivitte így lett neki jobb a net. Nem tudom, hogy ez akkor is így van-e ha a környéken sehol nincs kiépítve a 3G
Szia!
Ezt én is már Próbáltam ![]() ![]() Nem sok sikerrel ![]() ![]()
nem lenne helyes mert a modembe nem csk antenna van hanem elektronika is ami modulálja és demodulálja a jelet.
Esetleg ha van a modemed és abban van egy kis rész antennának kialakítva oda megpróbálhatsz forrasztani vezetéket és úgy kipróbálni, hogy jobb lesz-e
Megpróbálom, Köszi,
De ha nem sikerül maradok az eredeti tervemnél ![]()
én hallottam akinek van, ő t-mobilosat vett, és nagyon jó cucc, 5-6megabittel jön, igaz , itt az aglomerációban...én az mondanám h próbáld ki a tmobilt.( én csak azér nem vettem ,mert a peer to peer-el kib**nak a p**ába
![]()
Aham, értelek,,, Amúgy nekem is van T-mobile os netem de az is küszködik a sebességel
![]()
hátakkor .. ha pest környékén jársz, akkor cuppanj rá ,mert itt jól megy
![]()
Azt nem tudom, hogy a net kapcsolat külön antennán működik-e, vagy sem, de létezik egy mobil erősítő szerkezet, amit pl. irodaházakba szoktak szerelni. Ha szereznél egy ilyet és egy jó magas árbócra helyeznéd a kültéri részét, akkor talán működne ... de ennyiből akár valami drága műholdas netet is összehozhatnál talán...
A sebességnem csak térerő kérdése.
A rendszertől is függ a sebesség. Nálunk a egy ideje WCDMA rendszer van. azóta elég türhető a tempó.
nem is hangzik rosszul
![]() ![]()
Vegyél usb hosszabítót tedd be a modemet 1. kis plexi dobozba majd helyezd el minél magasabbra.Praktikuls olcsó és működik.
![]()
USB hosszabbítóból óva intelek. Ha 2m javít, kirakhatod ablakon, esetleg a tetőig is felér, lehet hosszabbítani 5m-ig, utána aktív hosszabbító kell. Ha lehet USB2 árnyékolt kábelt vegyél, kicsit jobb. A diófára szigetelőszalaggal fel tudod fogatni, de tavasszal a levelek meg szoktak jelenni, aztán vége az örömödnek. Söprűnyél, faléc, inkább legyen, de fémcsövet ki se próbálj. Plexi burkolat helyett ha nem esik eső a próbához nem kell semmi, esetleg zacskó, vagy tekerj rá Folpackot, ha megy húzz rá egy befőttes üveget, az is védi eső ellen.
Ha megy a hosszabb kábellel, más helyre pakolt antenna-MODEM-mel, a csatlakozásokat tekerd be önvulkanizáló szigetelőszalaggal, nehogy beázzanak. Egyik ismerősöm használ Pannonos modemet, neki a van csatlakozás után a driverben egyik sarokban egy GPRS, vagy EDGE felirat, és van térerő kijekzés is. Azt érdemes figyelni. Ha nem javul lehet hogy csak a szolgáltatód túlvállalta magát felétek, mint a Voda GPRS 4-6 évemikor indult. ![]() Azt a külső állomást amit a cég használ nem ajánlom, vagyonba kerülne, több milla!!! és a szomszédaid vinnék a sávszélességed, neked megint nem maradna semmi sem. ![]()
Üdv!
Vásárlás előtt meg kellett volna nézned a Pannon 3G ellátott területét, a honlapján, láthattad volna, hogy nem fog működni, Felsőmocsoládon még antennával sem. Ha bemész Kaposvárra, jól fog működni. A sebességekből úgy látszik, hogy csak GPRS adatátviteled van, még EDGE sincs. Sajnos, ez már csak ilyen, mobil ellátottság legfőképp ellátottság kérdése, és ez mobil eszköz.
Szia!
Ez a vacak PaNNON még Miskolc belterületén belül is ingadozó--nem mindegy melyiktoronyra akad fel a 7ből! ! !4-en csak úgy egyszerűen VACAK/ SZ::::::!!!
Húzz rá óvszert! Az biztos véd, csak mit szólnak szomszédok...
![]()
Szia!
igen vásárlás előtt megnéztük van e valami némi lefedetség,{ A térerő Fullon van,és végig EDGE van... Kaposváron se müxik valami fényesen... Elhieted,,{Lassú} ![]() ![]()
Miskolcon bevált módszerem, bár macerás kicsit.
Szenvedtem a lassú P-net miatt, talán "égi fohászért" felnéztem. A szemem előtt a D...Tv parabolája. USB kábel 3m, modem a fej elé. Rendkívül gyors lett a kapcsolat! Macerás mert nem merem kint hagyni és minden csatlakozáskor eljátszom a modem a fej elé játékot.
Köszi mindenkitől a sok hasznos tippeket
![]() Esetleg aki még tudna pár ötletet, aszt szívesen megköszönném
Üdv!
Nekem van még ötletem, igaz nem elektronikus, de máshol már működött. Tedd fel a "szőke nő" parókát, és írj panaszlevelet a Pannon ügyfélszolgálatának, nem ártana, ha a környezetedben többen is megtennék, igy hamarabb felkerülhetne a közeletekben levő bázisállomásra az UMTS bővítés, és akkor megoldódik a gondod.
Be lehet szerezni kimondottan erre a célra készített irányított antennákat, szóval nem érdemes barkácsolni.
Az ár 7 ezer környékén mozog. Van szobába felakasztható változat, van kültérre árbocra csavarozható, a lényeg a szabad rálátás a mobil toronyra na meg a modemen antenna kivezetés. A jelerősség fontos a jó adatátvitelhez. Viszont ha sok gyenge jelű kliens csatlakozik a mobil netre "toronyra" akkor sajnos a torony a jelismétlés miatt lelassul. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy nem korlátlan a toronyba helyezett adó adatátviteli képessége, ezzel azt akarom kinyögni, hogy ha 10 emberke töltöget és te akkor csatlakozol akkor oszlik a sávszél és jut részedre is egy kis rész. Van még más gond is a prioritás, aki előbb csatlakozott annak van prioritása, magyarul minél később kerülsz fel annál kisebb sávot oszt rád.
Hello. Hogyan lehetne csatlakoztatni egy vireless , tl-wn 727n külső antenához. Enek a tipusnak nincs külső csatlakozási modja. PCB antenája van. Probálltam : konezrv doboz, tésztaszürő stb, semi. Vgülis simám müxik, csak kicsia jelszint, néha bejőn a 13 százalék. Ara gondolok hogy beavatkozás már mint szétszedés nélkül hogyan lehetne megoldani. Talá kapacitiv vagy induktiv megoldásal egy külső antenát.
Sziasztok segítséget kérnék, kaptam egy /SEANO long range multi-client Bridge/ nevű szerkezetet a problema az hogy hiába kapcsolom össze a gépet az eszközzel a gép nem látja ezért beállítani sem tudom. Ha tápot adok neki rendesen világít meg villog csak nem kommunikál a géppel .Ha valaki tud vagy látott már hasonlót kérem segítsen előre is köszönöm.
Pardon az eszköz arra kellene hogy wifi jelet fogjon és vezetéken küldje .
Szia!
Ha a böngésződbe beírod az IP-címét, akkor nem jön be konfigurációs oldal?
nem mert hiába kötöm össze a laptopot meg a modemet a laptop csak azt írja a hálózati kábel nincs bedugva.Így semmi kommunikáció.
De ne kábelről, hanem wifiről próbálkozz.
Sajnos nem küld jelet most is csak a power led világít egyedül.Már kb 5 reset, próbálkozom vele még egy kicsit de szerintem kuka.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |